Usazení holubů do holubníku na kůlu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.10.2016 11:49
Pavel V.

XXX.XXX.48.251

Zdravím, potřeboval bych poradit, jak dostat nebo nalákat zpět do holubníku na kůlu holubi. Pořídil jsem si Moravské Pštrosy, nechal je týden zavřené, aby okukovali okolí a po týdnu je postupně pouštěl. Dva páry každé ráno sletí na zem a sedí celý den na zemi a žerou, večer je musím chytit a strčit do holubníku, další čtyři páry sedí od vypuštění již 6 den na střeše, dvakrát denně se slítnou pod holubník na kůlu nažrat, napít a zase odletí na střechu kde spí. Dokonce se naučili spát v okapu kam si večer všichni vlezou (viz foto). Jelikož je tato střech dost vysoko tak se k nim ani nedostanu. Zatím jsem zkusil dát na sedátka před výlet krmítko s krmením, ale níc nezabírá. Předem díky za rady.

12.10.2016 17:01
lupus4

XXX.XXX.84.5

To, jak je tam máte zavřený těmi kříži je naprd. Musíte dát "klícku" aby mohli ven a viděli na všechny strany, xxtá voliérová generace bude už asi dost "tupá", tak to chce trpělivost.
Ty "okapáky" pochytejte při krmení na zemi pod řešeto (klacík + provázek + trpělivost).

12.10.2016 17:59
Ufák

XXX.XXX.234.252

lupus4 napsal(a):
To, jak je tam máte zavřený těmi kříži je naprd. Musíte dát "klícku" aby mohli ven a viděli na všechny strany, xxtá voliérová generace bude už asi dost "tupá", tak to chce trpělivost.
Ty "okapáky" pochytejte při krmení na zemi pod řešeto (klacík + provázek + trpělivost).

Pripájam sa...musíte ich pochytať...aspoň dva páry a skúste urobiť jednoduché klietky zo zajačieho pletiva, aspoň na pár dní..ja som tento rok začal tiež z MP, ako úplný začiatočník a na usadenie mi stačili tri dni, ale mali malú okukávačku...cca dxšxv 45x25x30...držím palec a nech sa vám darí...dajte vedieť ako to dopadlo...

14.10.2016 11:12
Pavel V.

XXX.XXX.48.251

Ufák napsal(a):
Pripájam sa...musíte ich pochytať...aspoň dva páry a skúste urobiť jednoduché klietky zo zajačieho pletiva, aspoň na pár dní..ja som tento rok začal tiež z MP, ako úplný začiatočník a na usadenie mi stačili tri dni, ale mali malú okukávačku...cca dxšxv 45x25x30...držím palec a nech sa vám darí...dajte vedieť ako to dopadlo...

Měl jsem nejdříve kříže a po 4 dnech jsem jim z pletiva udělal klícku na 3 dny a teprve potom pustil. Za tento týden se naučili do holubníku létat 3 holubi, tak uvidím jak to dopadne, sháním dlouhý žebřík a když tak je pochytám večer ve žlabu a znovu zavřu.

15.10.2016 12:17
Ufák

XXX.XXX.234.205

Hoďte im dnu dáku dobrotu, aby sa tie, ktoré sa už vracajú dnu samé mali na čo tešiť

17.10.2016 09:43
morlor

XXX.XXX.198.239

Aspoň je můžete pochytat.Já jsem si pořídil krásného žlutého giganta a hned druhý den mi uletěl.Přitom výlet z holubníku je vysoko v mezipatře a přes zahradu dvacet metrů.Už druhý den je v trapu.A pak že prej nelítaj.

18.10.2016 21:20
vokjam

XXX.XXX.205.189

O holubníku na kůlu se tu už mnoho napsalo. Podle mých zkušeností jsou moraváci pro tento holubník velmi nevhodní. Budou Vám vděčni za několik "bedniček" někde v závětří.
Stejná hloupost je dát giganta někam vysoko a myslet si, že ulétl. On totiž spadl za první hradbu a tam jej něco chytilo. V.K.

18.10.2016 21:59
morlor

XXX.XXX.197.12

vokjam napsal(a):
O holubníku na kůlu se tu už mnoho napsalo. Podle mých zkušeností jsou moraváci pro tento holubník velmi nevhodní. Budou Vám vděčni za několik "bedniček" někde v závětří.
Stejná hloupost je dát giganta někam vysoko a myslet si, že ulétl. On totiž spadl za první hradbu a tam jej něco chytilo. V.K.

Gigant byl na podlaze, výlet z holubníku je ve 2,5m. nad podestou.Blbost to byla, prostě jsem podcenil tu lítavost.Žádný hradby tam nemám a peří jsem taky nikde nenašelsmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík