Přikládám foto svého chovu Moravských pštrosů. Rád bych viděl ukázky chovů ostatních chovatelů Moravských pštrosů.
děkuji za příspěvky
Břečka.
Chov českých staváků jsem po 50ti letech ukončil, protože jsem jim nemohl umožnit volný prolet, který stavák potřebuje.
Moravské pštrosy jsem si zakoupil v roce 2015 a zatím jsem je nevystavoval. Chov je volierový s občasným proletem.
Můj chov můžete shlednout na www.stavacizvysociny.websnadno.cz
Uvítal bych více příspěvků k chovu Moravských pštrosů.
Břečka.
breckaf
napsal(a):
Chov českých staváků jsem po 50ti letech ukončil, protože jsem jim nemohl umožnit volný prolet, který stavák potřebuje.
Moravské pštrosy jsem si zakoupil v roce 2015 a zatím jsem je nevystavoval. Chov je volierový s občasným proletem.
Můj chov můžete shlednout na www.stavacizvysociny.websnadno.cz
Uvítal bych více příspěvků k chovu Moravských pštrosů.
Břečka.
Ja som začal z holubami iba tento rok a vybral som si Pštrosov...mám zatiaľ iba čiernych, nič extra výstavné, iba sa učím, ale už som sa do nich zbláznil.Na jar chcem stavať veľký holubník aj z volierou.Aj keď ich mám takmer celý deň pustené.Mohli by ste sem prosím vložiť fotky z Vášho chovatelského zariadenia aj voliery, myslím taký celkový pohľad, pre inšpiráciu ?...návodov nie je nikdy dosť.Ďakujem.
Můj letošní odchov MP černý šupinatý v odchovné voliéře a po jejich pravidelném vypuštění.
Ať se Vám daří. J. Šmolda.
lupus4
napsal(a):
Nádherné, vyrovnané hejnko
Kolik ks holoubat za sezonu máte od páru?
V průměru 6 holubat od páru. Některý pár více, některý méně. Jeden pár mi letos odchoval ze sedmi hnízd 12 holoubat (únor - září). Záleží na tom, jak začne chovná sezona. Někdy jsou v první snášce čistá vejce atd.. Samozřejmě né všechny jsou vhodné do dalšího chovu.
Adresa na www.stavaci z vysociny.web snadno.cz.
breckaf
napsal(a):
Slavku, cekam od tebe nejakou fotku. Jsem zvedavy. diky.4.12.16 jedu do Ujezda s Kafkou. Snad se spolu sejdem. Franta Brecka.
Něco nafotim. Sejdem se v Lysé nebo přijedte s Kafkou na naší okresní Vepříkov-Habry. Bude tam posuzovat. S.S.
breckaf
napsal(a):
Přikládám foto svého chovu Moravských pštrosů. Rád bych viděl ukázky chovů ostatních chovatelů Moravských pštrosů.
děkuji za příspěvky
Břečka.
Fanouši škoda žes nás opustil staváčkáře. Ale jak píšeš chceš mít voliérové holuby a to M.P. ve většině případech je. Ať se ti daří. Základ chovu máš více jak na úrovni, tak jen vydržet...
Měj se fajn.
Igor.
stavak
napsal(a):
Fanouši škoda žes nás opustil staváčkáře. Ale jak píšeš chceš mít voliérové holuby a to M.P. ve většině případech je. Ať se ti daří. Základ chovu máš více jak na úrovni, tak jen vydržet...
Měj se fajn.
Igor.
Franta Břečka ješte co by staváčkář uprostřed...
Uživatel s deaktivovaným účtem

OndraŘ
napsal(a):
...
Perfektni holubnik...drive postaci?
Zdravim. Tomuto paru som neuzavrel budnik. Nez som sa rozhybal, mlade boli na kruzkovanie.
Columba livia
napsal(a):
Zdravim. Tomuto paru som neuzavrel budnik. Nez som sa rozhybal, mlade boli na kruzkovanie.
Este som zabudol podotknut ze fotky su z predvcera. To len na margo plodnosti. Odchov po tomto pare vyborne lieta aj do pola. Zaujimave, ze ani jeden z rodicov nie. Vsetko je celorocne na volno.
Cierna holubicka. Perfektne znaky aj vlastnosti. Tuto sezonu dala 5 hniezd po dvoch mladych. Takisto lieta do poli a kruzi s ostatnymi po okoli. Co na mojich pstrosoch cenim je to ze su aktivne a temperamentne, ale vobec nesadaju na cudzie strechy ani zahrady.
Columba livia
napsal(a):
Cierna holubicka. Perfektne znaky aj vlastnosti. Tuto sezonu dala 5 hniezd po dvoch mladych. Takisto lieta do poli a kruzi s ostatnymi po okoli. Co na mojich pstrosoch cenim je to ze su aktivne a temperamentne, ale vobec nesadaju na cudzie strechy ani zahrady.
Omyl, toto je ona.
Columba livia
napsal(a):
Zdravím.Krásná životaschopná a nakrmená písklata.To, že jste neuzavřel budník vám ukázalo, že se nemáme holubům plést do odchovu.Zajímalo by mě, zda je rodičovský pár z vašeho odchovu, nebo cizí a jaký je stupeň příbuznosti.Předem děkuji.Zdeněk FRANTA.
Zdravím, ani já se holubům do chovu, či vlastně života moc nemíchám. Teď právě dopřepeřili, odfoukli si a začali znovu. V současnosti mám nakroužkováno asi 10 - 15 holoubat u staváků i kotrláků a všechny páry, cca 50 sedí. Holubi jsem pouze odčervil, nic jiného totiž s nimi nedělám, myslím vet. léčiva.
kouták
napsal(a):
Zdravím.Krásná životaschopná a nakrmená písklata.To, že jste neuzavřel budník vám ukázalo, že se nemáme holubům plést do odchovu.Zajímalo by mě, zda je rodičovský pár z vašeho odchovu, nebo cizí a jaký je stupeň příbuznosti.Předem děkuji.Zdeněk FRANTA.
Dobry vecer. Rodicovsky par by mal byt 100%ne nepribuzny. Z mojho odchovu nie je ani jeden. Holubicka je od P. Konca (Gbely-SK) a holub by mal byt podla slov predchadzajuceho majitela od P. Tomanka z Petrova(juzna Morava) a pravdepodobne vypadol z ciernych. Preto ta tmavokaprata vzorka.. Na snimke tohtorocna holubicka od tohoto paru.
Columba livia
napsal(a):
Dobry vecer. Rodicovsky par by mal byt 100%ne nepribuzny. Z mojho odchovu nie je ani jeden. Holubicka je od P. Konca (Gbely-SK) a holub by mal byt podla slov predchadzajuceho majitela od P. Tomanka z Petrova(juzna Morava) a pravdepodobne vypadol z ciernych. Preto ta tmavokaprata vzorka.. Na snimke tohtorocna holubicka od tohoto paru.
Dobrý večer i Vám a děkuji za odpověď.Zajímám se již mnoho let o životaschopnost v přešlechtěných chovech holubů a tím, že váš rodičovský pár je zcela nepříbuzný jste opět potvrdil, kde je asi jedna z příčin v neúspěších při odchovech, natož o zimní plemenitbě.Z.FRANTA.
Dobrý deň, takéto príspevky si rád prečítam. Už som mal možnosť vidieť kŕdlik Moravských pštrosov lietať ponad strechy dedinských domov a záhrad a bol to až neuveriteľný pohľad. Vtedy som si spomenul ako mi o nich ako chlapcovi vravel stareček (starý otec) ako z otvorov na strešných vykierov hospodárskej budovy vyletúvali červené pštrosy do polí po celom chotári.
Pštrosy nechovám, ale pridám aspoň pár foto z januárovej výstavy v Sobotišti.
rudla
napsal(a):
Dobrý deň, takéto príspevky si rád prečítam. Už som mal možnosť vidieť kŕdlik Moravských pštrosov lietať ponad strechy dedinských domov a záhrad a bol to až neuveriteľný pohľad. Vtedy som si spomenul ako mi o nich ako chlapcovi vravel stareček (starý otec) ako z otvorov na strešných vykierov hospodárskej budovy vyletúvali červené pštrosy do polí po celom chotári.
Pštrosy nechovám, ale pridám aspoň pár foto z januárovej výstavy v Sobotišti.
Zdravim. Tento pohlad poznam a je len skoda ze je toho tak malo. Na fotke zlta minulorocna holubicka MP ktora je od marca non stop na volno a zije prave v podstresnom budniku. Paradox ze bez problemov preziva a z "pretrenovanych" postovych holubov som tento rok prisiel vdaka samici krahulca o jednu 5 rocnu holubicku a jej 3 rocneho syna ktorych som z holubnika vypustal iba na urcity cas.
Uživatel s deaktivovaným účtem

OndraŘ
napsal(a):
Už se to blíží k finiši
Paráda
Columba livia
napsal(a):
Zdravim. Holub z tohoto roku.
Este sko mlada s juvenilnym perim
Petrsx

XXX.XXX.210.38
Zdravím
Mám tmavé supinateho hloubka z loňska lichého, neměl by jste světlé supinatou holubicku na prodej,kdyžtak mi prozvonte zavolám uspět. Díky moc
Moc pěkný chov , chtěl bych to taky rozmnožit.
723 659 350