Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ľubossss

26.2.2017 11:01
Ľubossss

XXX.XXX.12.173

Zdravím vás mám holuba ktorý má padnuté krídlo asi to bude salmonela čím by som mal Holuby preliečiť? A toho choreho holuba mám zarezat? Ďakujem za odpovede.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.2.2017 11:35

Zdravim, nedavno jsem tu poukazal na veterinare a chovatele PH p.Polasek, lze ho najit na internetu mam dojem holubi -polasek.estranky je na neho sama chvala, je velice ochotny a nebude vam hned na dalku vnucovat nejake drasticke prelecovani antibiotiky atd...tezko vam pomuze veterinar co je na kazdem rohu ve meste ktery se prevazne specializuji na kocicky, pejsky kteri pouze zneuzivaji uzkosti chovatelu a doporuci vam ty nejdrazsi leky a procedury jen aby vydelali...ale nez neco zacnete prelecovat tak jsi overte zda se jedna opravdu o salmonelu vysetreni trusu...ja osobne bych neprelecoval takoveho jedince...zavolejte mu popiste mu o se deje ucite nebude na dalku vam neco lecit, ale poradi jak postupovat... nemusi stim nekdo souhlasit, ale je plno odkazu, clanku na internetu a mnoho chovatelu jsi ho pochvaluji za jeho ochotu a vstricnost...a ja souhlasim!

26.2.2017 16:14
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Zdravím. já jsem jednou vyléčil holubici českého rejdiče roztokem 5 tablet ibubrufenu a 5 tablet gs kondro forte dvacet kubíků injekční stříkačkou přímo do volete.chce to hned, dokud to není zatvrdlé.první jí pomůže od bolesti, a druhý na obnovu kloubní tkáně.tehdy jsem tomu sám nevěřil, dokud opět bez problémů nelítala.zabít to můžete vždycky, a vyjde to mnohem levněji.takto vám veterinář neporadí, on potřebuje na vás vydělat, jemu je úplně jedno, jestli to holubovi pomůže či ne.léčba trvala něco přes týden.nevidím jediný důvod nedat zvířeti léčivo humánní, než předražené u veterináře.

26.2.2017 16:18
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Zapomněl jsem napsat, že ty tablety jsem rozpustil v plné sklenici od majolky, a teprve z té jsem odebíral plnou injekční stříkačku.

Ľubossss

26.2.2017 17:43
Ľubossss

XXX.XXX.12.173

Ok vďaka a ostane keby som aspoň preventívne preliečiť salmovacom al ničím iným?

26.2.2017 17:44
peparazak

XXX.XXX.162.50

Dobry vecer, tu kombinaci leku vam nekdo poradil nebo jste to vymyslel sam?dekuji za odpoved, Pepa.

26.2.2017 18:00
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Zdravím to mne napadlo samo, u veterináře je to moc drahé, a na jednoho holuba musíte koupit celé balení on vám jednu dávku jen pro jednoho holuba neprodá.taky nechápu, proč jsou léky pro zvířata mnohonásobně dražší než pro lidi, a přitom jsou humánní léky i v čistější formě než pro zvířata.jejich léky si člověk vzít nemůže právě pro tu nižší kvalitu a možné vedlejší účinky.jak už tady někdo poznamenal, zneužívají toho.ve většině případů jejich léky mnohonásobně převyšují hodnotu holuba.

Ľubossss

27.2.2017 20:02
Ľubossss

XXX.XXX.12.173

Nakoniec som to vyriešil tak že Veterinar mi dal antibiotiká pre ostatné Holuby keď je tam podozrenie na Salmonelu mám to na 5 dni toho holuba by to odrovnalo tak som.ho zabil humannou cestou po pre liečení týždne pauza a potom očkovanie salmovacom.

28.2.2017 09:46
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Zdravím.akorát jste si u ostatních holubů zničil těmi antibiotiky veškerou přirozenou imunitu, ale vůbec nic jste nevyřešil, v průběhu času budete stále jen něco léčit, a očkovat, místo holubníku budete mít lazaret.nic ve zlým, je to vaše rozhodnutí.

28.2.2017 10:58

2mazutak napsal(a):
Zdravím.akorát jste si u ostatních holubů zničil těmi antibiotiky veškerou přirozenou imunitu, ale vůbec nic jste nevyřešil, v průběhu času budete stále jen něco léčit, a očkovat, místo holubníku budete mít lazaret.nic ve zlým, je to vaše rozhodnutí.

Antibiotika

28.2.2017 12:58

Hlavne, ze mu to tady clovek pise...nejdriv chce radu kazdy z nas zavrhl antibiotika i ja sam jako clovek se tomu radeji vyhnu...clovek pak marodi cely rok, pri jakemkoliv ofuknuti vetricku...bohuzel je to hit veterinaru i lekaru a jeste kdyz propaguji jistou znacku farmaceutiky a pekne jsi namasti kapsu vcetne prodeje krmiv v ordinaci atd...

28.2.2017 14:17

Ľubossss napsal(a):
Nakoniec som to vyriešil tak že Veterinar mi dal antibiotiká pre ostatné Holuby keď je tam podozrenie na Salmonelu mám to na 5 dni toho holuba by to odrovnalo tak som.ho zabil humannou cestou po pre liečení týždne pauza a potom očkovanie salmovacom.

Alespoň v té pauze tomu dej probiotika. A týden jako pauza mi přijde málo.

M.N.

Xxxxxzzzzz

28.2.2017 18:43
Xxxxxzzzzz

XXX.XXX.12.173

Ešte po tej pauze zaockujem salmovacom a dúfam že sa toho zbaví m.

4.3.2017 02:04
PMHD

XXX.XXX.167.80

Dobrý den. Nevím, ale každý chovatel - běží s trusem k veterináři. A pak léčí česnekem a oreganem - česky dobromysl obecná. Pak sekerou, když to nejde. Já mít salmonelózu, tak nepiji čajíčky. Co poradí bába od sousedů. A co svěcené kočičky? Ty jsou přeci super. Ale, jdu k lékaři. Salmonelóza je bakteriální onemocnění širokého spektra živočichů i člověka. Původcem je bakterie z rodu Salmonella, u holubů se nejčastěji vyskytuje druh Salmonella typhi murium. Vzhledem k velmi vysoké odolnosti salmonel ve vnějším prostředí dochází k přenosu choroby vodou a krmivem, které bylo kontaminováno trusem nemocných holubů. Podle patogenity bakterií a přijaté infekční dávky může onemocnění probíhat v chovu akutně, až chronicky. Mortalita se pak v chovu může pohybovat od 5% do 100%. Klinické příznaky jsou ospalost, apatii, snížený příjem krmiva, objevuje se průjem, přičemž dochází v důsledku dehydratace k rychlé ztrátě hmotnosti a vystoupení prsní kosti. Při onemocnění je někdy příznakem (kroucení hlavou a poruchy pohybu) nebo otoky kloubů pánevních končetin a křídel. Při salmonelóze se doporučuje provést pitvu a bakteriologické vyšetření uhynulých jedinců, případně kloakálních výtěrů, následně pak stanovit citlivost na antibiotika. V dnešní době se v terapii nejvíce osvědčují antibiotika enrofloxacin, amoxicilin a gentamycin. Po podání antibiotické léčby je velmi důležité nasadit na několik týdnů probiotika jako je Avibion, Lactiferm nebo Santacid. Stále je třeba mít v čistotě holubník a provádět desinfekci Chloraminem nebo Virkonem S.
Pro pana alternburáka.
"Pisu z telefonu a v rychlosti a priznam, ze pisu hrubky a co ?pani ucitelko! Zapomel jste dodat, ze jsem napsal prispevek jako vetu..pracuju venku a v dobe kratkeho odpocinku, reagoval jsem...pokud k tomuto tematu nemate co rict tak mlcte! poucte me, treba se opravdu pletu vcetne literatury? vsichni meli moznost a dostatek casu reagovat a kazdy mlcel, krom pana Hrabala a pana nad nim..."
Nejsem žena. Nejsem učitelka. Jen osm tříd ZŠ měl každý a pletete se ne v literatuře, ale v gramatice. Teď mlčím.
S přátelským pozdravem.

4.3.2017 07:28

PMHD napsal(a):
Dobrý den. Nevím, ale každý chovatel - běží s trusem k veterináři. A pak léčí česnekem a oreganem - česky dobromysl obecná. Pak sekerou, když to nejde. Já mít salmonelózu, tak nepiji čajíčky. Co poradí bába od sousedů. A co svěcené kočičky? Ty jsou přeci super. Ale, jdu k lékaři. Salmonelóza je bakteriální onemocnění širokého spektra živočichů i člověka. Původcem je bakterie z rodu Salmonella, u holubů se nejčastěji vyskytuje druh Salmonella typhi murium. Vzhledem k velmi vysoké odolnosti salmonel ve vnějším prostředí dochází k přenosu choroby vodou a krmivem, které bylo kontaminováno trusem nemocných holubů. Podle patogenity bakterií a přijaté infekční dávky může onemocnění probíhat v chovu akutně, až chronicky. Mortalita se pak v chovu může pohybovat od 5% do 100%. Klinické příznaky jsou ospalost, apatii, snížený příjem krmiva, objevuje se průjem, přičemž dochází v důsledku dehydratace k rychlé ztrátě hmotnosti a vystoupení prsní kosti. Při onemocnění je někdy příznakem (kroucení hlavou a poruchy pohybu) nebo otoky kloubů pánevních končetin a křídel. Při salmonelóze se doporučuje provést pitvu a bakteriologické vyšetření uhynulých jedinců, případně kloakálních výtěrů, následně pak stanovit citlivost na antibiotika. V dnešní době se v terapii nejvíce osvědčují antibiotika enrofloxacin, amoxicilin a gentamycin. Po podání antibiotické léčby je velmi důležité nasadit na několik týdnů probiotika jako je Avibion, Lactiferm nebo Santacid. Stále je třeba mít v čistotě holubník a provádět desinfekci Chloraminem nebo Virkonem S.
Pro pana alternburáka.
"Pisu z telefonu a v rychlosti a priznam, ze pisu hrubky a co ?pani ucitelko! Zapomel jste dodat, ze jsem napsal prispevek jako vetu..pracuju venku a v dobe kratkeho odpocinku, reagoval jsem...pokud k tomuto tematu nemate co rict tak mlcte! poucte me, treba se opravdu pletu vcetne literatury? vsichni meli moznost a dostatek casu reagovat a kazdy mlcel, krom pana Hrabala a pana nad nim..."
Nejsem žena. Nejsem učitelka. Jen osm tříd ZŠ měl každý a pletete se ne v literatuře, ale v gramatice. Teď mlčím.
S přátelským pozdravem.

Dobry den, opsat internet dovede kazdy, ja netvrdil, ze se salmonela ma lecit cajicky, pouze jsem poukazal, ze nejdriv nez zacnu neco lecit musim znat co?pana jsem odkazal na chovatele PH a zaroven je veterinar, tezko muze posoudit zdravotni stav na dalku, ale muze poskytnout cenne rady pri zacatku nez pan poleti k veterinari, ktery leci kocicky, pejsky a o holubech vi...o. kdyz jste tak chytrej tak sem napiste cislo pan bude jiste vdecny kdyz mu poradite!pan nedal ani trus na rozbor a hned zacal prelecovat antibotiky myslite, ze je to spravne?ja nevystavuju ani nezavodim takze nemam duvod holuby prelecovat, ockovat ani lecit protoze mi to neuklada zadna povinost a nemam problem!mozna mam vyhranene nazory na leciva, antibiotika atd nevim co je na tom tak spatneho kdyz clovek ma snahu se tomu vyhnout !podivejte se na holuby vezaky v zime kdyz je vse pod snehem maji nedostatek potravy, pristup k mineralum je omezeny a zijou! myslite, ze je nekdo prelecuje, ockuje?a zijou?ano maji prirozenou imunitu a stale se rozmnozuji a vetsina mest ma s tim problem! neni divu ze vetsina lidske populace trpi ekzemy, chronicke zanety, alergie, antibiotika jsou obsazeny i v potravinach treba kureci pri vykrmu...tak same je to u zvirat zbytecnym podavanim leku antibotik potlacujem prirozenou imunitu ktera se jiste predava dal do dalsich generaci...nez zacne clovek u sveho zvirectva neco lecit musi mit padny dukaz, ze se neco deje a je to potvrzene, treba vysetreni trusu..a i to neni vzdy duvod sahnout hned po antibiotikach !kdyz postavite do rady 10 veterinaru polozite jim stejnou otazku s jistotou vam reknu, ze kazdy rekne neco jineho ne kazdy ma rozsirene odbornosti na nektere zvirata a vetsina se specializuje na pejsky, kocicky a propaguje jistou znacku farmaceutiky ci krmiva...zaverem neverte vsemu co se doctete a nemusite verit ani me, je mi to sumak at jsi kazdy dela co chce, kazdy strujce sveho stesti...s pratelskym pozdravem.

4.3.2017 11:54
jo012810

XXX.XXX.96.211

Léčba "na slepo", nebo preventívně=neustálé oslabování přirozené imunity. Cílená léčba jednotlivců, kteří jsou pro chovatele nenahraditelní, je o něčem zcela jiném. A položme si otázku, kolik těch "nenahraditelných" jedinců je. Pochopitelně nikomu nelze upírat jeho postupy, pro které se rozhodl. Budu se opakovat, ale hlasuji pro přirozenou imunitu a to oběma rukama současně.

5.3.2017 08:04

PMHD napsal(a):
Pro pana alternburáka.
S přátelským pozdravem.

Pro ty mene chapave, kterym dela problem rozpoznat vyznam slov, v prvnim prispevku jsem to napsal dostatecne jasne na koho jsem pana odkazal.Tento clovek, veterinar patri mezi ty slusne a ne mezi ty bl_cky co vam hned bez vysetreni prodaji antibiotika..tento clovek nejdriv proveri nez zacne neco lecit a na dalku po telefone nebude urcovat diagnozu pouze vas seznami s postupem, poradi a jelikoz je uspesnym chovatelem PH tak ma odbornosti v tomhle smeru, takze nevim kde se ve vas bere, ze jsem nejaka babka korenarka co chce lecit cajicky?! pouze mam jen nazor na leciva do chovu, NE"prirozena selekce a v pripade vaznych duvodu vyhledat veterinare, a ne pejskare!...moje gramatika stoji za ho_o vetsinu zivota ma snaha smerovala o zajem fauny, flory, myslivost, zahradnictvi, umelecka tvorba, kutilstvi a vse co se tyce remesla a tecnickeho smeru pokud vas ma gramatika urazi tak me opravte...vzdy a vsude pani ucitelko, muz jiste nejste, chlap ma koule a ten aspon z casti vyplni profil nebo se podepise...a nevydava se za anonym! poslu odkaz snad se to povede vas opsany clanek ma mezery a ja nikomu krast slova a jeho praci nebudu! opet s pratelskym pozdravem Adamcik ps: http://postovniholub.cz/veterina/salmonela.htm.

5.3.2017 10:11
PMHD

XXX.XXX.167.80

Dobrý den. Ano, čerpá z poznámek a znalostí mé manželky. Část použito z její diplomové práce na ČZU "Odchov holoubat poštovních holubů pro závodní činnost". S pozdravem PMHD.

5.3.2017 14:40

Diplom neni praxe...choval jsem postaky 17 let jsem neustale v osobnim kontaktu s chovateli, kamarady urcite budu verit svym zkusenostem a holubarum i 60 letou praxi, ano i takove kamarady mam. Nejen ze znam uspesneho chovatele ktery je mym vzorem, kamaradem mou knihou, zavodnik na Slovensku 500 ks na holubniku,19 oddeleni, dnes zije v CR 2km ode mne.na svoje roky 74 let omezil chov, prodal pozemky na Slovensku ale i nadale se zavodeni a chovu PH venuje.ten vam muze vypravet o prevenci, lecbe to ani v knihach nelze dohledat takove informace..to sem nepatri ale nebudu poslouchat nejake cuckare tim nemyslim vas pane PMHD, ale vseobecne tady zadni uspesni chovatele moc nezavitaji a nejsem jim ani, JA" mam holuby pro sve vlastni poteseni, ale to neznamena, ze nemam potrebne znalosti at uz, abych pravdu rekl proslo mi hodne postaku rukou, od 10tky chovatelu, ale ty co jsem mel od pana nebudu jmenovat rikejme mu Slovak tady mu vsichni tak rikame...patrili bez pochyb mezi ty nejzdravejsi nejschopnejsi nemluve k jejich rychlosti...no delat ukvapene zavery kvuli, padnute kridlo"a hned soudit, ze se jedna o salmonelu...i kdyby skonci takovy jedinecpod sekerou a pak v kotlu a ostatni necham vysetrit z trusu a n_ser_ se stim...a pak udelam zaver, pripadne leceni. s pozdravem A.E.

5.3.2017 14:43

Diplomka omlouvam se, napsal jsem to spatne...

Přidejte reakci

Přidat smajlík