Koupě, rady, návštěva Vysočina

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.10.2016 12:18
PM11

XXX.XXX.26.4

Dobrý den, rád bych si pořídil do začátku 3 páry holubů. Rozhoduji se mezi PH, rejdiči nebo racky. Později bych rád rozšířil o další páry. Bohužel jsem naprostý začátečník, proto bych uvítal nějaké rady do začátku. Především jak udělat, aby mi holubi neulétli, jak nejlépe krmit atd... je toho spousta, proto bych byl velice rád, jestli by se našel nějaký dobrodinec, který by mi vše na vlastní oči ukázal, vysvětlil. Třeba i nabídl ke koupi nějaký odchov do začátku (slyšel jsem, že mladí co ještě nevylétli, tak zůstanou a neulétnou, avšak nevím, jak je to s určováním pohlaví u tak mladých ptáků) Jak říkám, jsem naprostý laik. Jsem z Vysočiny od Ždírce nad Doubravou. Předem moc děkuji za všechny odpovědi.

5.10.2016 19:09
jo012810

XXX.XXX.96.211

Každý začínající holubář má spoustu dotazů, postřehů a často i různé představy. Při chovu všech zvířat je důležité si ujasnit, co vlastně chci, jaké mám časové, prostorové a finanční možnosti a co od chovu očekávám. Mezi rejdiče matří velké skupiny vysokoletců, akrobatů a vytrvalostních rejdičů. Nejvytrvalejšími letci vůbec, jsou tippleři. Vždyť nejdelší světový čas jejich nepřetržitého letu je 22 hodin a 5 min. Pokud by jste se chtěl něco blíže o nich dozvědět, otevřete si www.kcht.ucikana.cz a prolistujte i odkazy na stránky některých chovatelů...A pokud by vás zajímalo něco blíže, můžete přijet na podzimní schůzi, setkat se s jejich chovateli a navázat kontakty. Mnozí členové KCHT chovají i jiná plemena. Veřejnost zajímající se o holubaření je vítána.

7.10.2016 09:13
Strouhy

XXX.XXX.116.253

PM11 napsal(a):
Dobrý den, rád bych si pořídil do začátku 3 páry holubů. Rozhoduji se mezi PH, rejdiči nebo racky. Později bych rád rozšířil o další páry. Bohužel jsem naprostý začátečník, proto bych uvítal nějaké rady do začátku. Především jak udělat, aby mi holubi neulétli, jak nejlépe krmit atd... je toho spousta, proto bych byl velice rád, jestli by se našel nějaký dobrodinec, který by mi vše na vlastní oči ukázal, vysvětlil. Třeba i nabídl ke koupi nějaký odchov do začátku (slyšel jsem, že mladí co ještě nevylétli, tak zůstanou a neulétnou, avšak nevím, jak je to s určováním pohlaví u tak mladých ptáků) Jak říkám, jsem naprostý laik. Jsem z Vysočiny od Ždírce nad Doubravou. Předem moc děkuji za všechny odpovědi.

Dobrý den, mohu vám nějaké rejdiče nabídnout. Pokud budete mít zájem ozvete se na tel. a domluvíme se. Jezdím každý víkend do Havl. Brodu kam se budu do budoucna stěhovat.
tel.776483803.

7.10.2016 19:19
Vági

XXX.XXX.223.60

Já tento měsíc také začínám a rozhodl jsem se pro RK(rakovnické kotrláky). Už jen čekám na telefon, kdy si pro ně budu moc zajet. Celé léto jsem budoval: holubník, voliéru, bundíky a sháněl krmení na směs. Již mám vše připraveno.
Mě třeba hodně radí a pomáhají kluci z chovateláku co jsou holubáři.
Doporučuji přečíst nějakou odbornou knihu, tam se dozvíš alespoň základní informace. Přeji hodně štěstí!

7.10.2016 20:40
poty76

XXX.XXX.145.250

Ahoj Honzo, no paráda, že jsi sem vstoupil. Abych pravdu řekl, přes prázdniny jsi udělal neskutečný kus práce a s elánem, financemi a energií kterou jsi do toho vložil se mezi námi neztratíš. Tím jsem si jistý! Těším se, až budeš mít od Pavlíka RK doma a až budeš zbírat zkušenosti s chovem RK, potažmo výstavní vavříny. Jak jsem tě poznal, měl by jsi být velkým přínosem pro holubářskou obec. Takových zarputilých chovatelů - holubářů potřebujeme co nejvíce. Výborné je, že bys mohl do budoucna rozšířit i řady chovatelů RK v klubu, ale jak jsme se bavili. To je až další level. Smekám před tím co jsi během prázdnin zbudoval z "polorozpadlé" chatrče

Stejně tak smekám před tvojí skromností a pokorou.

Jedna chebská straka

7.10.2016 21:59
Vági

XXX.XXX.185.16

Děkuji, Bohoušku. Snad to tak bude a má snaha bude nějak úspěšná. Snad nás bude víc mladých chovatelů...

Přidejte reakci

Přidat smajlík