Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jim.x

1.8.2016 18:58
Jim.x

XXX.XXX.103.246

Dobrý den, moc prosím o pomoc s tímto problémem s holubi. Už si nevím rady proč holubům na krku přestává růst peří a zůstává jen kůže.Holubnik každý týden čistím a 2x týdně holuby koupi Zkoušel jsem holuby stříkat biokilem ale nic nepomáhá.Moc prosím všechny co mají zkušenosti s tímto problémem ať mi poradí.
Děkuji.

1.8.2016 19:33
jarda.b.valassko

XXX.XXX.199.251

Podle popisu se s největší pravděpodobností jedná o zákožku holubí, která přežívá, napadá a požírá peří zejména v oblasti volete, příp. krku. Je to velmi nepříjemná záležitost, jejíž odstranění a zvládnutí vyžaduje trpělivost, klade nároky na pravidelné čištění a udržování zařízení ve stavu, který minimalizuje možnost přežívání tohoto vnějšího parazita (důraz zejména v období po hlavním pelíchání a před sezonou).
Před zhájením každé chovné sezony preventivně u každého jedince a to použitím přípravků pro to určených, např. PANMECTINE 5. Kápnutím dvou kapek na kůži v oblasti šíje a opakováním po 10-ti dnech je zajištěn dlouhodobý antiparazitární účinek.
Ve vašem případě bych doporučil naředit Ivomec s destilovanou vodou v poměru 1:9 a každému jedinci kápnout 2 kapky do zobáku. Po sedmi až 10-ti dnech toto zopakovat. Následně použít PANMECTINE 5 výše uvedeným způsobem.
Přeji úspěch.

Jim.x

1.8.2016 19:55
Jim.x

XXX.XXX.103.246

Moc děkuji za odpověď mohu se zeptat co je ten PANMECTINE 5? Popřípadě kde se dá sehnat?

1.8.2016 23:17
jarda.b.valassko

XXX.XXX.199.251

PANMECTINE 5,
který já používám, je veter. přípravek s širokospektrálním antiparazitárním účinkem. Balení v lahvičce s kapátkem pro aplikaci. Dávkování - popsal jsem výše.
Dá se pořídit (můj případ) na CV SR - Nitra.
Zcela jistě jsou i jiné veter. prostředky, které se používají k řešení vámi popsaného problému, se kterými však já zkušenost nemám.

4.8.2016 20:46
pekol

XXX.XXX.75.118

Ja používam s rovnakou účinnou látkou na Slovensku vyrábaný

GALMEKTIN

Účinná látka:

Ivermectinum 10 mg.

Flok

7.8.2016 09:12
Flok

XXX.XXX.103.246

Ještě se chci zeptat jestli nejsou 2 kapky na těžší holuby málo jedná se o mor. Pštrosy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík