Moris 01
napsal(a):
Ano, seberu jim je, ale oni je opustí a tím poznám, že z toho nic nebude.
Dobre napisu to jeste jednou...PROTO SE VEJCE PROSVETLUJI PATY AZ SEDMY DEN...pokud v danem obdobi vejce prosvetlite uz je viditelny zarodek tzv.pavucinka jsou to drobne zilky okolo tmavsiho stredu pokud tam pavucinka neni vejce je neoplozene tzv.ciste.paty az sedmy den se zacina pocitat po sneseni druheho vejce jelikoz spousta holubic pevne naseda az po sneseni druheho vejce.jinac vejce ma inkubacni dobu v rozmezi 17-20 dnu.tim ze holubici nechate sedet zbytecne mesic se akurad pripravujete o odchovy.
martina85
napsal(a):
Zdravím, vím že se vejce prosvětlují, ale mladý pár my snesl vejce před 14 dny v pátek, od té doby vejce zahřívají. Jenže strašně vrčí na mě. Já je mám teprve 3 měsíce a bojím se, že když jim vemu vejce tak hnízdo opustí a nebo tam přilétnou až dýl a vejce zastudí. Proto se ptám,.
Toho se bat nemusite je to normalni reakce holubu bude vas i odhanet kridlem hlavne se nesmite bat a vejce musite dobre ale opatrne skryt v dlani aby se neposkodily...holubice ci holub zalezi kdo momentalne sedi vetsinou na hnizde zustane dal ikdyz odeberete vejce na kontrolu...po14-ti dnech uz vcelku nema cenu prosvetlovat ale kontrolu provest muzete pokud vejce prosvetlite a svetlo vejcem neprojde zhruba do tydne se vam budou lihnout holoubata.tet v zimnich mesicich se holoubata lihnou v rozmezi19-21 den o zapocati inkubace.