Holoubek diamantový - problém s odchovem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tanaki

27.7.2016 22:22
Tanaki

XXX.XXX.53.152

Dobrý den,
mám několik měsíců pár holoubků diamantových, jsou podle kroužku rok 2015.
Poprvé mi zahnízdili, včera se vylíhlo jedno vajíčko, druhé nic.
Rodiče však o mládě nejeví žádný zájem. Nechali ho samotné v hnízdě a neviděla jsem, že by dělali víc, než jen nahlíželi a to je mám na očích skoro celý den. Počítám, že to znamená, že je s ním konec smajlík Jsem z toho dost nešťastná.

Pozorovala jsem i během sezení na vejcích neobvyklé chování, ze začátku se střídali, ale poslední týden seděl jenom holoubek a samičku na hnízdo odmítal pustit a to i když se šel najíst, tak hlídal aby tam nešla a vysloveně jí od hnízda zaháněl.14 den ale hnízdo opustil a samička tam taky nešla.
Samo se vylíhlo ten den 1 mládě, ale nevydávalo žádné zvuky. Znamená to, že bylo slabé? Má pípat hned po narození? Mají ho rodiče začít krmit hned jak se vylíhne? Mají se normálně během líhnutí snažit být v hnízdě?

Jinak spolu holoubci vycházejí dobře, spí vedle sebe, navzájem si drbou záda. Jednou za čas mezi nimi vznikne potyčka, ale není to časté.

Dost mě to mrzí a nevím, zda jsem neudělala někde chybu z neznalosti.
Holoubky mám v dostatečně velké kleci, přes den je dávám na terasu na noc je dávám domů. Přenášení jim nevadí. Mám je z obchodu se zvířaty, jsou zvyklí na lidi a nijak se neplaší, ani když sahám do klece. Jsou na klidném místě.

Je tu někdo, kdo holoubky delší dobu chová a mohl by mi poradit, když narazím na něco, co nemohu nikde najít na internetu?
Děkuji.

28.7.2016 04:54
peparazak

XXX.XXX.162.50

Dobry den, holobek diamantovy je nenarocny druh ale potrebuje urcite minimalni podminky.podle fotek co jste dala tak vidim jak jsou oba holoubci prikrceni na hnizde, coz znamena ze se boji.take bych u paru co poprve odchovava nefotil lihnuti holoubete, pro rodice je to stres.take bych klec neprenasel z mista na misto.jake ma klec rozmery?urcite bych dal pred hnizdo vetvicku tuje aby bylo vic kryte a holoubci meli pocit bezpeci.

Tanaki

28.7.2016 07:39
Tanaki

XXX.XXX.53.152

Dobry den, ta fotka kde jsou oba holoubci na hnizde je z jineho casoveho useku ze zacatku, kdyz se stridali na vejcich. Klec má rozmer 60x70x50 cm. Bylo by misto hnizda lepsi pouzit nejake uzavrene?

28.7.2016 09:48
peparazak

XXX.XXX.162.50

Hnizdo je dobre, jen ho trochu zamaskovat aby meli klid.holoubci jsou velice dobri letci a vase klec me prijde mala.v dobe odchovu mladat davejte strouhanku, srot, drcene piskoty.

Tanaki

28.7.2016 11:49
Tanaki

XXX.XXX.53.152

Dekuji za radu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík