Holub s dvěma kroužky asi se ztratil

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.5.2016 10:08
Janaaa

XXX.XXX.226.2

Dobrý den, zajímalo by mne, zda někdo neshání holuba, výstavního, krásně vybarvený, sedí často na mém balkoně a má dva kroužky, jeden je oranžový, vidí u mě krmítko, kde se ale už zahnízdili vrabčáci, sedí tam asi 3 dny.Podle mne se ztratil chovateli.Pokud ho někdo bude hledat, zkusím ho nafotit, moc se nebojí, mluvila jsem na něj a ani neodletěl...Barva základ bílá se zelenou-fialovou...štíhlý...Bydlím v okrese Sokolov - Březová u Sokolova.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.5.2016 21:20

Janaaa napsal(a):
Dobrý den, zajímalo by mne, zda někdo neshání holuba, výstavního, krásně vybarvený, sedí často na mém balkoně a má dva kroužky, jeden je oranžový, vidí u mě krmítko, kde se ale už zahnízdili vrabčáci, sedí tam asi 3 dny.Podle mne se ztratil chovateli.Pokud ho někdo bude hledat, zkusím ho nafotit, moc se nebojí, mluvila jsem na něj a ani neodletěl...Barva základ bílá se zelenou-fialovou...štíhlý...Bydlím v okrese Sokolov - Březová u Sokolova.

Podle toho co popisujete by se mohlo jednat o budapestskeho vysokoletce modreho(bileho)vencoveho...tito holoubci se vyznacuji tim ze litaji do nedohlednych vysek(cca.1km) pokud se pod nema zatahne obloha snadno se ztrati.chtelo by to tu fotku a pokud by se Vam ho podarilo chytit uves vschny udaje na obou krouzcich.

9.5.2016 07:41
Janaaa

XXX.XXX.226.2

Škoda, přes víkend jsem ho už neviděla, asi letěl dál...tak snad se dostane domů...budu mu držet palce i když jsem sama chovatelka koček, tenhle holub mě zaujal jak je chytrý, štíhlý, no úplně jiný, než naši holubismajlík

9.5.2016 16:41
Janaaa

XXX.XXX.115.104

Tak dnes jsem přišla z práce a už byl zase u nás na balkoně.Koukal na mě dost smutně, tak jsem rychle vzala mobil a něco vyfotila.Něco jsem přečetla z kroužků sama, holub se vůbec nebál, ale já mám na balkoně kočičí sítě.tak jsem se k němu dost blízko nedostala.Aspon něco: oranžový kroužek číslo:5780 a druhý byl černý, potažený bílou a tam mám bohužel jen část čísla pomlčka -073.Tady je rychlé foto z mobilu, nic moc ale aspon něco.
Byla bych ráda, kdyby mi dal někdo adresu.kam to poslat dál, je mi ho líto, chci, aby se dostal ke svým majitelům.Našich holubů se docela bojí.Myslím těch, co je všude plno...

LadislavV

9.5.2016 17:09
LadislavV

XXX.XXX.158.246

Je to poštovní holub. Podle barvy kroužku loňský. Zdá se že je vcelku v pořádku jen je vysilený. Když můžete dejte mu najíst a pít, a za pár dní by měl odletět.

10.5.2016 07:57

Janaaa napsal(a):
Tak dnes jsem přišla z práce a už byl zase u nás na balkoně.Koukal na mě dost smutně, tak jsem rychle vzala mobil a něco vyfotila.Něco jsem přečetla z kroužků sama, holub se vůbec nebál, ale já mám na balkoně kočičí sítě.tak jsem se k němu dost blízko nedostala.Aspon něco: oranžový kroužek číslo:5780 a druhý byl černý, potažený bílou a tam mám bohužel jen část čísla pomlčka -073.Tady je rychlé foto z mobilu, nic moc ale aspon něco.
Byla bych ráda, kdyby mi dal někdo adresu.kam to poslat dál, je mi ho líto, chci, aby se dostal ke svým majitelům.Našich holubů se docela bojí.Myslím těch, co je všude plno...

Holoubek je lehce posramoceny od dravce - tento vikend z dvojzavodu mam doma dva takto posekane + jednu uplne zmrzacenou, to jen na okraj pro ochranare.

Dejte ji najist a napit, ona se zotavi. Tipuji podle krouzku je to nemka, pokud tam uvidite DV, je to tak.

Napiste odkud jste. A dekuji za snahu. Jste mila.

Martin.

10.5.2016 11:01
Janaaa

XXX.XXX.226.2

DěkujismajlíkJen nevím kde mu mám rychle sehnat jídlo, nevím co takový holub jí, já celý rok krmím jen sýkorky a malé lesní ptáčky.Bydlím u lesa na Březové u Sokolova.Dnes mu dám na tu sít krabici, do toho snad seženu něco ve zverimexu, protože ted rychle nevím, kde bych mu sehnala kukuřici atd.můžu mu dát tvrdý hrách, rýži a sušené pečivo?Aspoň pro zatím?Zkusím někde koupit krmení pro divoké ptactvo ale oni už to ze zverimexu skoro všechno stáhli.Mám doma jen slunečnici jak loupanou tak v celku.
Vlasta
pokud mi poradíte co mu dát jíst budu ráda...

10.5.2016 11:34

Janaaa napsal(a):
DěkujismajlíkJen nevím kde mu mám rychle sehnat jídlo, nevím co takový holub jí, já celý rok krmím jen sýkorky a malé lesní ptáčky.Bydlím u lesa na Březové u Sokolova.Dnes mu dám na tu sít krabici, do toho snad seženu něco ve zverimexu, protože ted rychle nevím, kde bych mu sehnala kukuřici atd.můžu mu dát tvrdý hrách, rýži a sušené pečivo?Aspoň pro zatím?Zkusím někde koupit krmení pro divoké ptactvo ale oni už to ze zverimexu skoro všechno stáhli.Mám doma jen slunečnici jak loupanou tak v celku.
Vlasta
pokud mi poradíte co mu dát jíst budu ráda...

Pani se mi ozvala telefonicky. Je skvelym prikladem zajmu o zvire ktere je v nouzi. Jeste jednou diky.

Martin.

10.5.2016 12:27
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Ano, dejte mu zatím ten hrách mají ho rádi, a pak si sežente trochu pšenice nebo ječmene, zkuste mu dát třeba kroupy, ty z ječmene jsou.

10.5.2016 21:51

2mazutak napsal(a):
Ano, dejte mu zatím ten hrách mají ho rádi, a pak si sežente trochu pšenice nebo ječmene, zkuste mu dát třeba kroupy, ty z ječmene jsou.

Pokud podáte unavenému holubovi hrách, potom pukne, anebo se mu pokazí játra. Tudíž rýže, proso, trochu dobré drobné kuku. Z luštěnin maximálně čočku. Po zotavení kvalitní slunečnici jako pamlsek.

11.5.2016 08:21
Janaaa

XXX.XXX.226.2

Tak jsem mu koupila sušenou kukuřici, má tam trochu cizrny, mám tady pytel krmení pro divoké ptactvo, tak jsem mu to tam dosypala, kroupy přidám(mám je doma)včera jsem přijela až v17hodin domů, pohádala se se se sousedkou, která po tom holubovi vylela s koštětem, baba jedna stará, musela jsem jí vysvětlovat, že když má kroužky, tak at ho nechá(ona má balkon hned vedle mě a to je neštěstí)Najíst se nebyl ale viděla jsem ho, jak lítá okolo našeho baráku.Teď jsem v práci, tak nevím co se děje, Ráda bych ho viděla jak se spokojeně nají, napije a vrátí se k majiteli.Děkuji všem za rady...

Okolek

11.5.2016 17:48
Okolek

XXX.XXX.241.221

Janaaa napsal(a):
Tak jsem mu koupila sušenou kukuřici, má tam trochu cizrny, mám tady pytel krmení pro divoké ptactvo, tak jsem mu to tam dosypala, kroupy přidám(mám je doma)včera jsem přijela až v17hodin domů, pohádala se se se sousedkou, která po tom holubovi vylela s koštětem, baba jedna stará, musela jsem jí vysvětlovat, že když má kroužky, tak at ho nechá(ona má balkon hned vedle mě a to je neštěstí)Najíst se nebyl ale viděla jsem ho, jak lítá okolo našeho baráku.Teď jsem v práci, tak nevím co se děje, Ráda bych ho viděla jak se spokojeně nají, napije a vrátí se k majiteli.Děkuji všem za rady...

Dobrý den.Po přečtení této diskuze musím reagovat.Paní Vám patří velké díky za to jak se staráte o unaveného poštovního holuba a jak ho bráníte před sousedkou.Takových jako Vy je v dnešní "moderní" době málo.Měla by jste být vzorem pro ostatní neholubáře, ale i holubáře(víme jak se někteří chovatelé holubů k PH chovají).Ještě jednou velké díky a ať se Vám moc daří.Chovatel PH.

11.5.2016 18:11
laik560

XXX.XXX.72.180

Ten holub má vyrvané peří v levém křídle. Pravděpodobně ho nakopl sokol a on to se štěstím přežil.
Paní, Vy jste prostě hodná víla a zasloužíte veřejnou pochvalu. Ostatní ke krmení Vám poradili už jiní.
Ať se Vám v životě daří.

12.5.2016 11:52
Janaaa

XXX.XXX.226.2

Děkuji všem za pochvalu.Já jako chovatelka koček mám i dost velký vztah k ptáčkům...živím půlku lesa přes zimu.Lítají ke mě na špek, na lojové koule(které sama vyrábím) i strakapoudi, brhlíci, dleskové o sýkorkách ani nemluvím a vrabčáci se mi zahnízdili letos v krmítku:-Už se mě ani nebojí, ví, že dostanou nějakou mlsku.Takže budu poprvé koukat na malinký vrabčáčkysmajlík
Dnes ráno jsem viděla holuba opět proletět kolem, má misky na parapetu, tak uvidím.Bábě jsem domluvila, tak říkala, že kdyžtak přidá taky hrách a čočku, kdyby si sedl k ní na balkon...Tak uvidíme.Tak všem holubářům pěkný densmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík