Dobrý den, prosím o radu jaká je to barva holouběte? Je to pták po závodních modrých černopruhých poštovních holubech. Děkuji Kare.
Jestliže v genetice holubů jsou stále primárním vodítkem k určení barvy letky a ocas, pak máte holuba modrého pruhového. Uvidíte, zda to "zarezlé" zbarvení štítů křídel zmizí při pelichání či nikoliv. U vlohy indigo, která by mohla vypadat podobně, by ocas takto nevypadal. Různé prvky zašedlosti, zárezy či záběly jsou obecně u modrých holubů velmi časté, zpravidla je způsobuje pozadí červené dominantní či červené recesivní, možností u poštovních holubů je ovšem daleko více. S.
5555
napsal(a):
Jestliže v genetice holubů jsou stále primárním vodítkem k určení barvy letky a ocas, pak máte holuba modrého pruhového. Uvidíte, zda to "zarezlé" zbarvení štítů křídel zmizí při pelichání či nikoliv. U vlohy indigo, která by mohla vypadat podobně, by ocas takto nevypadal. Různé prvky zašedlosti, zárezy či záběly jsou obecně u modrých holubů velmi časté, zpravidla je způsobuje pozadí červené dominantní či červené recesivní, možností u poštovních holubů je ovšem daleko více. S.
Děkuji za odpoěd. Ve skutečnosti je holub tmavší jakoby celý do hněda. Sourozenec je jako rodiče. Modrý černopruhý. Tak uvidíme jak přepeří. Jinak se mi tato barvamoc líbí.
Pozdravujem. Práve tieto nuancie bronzovej podľa mojich skúsenosti vylepšujú sýtosť ale hlavne lesk farby. Najmä po spojení a v prejave S. Zámerne tieto jedince párim na čierne. Pravda, pri niektorých to poznať aj po preperení, hlavne v slnečnej žiari./jedinec na foto 425/.Hold to hetero C tam v pozadí úraduje.Ale keď tieto "tienované" dáte ešte raz na čierne, výsledok stojí za to. J.Hrabal.
Niekedy lepšie vidieť, ako písať. Tak som našiel fotku. Vpravo jedinec ťahaný na podklade bronzovej narezlosti, vľavo bez nej. J.Hrabal.
hrabal1
napsal(a):
Pozdravujem. Práve tieto nuancie bronzovej podľa mojich skúsenosti vylepšujú sýtosť ale hlavne lesk farby. Najmä po spojení a v prejave S. Zámerne tieto jedince párim na čierne. Pravda, pri niektorých to poznať aj po preperení, hlavne v slnečnej žiari./jedinec na foto 425/.Hold to hetero C tam v pozadí úraduje.Ale keď tieto "tienované" dáte ešte raz na čierne, výsledok stojí za to. J.Hrabal.
Také zdravím. Ti černí jsou moc pěkní. Tak budu muset sehnat někde černé poštovní jestli vůbec existují a zkřížit to. Taková barva by se mi na nich moc líbila. Krmím v sezoně hlavně hrách, trochu vikve, trochu kukuřice, dále pak ječmen a triticale. Dosypávám jen to co chybí a to je většinou ten hrách. Jinak mají grit a vitaminozní moučku stále k dispozici. K. Vesecký.
Pozdravujem. Ja by som nič nezháňal. Píšete že mladé je po závodných rodičoch. Neviem, neviem, do akej miery sú úspešné čierne poštové holuby. Ale ako farebný ráz existujú.Ono Vám to vylepší i tú modrú až juvenilné perie nahradí iné.Tu zásobu "červeňe" nesie niektorý z rodičom, ale u dospelých už to nepoznáte.Azda na lesku krku, kde býva miesto zelenej viac pivoňky. Niekedy ju prenesie i faktor smoky, čo podľa mojich skúseností ani chovateľ neovládajúci genetiku nevie/napr. na kostrči, svetlejšom zobáku/- resp.povie, že je špinavá farba. Nech sa Vám darí, tešte sa z nádejného výletka. J.Hrabal.
Johny5
XXX.XXX.229.185
Odpovím Vám na to přesně. Chovám a křížím kmeny Meulemans kaštan s Jansseny a Schellensy a holoubata kolikrát vypadají přesně jako to Vaše. Máte v tom původ Kaštana Meulemans a po přepelichání může prokvést se do modra s červenými znaky, nebo úplně bude kaprové a po jeho mladých příští rok může mít holoubata červaná, nebo žlutá. Já mám pár holubičku tmavě kaprovou a červeného kaprového a oba pochází vždy z jednoho kaštana a holoubata jsou stejná jako máte Vy a nebo jsou žlutá, kaštanová, nebo modrá kaprová i pruhová. Ale ve dvou za sebou jdoucích líhní mi dala žlutá. Chovu zdar. Jen se mi nedaří odchovat andalusy. zbarvení.