Vážení chovatelé,
chtěl bych Vás upozornit, že dne 19.12.2016 vyšlo nové číslo - 6/2016, ročník 4, holubářského časopisu Svět holubů. Vydání je věnováno Moravskému voláči sedlatému, Staroorientálnímu racku a na své si přijdou i chovatelé Prácheňského káníka.
Cena časopisu je 49, - Kč, a roční předplatné 294, - Kč. Více info na www.svetholubu.cz, tel. +420 241 087 183, mob.: +420 603 597 673.
V době předvánoční je předplatné časopisu krásný dárek pod stromeček pro každého holubáře.
Jinak všem holubářům, i těm co nám fandí v dnešní zlé době pro holuby krásné prožití Svátků vánočních a vše nej do roku 2017.
Časopisu přeji do jeho půlkulatin, které příští rok oslaví, mnoho krásných článků, stálých a nových čtenářů, ať drží směr, který si nastavil.
Všem lidem, kteří pro nás časopis připravují a věnují tomu plno své energie a nejen té, přeji krásné prožití Svátků vánočních a vše nej do Nového, nového roku.
vajdovi
napsal(a):
Vážení chovatelé, dne 15.2.2017 vyšlo první číslo časopisu Svět holubů, které je věnováno našemu národnímu plemeni - Moravské bagdetě. Dále zde najdete info o pražském rejdiči, anglických pávícich, českém stavákovi a jiné zajímavé informace. Info o časopisu viz. výše.
Byl jsem překvapen, jaké nádherné plemeno Moravská bagdeta je a Vám také patří veliký dík, že Petrovi pomáháte s příspěvky, protože jak píše, je to hlavně o tom jak aktivní jsou lidé, kteří přispívají k chodu časopisu. Také se na něj vždy těším, protože je to zajímavý mix informací prakticky z celého světa a nejdůležitější je fakt, že se v největší míře propagují naše národní plemena. Zdraví Lukáš M. Toužetín.
Časopis je hotové afrodiziakum.
Děkuji všem zaníceným tvůrcům a odborným přispěvatelům.
Zdeněk Laštovka.
Zdravím, Svět holubů je krásnej časopis, který přečtu vždy "na posezení". Někdy se ale pozastavuji nad foty holubů. V tomto čísle mně udivil typ texana, žlutého benešáka a modrého bezpruhého káníka. Vím, že "vývoj" ve šlechtění je u nás nezadržitelnej, ale mně to prostě nedá to okomentovat. Zdraví St. Toman.
st.toman
napsal(a):
Zdravím, Svět holubů je krásnej časopis, který přečtu vždy "na posezení". Někdy se ale pozastavuji nad foty holubů. V tomto čísle mně udivil typ texana, žlutého benešáka a modrého bezpruhého káníka. Vím, že "vývoj" ve šlechtění je u nás nezadržitelnej, ale mně to prostě nedá to okomentovat. Zdraví St. Toman.
Zdravím Stanislave, fotky někdy klamou já je viděl naživo a není to tak zlé. Udělal jsem si bednu na focení holubů, na spodku otočný kruh ovládaný z dostatečné vzdálenosti. Ovšem jediná fotka co se mě zamlouvá je v bedně fotka naší 16 roků staré kočky!
Co ten modrý pštros? Měj se.
Slávek. S.S.
Uživatel s deaktivovaným účtem

chov.
napsal(a):
"Svět holubů" - mně tentokrát moc nepotěšil!
- dostal se mně na stůl zrovna, když začínala hrát Barcelona !
- nevíte, jak hráli...?
B.
st.toman
napsal(a):
Ahoj Stando, nesdílím stejný názor. Nemyslím si, že PK modrý bezpruhý je špatný v typu. Kdyby jsi fotil, což asi neděláš, tak by si věděl, že záleží na hodně věcech. Fotoaparát dokáže rozkrýt drobné detaili kterých si ne každý na první pohled všimne, ale také když je holub focen dost z blízka. Dokáže holuba poškodit! Resp. mu uškodit! Dle mého jsou fotky povedené, navíc je vidět že všichni zde vyfocení holubi jsou vyfoceni na blízko. Což dokazují chybějící mřížky předku klece. Jinak ano, vývoj šlechtění jde do předu, ale ne jen u nás! Věta mně to prostě nedá to okomentovat v tvém podání by se měla stát boomotem a jen tvojí značkou.
Časopis Svět holubů je výborným počinem pro nás holubáře, tohle tady dlouho nebylo. Na každé číslo se těším. V tomto čísle krásný článek o národním skvostu kterým bezesporu Moravská bagdeta je. Tak že za mě spokojenost a díky celému týmu SH...
Jinak zdravím, předpokládám" manžele Vajdovi z klubu Araukan a díky za dobrou propagaci SH. Budu se těšit až si zase někde popovídáme, nejlépe u stánku SH jako v Lysé. Bohouš P.
Děkujeme za pozdrav, a taktéž se těšime na setkaní, ten rok uteče jak voda. S pozdravem manžele Vajdovi nejen z klubu Araukan. A ksem rád nejen za sebe, že má Péťa Čech stále z čeho pro nás časopis připravovat.Za to mu dik a poděkování patří všem kdo do časopisu přispívají a v neposledňí řadě všem Vám kdo si jej předplatili.
Zdravím i Tebe Bohouši. Já dám na první pohled, prostě to mám nějak v sobě a to nejen u holubů. Jsem profesí zootechnik a pracoval jsem jak u skotu, tak u prasat a to ve šlechtitelácích. Prostě se na zvíře podívám a hned tam něco vidím, jak klady, tak i zápory. Vím, že už jsem tím profláklý, ale jak člověk stárne, tak se přestává asi bát svůj názor připíchnout na nástěnku. No a pak je z toho toto mé povídání. Vím, že "vývoj" se asi nenechá zastavit, ale musel bych být na sebe naštvanej, kdybych se nesnažil na to alespoň upozornit. Myslím si, že už u rysů na to přišli, že tudy cesta nevede.
Co se týká časopisu, tak jsem s ním velice spokojen, o tom není pochyb. Ostatně kdybych nebyl, tak ho asi nebudu kupovat. Je to pro mně taková jednorázová chuťovka, ke které si sednu a neodejdu, dokud si časopis nepřečtu. Pak si ho dám společně i s Chovatelem do takové malé místnůstky, kam si chodím každé ráno sednout a znovu si v nich listuji a buď si nějaké články čtu znovu a nebo hledám, zda jsem na něco nezapomněl.
Co se týká focení, tak to máš pravdu, nejsem fotograf a ani nemám nějaký supr foťák. Jen takový stařeček pro moji potřebu. Já si užívám všechn in natura, obzvláště teď, kdy u nás vypuklo jaro toho obrovskýho ruchu na dvoře. To je neskutečnej rachot, bouchání křídel, přelety ze střechy na střechu, prostě nádhera.
Zdraví všechny S.T.
brnak69

XXX.XXX.247.7
vajdovi
napsal(a):
Děkujeme za pozdrav, a taktéž se těšime na setkaní, ten rok uteče jak voda. S pozdravem manžele Vajdovi nejen z klubu Araukan. A ksem rád nejen za sebe, že má Péťa Čech stále z čeho pro nás časopis připravovat.Za to mu dik a poděkování patří všem kdo do časopisu přispívají a v neposledňí řadě všem Vám kdo si jej předplatili.
Je moc dobře že přes všechny černé věštby škarohlídů se časopis otřepal a tím se zbavil parazitů kteří ho dnes špiní a zesměšňují ! Prospělo to hlavně objektivitě článků a hlavně zmizlo opisování cizích textů, jedů a mnohdy tragických karikatur myšleno fotografii národních plemen ke kterým má tento paradoxně nejblíže. Ať si to užívá konkurenční svazový časopis!
Takže tleskám Světu Holubů a přeji dlouhá léta úspěšného fungování
Vážení chovatelé, pouze upravuji svou zprávu, že 15.2.2017 vyšlo 1 číslo 5 ročníku časopisu Svět holubů, aby neznalí časopisu si nemysleli, že je to něco nového na trhu. Pouze špatná formulace věty. Již se těším na další číslo, které je celé věnovano holubářské tématice.
Začíná teplo, tak ať se Vám všem daří ve Vašich chovech.
st.toman
napsal(a):
Stando, Stando, takový zkušený chovatel a ty nepoznáš, když je to focený zblízka že je to jinak krásný holub v typu.Všichni to poznali, jenom ty ne, styď se.Taktéž se připojuji z pochvalou celé redakci za časopis, je to paráda, jen tak dál.
Dobrý, dobrý, stydím se, stydím se. Časopis je paráda, o tom nebyla z mé strany řeč, kdyby se mi nelíbil, tak si ho nebudu předplácet, ale ty komentáře k typům holubů, to je můj názor. Ale dobře, nechávám toho komentování a přeji všem šlechtitelům jen ty nejlepší odchovy a výstavní úspěchy.
poty76
napsal(a):
Ahoj Stando, nesdílím stejný názor. Nemyslím si, že PK modrý bezpruhý je špatný v typu. Kdyby jsi fotil, což asi neděláš, tak by si věděl, že záleží na hodně věcech. Fotoaparát dokáže rozkrýt drobné detaili kterých si ne každý na první pohled všimne, ale také když je holub focen dost z blízka. Dokáže holuba poškodit! Resp. mu uškodit! Dle mého jsou fotky povedené, navíc je vidět že všichni zde vyfocení holubi jsou vyfoceni na blízko. Což dokazují chybějící mřížky předku klece. Jinak ano, vývoj šlechtění jde do předu, ale ne jen u nás! Věta mně to prostě nedá to okomentovat v tvém podání by se měla stát boomotem a jen tvojí značkou.
Časopis Svět holubů je výborným počinem pro nás holubáře, tohle tady dlouho nebylo. Na každé číslo se těším. V tomto čísle krásný článek o národním skvostu kterým bezesporu Moravská bagdeta je. Tak že za mě spokojenost a díky celému týmu SH...
Jinak zdravím, předpokládám" manžele Vajdovi z klubu Araukan a díky za dobrou propagaci SH. Budu se těšit až si zase někde popovídáme, nejlépe u stánku SH jako v Lysé. Bohouš P.
Mně to prostě také nedá, abych se nezeptal.Podle čeho se Bohouši pozná na té fotografii, že ten modrý bezpruhý je dobrý v typu.
cajzek
napsal(a):
Mně to prostě také nedá, abych se nezeptal.Podle čeho se Bohouši pozná na té fotografii, že ten modrý bezpruhý je dobrý v typu.
Hloupá otázka, tak vznesu stejně hloupou otázku. Podle čeho se pozná, že na té fotce je ten holub špatný v typu. Jo jo, vy dva si umíte kluci notovat. Pochopil jsem oba vaše příspěvky kam mířili. Máte možnost přispět, tak toho využijte. Stáník se nám zasekl na jeho neustálé kritice všeho co je živé. Kdysi jsme byli poučováni jak má vypadat český strakáč. Na vlákně českého staváka je vlastně minimálně 40% němců a je to stále do kola. Jak se mi objeví na emailu upozornění na link i fauny a tam vidím S. Toman, bez urážky ani to nemusím rozklikávat, protože už vím co tam bude. To jsme si řekli v Lysé. Osobně jsem mu řekl, že na fauně nic dávat nebudu a trvalo mi to víc jak týden po vleklých úvahách. Nakonec jsem si řekl, že pro něj to nedělám. No a když jsem to tam dal, pochyboval! Mějte se Láďo moc hezky a myslete si o fotkách co chcete. Ty máš hezké staváky, tak něco nafoť a podpoř vlákno Čs. Měj se a ať se ti daří. No a Standa můj neurodný příspěvek také ustojí. Je dobré poukázat na nedostatky, chyby. Ale mít vše za špatné asi není normální. Bohužel. Pokud jsou tu nějaké překlepy, omlouvám se. Píší z mobilu a ten si hodně slov vždy přepisuje. Máte možnost, určitě sjíždíte víc výstav a burz jak já. Budu se těšit na hezké holubi v postoji.
Zdravím, nespokojenost je matkou pokroku. Když si budeme plácat po ramenou a říkat, že je všechno to pravý vořechový, tak buď jsme pokrytci a nebo nevíme co říkáme. Vůbec nekritizuji vše co je živé, jak píšeš Bohouši, jen se snažím upozorňovat na zvířata, která jsou evidentně a na první pohled tak trochu odlišná od nějakého standardu. Taková zvířata vůbec neodsuzuji, těm se říká "pracovní", do chovů patří, ale né na stránky chovatelských časopisů, jako představitelé plemene. Každé plemeno se posouvá ve vývoji nějakým směrem a je jen na posuzovatelích, kam až dovolí tento posun. Pak ale by se mělo to plemeno jmenovat trochu jinak. Když už jsi narazil na České strakáče.. Opravdu se Ti líbí ty ležící koule, které svým typem pomalu připomínají starý typ NB? Také jsem jednou byl u špičkového chovatele pro samce ČSm, když jsem ho vzal do ruky, tak mu říkám, že to není čistý. Prej jak to, že né, povídá. Poznám to podle kůže, zase já. No, máte pravdu, je v tom NB. Jasně, řeší se kyčle, zádě, váha, přírůstky, ale furt by to měl bejt náš ČS, který neleží na zemi jak kaliforňák. Ostatně u tříbarevných se s tím vypořádali, udělali samostatné plemeno a je vystaráno. No a na konec, není pravda, že vše haním, co se mi líbí, pochválím a co né, tak klidně odsoudím. Vše veřejně, protože se za svůj názor nestydím a klidně jsem připraven o tom diskutovat. Nikdo není dokonalý, stejně jako názor jednoho člověka není dogma. Na stránky jak staváků, tak strakáčů a i všech ostatních chodím stále, i když nic nepíšu a nekomentuju. Někdy se divím, někdy žasnu. To už je tak.
Zdraví neustálý provokatér St. Toman.
st.toman
napsal(a):
Zdravím, nespokojenost je matkou pokroku. Když si budeme plácat po ramenou a říkat, že je všechno to pravý vořechový, tak buď jsme pokrytci a nebo nevíme co říkáme. Vůbec nekritizuji vše co je živé, jak píšeš Bohouši, jen se snažím upozorňovat na zvířata, která jsou evidentně a na první pohled tak trochu odlišná od nějakého standardu. Taková zvířata vůbec neodsuzuji, těm se říká "pracovní", do chovů patří, ale né na stránky chovatelských časopisů, jako představitelé plemene. Každé plemeno se posouvá ve vývoji nějakým směrem a je jen na posuzovatelích, kam až dovolí tento posun. Pak ale by se mělo to plemeno jmenovat trochu jinak. Když už jsi narazil na České strakáče.. Opravdu se Ti líbí ty ležící koule, které svým typem pomalu připomínají starý typ NB? Také jsem jednou byl u špičkového chovatele pro samce ČSm, když jsem ho vzal do ruky, tak mu říkám, že to není čistý. Prej jak to, že né, povídá. Poznám to podle kůže, zase já. No, máte pravdu, je v tom NB. Jasně, řeší se kyčle, zádě, váha, přírůstky, ale furt by to měl bejt náš ČS, který neleží na zemi jak kaliforňák. Ostatně u tříbarevných se s tím vypořádali, udělali samostatné plemeno a je vystaráno. No a na konec, není pravda, že vše haním, co se mi líbí, pochválím a co né, tak klidně odsoudím. Vše veřejně, protože se za svůj názor nestydím a klidně jsem připraven o tom diskutovat. Nikdo není dokonalý, stejně jako názor jednoho člověka není dogma. Na stránky jak staváků, tak strakáčů a i všech ostatních chodím stále, i když nic nepíšu a nekomentuju. Někdy se divím, někdy žasnu. To už je tak.
Zdravím Stanislave, nesouhlasím s Tebou jak píšeš vše je jen na posuzovatelích kam ten posun dovolí. Mám za třicet roků vystavování jiný dojem, hodně často mě připadá, že to jsou škůdci českého holubářství a ten evropský způsob posuzování jim ještě vše ulehčuje. Samozřejmě neholubařím pro posuzovatele, ale pro sebe tak mě to až tak nes...Jinak neodpověděl jsi mě na dotaz co ten modrý pštros?
Měj se a snad se potkáme v říjnu v Soběslavi. S.S.
Zdravím, nesouhlasíš, ale zároveň připouštíš, že ti posuzovatelé to mají v rukou. A ten modrý pštros, to už si nějak nevybavuju - zase jsem do toho nějak kecal, žejo? A proč Soběslav až v říjnu. V Soběslavi jsou nádherný trhy každou první neděli v měsíci. Teď tedy zrovna zaražený, to ta chřipka, ale snad se to umoudří. Schází se nás tam spousta a u klecí, či klobásky a kafíčka se krásně povídá. Zdraví St. Toman.
Zdravím, připouštím bohužel mají. Ten modrý pštros, jak je tam foto ve Světě holubů- výstava Svinčany. Já tam byl tak je všechny viděl proto jsem se ptal na začátku tohoto vlákna, znám i jeho 9 sourozenců -výletků 2016. Jak se vše kolem té chřipky uklidní tak zajedem na burzu není to daleko asi kolem 100km. Já tam byl mnohokrát ale jen na výstavách v říjnu. Měj se. Slávek.
st.toman
napsal(a):
Zdravím a určitě máte každý v jistém ohledu pravdu, jen bych se pozastavil nad jednou věcí, a to že toto foto se objevilo v chovatelském časopise a že by to tam nemělo být. Souhlasím, že nespokojenost je matkou pokroku a sám se tím také řídím. Na druhé straně by to chtělo ale také trochu shovívavosti a pokory pře snahou někoho, kdo, za nemalých obtíží tento časopis pro nás dává dohromady. Historii časopisu Svět holubů sleduji od začátku. Nejprve to byla pompézní proklamace, jak bude časopis světový, Lítaly rychlé špunty při křtu v tiráži byl seznam jmen jak v parlamentu, jenže po dvou číslech se zjistilo, že je potřeba financí a musí se na časopis doplácet. Nebudu komentovat některé výhrady a pak i různé intriky některých jedinců, kteří do světa vytrubovali, jak hrozí lidem exekuce, když nezaplatí předplatné. Pak to vzal na svá bedra Petr Čech a časopis pod jeho vedením drží dodnes a myslím si, že má dobrou úroveň. Nedělá žádnou politiku, netváří se jako odborný časopis, protože už těch kritik bylo tolik, že jsme do tiráže po dohodě dali, zájmový časopis, ale to hlavní si myslím, že hodně lidem uniká. Petr to dělá od srdce na úkor svého osobního života, protože by mohl být již v důchodu, sedět doma a třeba i kritizovat, protože již toho dokázal dost. Jenže on drží a veškeré nepřízni to táhne dál, proto mu v tom také pomáhám, protože předplatné včetně poštovného je za těch 6 čísel směšná částka a nikdo nemůže říci, že je to jinak. Když si pozorně přečtete jeho upřímné výzvy, aby jste jako holubáři připívali, jak články tak fotkami, tak si myslím, že i ten nejzarytější odpůrce by těžko hledal nějaké pochybení. Na závěr si uvědomte, že v dnešní době je vše o penězích a budoucnost nevypadá, že bude lépe. Tak vás na prosím buďte trochu shovívaví a tolerantní, než budete dělat nějaké soudy a závěry. Věřte, že jsem měl na začátku roku, také těžkou chvilku po kontrole u mne po tom sprostém anonymu, zda to má smysl se v tom dále angažovat. Jenže pak vidíte Moravskou bagdetu na tolika fotkách a řeknete si, že ten holub se nemůže nijak bránit a že nám chce zpříjemňovat život v té drsné době, kdy se kladné hodnoty začínají vytrácet a řeknete si, že to zkusíte znovu. Jenže ta otázka na závěr, kolikrát ještě? Přeji hezký den. Lukáš M Toužetín.
holubisemerad
napsal(a):
Zdravím, připouštím bohužel mají. Ten modrý pštros, jak je tam foto ve Světě holubů- výstava Svinčany. Já tam byl tak je všechny viděl proto jsem se ptal na začátku tohoto vlákna, znám i jeho 9 sourozenců -výletků 2016. Jak se vše kolem té chřipky uklidní tak zajedem na burzu není to daleko asi kolem 100km. Já tam byl mnohokrát ale jen na výstavách v říjnu. Měj se. Slávek.
Když už, tak k těm pštrosům. Kterej ten pštros na tom Tvém profilu je víc Moravský? Ten nahoře a nebo ten dole. Možná je to vinou fotografie, ale je to publikované. A o tom já v podstatě pořád píšu a diskutuju. Rád si s tebou popovídám v Soběslavi a nebo někde jinde. Zdraví taktéž Slávek.
st.toman
napsal(a):
Když už, tak k těm pštrosům. Kterej ten pštros na tom Tvém profilu je víc Moravský? Ten nahoře a nebo ten dole. Možná je to vinou fotografie, ale je to publikované. A o tom já v podstatě pořád píšu a diskutuju. Rád si s tebou popovídám v Soběslavi a nebo někde jinde. Zdraví taktéž Slávek.
Holub pštros je pro mě něco mezi těma dvěma. Ten spodní výletek -holubice. Byla mě nabízena cena jakou si řeknu, tu by jsi ale určitě nechtěl. Moravské pštrosi jsem znovu nakupoval v roce 1999 nevylétli ani do krbce natož aby odchovali holoubě. Bohužel i dnes přes velké zlepšení v typu vítězí holubi silnějšího těles. rámce. Proto mám na profilu ty dvě fotky a foto holubů na střeše stodoli, aby bylo vidět, že u mě musí vylétnout aspon na tu stodolu, jinak hlavička dolu. Určitě se letos uvidíme. Zdravím. Slávek.
touzetin
napsal(a):
Zdravím a určitě máte každý v jistém ohledu pravdu, jen bych se pozastavil nad jednou věcí, a to že toto foto se objevilo v chovatelském časopise a že by to tam nemělo být. Souhlasím, že nespokojenost je matkou pokroku a sám se tím také řídím. Na druhé straně by to chtělo ale také trochu shovívavosti a pokory pře snahou někoho, kdo, za nemalých obtíží tento časopis pro nás dává dohromady. Historii časopisu Svět holubů sleduji od začátku. Nejprve to byla pompézní proklamace, jak bude časopis světový, Lítaly rychlé špunty při křtu v tiráži byl seznam jmen jak v parlamentu, jenže po dvou číslech se zjistilo, že je potřeba financí a musí se na časopis doplácet. Nebudu komentovat některé výhrady a pak i různé intriky některých jedinců, kteří do světa vytrubovali, jak hrozí lidem exekuce, když nezaplatí předplatné. Pak to vzal na svá bedra Petr Čech a časopis pod jeho vedením drží dodnes a myslím si, že má dobrou úroveň. Nedělá žádnou politiku, netváří se jako odborný časopis, protože už těch kritik bylo tolik, že jsme do tiráže po dohodě dali, zájmový časopis, ale to hlavní si myslím, že hodně lidem uniká. Petr to dělá od srdce na úkor svého osobního života, protože by mohl být již v důchodu, sedět doma a třeba i kritizovat, protože již toho dokázal dost. Jenže on drží a veškeré nepřízni to táhne dál, proto mu v tom také pomáhám, protože předplatné včetně poštovného je za těch 6 čísel směšná částka a nikdo nemůže říci, že je to jinak. Když si pozorně přečtete jeho upřímné výzvy, aby jste jako holubáři připívali, jak články tak fotkami, tak si myslím, že i ten nejzarytější odpůrce by těžko hledal nějaké pochybení. Na závěr si uvědomte, že v dnešní době je vše o penězích a budoucnost nevypadá, že bude lépe. Tak vás na prosím buďte trochu shovívaví a tolerantní, než budete dělat nějaké soudy a závěry. Věřte, že jsem měl na začátku roku, také těžkou chvilku po kontrole u mne po tom sprostém anonymu, zda to má smysl se v tom dále angažovat. Jenže pak vidíte Moravskou bagdetu na tolika fotkách a řeknete si, že ten holub se nemůže nijak bránit a že nám chce zpříjemňovat život v té drsné době, kdy se kladné hodnoty začínají vytrácet a řeknete si, že to zkusíte znovu. Jenže ta otázka na závěr, kolikrát ještě? Přeji hezký den. Lukáš M Toužetín.
Nazdar Mílo, vůbec nechci kritizovat časopis Svět holubů, již jsem to několikráte řekl. Kdyby se mi nelíbil, tak si ho nebudu předplácet. Že to není lehká práce, takovýto časopis dělat také uznávám a jsem velice rád, že to někdo takto dává dohromady. V tom asi máme jasno. V čem ale né, je to, že Svět holubů není chovatelský časopis. Podle mně je a taky proč by nebyl? No a ten časopis čtou staří holubáři a čtou ho i mladí holubáři, čtou ho zkušení chovatelé a čtou ho i začátečníci. Právě u těch mladejch a těch začátečníků se tak nějak formuje pohled na chovatelství, na holubaření a také na výběr plemena, které by v případě bylo zajímavé pro chov. Proto si myslím, že by se měly fotky s popisem plemene vždy dobře vybrat. Nic víc, nic míň jsem tím nemyslel. a rozhodně v tom nic jinýho nehledej. Holubaření je můj život a tak nechci to tu kazit svými názory. Slibuju, že už dám pokoj, i když na stránky IFauny a i na chov. stránky na FB chodím každý den.Už jsem se zařekl i v jiném vlákně že se budu zdržovat komentářů, i když někdy je to fakt těžký. Přeji všem krásný jaro, krásný odchovy a krásný výstavní úspěchy. Zdraví St. Toman.
poty76
napsal(a):
Hloupá otázka, tak vznesu stejně hloupou otázku. Podle čeho se pozná, že na té fotce je ten holub špatný v typu. Jo jo, vy dva si umíte kluci notovat. Pochopil jsem oba vaše příspěvky kam mířili. Máte možnost přispět, tak toho využijte. Stáník se nám zasekl na jeho neustálé kritice všeho co je živé. Kdysi jsme byli poučováni jak má vypadat český strakáč. Na vlákně českého staváka je vlastně minimálně 40% němců a je to stále do kola. Jak se mi objeví na emailu upozornění na link i fauny a tam vidím S. Toman, bez urážky ani to nemusím rozklikávat, protože už vím co tam bude. To jsme si řekli v Lysé. Osobně jsem mu řekl, že na fauně nic dávat nebudu a trvalo mi to víc jak týden po vleklých úvahách. Nakonec jsem si řekl, že pro něj to nedělám. No a když jsem to tam dal, pochyboval! Mějte se Láďo moc hezky a myslete si o fotkách co chcete. Ty máš hezké staváky, tak něco nafoť a podpoř vlákno Čs. Měj se a ať se ti daří. No a Standa můj neurodný příspěvek také ustojí. Je dobré poukázat na nedostatky, chyby. Ale mít vše za špatné asi není normální. Bohužel. Pokud jsou tu nějaké překlepy, omlouvám se. Píší z mobilu a ten si hodně slov vždy přepisuje. Máte možnost, určitě sjíždíte víc výstav a burz jak já. Budu se těšit na hezké holubi v postoji.
Bohouši, káníky jsem nikdy nechoval, tak je mám jen v oku z výstav.Na té fotografii si já srdíčko nepotěším, víc se k tomu nebudu vyjadřovat. Hodně věcí by se zde vyřešilo, kdyby se nemyslelo že se chce někomu kritikou uškodit, nebo ho pomluvit.Raději toho necháme, aby se naše diskuze nespojovala s časopisem.
vajdovi
napsal(a):
Děkuji Vám pánove, chtěl jsem vlákno zanechat pro informováni nejen holubařské veřejnosti, že vyšlo nové číslo časopisu Svět holubů, protože se mezi holubaři šířily nepravdy o časopisu.
Vajda.
Máte pravdu, kdo je s časopisem SH spojen aspoň malinko blíže, chápe, ví o čem. Velmi dobře to zde napsal brnak 69, časopis se odprostil od těch, co se jen "vezli" a díky Petrovi s lidmi kteří ho podporují je to výborný počin který tady dlouho nebyl. Hodně lidí o něm (časopisu) špatně smíšlelo už jen díky složení týmu. Teď je to ok., a časopisu přeji stejně jako Petrovi jen to nejlepší. To že jsem se s Petrem poznal osobně mě posunulo vpřed, stejně tak mě to velmi obohatilo a musím říci, že to je pan ČLOVĚK od kterého, byť by si toho byl vědom, čerpám spousty zkušeností jak v oboru chovatelství, tak si toho promítnu i hodně do svého osobního života. Špatnosti o časopisu a dezorientální informace roznášeli jen zhrzení škarolídi kteří z toho pravděpodobně měli jen potěchu a mysleli si na oko, jak se jim to daří. Jsem moc rád, že se jim to nepodařilo a naopak, že se lidé okolo SH semkli a snaží se o spolu utváření toho to krásného dalo by se dnes již říci "dvou měsíčníku", který letos začal 5 rok navštěvovat moji schránku na poštu . Tak že, řekl bych, malý důvod k oslavě . Tak ať se časopisu SH daří a nemá nouzi o kvalitní příspěvky. Vám pane Vajda děkuji za neutuchající podporu. S pozdravem Bohouš P.
st.toman
napsal(a):
Nazdar Mílo, vůbec nechci kritizovat časopis Svět holubů, již jsem to několikráte řekl. Kdyby se mi nelíbil, tak si ho nebudu předplácet. Že to není lehká práce, takovýto časopis dělat také uznávám a jsem velice rád, že to někdo takto dává dohromady. V tom asi máme jasno. V čem ale né, je to, že Svět holubů není chovatelský časopis. Podle mně je a taky proč by nebyl? No a ten časopis čtou staří holubáři a čtou ho i mladí holubáři, čtou ho zkušení chovatelé a čtou ho i začátečníci. Právě u těch mladejch a těch začátečníků se tak nějak formuje pohled na chovatelství, na holubaření a také na výběr plemena, které by v případě bylo zajímavé pro chov. Proto si myslím, že by se měly fotky s popisem plemene vždy dobře vybrat. Nic víc, nic míň jsem tím nemyslel. a rozhodně v tom nic jinýho nehledej. Holubaření je můj život a tak nechci to tu kazit svými názory. Slibuju, že už dám pokoj, i když na stránky IFauny a i na chov. stránky na FB chodím každý den.Už jsem se zařekl i v jiném vlákně že se budu zdržovat komentářů, i když někdy je to fakt těžký. Přeji všem krásný jaro, krásný odchovy a krásný výstavní úspěchy. Zdraví St. Toman.
V pohodě. U tebe bych si myslel až naposledy, že časopisu nepřeješ. Jenže využít se dá vše, proto jsem to chtěl trochu osvětlit. Udělejte pár fotek a pošlete Petrovi reportáž z jihu, ať tam máme něco od Jana Cimbury, kterého mám jako životní vzor. A i ti Schwarzenbergové k nám přišli od vás, tak se budu těšit. Měj se a přeji hezké odpoledne. Zdraví Miloš, Toužetín.
vajdovi
napsal(a):
Děkuji Vám pánove, chtěl jsem vlákno zanechat pro informováni nejen holubařské veřejnosti, že vyšlo nové číslo časopisu Svět holubů, protože se mezi holubaři šířily nepravdy o časopisu.
Vajda.
Vám patří veliký dík. Škoda že jsme se ještě neviděli. Obdivuji jak našemu holubářství pomáháte a děkuji, že Petrovi přispíváte do časopisu. Máte pravdu, že je snaha časopis poškozovat. Na druhé straně, je ale také mnoho kladných zpráv a nezbývá, než jen Petrovi přát i nadále, ať se mu daří. Obzvlášť v Čechách funguje, že, "doma není nikdo prorokem", přesto věřím, že jednou i ti, kteří se snaží jeho práci poškozovat, uznají, že je to opravdu veliký počin. Moc vás zdravím z Toužetína a ještě jednou mnohokráte děkuji. Lukáš M.
Dobrý den Vážení chovatelé, čas běží jako bláznivý, a již uplynuly dva měsíce od doby, kdy jsem Ván informoval, že vyšlo nové číslo časopisu Svět holubů. Vyšlo 18.4.2017 a v dnešních dnech Ti z Vás, kteří jej mají předplacený, Vám bylo doručeno do Vašich schránek. Číslo 2/2017 je věnováno plemeni Moravský morák, a dalšími plemeny jsou Kyjevský rejdič, Komárenský rejdič. Dále zde získáte informace o klubovém dění - Strukturových plemen, Velkých voláčů, Českých staváků, info o proběhlých výstavách, nepostradatelné informace MVDr. Struhára, nyní o Kampylobakterióza holubov, a další informace a hlavně pohodové čtení určené nám - holubářům. Všem vřele doporučuji si nové číslo zajistit a přečíst. Info o možnosti předplatného v tomto vlákně.
Všem z Vás přeji krásný a úspěšný úsek našeho chovatelského roku, tedy, očekávání nových výletků a sledování námluv holubů.
S pozdravem Marek Vajda.
Vazeni chovatele, dne 19.6.2017 vyslo nove cislo 3/2017 casopisu Svet holubu, ktery je venovany plemeni Texan, dalsimi clanky jsou dozvuky CV Lysa nad Labem 2016, plemena Kurgansky postavovy rejdic a dalsi jine poucne clanky. Skoda si jej neprecist.
Nezda se Vam ze ten cas nejak rychle utika?
vajdovi
napsal(a):
Vazeni chovatele, dne 19.6.2017 vyslo nove cislo 3/2017 casopisu Svet holubu, ktery je venovany plemeni Texan, dalsimi clanky jsou dozvuky CV Lysa nad Labem 2016, plemena Kurgansky postavovy rejdic a dalsi jine poucne clanky. Skoda si jej neprecist.
Nezda se Vam ze ten cas nejak rychle utika?
Cas utíká hrozne rychle, když mi prišel minulý týden Svět holubů říkal jsem si...to uz jsou opět dva měsíce ?
touzetin
napsal(a):
Vám patří veliký dík. Škoda že jsme se ještě neviděli. Obdivuji jak našemu holubářství pomáháte a děkuji, že Petrovi přispíváte do časopisu. Máte pravdu, že je snaha časopis poškozovat. Na druhé straně, je ale také mnoho kladných zpráv a nezbývá, než jen Petrovi přát i nadále, ať se mu daří. Obzvlášť v Čechách funguje, že, "doma není nikdo prorokem", přesto věřím, že jednou i ti, kteří se snaží jeho práci poškozovat, uznají, že je to opravdu veliký počin. Moc vás zdravím z Toužetína a ještě jednou mnohokráte děkuji. Lukáš M.
Dnes mi přišlo do schránky nové číslo časopisu Svět holubů. Většinou to tu annoncuje přítel Marek Vajda. Dovolil jsem si ho dnes předběhnout a myslím, že mi to určitě nebude mít za zlé. Myslím. že Petr Čech a lidé, kteří do časopisu připívají, by zasloužili hluboký úklon, protože to je to pravé nefalšované holubářství. Jak píše Petr v úvodníku, že mu chybí plné střechy holubů, tak proto je strašně důležité psát a fotografovat, jak to mnozí činíte, aby se na naše miláčky nezapomnělo ani v čase budoucím. Petrovi jsem již dnes volal a poděkoval mu za jeho další počin. Mluvil jsem také s přítelem Pepou Jůnem, vynikajícím chovatelem Prácheňských káníků a i on měl radost z nového čísla Svět holubů a shodli jsme se, že pravou krásu nám může holub poskytnout ve svobodném proletu a odpočívající v hejnu na střeše, jak jsem znal z dětství od svého dědy. Totiž má to i hlubokou symboliku v tom, že svoboda je důležitá nade vše a není třeba si ten život svazovat různými půtkami a malichernostmi, co se probírají na jiných vláknech. Petrovi jsem slíbil, že v Toužetíně to právo na svobodu budou mí svěřenci mít i nadále zajištěn a už jsou na té střeše i jiná plemena, než český stavák, jak tomu bylo dříve. Oni se tam totiž docela snesou a můj chráněnec (Český stavák) dobře ví, že tomu bude i nadále, že on se stal mým srdečným plemenem. Jenže než tomu tak přišlo, tak tam byl Prácheňský káník, Český voláč sivý, Česká čejka, Slezský barevnohlávek od přítele Roda z Ledče nad Sázavou a další plemena. Takže, každému, kdo má to svoje srdeční plemeno přeji ať se objeví v dalších číslech Světa holubů. Je ta holubí říše převeliká a pestrá, je v tom určité kouzlo a proto je důležité aby to bylo nadále dokumentováno. Ještě jednou moc děkuji a přeji hezký večer všem holubářům srdcařům. Lukáš M. Toužetín.
Miloši k tomu se musím připojit. Časopis SH zase kvalitně zpracován. Petrovi nelze než složit velkou poklonu a velikánské díky. Především nádherný článek o české čejce doplněný o fota české čejky kropenky. Promě nejkrásnější kresba. No a já bych si přál kdyby bylo ještě více odběratelů tohoto nádherného počinu, časopisu SH. Také tam krásně představuje knihu Komárňanský kotrmeliak což je nebývalý počin v novodobé holubářské historii. Mohu posoudit, protože ji mám doma už od začátku června. Díky Petrovi který mi zaslal adresu na MUDr. Straku. Kniha vyjde se vším všudy na slušný peníz, ale je to nádherná investice která se opravdu vyplatí. Objednával jsem si s kamarádem dvě a přišli mi k mému překvapení skoro až, BICHLE", opravdu velká kniha o 332 stranách. Krásně ilustrovaná s foty a na křídovém papíře. Jen to CD s letem nám jaksi nedorazilo, ale to nám nevadí. Nic to nemění na tom, že jsem šťastný zato, že knihu vlastním! A děkuji jak Petrovi, tak manželům Strakovým, kteří se mnou komunikovali po emailu. Knihu jsem měl doma od mého prvního emailu do 5 dní. Super.
Dobrý den chovatelé holubů a čtenáři časopisu Svět holubů, další dva měsíce za námi a znovu jste měli možnost dnes tedy 22.8.2017 obdržet čtvrté číslo časopisu Svět holubů, Jak jsem již byl předběhnut, hlavním národním plemenem je Česká čejka - v kresbě kropenka. Uvedené číslo je pel mel napříč holubářským spektrem a doufám, že si v něm každý z nás nalezne to své čtení. I když musím říci, že si je radost takto nachystaný časopis přečíst, I já touto cestou děkuji Péťovi, že si zase dal práci a zkompletoval časopis, aby se dal číst zepředu i zezadu a hlavně nenudil. Kdo si jej předplatí, ten neprohloupí. Přeji příjemný zbytek léta a těším se na setkání v nastávající hlavní výstavní sezóně a doufám, že nás letos strašák ptačí chřipky obejde. Doufám, že se letos vyřádí na "prasatech" ;-)
S chovatelským pozdravem Marek Vajda.
Jsem moc rád, že je tu taková odezva. Včera když jsme se s Petrem bavili, tak jsem si vzpomenul na příhodu, která se mi stala loni ze začátku podzimu. Projížděl jsem sousední obcí rajonu, kde hospodaříme a u silnice stál holub. Vypadal divně a nemotorně, tak jsem zastavil a viděl jsem, že nemůže létat. Někdo ho totiž nastříkal žlutým sprejem a vyhodil jej tam. Byl to Polský rys červený. Bylo mi ho líto, tak jsem ho vzal na zámek s tím, že když má pojít, ať pojde tam, kde jsou holubi. Podotýkám, že v té vesnici už bohužel holuby nikdo nechová, takže to musel být někoho zlý úmysl. Co se nestalo? Nejen, že přežil, ale dnes se hrdě honosí na střeše a je tak vitální, že by mnozí chovatelé Polských rysů zaplesali, jak léta a polaří. Je to takový záblesk naděje, když má člověk možnost toto prožít. Píšu to tady proto, protože Petr mi takový záblesk taky připomíná. On a jeho přispěvatelé dělají podobnou věc a to že ze zdánlivé beznaděje přináší do našeho holubářství naději, že holubářství se stane pojítkem mezi lidmi, jako je třeba reportáž Míry Kišky a jeho cesty. Budu moc rád, když si tohle přečte nějaký chovatel Polských rysů a nějaký příspěvkem a fotečkou se s námi podělí o kráse tohoto plemene. I když chovatelé dalších plemen máte také možnost. Petr, před nikým dveře nezavírá a časopis otiskuje vše co souvisí s čistou holubařinou. Přeji vám hezký den. Lukáš M, Toužetín.
Vážení chovatelé, po dvou měsících jsem tu znovu, abych Vás upozornil, že dne 16.10.2017 vyšlo 5 čislo časopisu Svět holubů, které je věnováno Českému rejdiči. Dále v něm naleznete pel-mel krasného čtení o holubech. Vyplatí si jej přečíst a dovědět se něco nového. Za těch 49, - Kč to stojí.
S pozdravem Marek Vajda.
vajdovi
napsal(a):
Vážení chovatelé, po dvou měsících jsem tu znovu, abych Vás upozornil, že dne 16.10.2017 vyšlo 5 čislo časopisu Svět holubů, které je věnováno Českému rejdiči. Dále v něm naleznete pel-mel krasného čtení o holubech. Vyplatí si jej přečíst a dovědět se něco nového. Za těch 49, - Kč to stojí.
S pozdravem Marek Vajda.
Dobrý den,
tento časopis zatím neodebírám, ale v tomto čísle je český rejdič, které chovám, dá se koupit někde volně na stánku? Třeba Žďár nad Sázavou a okolí? Děkuji za odpověď
S pozdravem a přáním pěkného dne
Aleš Nedělka.
Dden pane Nedělka a Vy všichni, kteři máte zájem o předplatné časopisu Svět holubů, těší mě Váš zájem, a na možnost předplatného Vás odkazuji na začátek vlákna, kde jsou možnosti předplatného popsány, hned v prvním příspěvku.
S přáním krásného podzimního dne Marek Vajda
P.S. za mě musím uvést, že 5. číslo 2017 opět nezklamalo, budiž Péťovi a všem autorům članků, za jejich práci a snahu nás, holubáře, obohatit o nové vědomosti.
Pro zájemce o časopis uvádím, že je možnost si zpětně objednat starší čísla SH, kromě 1. čísla (beznadějně vyprodáno, i k mé smůle, možna že by Péťa udělal reprint prvého čísla), na www.svetholubu.cz je seznam vyšlých časopisů a fotka plemene, kterému je daný časopis věnován. Vajda Opravdu to stojí za to, od začátku do konce o holubech, ne jen max tři poslední stránky jinde.
vajdovi
napsal(a):
Dden pane Nedělka a Vy všichni, kteři máte zájem o předplatné časopisu Svět holubů, těší mě Váš zájem, a na možnost předplatného Vás odkazuji na začátek vlákna, kde jsou možnosti předplatného popsány, hned v prvním příspěvku.
S přáním krásného podzimního dne Marek Vajda
P.S. za mě musím uvést, že 5. číslo 2017 opět nezklamalo, budiž Péťovi a všem autorům članků, za jejich práci a snahu nás, holubáře, obohatit o nové vědomosti.
Dobrý den,
právě jsem zaslat e-mailem objednávku na předplatné. Jak píše pan Suda dobrou věc je třeba podpořit
Děkuji Vám za info a radu
S pozdravem a přáním pěkného dne
Aleš Nedělka.
Dobrý den vážení chovatelé, chtěl bych Vás touto cestou upozornit, že dne 16.12.2017 vyšlo v pořadí 6 číslo časopisu Svět holubů v roce 2017, tudíž vychází přesně do předvánoční pohody a doufám, že Vám pomůže trochu zmírnit předvánoční zhon a chvat, při jeho čtení. Pilotní plemeno pro dané číslo je holub Rys. Na stránkách www.svatholub ů.cz je otištěn obsah nového čísla, aby jste měli přehled, co Vás v časopise čeká a pro nové zájemce o časopis Svět holubů může navnadit, zda stojí za to si časopis věnovaný pouze holubářské tématice předplatit.
Chtěl bych Vám touto cestou popřát klidné prožití Svátků vánočních a vše nej do nového i Nového roku 2018, hodně chovatelských úspěchu a hlavně radost z Vašich holubů.
To vše taktéž přeji redakci časopisu a všem co do něj přispívají svými články.
vajdovi
napsal(a):
Dobrý den vážení chovatelé, chtěl bych Vás touto cestou upozornit, že dne 16.12.2017 vyšlo v pořadí 6 číslo časopisu Svět holubů v roce 2017, tudíž vychází přesně do předvánoční pohody a doufám, že Vám pomůže trochu zmírnit předvánoční zhon a chvat, při jeho čtení. Pilotní plemeno pro dané číslo je holub Rys. Na stránkách www.svatholubů.cz je otištěn obsah nového čísla, aby jste měli přehled, co Vás v časopise čeká a pro nové zájemce o časopis Svět holubů může navnadit, zda stojí za to si časopis věnovaný pouze holubářské tématice předplatit.
Chtěl bych Vám touto cestou popřát klidné prožití Svátků vánočních a vše nej do nového i Nového roku 2018, hodně chovatelských úspěchu a hlavně radost z Vašich holubů.
To vše taktéž přeji redakci časopisu a všem co do něj přispívají svými články.
Už jsem nechtěl na diskusi ifauna nic umisťovat, ale je potřeba v souvislosti s časopisem Svět holubů některé věci ještě poskytnout holubářské veřejnosti, Časopis mi minulý týden také přišel do schránky a všichni musejí uznat, že se opět povedl. Obzvlášť článek Bohouše Potůčka o akci, kterou provedl se Zdeňkem Laštovkou v Mašťově. Úžasná byla i reakce Zdeňka na vlákně o českém stavákovi. To je ta pokora, která tu mnohde chybí a bez níž je budoucnost nejistá. Proč to píšu. Dnes mi volal Tomáš Sousedík a ptal se na určité věci, které se kolem časopisu udály a nelichotivě se vyjadřoval k tomu, jak to tehdy Petr Čech provedl a v podstatě to vyznělo jako by on byl tím, který utrpěl ztrátu. Odkázal jsem ho na zářijové diskuse, kde jsem to vysvětlil a zarazilo mne, že má pořád někdo potřebu se o Petrovu osobu otírat, viz usnesení z časopisu chovatel, který schválili všichni na úv, že si Petr dovolil komentovat svazovou akci ve svém článku. Připadá mi to velmi ubohé! Petr je totiž velmi citlivý a čestný člověk, který dělá pro naše holubářství něco, co nejsme schopní momentálně ocenit a na rozdíl ode mne nad těmito výpady přemýšlí a občas mu je z toho smutno. Píšu to zde bez jeho vědomí, protože by s tím nesouhlasil, ale situace si to vyžaduje. Jak jsem již zmínil v září, vydal jsem se po jiné koleji a holuby si dělám již pouze pro svou radost a v tímto číslem končí prezentace Dvoru Toužetín, protože nemám čas pořád řešit okopávání kotníků od pár chudáků, kteří nemají ani odvahu se člověku postavit čelem a neustálými konstrukcemi vtahují mou osobu do věcí s kterými jsem již skončil, protože je to ztráta energie. Nicméně, příští rok budu nadále časopis podporovat aby na to Petr nebyl finančně sám. Je pravda, že předplatitelé rostou a díky i vám pane Vajdo, který společně s manželi Justovými či Jardou Šindelářem do časopisu přispíváte. Dík patří také Bohoušovi Potůčkovi, Sašovi Veselému a mnoha dalším. Tento rok byl docela hektický a jsem rád, že časopis vycházel a i příští rok je zajištěn. Chtěl bych tímto příspěvkem apelovat na všechny, kteří časopisu fandí a přejí mu další budoucnost aby Petrovi pomáhali třebas i vlídným slovem, protože jeho práce si to bezesporu zaslouží. Jak napsal Jirka Suda na jiném vlákně, nebuďme hloupí, protože takový časopis za tyhle peníze, pokud vím nikde na světě momentálně nevychází. Přeji všem krásné prožití vánočních svátků a vše dobré v Novém roce. Hezký večer. Lukáš M. Toužetín.
touzetin
napsal(a):
Už jsem nechtěl na diskusi ifauna nic umisťovat, ale je potřeba v souvislosti s časopisem Svět holubů některé věci ještě poskytnout holubářské veřejnosti, Časopis mi minulý týden také přišel do schránky a všichni musejí uznat, že se opět povedl. Obzvlášť článek Bohouše Potůčka o akci, kterou provedl se Zdeňkem Laštovkou v Mašťově. Úžasná byla i reakce Zdeňka na vlákně o českém stavákovi. To je ta pokora, která tu mnohde chybí a bez níž je budoucnost nejistá. Proč to píšu. Dnes mi volal Tomáš Sousedík a ptal se na určité věci, které se kolem časopisu udály a nelichotivě se vyjadřoval k tomu, jak to tehdy Petr Čech provedl a v podstatě to vyznělo jako by on byl tím, který utrpěl ztrátu. Odkázal jsem ho na zářijové diskuse, kde jsem to vysvětlil a zarazilo mne, že má pořád někdo potřebu se o Petrovu osobu otírat, viz usnesení z časopisu chovatel, který schválili všichni na úv, že si Petr dovolil komentovat svazovou akci ve svém článku. Připadá mi to velmi ubohé! Petr je totiž velmi citlivý a čestný člověk, který dělá pro naše holubářství něco, co nejsme schopní momentálně ocenit a na rozdíl ode mne nad těmito výpady přemýšlí a občas mu je z toho smutno. Píšu to zde bez jeho vědomí, protože by s tím nesouhlasil, ale situace si to vyžaduje. Jak jsem již zmínil v září, vydal jsem se po jiné koleji a holuby si dělám již pouze pro svou radost a v tímto číslem končí prezentace Dvoru Toužetín, protože nemám čas pořád řešit okopávání kotníků od pár chudáků, kteří nemají ani odvahu se člověku postavit čelem a neustálými konstrukcemi vtahují mou osobu do věcí s kterými jsem již skončil, protože je to ztráta energie. Nicméně, příští rok budu nadále časopis podporovat aby na to Petr nebyl finančně sám. Je pravda, že předplatitelé rostou a díky i vám pane Vajdo, který společně s manželi Justovými či Jardou Šindelářem do časopisu přispíváte. Dík patří také Bohoušovi Potůčkovi, Sašovi Veselému a mnoha dalším. Tento rok byl docela hektický a jsem rád, že časopis vycházel a i příští rok je zajištěn. Chtěl bych tímto příspěvkem apelovat na všechny, kteří časopisu fandí a přejí mu další budoucnost aby Petrovi pomáhali třebas i vlídným slovem, protože jeho práce si to bezesporu zaslouží. Jak napsal Jirka Suda na jiném vlákně, nebuďme hloupí, protože takový časopis za tyhle peníze, pokud vím nikde na světě momentálně nevychází. Přeji všem krásné prožití vánočních svátků a vše dobré v Novém roce. Hezký večer. Lukáš M. Toužetín.
Svět holubů neodebírám, teď mě poslali časopis asi náhodou nebo, že by mě ho někdo z rodiny k vánocům předplatil To jsem čučel hned na začátku článek o rysovi klobouk dolů i ostatní články hodně poutavý a poučný. Musím uznat, tento časopis nemá chybu samozřejmě, že se najdou někteří, co budou hledat nějaké nedostatky, ale myslím, že tady po pravdě žádný nejsou. Takže za svoji osobu přeji hodně zdaru ve vydávání tohoto holubářského časopisu u nás! Zdravím všechny holubáře- z Vysočiny konkrétně z Humpolce.
Ať Vám to všem příští rok co nejvíc vrká
hlinik
napsal(a):
Svět holubů neodebírám, teď mě poslali časopis asi náhodou nebo, že by mě ho někdo z rodiny k vánocům předplatil To jsem čučel hned na začátku článek o rysovi klobouk dolů i ostatní články hodně poutavý a poučný. Musím uznat, tento časopis nemá chybu samozřejmě, že se najdou někteří, co budou hledat nějaké nedostatky, ale myslím, že tady po pravdě žádný nejsou. Takže za svoji osobu přeji hodně zdaru ve vydávání tohoto holubářského časopisu u nás! Zdravím všechny holubáře- z Vysočiny konkrétně z Humpolce.
Ať Vám to všem příští rok co nejvíc vrká
Nó, nevím co na tohle říci. Holubář, a po 5 letech na trhu neodebírá odborný časopis pouze, resp. hlavně o holubech za směšných 294kč / rok. Pepo . Já osobně jsem ochotný dát za těchto 6 čísel 600kč, což jsem Petrovi napsal. Vím, že Martin N., toto napsal již kdysi, v době kdy začal časopis vycházet. A já mám stejný názor a přesvědčení, že tento UNIKÁT je hluboce pod cenou! Což není tématem propagace tohoto časopisu. Ale svůj názor tlumočím na veřejnou diskusi.
Petr je neskutečný člověk který je schovaný za neskutečným množstvím práce okolo dění v našem a ne jen našem holubářství. Materiály, tisk atd.. Jeho rukopis má spousta knih. Málo kdo zná zákulisí a lidi kteří tady vyzpěvovali př. Sousedíkovi by se pravděpodobně divili. Já sám to zažil při Cv Lysá v listopadu a přímo na stánku SH. Ta neznalost lidí! Ovšem Petr je tak výborný, skromný, upřímný a především naprosto bez konfliktní člověk, že po sobě nechá šlapat. Já jsem zase ten, který se nebojí jít s pravdou ven, s kůží na trh, ovšem nebudu nic ventilovat směrem ven, abych nepošpinil naší společnou důvěru a čistotu našeho přátelství, tohle zůstane v kabině!
Takže pokud mohu doporučit tento časopis, prosím podpořte ho a zvedněte sortu předplatitelů. Je to totiž směšná částka a pokud jsem holubář, tento časopis bych si neměl nechat ujít. Nebudu porovnávat a dávat příklady za jaké hlouposti, které huntují zdraví člověka dnes lidé utrácejí a jaké částky. Za věci které vlastně ani k životu nepotřebujeme. Navíc po přečtení tohoto časopisu se mi špatně nedělá, ba naopak. Vždy pookřeji a nemohu se dočkat dalšího čísla a k tomu se ještě zpětně vracím k číslu stávajícímu. Zdravím ze severních čech Bohouš Potůček.
Pridávam sa..mám predplatené a každé číslo mám na poličke uložené na čestnom mieste a aj keď som ich všetky prečítal, vždy ich rád znova prelistujem...tiež by mi nevadila vyššia cena, pokiaĺ by sa tým vylepšila situácia v jeho redakcii.Vždy je ťažšie začínať nejaký projekt od nuly, ako udržať to čo funguje.A už ani nehovorím o tom, že koľko nadšencov by sa našlo na niečo také.Držím palce z Trenčína a prajem všetko dobré.
Pozdravujem. Cirka 12 rokov som robil 4x do roka klubový obežník a to mal tak 20 strán. Veru, bolo s tým roboty. Takže viem o čom to je. Prajem všetkým, čo sa podieľajú na jeho výrobe pevné zdravie, veľa inšpiratívnych nápadov, veľa predplatiteľov a som rád, že patrím k tým málo šťastlivcom, ktorí majú doma všetky čísla. Musím podotknúť, že aj vďaka manželke, ktorá mi rok čo rok dá pod stromček potvrdenku o predplatnom( a nielen na tento časopis).S pozdravom J.Hrabal.
poty76
napsal(a):
Nó, nevím co na tohle říci. Holubář, a po 5 letech na trhu neodebírá odborný časopis pouze, resp. hlavně o holubech za směšných 294kč / rok. Pepo . Já osobně jsem ochotný dát za těchto 6 čísel 600kč, což jsem Petrovi napsal. Vím, že Martin N., toto napsal již kdysi, v době kdy začal časopis vycházet. A já mám stejný názor a přesvědčení, že tento UNIKÁT je hluboce pod cenou! Což není tématem propagace tohoto časopisu. Ale svůj názor tlumočím na veřejnou diskusi.
Petr je neskutečný člověk který je schovaný za neskutečným množstvím práce okolo dění v našem a ne jen našem holubářství. Materiály, tisk atd.. Jeho rukopis má spousta knih. Málo kdo zná zákulisí a lidi kteří tady vyzpěvovali př. Sousedíkovi by se pravděpodobně divili. Já sám to zažil při Cv Lysá v listopadu a přímo na stánku SH. Ta neznalost lidí! Ovšem Petr je tak výborný, skromný, upřímný a především naprosto bez konfliktní člověk, že po sobě nechá šlapat. Já jsem zase ten, který se nebojí jít s pravdou ven, s kůží na trh, ovšem nebudu nic ventilovat směrem ven, abych nepošpinil naší společnou důvěru a čistotu našeho přátelství, tohle zůstane v kabině!
Takže pokud mohu doporučit tento časopis, prosím podpořte ho a zvedněte sortu předplatitelů. Je to totiž směšná částka a pokud jsem holubář, tento časopis bych si neměl nechat ujít. Nebudu porovnávat a dávat příklady za jaké hlouposti, které huntují zdraví člověka dnes lidé utrácejí a jaké částky. Za věci které vlastně ani k životu nepotřebujeme. Navíc po přečtení tohoto časopisu se mi špatně nedělá, ba naopak. Vždy pookřeji a nemohu se dočkat dalšího čísla a k tomu se ještě zpětně vracím k číslu stávajícímu. Zdravím ze severních čech Bohouš Potůček.
Bohouši já se polepším Všem přeji hezké, klidné vánoce a do nového roku jen to nejlepší Josef Al.
Ahoj kluci,
žijeme v úžasné zemi, kde si o holubech můžeme přečíst hned ve třech časopisech. Takovou možnost nemá žádný jiný národ na této planetě. A kdo preferuje spíše knihy, může si vybrat z široké nabídky reprintů starých děl nebo nových publikací, ve kterých naše "legendy" sumírují své celoživotní zkušenosti. Ne vždy se vše obejde bez chybiček, ale z těch se musíme poučit a jít dál. Čeho si cením je fakt, že naše časopisy nedávají prostor různým škarohlídům k vylévání negativních emocí, ale přináší pozitivní odkaz o odvětví chovatelství, které nemá na růžích ustláno. Ukazuje se, že holubáři mají významnou vnitřní sílu a pokud jim chybí, mohou ji načerpat právě i z našich časopisů a publikací.
Přeji Vám krásné prožití svátků a hodně zdraví i úspěchů v roce 2018. Saša Veselý.

poty76
napsal(a):
Má pravdu ten chlapec! Přeji všem krásné svátky!
Včera jsem Petrovi o tomhle příspěvku řekl, jak jsem říkal, nebyl moc rád. Když ale vidím tu odezvu, tak věřím, že pokud mu to zdraví dovolí a vaše narůstající přízeň se potvrdí, tak věřím, že těch ročníků vyjde ještě mnoho, Zdravím vás chlapi na slovensko a i těm ostatním co jste sem napsali a mám velikou radost, že je tu pořád hodně holubářů srdcařů. Ještě jednou moc a moc děkuji za podporu Petrovy práce a všem ještě jednou přeji hezké vánoce a úspěšný Nový rok. Příjemný večer Lukáš M. Toužetín.

napsal(a):
Má pravdu ten chlapec! Přeji všem krásné svátky!
Odebírám teprve od letošního roku ale musím říct že super konečně časopis pro holubare no předplatné na příští rok už uhrazene takže se neskutečně těším na nové cislo

modena5
napsal(a):
13.2.- Svět holubů 2018 - Už je doma musím pochválit.
Take sem dneska obdrzel a nestacil sem se divit v polacich konecne neco ozilo a navratili klasickeho polskeho rysa (tet staropolsky) zpet do hry.nasim polskym sousedum stimto pocinem velmi fandim jelikoz tohle je rys ktereho si pamatuju a jak uz je v clanku uvedeno ne to nemecke monstrum!ktere jak z clanku vyplyva si jen tak mimochodem a zniceho nic privlastnili!
napsal(a):
Take sem dneska obdrzel a nestacil sem se divit v polacich konecne neco ozilo a navratili klasickeho polskeho rysa (tet staropolsky) zpet do hry.nasim polskym sousedum stimto pocinem velmi fandim jelikoz tohle je rys ktereho si pamatuju a jak uz je v clanku uvedeno ne to nemecke monstrum!ktere jak z clanku vyplyva si jen tak mimochodem a zniceho nic privlastnili!
Přišel mi dnes, ááá co nevidím - článek o polském rysu, ták to si jdu přečíst.

mysak
napsal(a):
Přišel mi dnes, ááá co nevidím - článek o polském rysu, ták to si jdu přečíst.
napsal(a):
Přesně tak. To je ten Polský rys, kterého jsem loni našel v zuboženém stavu u nás na zastávce a dnes je jednou z ozdob Dvora v Toužetíně. Když jsem mu pořídil kamarády, tak někteří jsou stejní, jak je srovnání s "Rysem"! Gratuluji Polákům, že našli odvahu se ozvat a pevně věřím, že k tomu u nás taky jednou dojde a nebudou rozhodovat předem připravené teamy! Zajímavý je komentář Jardy Šindeláře k ČS. Pozorně si je potřeba to přečíst a tam je jedním z hlavních aktérů tohoto stavu, jeden z rozpolcených současných odborníků, který neví vůbec za koho se má vlastně postavit a je to jen další smutná kapitola. Krásný je i úvodník od Petra, nad kterým je potřeba se také zamyslet obzvlášť v předvečer popeleční středy. Všichni se jednou obrátíme v prach, ale je moc důležité aby pro generace příští, byla co nejvěrohodněji v psaném slově zachována přítomnost a za to je potřeba Petrovi neustále děkovat, protože on si nenechává od nikoho nic proplácet, jak činí jíní, a pak se dokáží nestoudně prezentovat, kolikrát cizím peřím. Za mne opět veliké poděkování všem autorům článků. Hezký večer Lukáš M. Toužetín.
mysak
napsal(a):
Tak zdá se že, naše tiché motlitby a hlasité prosby byly vyslyšeny. Srdce poskočilo radostí, při přečtení článku o polských rysech. Přesně tak je pamatuji já. Byli to moji druzí holubi. Blahopřeji polským chovatelům a budu jim nadále fandit.
Krásně popsané. Já je také takhle pamatuji, jako malý kluk za časů mého dědy. A když jsem je poslouchal při diskusích a vzpomínkách na staré časy, které sahaly do dob monarchie. Budu vděčný, když mi někdo zprostředkuje koupi těchto holubů do Dvora Toužetín. Mám v plánu držet v Toužetíně kromě ČS ještě 10 holubích plemen a z cizích je to Polský Rys a Franský štítník Je to součást projektu, který jsem tu dříve avizoval. Je to dlouhodobý projekt a když se mi nyní uvolnili ruce s marnou argumentací se současnými holubářskými pohlaváry, tak mohu finance dávat pouze do věcí, kteří tito lidé nemohou ovlivnit.30 let jsem holubi nechoval, protože po smrti dědy a cestě aby se člověk mohl postavit na vlastní nohy jsem tu možnost neměl. Nyní jsem zas připraven na delší cestu a spousty lidí se kterými jsem v kontaktu tomu věří. Mí kritici se nyní posmívají a jak jsem psal dříve, nenajde se tu nikdo koho bych o cokoli připravil. Jde jen o férový přístup a zachování národních plemen. Poláci jsou nyní příkladem, že to jde. Ono se je potřeba připravit i na variantu odtržení a znovuvybudování vlastní cesty, jak to nyní Polští chovatelé se svým Polským rysem udělali. Vše ukáže jen čas a jak napsal přítel Kafka nade mnou, věřím, že tiché modlitby budou vyslyšeny, v mém životě se to už několikrát stalo a za tu energii a sílu je člověk velmi vděčný. Hezký večer přeje Lukáš M. Toužetín.
Zdravím, jsem taky moc rád, že jsou chovatelé, kteří mají rozum a nenechávají se zatahovat do "šlechtitelských " hrátek těch, kteří mají tu moc a možnost rozhodovat. Jsem tím znám, že neustále kritizuji ty " přešlechtěnosti". Tak přátelé, což se pokusit obnovit starobenešovského selského, staromoravského pštrosa a pomalu i staroprácheňského káníka? Jsou to naše plemena, tak proč se furt otáčet někam jinam a čekat, kdo s čím někde vyleze za hranicema a pak to hned kopírovat u nás.
St. Toman.
Ano, vypadá to, že by si mohly rysové opět zalítat.
To co bylo poslední dobou na výstavách k vidění je hrůza.
Jak už zde bylo napsáno, každý z nás má rysa zafixovaného, jako krásného, vytálního holuba, který bez problémů polařil a odchovával.
No nechme se překvapit.Jinak myšlenka pana Tomana, stojí za zváženou.
Co se týče časopisu, NEMÁ CHYBU, opět super.
Díky a jen tak dál, za mě
Dobrý den vážení chovatelé a čtenáři časopisu Svět holubů, jsem rád, že jste mě předběhli s upoutávkou na nové číslo časopisu Svět holubů v roce 2018, které vyšlo dne 12.2.2018 a jak je vidět z předešlých reakcí, tak se Petr s výběrem článku trefil do noty Vás čtenářů. Předplatitelé mají možnost si srovnat plemeno stejného jména, ale jiných směru šlechtění. V časopisu 6/2017 holub Rys a 1/2018 Staropolský Rys, a mohou se rozhodnout co se jim líbí. Z výše uvedených názorů je zřejmé, ke které variantě se přikláníte. Teď jenom se musí najít chuť a snaha zaregistrovat Staropolského rysa do našeho vzorníku, aby mohl být na našich výstavách vystavován.Tři hlavní plemenné rozdíly jsou zřejmé, jinak by nemohl být zaregistrován v EE.
Přeji všem úspěšné vykročení do nového chovatelského roku. A v případě, že se Vám časopis líbí, zmiňte se o něm svým známým chovatelům holubů, protože to je reklama, která se nedá penězi zaplatit. A jak všichni víme, dnes je vše o penězích. Petr Čech by Vám o tom mohl vyprávět.
st.toman
napsal(a):
Zdravím, jsem taky moc rád, že jsou chovatelé, kteří mají rozum a nenechávají se zatahovat do "šlechtitelských " hrátek těch, kteří mají tu moc a možnost rozhodovat. Jsem tím znám, že neustále kritizuji ty " přešlechtěnosti". Tak přátelé, což se pokusit obnovit starobenešovského selského, staromoravského pštrosa a pomalu i staroprácheňského káníka? Jsou to naše plemena, tak proč se furt otáčet někam jinam a čekat, kdo s čím někde vyleze za hranicema a pak to hned kopírovat u nás.
St. Toman.
Přesně. Když může být staroanglická a novoanglická bojovnice, tak proč by nemohl být staroanglický pávík?
vajdovi
napsal(a):
Na Celostátní výstavě holubů a drobného hospodářského zvířectva v Kielcích 2018, Polsko již byl vystavován a byl nazván Zahradní pávík. Přoč jej nevystavovat, když se mnohým chovatelům líbí ten starý létavý typ pávíka, než ten nový volierový.
Zahradní pávík? Fakt? Tak to je dobrý, tak bacha hoši, to je můj název hahahahahahahahahahaha.
Dnes jsem ve schránce měl druhé číslo časopisu Svět holubů. Chtěl bych touto cestou znovu Petrovi poděkovat, co pro nás holubáře dělá. Někdo může namítnout, že se pořád opakuji, ale díky situaci, která v našem současném holubářství panuje, je to třeba. Nedávno jsem se bavil s Honzou Nečasem a šokovalo mne, jak se pořád kolem tohoto časopisu víří různé fámy a nepravdy. Musel jsem mu vysvětlit, že Petr zdědil propadák do kterého jej uvedl ing. Tomáš Sousedík. Nebýt Petra, časopis by skončil s druhým číslem! To, že někteří lidé mají pořád potřebu za tím něco vidět, tak doporučuji si přečíst aktuální číslo, a to článek, "rozhovor s Jardou Šindelářem". Těm soudným určitě musí dojít jak dokážeme opakovat historické chyby! To co Jarda ve světě pro naše holubářství dělá nám ani možná ještě nedochází! Klobouk dolů. Minulý týden odešel režisér Miloš Forman, člověk který nás také neuvěřitelně ve světě zviditelnil a toto samé dělá Jarda v holubech. Petr tohle dělá v tom našem malém rybníčku. Proto bych chtěl ještě jednou říci veliké díky. A těm několika zhrzeným, které naše holubářství ničí! Podívejte kolik výborných chovatelů v nedávné době odešlo tam nahoru a kolik chovatelů pro stáří omezují, anebo končí s chovem holubů, Včera jsem přivezl od Pepy Hejdy 52 Rakovnických kotrláků, kteří bezvadně kotrají. Snížil chov na minimum! Takže na závěr. Časopis Naši voláči zatím nevychází a nad tím je se potřeba zamyslet! Přeji všem hezké odpoledne. Lukáš M. Toužetín.
Dne 16.4.2018 vyšlo číslo 2/2018 časopisu Svět holubů - časopisu o holubech a lidech kolem nich. Každý si v něm najde to své počtení. Hlavním plemenem tohoto čísla jsou kudrnáči. Vice na www.svetholubu.cz. s chovatelským pozdravem a s přáním úspěšných odchovů. Marek Vajda.
touzetin
napsal(a):
Dnes jsem ve schránce měl druhé číslo časopisu Svět holubů. Chtěl bych touto cestou znovu Petrovi poděkovat, co pro nás holubáře dělá. Někdo může namítnout, že se pořád opakuji, ale díky situaci, která v našem současném holubářství panuje, je to třeba. Nedávno jsem se bavil s Honzou Nečasem a šokovalo mne, jak se pořád kolem tohoto časopisu víří různé fámy a nepravdy. Musel jsem mu vysvětlit, že Petr zdědil propadák do kterého jej uvedl ing. Tomáš Sousedík. Nebýt Petra, časopis by skončil s druhým číslem! To, že někteří lidé mají pořád potřebu za tím něco vidět, tak doporučuji si přečíst aktuální číslo, a to článek, "rozhovor s Jardou Šindelářem". Těm soudným určitě musí dojít jak dokážeme opakovat historické chyby! To co Jarda ve světě pro naše holubářství dělá nám ani možná ještě nedochází! Klobouk dolů. Minulý týden odešel režisér Miloš Forman, člověk který nás také neuvěřitelně ve světě zviditelnil a toto samé dělá Jarda v holubech. Petr tohle dělá v tom našem malém rybníčku. Proto bych chtěl ještě jednou říci veliké díky. A těm několika zhrzeným, které naše holubářství ničí! Podívejte kolik výborných chovatelů v nedávné době odešlo tam nahoru a kolik chovatelů pro stáří omezují, anebo končí s chovem holubů, Včera jsem přivezl od Pepy Hejdy 52 Rakovnických kotrláků, kteří bezvadně kotrají. Snížil chov na minimum! Takže na závěr. Časopis Naši voláči zatím nevychází a nad tím je se potřeba zamyslet! Přeji všem hezké odpoledne. Lukáš M. Toužetín.
Dnes ve schránce nové číslo časopisu Svět holubů . Opět paráda. Pro mne samozřejmě reportáž od Míry Kišky a vzpomínka na Jiřího Škopka, nádherná věc. Neznal jsem ho osobně, ale slyšel jsem na něj jen slova chvály. Je důležité, aby se na tyto chovatele nezapomnělo a chtěl bych s Petrem, tyto osobnosti našeho holubářství připomínat, aby z našeho povědomí tyto chovatelé nezmizeli. Jsem strašně rád, že se kluci z klubu ČS dokážou domluvit a udělat takovou akci. Prostě pohodový den u holubů. Petrovi opět velký dík a je mi ctí, že mohu toho být součástí. Přeji všem hezké odpoledne. Lukáš M. Toužetín.
Dne 18.6.2018 vyšlo nové číslo SH 3/2018. Opět se nese v duchu Holubáři sobě. Obsah naleznete na www.svetholubu.cz, i způsob jak si časopis předplatit. Užij Te si léta s krásným čtením. Vajda.
Dnes vyšlo nové číslo časopisu Svět holubů a tak bych chtěl znovu Petrovi moc poděkovat za to, co pro nás holubáře dělá. Hlavně jsem moc rád, že se konečně povedlo zařadit pojednání o životě s holuby, od Jirky Hebíka. Doslova jsem to zhltnul na posezení, jak se slangově říká a myslím, že je potřeba tyto životní příběhy zachytit, aby v budoucnu to mohlo být pro někoho inspirací, jako se to stalo v mém případě. Ještě jednou moc děkuji všem přispěvatelům časopisu za další klenot do mé holubářské sbírky a chtěl bych vás všechny poprosit. Pokud víte o nějakém celoživotním chovateli, který svou cestou s holuby prokázal nejen odborné, ale i hlavně lidské kvality podělte se s námi o jeho příběh a kontaktujte Petra. Myslím, že je to v současné době velmi důležité, aby bylo v budoucnu možno na tyto příklady navazovat. Přeji všem hezké odpoledne. Lukáš M. Toužetín.
Dden holubáři, ale i ostatní chovatelé, tak jak uz bylo přítelem Lukášem dříve anoncováno, dne 20.8.2018 vyšlo 4 číslo,6 ročniku holubářského časopisu Svět holubů. Pro bližší info co v časopise naleznete - www.svetholubu.cz Na uvedených stránkách naleznete podrobný obsah daného čísla. A taktéž informace o předplatném. Každý nový předplatitel umožní týmu kolem Péti Čecha udržet jejich záslužný počin při životě. Jak říká klasik:"Nenechte zhynout nám ani budoucím." a kdyz přidame ", " za slovo zhynout, tak citat mužeme použít na náš, Váš časopis.
Přeji příjemné prožití zbytku léta a těším se na setkání na velkých výstavách.
S chovatelským pozdravem Marek V.
Dden holubáři, ale i ostatní chovatelé, tak jak už bylo přítelem Lukášem dříve anoncováno, dne 20.8.2018 vyšlo 4 číslo,6 ročniku holubářského časopisu Svět holubů. Pro bližší info co v časopise naleznete - www.svetholubu.cz Na uvedených stránkách naleznete podrobný obsah daného čísla. A taktéž informace o předplatném. Každý nový předplatitel umožní týmu kolem Péti Čecha udržet jejich záslužný počin při životě. Jak říká klasik:"Nenechte zhynout nám ani budoucím." a kdyz přidame ", " za slovo zhynout, tak citat mužeme použít na náš, Váš časopis.
Přeji příjemné prožití zbytku léta a těším se na setkání na velkých výstavách.
S chovatelským pozdravem Marek V.
Vážení chovtelé, chtěl bych Vas upozornit, že 15.10.2018 vyšlo nové číslo 5/2018, 6.ročníku Světa holubů. Z obsahu bych uvedl, že pilotním plemenem je Moravský barevnohlávek, další je Krakovska straka a další zajímavosti ohledně chovu holubů. Podrobný obsah naleznete na www. stránkách www.svetholubu.cz. Těším se na setkáni s Vámi na velkých výstavách. S pozdravem Marek Vajda
P.S. SH 6/2018 vyjde 10.12.2018.
Zdravím Marku a děkuji za info,
Svět Holubů jako vždy nezklamal,všichni se těšíme na další čísla,
Připoměl bych pozvánku na Celostátní výstavu Českých staváků
v Kolíně-Štítarech,na kterou bych chtěl pozvat všechny
milovníky holubů a staváků,dáie z obsahu Medailon úspěšného chovatele
Českých voláčů sivých př,Jiřího Cika,a Červení mramoráci v
Kratonohách u Hradce Králové,
Spozdravem Mirek Kyška,
Nepropásněte Holubářský svátek Českých staváků v Kolíně,kde
jich bude k vidění 1400 ve všech barevných rázech.
Vážení chovatelé dne 10.12.2018 vyšlo 6. tohoročn čislo holubářského časopisu Svět holubů. Hlavním plemenem je Lahore. Nezapomeňte, že se blíží konec roku a je potřeba zaplatit, Ti co chtějí odebírat časopis i nadále, předplatné na rok 2019. Jinak všem čtenářům, dopisovatelům, mecenášům a redakci SH přeji příjemný a klidný čas vánoc a vše nej v novém roce, a ti néjen v tom chovatelském.
Marek Vajda
Olánek
napsal(a):
Ekonomika rychle roste,tak je jasné,že předplatné dražilo.
Vážený Olánku, vy jste opravdu mistr svého oboru a bez koulí, že? Opět jste pozvracel vlákno o českém stavákovi, ale dal jste tam pro zlehčení úsměvného smaila! Co se týče časopisu SH, zkuste si to a vytvořte nám tady ze svého tak kvalitní počin, který nám zde chodí za směšnou cenu, brzy začne 6 ročník. Vy by jste pravděpodobně nevytvořil ani jedno číslo a ještě aby jste ho zadotoval ze svého? Jste mi pro smích. Částka 69 kč za 2 měsíce, je naprosto směšná. Když si vemu co takových Olánků prokouří a propije za měsíc a neřeší to, tak mi je z takových Olánků blivno. Již na startovní čáře měl být časopis úplně v jiné ceně. Jeden příklad za všechny. Je to cirka 8 dní, co mi napsal můj nový chovatelský kamarád, kluk ve věku 12 let, který nevydělává. A napsal mi ve zkratce asi toliko. Dovolím si jeho citaci a až si to tady bude číst, zároveň se mu omlouvám, že jsem to sem dal. Citace: Co se týče světa holubů tak je to pro mě taky top časopis. Podle mě by měl stát ale víc. Klidně bych za něj dal 100- 150 kč protože je to časopis výborný. Je to školák!!! Ekonomika rychle roste, tak je jasné, že se zdražilo. Musím vám zatleskat ale z lítosti. Vaše příspěvky snad nikdy nenesli váš podpis. Svým způsobem jste takový rýpavý anonym. Nejsem majetný, kdysi jsem to tady psal. Dal bych za číslo bez pardónu 100kč a ročník 600kč. Na celý rok by to bylo pouze 50kč/měsíc, ale chápu. Ne každý smýšlí stejně. Jsou lidé kteří jsou na šrot z toho, že králík stojí 1000kč, holub 500kč a více, ale nikdo z nich již nemyslí dopředu, že je tam pravděpodobnost odchovů a ten peníz se zase vrátí a povětšinou ve větším. Já nemám problém tohle dát, když vidím příslib pro zkvalitnění chovu a rozšíření krevní základny. Na to, že bych na tom do budoucna vydělal? To mě nezajímá! To je až na 5 koleji.Ve finále je to pouze o hlavě a o rozumu.
K časopisu SH. Děkuji Zdeňkovi za jeho životní příběh, tímto ho zdravím. Dále děkuji M. Kyškovi za mramoráky, konečně hezká holubářská reportáž z jeho dílny Míro díky. Lahore paráda a zbytek obsahu taktéž. Největší poděkování patří Petrovi, děkuji Petře. Jsi špičkový kamarád a chlap. Zdraví vás Bohouš P.
poty76
napsal(a):
Vážený Olánku, vy jste opravdu mistr svého oboru a bez koulí, že? Opět jste pozvracel vlákno o českém stavákovi, ale dal jste tam pro zlehčení úsměvného smaila! Co se týče časopisu SH, zkuste si to a vytvořte nám tady ze svého tak kvalitní počin, který nám zde chodí za směšnou cenu, brzy začne 6 ročník. Vy by jste pravděpodobně nevytvořil ani jedno číslo a ještě aby jste ho zadotoval ze svého? Jste mi pro smích. Částka 69 kč za 2 měsíce, je naprosto směšná. Když si vemu co takových Olánků prokouří a propije za měsíc a neřeší to, tak mi je z takových Olánků blivno. Již na startovní čáře měl být časopis úplně v jiné ceně. Jeden příklad za všechny. Je to cirka 8 dní, co mi napsal můj nový chovatelský kamarád, kluk ve věku 12 let, který nevydělává. A napsal mi ve zkratce asi toliko. Dovolím si jeho citaci a až si to tady bude číst, zároveň se mu omlouvám, že jsem to sem dal. Citace: Co se týče světa holubů tak je to pro mě taky top časopis. Podle mě by měl stát ale víc. Klidně bych za něj dal 100- 150 kč protože je to časopis výborný. Je to školák!!! Ekonomika rychle roste, tak je jasné, že se zdražilo. Musím vám zatleskat ale z lítosti. Vaše příspěvky snad nikdy nenesli váš podpis. Svým způsobem jste takový rýpavý anonym. Nejsem majetný, kdysi jsem to tady psal. Dal bych za číslo bez pardónu 100kč a ročník 600kč. Na celý rok by to bylo pouze 50kč/měsíc, ale chápu. Ne každý smýšlí stejně. Jsou lidé kteří jsou na šrot z toho, že králík stojí 1000kč, holub 500kč a více, ale nikdo z nich již nemyslí dopředu, že je tam pravděpodobnost odchovů a ten peníz se zase vrátí a povětšinou ve větším. Já nemám problém tohle dát, když vidím příslib pro zkvalitnění chovu a rozšíření krevní základny. Na to, že bych na tom do budoucna vydělal? To mě nezajímá! To je až na 5 koleji.Ve finále je to pouze o hlavě a o rozumu.
K časopisu SH. Děkuji Zdeňkovi za jeho životní příběh, tímto ho zdravím. Dále děkuji M. Kyškovi za mramoráky, konečně hezká holubářská reportáž z jeho dílny Míro díky. Lahore paráda a zbytek obsahu taktéž. Největší poděkování patří Petrovi, děkuji Petře. Jsi špičkový kamarád a chlap. Zdraví vás Bohouš P.
Jo jo SVATÁ PRAVDA
Olánek
napsal(a):
Přečtěte si úvod,roční předplatné bylo 249 v době krize,dnes 414.Jinak obsah časopisu chválím,proto ho odbírám.
Klasika, že? Ten uplakaný smailík mluví za vše, tak z toho budeme zase bruslit ven. Díky. Pochvala vypadá jinak. V klidu, takových tady je poslední dobou až až.
Mimochodem Petr je můj výborný kamarád, již před rokem jsem mu řekl aby učinil tento krok, že částka předplatného je směšná. Vůbec to nebral v potaz, nechtěl o tom ani slyšet!!! Na to je velký dobrák a dle mého navýšení o 20kč na jedno číslo je absolutně 00 nic. Mně píšete o původní ceně, díky za upřesnění. A o čem se tady s vámi anonymem vůbec bavím? Tohle vlákno je pro jiné účely. Zase se to tady poslední dny vaří v každém vlákně. Klasika, zima, dlouhé večery, čas na rýpání a určití mistři těchto oborů se opět projevují.......... aspoň je tady živo a ostatní se nenudí.
poty76
napsal(a):
Krabička cigaret 100kč a více, alkohol, a mohl bych rozepsat za kolik škodlivých věcí se utrácí majlant. Rohlík a chleba se vynucuje za cenu pod výrobními náklady a totéž platí o časopisu Svět holubů! Buďte rádi, že Petr je mimořádný člověk, který pro naše holubářství dělá jak málokdo. Bohouši napsal jsi to přesně, protože po přečtení časopisu si říkám, že v těch lejnech, které se v našem holubářství vytahují, jak králíci z klobouku, je Petrův počin, světlem naděje a nepotřebujeme k tomu žádné východní moudra. Čistý selský rozum, a těším se, že tomu bude i nadále. Také děkuji Zdeňkovi i Mírovi za krásné články Hezký večer přeje Miloš.

poty76
napsal(a):
Klasika, že? Ten uplakaný smailík mluví za vše, tak z toho budeme zase bruslit ven. Díky. Pochvala vypadá jinak. V klidu, takových tady je poslední dobou až až.
Že vůbec reaguješ na tyto trouby, pardon tedy gendery...
Pánové, chtěl bych Vás požadat o ukončení osobnich výpadů. Vlákno založeno pro informování holubářů a všech čtenářů, že vyšlo nové číslo časopisu a co je jeho obsahem. Je na uvážení každého z Vás, zda je ochoten to mknimálni zdražení za tak obšírný časopis jen a pouze o holubech akceptovat. Nekažme si svátečni adventní náladu a konec roku. Holubařství je o radosti a ne o nevraživosti.
Děkuji Vám za pochopeni.
S pozdravem Vajda Marek
Olánek
napsal(a):
Souhlas,na mé konstatováni o zdražení předplatného v době ekonomického růstu,jsem očekával vysvětlení,nikoliv v tom směru,že nějaký synek předotovaného otce,chce platit za časopis vice.
Omlouvám se (naposledy) Proč porád do někoho rýpete ???? A proč by vám měl někdo něco vysvětlovat když časopis zdražil a všichni mi dají doufám za pravdu že je to dobře ! A Když je něco opravdu dobré nebojím se zaplatit. Kdyby to bylo 100 Kč za 2 měsíce tak vám to vychází na 50 Kč za měsíc. Což je směšné v porovnání s jinými časopisi. Můžu vás naposledy poprosit aby jste se nám tu podepsal, zajímalo by mě totiž s kým tu diskutujeme. Děkuji. S pozdravem Stehno

Jelikož si nepamatuji kolik sem platil minulý rok(nejspíš proto že to byla zanedbatelná částka) tak sem ani nepostrehl že se letos zvýšilo předplatné ale tak i tak to je pro mě pořád zanedbatelná částka která mě určitě nezrujnuje a skvělý počin jakým SH určitě je si zvýšení částky určitě zasluhuje a už tet se těším na další sezónu kterou se SH stravim😉pro hnidopicha který nad tím lamentuje asi jen toto : v době ekonomického růstu jde taky ruku v ruce zvyšování cen nákladů jako např. Cena energii dopravy mezd zaměstnanců atd. Stačí toto vysvětlení?

Ufák
napsal(a):
kurnik,my vám len zo Slovenska závidíme,že máte takýto super časopis a vy tu fňukáte nad zdražením o pár korún ? Neuveritelné.Všetkým,čo sa podielajú na tvorbe časopisu prajem pevné nervy ,vela zdravia a nech ich táto práca a hlavne naše holúbky bavia aj ďalej. Miro
Zdravím kolegu na Slovensko, fnuka tady jen jeden ale bohužel i takoví se najdou😉preju vše nej na nadcházející svátky a hodně úspěchů do nové sezony
napsal(a):
Zdravím kolegu na Slovensko, fnuka tady jen jeden ale bohužel i takoví se najdou😉preju vše nej na nadcházející svátky a hodně úspěchů do nové sezony
ďakujem....prajem aj vám všetko dobré a pokoj v duši.Áno,už som prečítal celé vlákno a zistil som,že len jeden,ale ako sa hovorí, aj jedno zlé jabĺčko otrávi celý košík.Kolegovia holubári Pekné Vianoce vám všetkým.......
Vážení přátelé, s drobným zpožděním, bych Vás chtěl informovat, že dne 18.2.2019 vyšlo 1 číslo v roce 2019, Našeho Vašeho časopisu Svět holubů, který tímto číslem započal svou již sedmiletou sezónu. Sedmička je šťastné číslo, a proto mnoho štěstí všem okolo časopisu. Cena je mírně vyšší než v loňském roce, dělá to však pouze 10,- Kč na měsíc, ale kvalita a poutavé čtení zůstalo zachováno. Ti co jej již obdrželi do svých poštovních schránek to snad mohou potvrdit.
První číslo je věnováno Benešovským holubům a současnému dění okolo nich, můžete si přečíst články o Ruském bubláku, Gdaňském vysokoletci a další poutavé čtení ze života s holuby. Přeji Vám úspěšný chovatelský rok, který již dle života na holubníku právě začal.
S chovatelským pozdravem Marek Vajda
Vážení chovatele, již opět uběhly dva měsíce a do Vašich poštovních schránek (těm z Vas, kdo jej máte předplacených) bylo dne 17.4.2019 doručeno 2 číslo 7 ročníku časopisu Svět holubů. Číslo je věnováno plemeni King, dalším plemene o kterém se dočtete je Volac hornoslezsky chocholatý - Starvic a dále jiné články věnované holubům. Přeji krásné prožití jarních měsíců. Vajda
Vážení holubaři, chovatelé, dne 17.6.2019 vyšlo 3 číslo Holubařského časopisu Svět holubů. Hlavním tématem je ČVSR, nasledovaný dalšim členem z rodiny ruských holubů a mnoho článku o holubech. Podívejte se na www stránky časopisu www.svetholubu.cz a zjistíte více. Užijte si slunečných prázdnin a těším se na podzimni setkani na výstavách.
Vážení chovatele a čtenaři časopisu Svět holubů, dne 21. 10. 2019 vyšlo již 5 číslo ročníku 2019, které je věnováno Norvičskému volači. Dále se dozvíte pel mel z holubařského děni v naši republice ale i v sousedních zemích.
Omlouvám se, že jsem Vas neinformival, že vyšlo č. 4/2019 věnované Anglickému indiánů a dalším plemenum.
Dle mého pohledu zase pěkně provedená prezentace obou čísel z rukou Petra Čecha.
S chovatelským pozdravem
Marek Vajda
vajdovi
napsal(a):
Vážení chovatele a čtenaři časopisu Svět holubů, dne 21. 10. 2019 vyšlo již 5 číslo ročníku 2019, které je věnováno Norvičskému volači. Dále se dozvíte pel mel z holubařského děni v naši republice ale i v sousedních zemích.
Omlouvám se, že jsem Vas neinformival, že vyšlo č. 4/2019 věnované Anglickému indiánů a dalším plemenum.
Dle mého pohledu zase pěkně provedená prezentace obou čísel z rukou Petra Čecha.
S chovatelským pozdravem
Marek Vajda
Jsem rád, že jste to sem dal pane Vajdo a musím vám poděkovat, že jste tomuto projektu od začátku přál i za Petra. Je moc rád za vaši přízeň a podporu. Mě osobně se toto číslo také moc líbilo a hlavně článek osobnosti a holubi, popisující Svatopluka Čecha. Příští číslo uzavře tuto nádhernou kapitolu našeho holubářství a já Petrovi přeju hodně radosti a spokojenosti v dalším životě a hodně odolnosti ke všem "hloupým" dotazům, které budou jistě následovat. Hezký večer z Toužetína. Lukáš M.
Hezky jsi to napsal Mílo,poděkování samozřejmě patří Petrovi,Markovi,všem věrným čtenářům a hlavně skromnému Mílovi Lukášovi,
Vždy je smutné,když končí něco pěkného,zažitého a hlavně úspěšného,
Petr Čech je jen jeden a pokud by někdo chtěl přebrat taktovku,
měl by začít novou kapitolu.
Petrovi přeji hodně zdaru a zdraví v dalším životě a radost z jeho Siváků.
S chovatelským pozdravem Mirek Kyška.
Od vyšlého čísla 5 / 2019, časopisu SH mi psalo několik přátel z holubářského prostředí a ptali se mě, zdali něco nevím o předpokládaném a zmiňovaném ukončení vycházení tohoto časopisu. Poseldní dva roky jsme s Petrem ale i Milošem vedli debaty o pokračování či nepokračování vydávání dalšího - dalších ročníků časopisu SH. Vždy něco začíná ale také každá etapa a éra něčeho končí. Vím, že bude i několik těch, kteří budou mít z tohoto rozhodnutí radost. Znám je osobně. Jsou to ty krysy které nepřejí úspěch, ale hlavně jsou to ti, kteří nic v životě nedokázali, jen parazitují na druhých. Ale o tom psát nechci a nebudu! Nechci tady vytvářet negativní reakce, o ty už nemám zájem. Nee, Potůček nevyměkl, Potůček se neztratil. Ale Potůček už si za ty roky tady, v halách, na výstavách, ale i aktivech, schůzích udělal obrázek a oddělil si zrno od plev. A dnes se chci přidat k těm, kteří se klaní před promě výborným kamarádem, chovatelem a především člověkem s velkým srdcem, širokým záběrem, odborností a citem pro danou věc. Ten dlouholetý kamarád, přítel a především člověk se jmenuje PAN PETR ČECH. Petře děkuji ti za každou vteřinu i minutu kterou jsem ztrávil po tvém boku při výstavách v Lysé se stánkem Světa holubů. Vždy to bylo zajímavé, inspirující, odborně naučné a dal jsi mi toho moc i do osobního života. Hodně jsem se od tebe naučil, hodně jsi mě uklidnil a to především v době kdy jsem zůstal se syny sám!!! Tímto ti Petře moc děkuji a přeji hlavně pevné zdraví, štěstí a pohodu jak v rodině, tak se svými miláčky na holubníku. Také děkuji Milošovi za plodný sponzorink všeho, co se holubářství týče, Nejde zde jen o sponzorink časopisu SH, ale namátkou finance které ze svých vydělaných peněz vložil třeba krásného, knižního díla o České čejce od již zesnulého př. Jirků, ročenky klubu Českého staváka k 90 letému založení a mohl bych pokračovat. Pánové, objema vám ne jen za sebe, ale myslím, že za celou holubářskou obec moc a moc děkuji za ty krásné roky. Vždy budu s úctou vzpomínat a zpětně při pročítání všech čísel časopisu myslet na vás oba. Také děkuji za všechny otisknuté články z mé dílny, bylo to pro mne velmi poučné. Dovolte mi smeknout před vámi objema a také před velkou oporou a pomocnící Petra, dcerou Andrejou. Máte můj obdiv, váš kamarád, přítel, ale především fanouškem Bohouš Potůček. Petře v Lysé ahoj kamaráde.
Dobrý den přátelé,
také se přidávám k těm, kteří dokázali ocenit neskutečnou práci přítele Petra Čecha pro potěšení nás, holubářů a na bezkonkurenční propagaci českého holubářství. Bohužel tato jeho práce byla často nedoceněna. Zcela nepochopitelně i od lidí, kde by každý normální a nezamindrákovaný člověk čekal maximální podporu jeho časopisu. Až čas ukáže, oč jsme přišli.
Petře, za sebe i za mnoho opravdových přátel velice děkuji za krásné chvíle nad Vaším prvotřídním dílem a věřte, že všechny Vaše časopisy, kterých je mimochodem i přes nepřející prognózy opravdu slušný „štos“, budou navždy zaujímat čestné místo v mé knihovně.
A vy, pro které bylo směšné předplatné „moc peněz“ a časopis jste neodebírali, věřte, že i vy jste přispěli k této obrovské ztrátě českého holubářství …..
S pozdravem Jirka Suda
Vážení čtenáři našeho, Vašeho časopisu Svět holubů, dne 12.12. 2019 vyšlo poslední letošní číslo časopisu 6/2019 a jestli se něco nestane (a já pevné věřím, že stane) tak i poslední číslo časopisu Svět holubů, a završí se tak jeho 7-mi letá historie, která byla věnována jen a pouze holubům. Před svátky klidu a míru, jaké jsou svátky Vánoční, se těžce píšou slova na rozloučení s něčím, co nás spojovalo tak dlouho. V posledním čísle se dočteme nejen o Moravském pštrosu, Polské mewce, o evropském školení posuzovatelů holubů ve Wroclavi a mnoho jiného zajímavého. Peťovi, jak jsem s ním mluvil, se taktéž těžce loučí s něčím, čemu věnoval určitou část života a financí, ale poslední negativa ze stran nepřejicích převážila pozitiva, a dle mého, si chce odpočinout. Petr Bezruč napsal :"... kdo na moje místo, kdo pozvedne můj kříž....". Doufam, že se podaří sehnat někoho, kdo na čas převezme kormidlo časopisu a nenechá zahynout něco, co muselo srdce každého holubaře naplňovat, protože tu jinak zůstane díra, která půjde jen těžce zaplnit. Vždyť i končí tištěná Fauna.
Nekončeme smutně, vždyť přicházejí Vánoce a Nový rok, nové desetiletí, a doufejme, že se budeme moci zase v budoucnu těšit na časopis věnovaný naším miláčkům. Čas všechno špatně vymazává a zůstane jen to dobré.
Nelze jinak než Petrovi za jeho počin poděkovat a budoucnost ukáže, že ním nastavena láťka se bude jen těžce překonávat.
Přeji za sebe a svou rodinu všem holubařům vše nej, klidné svátky a chovatelské úspěchy v novém roce.
S chovatelským pozdravem
Vajda Marek
incas
napsal(a):
Dobrý den přátelé,
také se přidávám k těm, kteří dokázali ocenit neskutečnou práci přítele Petra Čecha pro potěšení nás, holubářů a na bezkonkurenční propagaci českého holubářství. Bohužel tato jeho práce byla často nedoceněna. Zcela nepochopitelně i od lidí, kde by každý normální a nezamindrákovaný člověk čekal maximální podporu jeho časopisu. Až čas ukáže, oč jsme přišli.
Petře, za sebe i za mnoho opravdových přátel velice děkuji za krásné chvíle nad Vaším prvotřídním dílem a věřte, že všechny Vaše časopisy, kterých je mimochodem i přes nepřející prognózy opravdu slušný „štos“, budou navždy zaujímat čestné místo v mé knihovně.
A vy, pro které bylo směšné předplatné „moc peněz“ a časopis jste neodebírali, věřte, že i vy jste přispěli k této obrovské ztrátě českého holubářství …..
S pozdravem Jirka Suda
Myslel jsem tento příspěvek.
gary
napsal(a):
A není situace s Chovatelem jen dalším pokračováním příběhu SH ?
Všichni jej přestanou odebírat kvůli 1 reklamě ????
A co by se stalo, kdyby se výtisk zdražil na 100,- Kč ? / cena 2-3 piv /
Dáváte stejnou myšlenku na dvě vlákna, tedy také kopírují svou i sem :
Není to stejná situace . Jednak uz kvůli kvalitě obsahu . A kromě toho placená inzerce a předvolební propaganda , která se tváří jako regulérní článek, ještě hned v úvodu časopisu , to jsou dvě dost rozdílné věci .
A dodávám ještě , že nutnost placené inzerce pro financování časopisu je úplně pochopitelná věc .
Politická dvojstránka , navíc první dvojstránka ,v chovatelském časopisu , je kromě jiného ještě pěst na oko .