Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.2.2017 19:36

Zdravim pro vsechny kteri se chteji podelit o sve zkusenosti, vychytavky, chovne smesy, technika chovu rejdicu, holubu polniho typu vas zvu ke spolecne diskuzi...pokud jste zastanci volneho, polovolneho chovu ci chovately rejdicu a take vas zachvatilo holubarstvi, adrenalin pri vypousteni holubu nebo volny chov, podelte se o sve zazitky, zkusenosti...

7.2.2017 19:41

7.2.2017 19:49

Koupel snad to tam vse napraskam je toho hodne signal spatnysmajlík).

7.2.2017 19:52

7.2.2017 19:56

7.2.2017 19:59

7.2.2017 20:00

Otvirani vyletu volier tzv cumendy.

7.2.2017 20:04

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Otvirani vyletu volier tzv cumendy.

Vychytavky obsluhy +solar.

7.2.2017 20:09

7.2.2017 20:09

Madari.

7.2.2017 20:16

Madari moje srdecni zalezitost letosniho roku...bohuzel k mnozstvi 3 paru zatim zustavaji privreni...ocekavam odchov sedi na vejcich a naucena samice jestraba posedavajici na voliere, hati me plany, no coz priroda...

7.2.2017 20:22

Okoli, nefalsovane lesy +ochranka meho zvirectva...

7.2.2017 20:25

7.2.2017 20:30

Alternburaci + rekonstrukce voliery, cumendy.

7.2.2017 20:38

Po 17 letech jsem ukoncil chov PH, toto jsou pohledy volneho chovu meho kamarada ktereho jsem zasvetil do holubareni minuleho roku, komorovy holubnik se nachazi hospodarske budove kde se v povalecnych letech chovali holubi chov byl obnoven, byla provedena celkova rekonstrukce vcetne 20 ×nasobneho zvetseni prostoru...at se mu darismajlík

7.2.2017 20:44

Tzv.trener Krahujec, usmrceny holub sousedniho holubare nikoliv oddilu (letky)meho kamarada jedna se o krahujce samice...prirodni selekce opatrnost a ostrazitost je rozhodujici v preziti...

7.2.2017 20:58

7.2.2017 21:14

Dalsi co chovam v prostredi 470 m.n m mrazove kotline, tohoto kraje...

8.2.2017 00:19
rudla

XXX.XXX.149.153

Krásne fotky, vidno, že máte dostatok priestoru. Altenburaci su podľa mna predstavitelia holuba polneho typu s perlovym okom, zltoplava im pristane, len skoda, ze som ich ešte nepočul bublat. Ale videl som ich väčšinou na výstave a tam asi nemajú chuť bublat. Ako si počínajú vo voľnom chove?

8.2.2017 00:25
rudla

XXX.XXX.149.153

Moje skromné zariadenie kde odstavujem letuny. Z ľava České letúny, bibíce, tiplere a jágerske, tie si chránim, trénovať budú az sa viac namnozia.

8.2.2017 05:15

rudla napsal(a):
Krásne fotky, vidno, že máte dostatok priestoru. Altenburaci su podľa mna predstavitelia holuba polneho typu s perlovym okom, zltoplava im pristane, len skoda, ze som ich ešte nepočul bublat. Ale videl som ich väčšinou na výstave a tam asi nemajú chuť bublat. Ako si počínajú vo voľnom chove?

Zdravim, prostoru mam malo, jeste bych potrebovalsmajlík)bublaji nadherne vetsi cast chovu jsem ziskal od chovatele ktery chova v podobnych podminkach jako ja, je zastancem chovu bez leciv, proste chov na prirode, takze malokdy se najde jedinec ktery by nebublal, jsou to velice zhanclivi, plodni holubi, jsou ostraziti, pri utoku dravce maji snahu se poschovavat obcas mi v leti do kotce do drevarky nebo se ukryji do husteho kere ci stromu, nedavno se jeden jedinec ukryval 4 dny a pak me cekal pred holubnikem a dozadoval se navratu, ve vzduchu ma jestrab problem ulovit altrnburaka vetsinou z meho pozorovani jsem videl ze udela nejaky vykrut, zmenu smeru a tim svemu pronasledovateli unikne nelze to rict kdyz dravec vyuzije moment prekvapeni z pravidla ze strany slunce nebo se prehoupne pres hreben strechy to je je pak o stesti...

8.2.2017 09:47
majowec

XXX.XXX.85.91

rudla napsal(a):

Tyto jsem zachytil loni ve Strakonicich na vyletcich.).

https://chov-strukturovych-holubu.estranky.cz//file/8/p2070146.avi.
(je to soubor ke stazeni 1,3MB, video se mi sem nepodarilo vlozit).

8.2.2017 18:38
rudla

XXX.XXX.149.153

Zdravim, prostoru mam malo, jeste bych potrebovalsmajlík)bublaji nadherne vetsi cast chovu jsem ziskal od chovatele ktery chova v podobnych podminkach jako ja, je zastancem chovu bez leciv, proste chov na prirode, takze malokdy se najde jedinec ktery by nebublal, jsou to velice zhanclivi, plodni holubi, jsou ostraziti, pri utoku dravce maji snahu se poschovavat obcas mi v leti do kotce do drevarky nebo se ukryji do husteho kere ci stromu, nedavno se jeden jedinec ukryval 4 dny a pak me cekal pred holubnikem a dozadoval se navratu, ve vzduchu ma jestrab problem ulovit altrnburaka vetsinou z meho pozorovani jsem videl ze udela nejaky vykrut, zmenu smeru a tim svemu pronasledovateli unikne nelze to rict kdyz dravec vyuzije moment prekvapeni z pravidla ze strany slunce nebo se prehoupne pres hreben strechy to je je pak o stesti...

Poznám tieto útoky dravcov. V roku 2015 tu boli dvaja zrejme krahulce samec a samica? Usudzujem, že jeden bol veľký a druhý o dosť menší.
Tento rok je to buď veľká samica krahulca alebo jastrab, brucho má kresbu sliepky amroks. Najväčšie straty mám u letúnov Českých a bibícov. S tiplermi som išiel do vyčerpania zásob, nakoľko z päť kusov to vyzeralo na pat samcov. Strata len jedného ks a plus jeden prišiel o chvost - v priebehu jedného doobedia po ňom dva razy zaútočil. Pri prvom lietalo perie vtedy sa ukryl u susedov niekde na dvore a druhý krát po par kluckach prišiel o chvost a to už len ako kameň padol do ihličnanov(thuja). A to nerátam koľko krát som im zrejme zachránil perie, keď som pri útoku tlieskal rukami, pískal a rôzne iné skopičiny

8.2.2017 18:42
rudla

XXX.XXX.149.153

majowec napsal(a):
Tyto jsem zachytil loni ve Strakonicich na vyletcich.).

https://chov-strukturovych-holubu.estranky.cz//file/8/p2070146.avi.
(je to soubor ke stazeni 1,3MB, video se mi sem nepodarilo vlozit).

Ďakujem, stiahol som to, je to pekne počuť u tých Arabských. Úplne iné ako klasické hrkútanie. Niekto to prirovnáva k bublaniu potoka, toto je také kvak - kvak.

8.2.2017 19:07

rudla napsal(a):
Poznám tieto útoky dravcov. V roku 2015 tu boli dvaja zrejme krahulce samec a samica? Usudzujem, že jeden bol veľký a druhý o dosť menší.
Tento rok je to buď veľká samica krahulca alebo jastrab, brucho má kresbu sliepky amroks. Najväčšie straty mám u letúnov Českých a bibícov. S tiplermi som išiel do vyčerpania zásob, nakoľko z päť kusov to vyzeralo na pat samcov. Strata len jedného ks a plus jeden prišiel o chvost - v priebehu jedného doobedia po ňom dva razy zaútočil. Pri prvom lietalo perie vtedy sa ukryl u susedov niekde na dvore a druhý krát po par kluckach prišiel o chvost a to už len ako kameň padol do ihličnanov(thuja). A to nerátam koľko krát som im zrejme zachránil perie, keď som pri útoku tlieskal rukami, pískal a rôzne iné skopičiny

Zdravim u krahujcu je to samice ta je vetsi a zpravidla dokaze zdolat holuba casto tento holub trpi nez je zcela usmrcen, pozira ho jeste za ziva nez podlehne, jestrab ten ma vetsi razanci vcera jsem pozoroval jak mi v 9 rano sedla samice na letovy box budapestaku a pozorovala pohyb v nej...na Silvestra jsem mel tu moznost pozorovat jednu paru bublaku co vyletly jako prvni z holubniku, neubehlo ani 3 min a ani nevim odkud se vynoril a byl tam zacalo pronasledovani, alternburaci pri jakemkoliv blizici se stretu, prudce zmenily smer a jestrab nestihl reagovat jeste 2 krat se pokusil o pronasledovani nasledne jsem ho s otcem tleskanim snazil zahnat ocividne na to nereagoval, tak jsem pouzil strelbu z plynovky a odletel na nedaleky strom...2 tydny zpet primo pred ocima se jestrab prehoupl pres hreben strechy cims vyuzil moment prekvapeni, capl jednoho nepozorneho co nestacil zareagovat a odnesl ho bez jakykoliv obtizi...

8.2.2017 19:20

Pokud to neni tajemstvi jaka je vase zimni smes na krmeni...zajima me slozeni podil slozek...

8.2.2017 20:12
rudla

XXX.XXX.149.153

Ja mám zmes takú, aké komodity zoženiem. Pšenica, jačmeň, tritikale (ten už mi došiel), nahý ovos, proso, kukurica, čierna slnečnica, hrach, a nemajú problém ani s granulami pre nosnice. Miešam im podľa potreby, ak boli tuhsie mrazy, dostali trocha viac kukurice a slnečnice, hrachu davam minimum, ak nemajú mladé. Teraz keď su uzavreté, vďaka H5N8, tak im pridavam aj nejaké prilepšenie, naklicujem, najemno sruham kapustu-zeli, oblubuju najemno nasekanu cibulu, porek, nastruhanu mrkvu.
Mám volieru kde su holuby s pár kusmi sliepok, popri sliepkach si prilepsia o take veci, ze by clovek nikdy nepovedal, ze je holub schopný zobnut- mäso, varene zemiaky atď.

8.2.2017 21:12

Dekuju, super ja pouzivam zakoupenou smes sklada se ze 14 druhu, pripravuju jsi smes po 17 litrech na nejakou dobu, do zakoupenne smesy 4litru vmasiruju 4 strouzky cesneku prepasyrovany pres kuchynsky drtic rucni taktez jednu cibuli vetsi, trosku zakapnu olejem cerneho kminu,2 kavove lzice soli, polevkove 2 lzice mineralu taktez pivovarskych kvasnic a hrst drcenych kopriv tuto smes celou promycham a vlozim do 12 litru jecmene pridam 1 litr psenice a pul litru naheho ovsa.Druhou smes mam cistou bez cesneku, mineralu, oleje atd postupem casu odchovu zvetsuju davku kulatiny, v preperovaci dobe opet upravuju slozku obohacenou na olejniny, jinak vodu okyseluju jablecnym octem popripade acidomid obcas udekam kuru lecebnou nakapu do vody prirodni extrakt v lihu lichorerisnice v dobe vegetace predkkadam rozpestovane v truhliku, jinak vetsinu dalsiho jsi najdou venku jsou shanclivi takze vetsinu casu travi hledani potravy, kaminku s radosti se vrtaji v ohnisti vyhorelem...a poryty zahonek miluji.

30.3.2017 16:33

30.3.2017 16:36

30.3.2017 16:38

30.3.2017 16:39

30.3.2017 16:42

27.7.2017 20:18

27.7.2017 20:20

27.7.2017 20:20

...

27.7.2017 20:21

Nejde vlozit, chtel jsem tu hodit jednu fotku...a nic nejde.

27.7.2017 20:26

27.7.2017 20:40
28.7.2017 07:23
rudla

XXX.XXX.127.80

Krásne, vitálne a všetci ako jeden, krásne prostredie a aj dreva bude na zimu
Aj si vedia zakrúžiť nad domom?

29.7.2017 10:05

Zdravim p.Rudla, daleko nezalitavaji, ale neustale jsou v pohybu nejvice letaji rano pri vypusteni a v podvecer jak se ochladi behem dne smejdi v zahonkach, skalkach sluni se rozvaleni v trave spolecne se psem.Jsou ve strehu pri sebemensim vreskotu vrabcu a vlastovek moc dobre vedi ze je na blizku jestrab ci krahujec ktery lovi mistni drobotinu.utok jestraba mam na denim poradku, pokud jsou prekvapeni ti co se neschovaji vzletnou prudce vzhuru a rozleti se jak plemeno Kelebek az neuveritelne jak vysokych vysek dosahnou na holuba polniho typu, ale musim rict jako letci jsou abnormalne obratni...mohu vsem doporucit pro volny chov!drive jsem projevoval zajem o slezskeho barevnohlavka jelikoz jeho zrod je v mem bydlisti, bohuzel jiny kraj jiny mrav, holubi ruznych chov.vypadaji ruzne prikrizuje se mor.pstrosem a to se mi nepaci...modri se mi zamlouvaji ti jeste nejsou tak znehodnoceni velkymi telesnymi tvary...

29.7.2017 22:01
rudla

XXX.XXX.114.185

Zdravim p.Rudla, daleko nezalitavaji, ale neustale jsou v pohybu nejvice letaji rano pri vypusteni a v podvecer jak se ochladi behem dne smejdi v zahonkach, skalkach sluni se rozvaleni v trave spolecne se psem.Jsou ve strehu pri sebemensim vreskotu vrabcu a vlastovek moc dobre vedi ze je na blizku jestrab ci krahujec ktery lovi mistni drobotinu.utok jestraba mam na denim poradku, pokud jsou prekvapeni ti co se neschovaji vzletnou prudce vzhuru a rozleti se jak plemeno Kelebek az neuveritelne jak vysokych vysek dosahnou na holuba polniho typu, ale musim rict jako letci jsou abnormalne obratni...mohu vsem doporucit pro volny chov!drive jsem projevoval zajem o slezskeho barevnohlavka jelikoz jeho zrod je v mem bydlisti, bohuzel jiny kraj jiny mrav, holubi ruznych chov.vypadaji ruzne prikrizuje se mor.pstrosem a to se mi nepaci...modri se mi zamlouvaji ti jeste nejsou tak znehodnoceni velkymi telesnymi tvary...

Ďakujem za rozsiahlu odpoveď. Mám dva páry farebnohlavkou čiernych, a co sa týka lietania, tak nula bodov- z letaca do záhradky a spať. A to som ich kupil k Moravským bielohlávkom, že aby ich rozlietali. Nakoniec mi robia radosť bielohlávci na streche a pošťáci vo vzduchu.
Foto z januára tohto roku.

30.7.2017 12:46

Ja pouzival k rozletani postaky, ale vsechny zlikvidoval jestrab zustala holubice, kterou jsi v chovu ponechavam jako talisman, prisbusobila se vlastnostem altenburaku, drive byli postaci dobrymi tahouny a natahovali cas i dalku letu, domnivam se ze to melo vliv na nove vznikajici generace, ktere jsem jsi odchoval...hodne velky vliv melo take chov.material dovezeny z Kralovehradecka jelikoz muj pocatek chovu tvorily jedinci dovezeni ze Znojma, ti nebyli natolik vitalni a vetsinu jsem vyradil z chovu i jestrab je probral.dodrzuju urcite zasady neprekrmovat! V obdobi holoubat dostavaji pestrou smes, ted uz pozvolna zvetsuju davku jecmene a vetsina mladych se zacala preperovat do noveho kabatu, tak trocha lneneho semene a repky...vse s mirou, nazrany a rozmazleny holub nedela nic jineho nez sedi na dachu...

25.9.2019 21:04
rudla

XXX.XXX.212.29

Dobrý večer.
Mohol by ste prosím Vás porovnať alt.bublaka vs. Farebnohlavka? Myslím vlastnosti, správanie, etologiu celkovo?

25.9.2019 23:10

Zdravím.Altenburský bublák nesmrtelný pro volný chov,shančlivý s nadprůměrnou produkcí holoubat .Odvážný bez ostychu Vám sevře ukazovaček v zobaku a ještě jsi do toho bude bublat.Velice učenlivý na pár základních signálů,dost sebevědomý aby Vám zobal nejen z ruky ,ale i ze sevřené pěsti zrno.Únikové manévry jsou jsi hodně podobné a obě plemena se takhle předvádí, i ze samé radosti,i bez pronásledování. Nicméně altenburaci mají jistou agresivitu,ale vhodnější je slovo prubojnost.Slezský bar.byl příchodem mezi altenburaky utlačovan a bylo mu dávano altenburaky kde je jeho postavení a místo. Až to dopadlo tak že Slezsky bar.jsi zahnizdil s holubici altenburaka v sudu se slamou pod kralikarnou.Jejich křížence jsem měl do srpna letošního roku,ale dělal mi v holubníku bordel,krom své partnerky měl milenky všude i holoubata a dokazal jsi prosadit často své. Mám rád dominantni ,životaschopné jedince,ale tenhle byl extrém i když jsem měl k němu vztah odstranil jsem ho.Slezsky bar.je shančlivý ,taktéž s vysokou produkcí holoubat ,ale víc letavé,ostražité a drži jsi jisty odstup od chovatele oproti altenburakům.Rozhodně klidnější povahy ,pokud je rovnovaha pohlaví a přiměřeny prostor k počtu chovaných jedinců jsou vůči sobě tolerantní a každý jsi hlídá to své. V ruce mi přijde ,že větší pravděpodobnost úniku ma Slezsky bar. dokáže se lechce vysmeknout z uchopení v ruce i z pevného sevření...Slezsky není vhodný pro uzavřený chov,voliera ,usuzuji z počatečniho přivření (usazeni ),exterier tohoto plemene je pouhý zlomek jeho krásy a vlastnosti a ty se mohou projevit pouze ve volném chovu. Krása a vlastnosti plemene se mohou prosadit pouze tam ,kde jsou chování ve větším počtu a pro ně dříve přirozených podmínkách,,na volno"....případě dotazů mužem se telefonicky spojit .Tel zanechám v intern.zprávě s pozdravem A.E

26.9.2019 21:07
rudla

XXX.XXX.212.29

Veľmi pekne ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď . Ani v knihách nieje tak dobre popísané správanie týchto dvoch plemien. Mal som SF čierne , ale zdecimoval mi ich dravec , neboli to letci , väčšinou sa motali pešo v okolí holubníka. Ani s poštou sa im nechcelo krúžiť. Ale asi to bolo aj tým že som ich mal len dva páry. Množili sa super , odchovávali a dobre krmili vcelku ťažké mláďatá.
Páči sa mi ako tie vaše lietajú , tá lietavosť by mala byť u nich prirodzenou vlastnosťou. Rád sledujem polárenie divokých vežiakov v ďaleko v poliach od svojich hniezdišť , je to pre mňa ako magnet , nemam problém odstaviť auto a sledovať to ich usilovné hľadanie niečoho..

5.11.2019 23:42
jellec

XXX.XXX.156.200

Dobrý den.mate na prodej prosím alternburske?drkuji

6.11.2019 04:34

jellec napsal(a):
Dobrý den.mate na prodej prosím alternburske?drkuji

Zdravím,bohužel už ne,chov Altenburských bubláku byl zrušen. V případě vážného zájmu mohu poslat interní zpravou kontakt na chovatele.Jinak da se sehnat i od jinych chovatelů o kterých bych věděl,ale postradaji typické znaky . (Prokrvení obočnice ,oka jsem vždy vyřazoval takovy chov. materiál je k ničemu. Takže mohu doporučit pouze jednoho chovatele,zda ještě chová.Chovám pouze Slezske barevnohlavky a Budapešťské vysokoletce .A.E

Přidejte reakci

Přidat smajlík