Vážení holuáři, není zde někdo, kdo se zabývá chovem české lysky? Občas se zde objeví zajímavé barevné rázi. Zajímalo by mě jaké barevné razi a vzory se aktuálně chovají, a v jakém okrese. Popřípadě nějaké foto by nebylo vůbec špatné s popisem barvi či vzorku. Přeji všem hodně zdraví, a to je to nejcenější co vůbec máme.
Foto z netu ca. Rok 2011 chová někdo stříbrné lysky? Nebo znáte někoho?
peparazak
napsal(a):
Nadherni holoubci, skoda ze je nechova vic lidi.
Máte pravdu, ale ono všechno souvisí ze vším. Je to bohužel začarovaný kruh. Ti co je chovat chtějí, nemají možnost u koho nakoupit. A ti co je chovají, tak jsou utajeni mimo klub a nevystavují, takž se o nich neví. A o těch co jsou úspěšní, o těch se ví, ale ti prodat nechtějí. Tak je jasné že jsou pořád na okraji zájmu. Je pravdou že se občas někdo umoudří a nějaký ten drobek pustí.
Ja jsem si loni poridi 4pary zlutych bublaku a 2 pary modrych supkatych a pokazdy kdyz jdu na dvur vsechny je prohlizim a mam z nich radost i kdyz krome bublaku chovam i jina plemena holubu ktere mam take rad.z tim prodejem mate pravdu ale chovatele lysek by si meli uvedomit pokud maji sve plemeno radi ze ho musi rozsirovat mezi dalsi chovatele aby se za nejaky cas nevytratilo z chovu uplne.
Gerinko
napsal(a):
Originálna a jediná je Saška bielochvosty lyska. To ostatné je len nepodarené kópia. Rozumejú?!
Vcelku mi to je jedno, jeho název, v okolních státech. Mě se líbí, a na tom se nic nemění. Když mi pěknou páru těchto holubů zeženete, třeba červené Bělopruhé, klidně jim budu říkat jak si přejete. Přeji hodně úspěchů a zdraví, a samo že i pevné nervy. Stačí mi něco podobného. Foto pochází z netu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

peparazak
napsal(a):
Ja jsem si loni poridi 4pary zlutych bublaku a 2 pary modrych supkatych a pokazdy kdyz jdu na dvur vsechny je prohlizim a mam z nich radost i kdyz krome bublaku chovam i jina plemena holubu ktere mam take rad.z tim prodejem mate pravdu ale chovatele lysek by si meli uvedomit pokud maji sve plemeno radi ze ho musi rozsirovat mezi dalsi chovatele aby se za nejaky cas nevytratilo z chovu uplne.

V urcitem obdobi byvaji casto videt v Prerove na burze tito chovatele techto plemen ale jistejsi je navsteva u ssmotneho chovatele necht prezentuje svuj vlastni chov...zkuste zapatrat ve starych cislech casopisu ifauna pokud mate popripade oslovte nekoho a vyhledejte kontakty chovatelu a zkuste oslovit je...ja se snazil nekolik let sehnat chovatele alternburaku nez jsem jsi je poridil a podarilo se, dnes mam krasne chovne hejno spickove kvality a to zasluhou chovatele Kralovehradeckeho kraje...

cstavak
napsal(a):
Č Lysky chová př Školnik tel.774135343
Nadhera
Děkuji všem za příspěvky, sám jsem specialku v Chlumci nad Cidlinou navštívil, všem doporučuji navštívit. Pěkný kraj, k chovu se přímo vybízí. Pěkný udržovaný chovatelský areál, a mnoho dalšího. Já sám si nechci nikterak stěžovat, má trpělivost je postupně odměněna. Mě by spíše potěšilo, kdyby se někdo k těmto tajemným holoubkům přihlásil. Mám na mysli třeba zbarvení stříbrné, pořád nechci tou uvěřit že by se nikde nenašel ani jeden kus, když ještě v roce 2012 se v České republice choval. no řekněte sami, nebyla by to škoda nechat stříbrný bělopruhý ráz, pouze v utajení.

rous
napsal(a):
Máte pravdu, ale ono všechno souvisí ze vším. Je to bohužel začarovaný kruh. Ti co je chovat chtějí, nemají možnost u koho nakoupit. A ti co je chovají, tak jsou utajeni mimo klub a nevystavují, takž se o nich neví. A o těch co jsou úspěšní, o těch se ví, ale ti prodat nechtějí. Tak je jasné že jsou pořád na okraji zájmu. Je pravdou že se občas někdo umoudří a nějaký ten drobek pustí.
Bouzel svama musim souhlasit ale tahle situace se tyce skoro vsech mene chovanych plemen vetsina chovatelu lamentuje nad tim jak je jejich plemeno malo chovane neli pred zanikem ale chovny material nechcou pusit dal a tohle vetsinou kazdeho zacinajiciho ktery by o plemeno mel zajem odradi od jeho chovu a vybere si plemeno jine.
napsal(a):
Bouzel svama musim souhlasit ale tahle situace se tyce skoro vsech mene chovanych plemen vetsina chovatelu lamentuje nad tim jak je jejich plemeno malo chovane neli pred zanikem ale chovny material nechcou pusit dal a tohle vetsinou kazdeho zacinajiciho ktery by o plemeno mel zajem odradi od jeho chovu a vybere si plemeno jine.
Ono je to taky tak, že by je chtěl každý za hubičku.

Strouhy
napsal(a):
Ono je to taky tak, že by je chtěl každý za hubičku.
Samozdrejme mate pravdu ceska vycuranost je vsude znama ale pokud mam opravdovy zajem neresim jestli zvire stoji 200,300,500 za kvalitu sem schopny i kvalitne zaplatit a bez smlouvani.otazkou spis je jestli dany chovatel prodat chce uz hodnekrat sem slysel vetu typu proc bych prodaval vzdyt si prece nebudu delat konkurenci...a tak to potom podle toho dopada ze plemeno upada.
napsal(a):
Samozdrejme mate pravdu ceska vycuranost je vsude znama ale pokud mam opravdovy zajem neresim jestli zvire stoji 200,300,500 za kvalitu sem schopny i kvalitne zaplatit a bez smlouvani.otazkou spis je jestli dany chovatel prodat chce uz hodnekrat sem slysel vetu typu proc bych prodaval vzdyt si prece nebudu delat konkurenci...a tak to potom podle toho dopada ze plemeno upada.
Vidim to uplne stejne.
Foto z netu, taky zajímavá zbarvení. České lysky mramorované zřejmě jsou taky na pokraji zájmu. Na spec. v Chlumci se oběvili pouze jeden kus, a to díky prezidentu klubu.
JG 007

XXX.XXX.236.122
Polaří lysky ?
V minulosti určitě lysky polařili. Já osobně podmínky pro volný chov moc nemám, ani si ho zatím dovolit nemohu. A chov lysek teprve skládám a jak se situace kolem lysek vyvíjí, tak asi ještě dlouho skládat budu. Chovatelů lysek je opravdu kriticky málo, tady se nikdo moc k lyskám nehlásí.
JG 007

XXX.XXX.236.122
Já mám pošťáky, tipplery, staváky, kalifornské, různé rejdiče, NVH, rousné dvouvrkočaté bubláky červené tygry,1 pár černých bronzových lysek a 1 pár sourozenci kříženci bubláka a lysky a jeden je modrý bezpruhý a jeho sestra je modrá pruhová. A tito kříženci polaří výborně s poštákama někdy letí na pole i sami.
JG 007

XXX.XXX.236.122
Otec modrý pruhový rousný bublák matka modrá bělopruhá lyska.
Je opravdu velká škoda že se o tomto holubovy neví. Je to krásný holub který není vůbec vidět. Třeba v jižních Čechách vůbec nevím kdo by je choval ani sem je na žádné výstavě neviděl a je to škoda. Jejich chovatele by si měli uvědomit že pokuď nebudou plemeno propagovat a rozšiřovat jejich chovatele (prodejem). Tak to spěje k zániku plemene.
plasnik

XXX.XXX.8.31
Ondřeji, na jihu Čech je pravidelně v Soběslavi vystavuje přítel Beneš z Chotovin u Tábora.
I tak ale máte samozřejmě pravdu. Situace kolem lysek je kritická... :-/.
efulin
napsal(a):
Radost hledet! Budete nekde vystavovat?
Omlouvám se za ten překlep. Klub pořád v Chlumci nad Cidlinou svou speciální výstavu a určitě stojí za návštěvu.
Fiduska14
napsal(a):
Vážení přátelé,
chovám Č. Lysky modré a modré šupkaté rousné asi 30 let. Pokud budete chtít zodpovědět nějaké dotazy a bude to možné, jsem ochoten odpovědět. Jinak kdyby jste žádali fotografie je možné dodat. Mám cca.15 párů tohoto plemene.
Dobrý večer
Jsem velice potěšen že se zde objevil příznivec a zároveň zkušený chovatel lysek. Foto by zajisté potěšilo. Rád bych se s vámi zkontaktoval. Chovatel.holubu@seznam.cz.
Lyska sem lyska tam všude kde se podívám. A ejhle opě nová chovné sezóna klepe na dveře. Tak přidám něco z mého chovu a třeba se někdo přidá.

Přátelé lyskaři, nějak nám to tu stagnuje. Pomalu dva roky ani brko... Letošní výstava je bohužel ze známých důvodů passe, pojďte se pochlubit svými odchovy alespoň tady.
Zde pár fotek z loňské výstavy.