Pražský rejdič středozobí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2017 10:24
rous

XXX.XXX.33.162

Pražský rejdič středozobí, Najdou se zde chovatelé těchto zajímavých holoubků?

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.2.2017 10:59

rous napsal(a):
Pražský rejdič středozobí, Najdou se zde chovatelé těchto zajímavých holoubků?

Pred tremi tydny sem si prinesl tri pary cervenych belousu.

6.2.2017 11:38
rous

XXX.XXX.33.162

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pred tremi tydny sem si prinesl tri pary cervenych belousu.

Tak to je super.

6.2.2017 11:54
rudla

XXX.XXX.149.153

Pozdravujem mám podobné plemeno budapeštiansky bibíc, ak by sa Vám pozdávali maďari niečo Vám nechám.smajlík

6.2.2017 12:58
rous

XXX.XXX.33.162

rudla napsal(a):
Pozdravujem mám podobné plemeno budapeštiansky bibíc, ak by sa Vám pozdávali maďari niečo Vám nechám.smajlík

Tak ty jsou super.

6.2.2017 14:12

rudla napsal(a):

Dobry den, uzasni madari!jako by se chystaly na ples smajlíkroztomila kresba holoubku..ma to plemeno nejake zvlastnosti z pohledu vas jako chovatele? zajimaji me jejich letove shopnosti dekuju za pripadnou odpoved...az budu v dosahu lepsiho signalu poslu vam taky sve madarske kamarady Budapestske vysokoletce smajlík

7.2.2017 00:05
rudla

XXX.XXX.149.153

Dobry den, uzasni madari!jako by se chystaly na ples smajlíkroztomila kresba holoubku..ma to plemeno nejake zvlastnosti z pohledu vas jako chovatele? zajimaji me jejich letove shopnosti dekuju za pripadnou odpoved...az budu v dosahu lepsiho signalu poslu vam taky sve madarske kamarady Budapestske vysokoletce smajlík

Dobrý večer.
Názov vlákna je o PSR, ale snáď sa niekoho tým nedotknem, ked napíšem pár riadkov.
Asi nemajú nejakú extra zvláštnosť, iba ak, že to svedomití rodičia- od dvoch párov cca dvadsať mladých a to si nedajú pokoj ani cez zimu. Relatívne dobre dedia kresbu, občas sa vyskytne nejaké to pierko v bielej časti. Samec z jedného páru štepí na dilute, tak sa podarili aj dve DUN holubičky.
Zaujala ma ich kresba, ale hlavne som bol zvedavý na ich výkon po letovej stránke. Presvedčili ma o tom, že lietať ešte nezabudli, ale výkonom Budapeštiakom sa ani z ďaleka nedorovnajú.
Najprv zo 16 ks som po letovej stránke vybral 11ks, lietali okolo 40min.potom som doplnil neskoršie mladé. Po selekcii dravca ostalo šesť kusov trenovaných mladých...
Pre niekoho kto chce mať farebne pekné holuby vo voliere pre oko, s tým, že ich občas pustí prevetrať a nechá polietať, tak ideál. Lietajú v relatívne malých kruhoch nad holubníkom max. v stredných výškach a práve vtedy vynikne ich kresba keď sú v krdli jeden ako druhý.
Dosiahnuť s nimi väčšie vykony v lietaní by bolo na pár rokov selekcie samozrejme plus strava. Snáď bude stačiť aspoň pár riadkov ako odpoveď.

7.2.2017 06:37

rudla napsal(a):
Dobrý večer.
Názov vlákna je o PSR, ale snáď sa niekoho tým nedotknem, ked napíšem pár riadkov.
Asi nemajú nejakú extra zvláštnosť, iba ak, že to svedomití rodičia- od dvoch párov cca dvadsať mladých a to si nedajú pokoj ani cez zimu. Relatívne dobre dedia kresbu, občas sa vyskytne nejaké to pierko v bielej časti. Samec z jedného páru štepí na dilute, tak sa podarili aj dve DUN holubičky.
Zaujala ma ich kresba, ale hlavne som bol zvedavý na ich výkon po letovej stránke. Presvedčili ma o tom, že lietať ešte nezabudli, ale výkonom Budapeštiakom sa ani z ďaleka nedorovnajú.
Najprv zo 16 ks som po letovej stránke vybral 11ks, lietali okolo 40min.potom som doplnil neskoršie mladé. Po selekcii dravca ostalo šesť kusov trenovaných mladých...
Pre niekoho kto chce mať farebne pekné holuby vo voliere pre oko, s tým, že ich občas pustí prevetrať a nechá polietať, tak ideál. Lietajú v relatívne malých kruhoch nad holubníkom max. v stredných výškach a práve vtedy vynikne ich kresba keď sú v krdli jeden ako druhý.
Dosiahnuť s nimi väčšie vykony v lietaní by bolo na pár rokov selekcie samozrejme plus strava. Snáď bude stačiť aspoň pár riadkov ako odpoveď.

Dekuju za odpoved, obdivuju ze se zde najde jeste nejaky podobne smyslejici clovek jako ja, vase informace jsou ozdobou holubarstvi, abych nikomu nenarusoval zdejsi vlakno, dovolim jsi vytvorit nove s nazvem HOLUBNIK MEZI LESY jelikoz v takovych podminkach chovam tak tomu dam takovy nazev, byl bych velice pocten kdyby jste se pripojil mam na vas nespocetne otazek, v soucasne dobe jsem na chalupe tak nemohu vkladat fotky kvuli nedostatecnemu signalu takze nove vlakno i s fotkama cemu se venuju zridim zitra.

7.2.2017 07:15
rous

XXX.XXX.33.162

rudla napsal(a):
Dobrý večer.

Děkuji za moc a moc poučný příspěvek.

7.2.2017 11:47
fjfpytela

XXX.XXX.0.252

Jsou to čiperni a letavi holoubci.

9.2.2017 20:37
MáršlPKR

XXX.XXX.135.13

Zdravím také mám PSR a to černé a červené vlaštováky ale i pár červených pruh. a bělouše červenopruhé.

9.2.2017 20:44
rous

XXX.XXX.33.162

MáršlPKR napsal(a):
Zdravím také mám PSR a to černé a červené vlaštováky ale i pár červených pruh. a bělouše červenopruhé.

Tak to je paráda, až budete mít náladu vložte nějaké foto. Jen tak pro radost.

10.2.2017 18:50

Volne budniky naprosto ignorovali ale hnizdo postavili pekne to se musi nechat

12.2.2017 09:28
incas

XXX.XXX.13.75

Zdravím všechny,
tak na oživení vlákna přidávám fotku opravdu pěkného "střeďáka". Tento holub byl z chovu př. Lukáše Záhlavy z Bušovic. Typově vynikající jedinec, k dokonalosti mu chybí pouze čistší oko, tmavší obočnice a nižší zákres na hrudi (ideál je ve spojnici ohbí křídel)

12.2.2017 22:07
Ondřej K.

XXX.XXX.58.20

Fotky z časopisu chovatel-rádce 1998, chov p.Kuběnský.

13.2.2017 20:42
rous

XXX.XXX.33.162

Jak se ochotně dědí kresba vlaštováků? Máte nějaké zkušenosti s touto kresbou?

19.3.2017 13:11
19.3.2017 13:25
rous

XXX.XXX.33.162

Nádhera

19.3.2017 22:37
efulin

XXX.XXX.166.24

Zdravím!

Ano, mám střeďáčky. Nemám pořádný holubník, je to jen předělaný stařičký zahradní domek. Nemám k němu ani voliérku, a tak bylo pro mne tohle plemeno celkem jasnou volbou pro jejich letové schopnosti, otužilost a plodnost. Navíc se mi strašně líbí v černé běloprsé kresbě, mám ale také jeden pár běloušů červenopruhých. Jak jste si asi domysleli, praktikuji vlastně chov ve volnosti proletu. Akorát na noc holuby zavírám. Bělouši jsou létavější, i proto je mám. Umí ze střechy zvednout i ty nejlínější jedince.

Jsou to úžasné nátury, velice chytří a vitální ptáci. Mimochodem s nimi chovám i lahore. Ano, v jednom holubníku. A nemám s tím sebemenší problém. Naopak lahoráky to nutí trochu se i občas proletět, když se hejno vlaštováků vynese do výšky nad vesnici a oni by rádi šli za nima. :-D

Fotky jsou z loňska. Letos to v mém chovu vypadá trochu jinak.

19.3.2017 22:45
efulin

XXX.XXX.166.24

Ještě pár snímků. Nejsou asi dokonalí, ale jsou fajn.

20.3.2017 12:26
rous

XXX.XXX.33.162

efulin napsal(a):
Zdravím!

Ano, mám střeďáčky. Nemám pořádný holubník, je to jen předělaný stařičký zahradní domek. Nemám k němu ani voliérku, a tak bylo pro mne tohle plemeno celkem jasnou volbou pro jejich letové schopnosti, otužilost a plodnost. Navíc se mi strašně líbí v černé běloprsé kresbě, mám ale také jeden pár běloušů červenopruhých. Jak jste si asi domysleli, praktikuji vlastně chov ve volnosti proletu. Akorát na noc holuby zavírám. Bělouši jsou létavější, i proto je mám. Umí ze střechy zvednout i ty nejlínější jedince.

Jsou to úžasné nátury, velice chytří a vitální ptáci. Mimochodem s nimi chovám i lahore. Ano, v jednom holubníku. A nemám s tím sebemenší problém. Naopak lahoráky to nutí trochu se i občas proletět, když se hejno vlaštováků vynese do výšky nad vesnici a oni by rádi šli za nima. :-D

Fotky jsou z loňska. Letos to v mém chovu vypadá trochu jinak.

Krásné fotky, samo že i příspěvek.

5.6.2017 20:29
rous

XXX.XXX.33.162

Holoubata vlaštováků připravené na trénink.

9.6.2017 21:06
rous

XXX.XXX.33.162

1.9.2017 19:29
rous

XXX.XXX.33.162

Paráda, na střeše jím to opravdu sluší. Jsem rád že se přidal další chovatel.

MCH

2.9.2017 23:22
MCH

XXX.XXX.39.35

3.9.2017 00:04
rous

XXX.XXX.33.162

Paráda super, ať se daří i nadále.

29.9.2017 09:04
incas

XXX.XXX.68.204

Zdravím všechny,

před časem mi zaslal př. Honza Dostál z Libčic nad Vltavou několik fotek z mobilu svého početného chovu několika českých plemen. Myslím, že je to hezké oživení tohoto vlákna.

J.S.

29.9.2017 11:46
Ondřej K.

XXX.XXX.58.20

incas napsal(a):
Zdravím všechny,

před časem mi zaslal př. Honza Dostál z Libčic nad Vltavou několik fotek z mobilu svého početného chovu několika českých plemen. Myslím, že je to hezké oživení tohoto vlákna.

J.S.

Ty červený jsou super.

1.10.2017 20:29
rous

XXX.XXX.33.162

incas napsal(a):
Zdravím všechny,

J.S.

Nádhera, tak to se jen tak nevidí.

1.10.2017 20:41
rous

XXX.XXX.33.162

Dnešní prolet, přesto že hodně foukalo náramně si to užívali.

20.10.2017 19:23
rous

XXX.XXX.33.162

Nejedete někdo náhodou na výstavu 4.11 do Libčic n. Vlt. Z jižní Moravy?

2.12.2017 17:19
rous

XXX.XXX.33.162

11.6.2018 21:59
Columba livia

XXX.XXX.115.229

rous napsal(a):

Dobry den. Vdaka vam som sa pozrel na tuto diskusiu po dlhej dobe bez toho aby som potom zostal znechuteny. Konecne vidime chov vedeny spravnym smerom. Mozete dat nejake cisla? Kolko mladat trenujete, ako dlho vydrzia lietat, kolko ste ich vyradili kvoli neschopnosti, kolko ich leti dobre a zaroven splnaju aj exterierove naroky...

13.6.2018 07:58
rous

XXX.XXX.33.162

Zdravím vás. Je to na na hodně dlouhé vyprávění. V krátkosti, cíle : menší holoubek pěkně kreslený, na hranici mezi krátkým a středním zobákem, kdy je schopen ještě bez problémů nakrmit svá holoubata, bez použití chův. Dalo by se to nazvat jako odpad z kratkozobých, ale pro mé cíle ideální. U mě to lítá v průměru 30_70 minut záleží na přípravě krmení a počasí atd. Co se týče typu tak spokojen nejsem, chybí mi ten odpad z PRK. Co se týče letu 40% 50%splní mé očekávání. Nejsou to zadní rekordmani v letu, ani zadní manekýni pro výstavu. Pouze každého holubáře potěší na duši.

17.6.2018 07:55
rous

XXX.XXX.33.162

Boxy na lítání. Takhle vypadají ty moje boxy z venku. Není to nic světoborného, jednoduché na výrobu, prostor, údržbu. Z těchto prostor lítají ochotně a z radostí.

17.6.2018 08:09
rous

XXX.XXX.33.162

Údržba a ošetření zabere denně pár minut..

18.6.2018 22:11
hrabal1

XXX.XXX.251.124

rous napsal(a):
Údržba a ošetření zabere denně pár minut..

Pozdravujem. V tom ich máte aj cez zimu?Holuby neobľubujú otvorené podlahy, lepšie sú ešte pod pletivom zasúvacie šuplíky. Zmenia nežiadúcu cirkuláciu vzduchu na príhodnejšie klíma. J.Hrabal.

19.6.2018 22:22
rous

XXX.XXX.33.162

hrabal1 napsal(a):
Pozdravujem. V tom ich máte aj cez zimu?Holuby neobľubujú otvorené podlahy, lepšie sú ešte pod pletivom zasúvacie šuplíky. Zmenia nežiadúcu cirkuláciu vzduchu na príhodnejšie klíma. J.Hrabal.

Zdravím vás,. Ty boxy jsou pouze pro holoubata. Z boku ty překližky dávám do dveří, a šuplíky taky mám. V teplích měsících to nepoužívám. Na večer je půlka boxu zadělaná, jak šuplíkem tak jedny dvířka. Je to pouze sezónní záležitost, kdy se pokouším již v raném věku holoubata trochu rozlítat a naučit na signál, takové hobby lítání. Jinak nějaké video z tréninku pisklat najdete na YouTube pod názvem Pražský rejdič středozobý. Není to žádný zázrak, ale po umorném dni mě to pokaždé vzpruží. A o adrenalin je taky postaráno, hlavně pernatí trenéři každý den, a spoustu dalších překvapení. Všem vřele doporučuji.

21.12.2019 09:46
To.V

XXX.XXX.39.36

21.12.2019 10:56
čejky

XXX.XXX.171.16

Nádhera!!!

4.2.2020 09:42
To.V

XXX.XXX.247.150

26.2.2020 18:32
To.V

XXX.XXX.215.200

15.11.2020 09:15
Jakub_Filip

XXX.XXX.149.120

Dobrý den, sháním letošní holubičky středozobců. Mám doma dva liché holuby, a nechci je křížit s pošťáky.

Děkuji
J.F

15.11.2020 09:23
Jakub_Filip

XXX.XXX.149.120

Přikládám foto, jednoho z mých svěřenců. Z jednoho holubníku vykukuje holoubě koburského skřivana.

15.11.2020 12:47
gary

XXX.XXX.10.38

Jakub_Filip napsal(a):
Přikládám foto, jednoho z mých svěřenců. Z jednoho holubníku vykukuje holoubě koburského skřivana.

to je jak krmítko pro kunu, to snad dnes už ani nelze takto holubařit, to šlo před 60 lety , kdy kuna nepáchla do lidských obydlí, a když, tak ji do 24 hodin místní myslivci zlikvidovali...dnes běhá po ulicích a páří se na silnici před domem, kde za plotem na ně štěká pes...
napište, jak dlouho tam holubi přežijí...

15.11.2020 13:00
Jakub_Filip

XXX.XXX.229.168

Zdravím,
tyto holubníky plní už jen estetickou funkci. Využívané už opravdu nejsou. Mám samostatný uzavíratelný holubník. Jediná věc je, že za ošklivého počasí si na bidlo holubi sednou a nebo si zalezou dovnitř. Jinak mi přišla škoda ničit tyto holubníky. Tak jsme je opravili při dělání nové střechy na chlévě.

J.F

18.11.2020 17:41
rous

XXX.XXX.33.162

Jsou to temperamentní plodní holoubci, dají se trénovat na box, fotky z dnešního dne

18.11.2020 21:16
Jakub_Filip

XXX.XXX.132.165

Souhlasím, jsou opravdu dosti temperamentní. Akorát jejich dostupnost je horší. Chovatelů je málo a jsou roztroušeni po celé ČR

Přidejte reakci

Přidat smajlík