Dobrý den všem holubářům,
poslední dobou si začínám pohrávat s myšlenkou, pořídit si pár holoubků jen tak pro potěšení. Jsem v tomto směru naprostý laik a tak jsem se ponořila do studia, ale netušila jsem, kolik plemen a zbarvení holubů existuje. Hledám stále "ty své, s kterými to zajiskří", možná, že už mám i vybráno , ale samozřejmě je nutné je vidět především naživo.
Nemáte prosím tip, kde a kdy je k vidění co nejvíce plemen a barevných rázů pohromadě? Chci si nejprve vybrat plemeno, prohlédnout si ho a pak mu zařídit podmínky, aby se u mně holoubkům dařilo co nejlépe.
Děkuji.
Brož

XXX.XXX.126.95
Výstava Lysá nad Labem www.vll.cz.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vystava moravy a slezska v prerove.
Děkuji všem za tipy, některá z výstav mne nemine . S plemenem je to těžké, nejvíc se mi líbí kapucíni, dle literatury prý jsou vhodní i pro začátečníky, tak snad bychom to spolu zvládli. Jen mám dilema - voliéra nebo volný chov? Soused několik let choval pošťáky, měl ale velké ztráty ze vzduchu a to se mi přiznám moc nelíbí. Na druhou stranu mít holoubky zase jen a jen zavřené bez možnosti prolétnutí mi také není úplně po chuti. Nějak to moc prožívám a navíc, jak jsem psala výše, jsem úplně bez zkušeností. Nakolik holubům vadí prožít život pouze ve voliéře?
Uživatel s deaktivovaným účtem

manbea
napsal(a):
Děkuji všem za tipy, některá z výstav mne nemine . S plemenem je to těžké, nejvíc se mi líbí kapucíni, dle literatury prý jsou vhodní i pro začátečníky, tak snad bychom to spolu zvládli. Jen mám dilema - voliéra nebo volný chov? Soused několik let choval pošťáky, měl ale velké ztráty ze vzduchu a to se mi přiznám moc nelíbí. Na druhou stranu mít holoubky zase jen a jen zavřené bez možnosti prolétnutí mi také není úplně po chuti. Nějak to moc prožívám a navíc, jak jsem psala výše, jsem úplně bez zkušeností. Nakolik holubům vadí prožít život pouze ve voliéře?
Zdravim Vas, staroholandsky kapucim je dobra volba je to nenarocny holoubek ze skupiny strukturovych holubu ktery dobre odchovava holoubata a nepotrebuje zvlastni peci jako napriklad anglicky pavik nebo parukar a ano jde ho chovat i na volno ikdyz osobne bych Vam doporucil kombinovany chov tj.volierovy s moznosti obcasneho vypousteni.kapucin neni nijak vyjmecny letec spis preletava ze strechy na strechu tudiz velkych ztrat se bat nemusite.v desatem mesici probehne letni setkani chovatelu strukturovych holubu spojene s vystavou letosnich vyletku na vystave muzete videt vsechny nami chovane plemena strukturovych holubu a urcite bude i neco k prodeji.pokud budete mit zajem dam Vam kontakt na jednatele klubu ktery Vam poskytne blizsi info o letni vystave.s chovatelskym pozdravem Martin Szczotka.