Skoro před dvěma měsíci jsem zakoupil pár českých voláčů sedlatých rousných. Holuby jsem měl celou dobu pouze v holubníku bez voliéry. V pondělí jsem je chtěl pustit do voliéry, bohužel jsem nechal jeden vchod otevřený a holubice toho páru vylétla ven. Pořád poletuje z jednoho stromu na druhý blízko mého domu. Ale k holubníku se nepřiblíží. Máte někdo zkušenosti, jak bych jí mohl přivolat zpét? Vím, že to byla moje chyba. Za případné odpovědi děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobry den, pokud mate moznost vytvorit provizorni klec volierku uvnitr te vasi voliery kde by jste privrel na omezenou dobu par zbyvajicich jedincu, tak aby ta vase voliera byla otevrena, pokud pouzivate svolavaci signal pri krmeni nasypat trosku mezi privrene jedince, a zaletly jedinec by se mel ze zvedavosti zobajicich jedincu dostavit a pak privret jsk vleze k nim do voliery.
2 moznosti je vytvoreni podrazce vedle voliery a pod nim nasypanym zrnim poprip.vodou a sledovat a lapit ho jak se dostane pod nej podtrzezenim podrazce...chybou bylo ze maji mit moznost se rozkoukat do okoli bud voliera ve vasim pripade nebo pokud nekdo nema vytvoreni vetsiho vyletoveho kose tzv cumendy at maji prehled do okoli pokud by byli takto rozkoukani a soucasti cumendy by byla nejaka proskakovacka tak pri ostatnich pohybujicich se jedincu by uletly jedinec prilrtel na cumendu a hledal nervozne jak se dostat spatky, holub neni hloupy...snad vam aspon trosku pomuzu...