čendas
napsal(a):
Harryho holuby znám, byli špičky i když z voliery, silně pochybuji, ač si p. lukáše vážím, že by měli šanci v tisícovém hejnu nezdivočet.
Nemusíte se obávat, jsou v samostatném oddělení a buduje se pro ně zcela nový holubník. V tom velkém hejnu a tlaku dravců by ten chov neprospíval a jak jsem psal jinde, jsou příliš cenní na to, aby byli vystavení tlaku dravců. V příští chovné sezoně se s pomocí několika zkušených chovatelů snad určitě povede něco odchovat. Zdravím z Toužetína. Lukáš M.
Příteli mám na Vás dotaz, kolik párů holubů je asi třeba, aby chov přežil ztráty od dravých ptáků, kteří si hlídají svá teritoria, tím chci naznačit, že loví v omezeném počtu.Nejde o kuny, potkany či lišky.Mám ztráty jen od létavých predátorů a to jen na stavácích, kachničky, kuřátka jsou nedotčena, jsou volně na zahradě s husama.Je možné, že je houseři chrání?Věříte, že se po několika letech chovu na volno dokáží staváci zachránit?Mám sice volieru, ale nechci je tak chovat a proto si asi začnu pořizovat sice figuranty ale s nějakou vadou, třeba kresby.Těch špičkových je opravdu škoda.