JG 007

XXX.XXX.236.122
Dobrý den. Být vámi tak si udělám chovnou voliéru. A pouštím jen odchovy od nich. Sám jsem členem klubu chovatelů tipplerů od roku 2006 v Hradci Králové. Na našich stránkách najdete cokoliv. Web adresa na nás je wwwkcht.ucikana.cz.
JG 007

XXX.XXX.236.122
Od koho je máte ? Jestli ho náhodou neznám.
JG 007

XXX.XXX.236.122
Můžete přidat foto těch tipplerů?
JG 007

XXX.XXX.236.122
Musíme si nejdříve říci, že jsou dvě větve šlechtění tipplerů(anglických). Ti kdož šlechtí na exteriér, najdou popis tipplera ve vzorníku. Sice nevím, zda ještě tito tippleři by dokázali létat mnoho hodin, ale i exteriérem se dá bavit. Druhá a to původní vetěv, se zabývá vysloveně vytrvalostním letem kolem holubníku, podle pravidel NTU. Tito výkonnostní letci se od sebe někdy docela liší, podle jednotlivých linií. Takže bych si neroufl hodnotit tipplery na fotce, zda jsou něčím křížení. Jediné kritérium, podle kterého poznáte tipplera(výkonnostního rejdiče), je délka letu. Na exteriéru, barvě, tvaru hlavy, barvě oka, délce zobáku atd. nezáleží! Kdo má zájem si vyzkoušet létání s tipplery, může se stát členem Klubu chovatelů tipplerů(KCHT) a nebo si může vyzkoušet létání, jako host. Všechny informace jsou na www.kcht.ucikana.cz.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Chápu ze existuje vice chovných linii ale porad se jedna o anglického tiplera tudíž exteriérové odchylky by neměly byt az tak výrazně znatelne...hlub na fotce ma kostkatou hlavu a dlouhý tenký zobák jako maji videnaci takže bych ruku do ohne za toho dle holuba nedal ze je to čistý tipler.
napsal(a):
Chápu ze existuje vice chovných linii ale porad se jedna o anglického tiplera tudíž exteriérové odchylky by neměly byt az tak výrazně znatelne...hlub na fotce ma kostkatou hlavu a dlouhý tenký zobák jako maji videnaci takže bych ruku do ohne za toho dle holuba nedal ze je to čistý tipler.
Pokusme se odpovědět na otázku: Co je čistý tippler? Všechna plemena holubů vznikla vlastně křížením. Když jsem byl v GB a navštívil nejeden holubník tipplerů, s kterými zde soutěží, pak ty rozdíly byly, mnohdy podstatné. Např. velikostně, v tvaru hlavy atd. A jak jsem psal výše, čistý tippler je ten, který vydrží létat dlouho kolem holubníku, podle pravidel NTU. To je jediné kritérium. Když si někdo myslí, že s různými kříženci bude stejně úspěšný, bude se divit. Čistokrevnost si každý může vyzkoušet při soutěži...

jo012810
napsal(a):
Pokusme se odpovědět na otázku: Co je čistý tippler? Všechna plemena holubů vznikla vlastně křížením. Když jsem byl v GB a navštívil nejeden holubník tipplerů, s kterými zde soutěží, pak ty rozdíly byly, mnohdy podstatné. Např. velikostně, v tvaru hlavy atd. A jak jsem psal výše, čistý tippler je ten, který vydrží létat dlouho kolem holubníku, podle pravidel NTU. To je jediné kritérium. Když si někdo myslí, že s různými kříženci bude stejně úspěšný, bude se divit. Čistokrevnost si každý může vyzkoušet při soutěži...
Samozřejmě stim sváma souhlasím ale každé samostatné plemeno což je bezesporu i anglický tipler se vyznačuje jistým standartem exteriérovým i vlastnostnim což u tiplera je doba nepřetržitého letu...Ale netvrte mi že je vporadku aby zástupce samostatné plemene skupiny vypadal stokrát jinak.
Siml je ze stare linie pana Bedena a straka je z linie Shanon-Huges.
Od tohohle paru vysli vsechni rekordery CZ, krome jedne holubici kterou jsem krizil s Boden-Lowat linii.
Moji krizenci.
myslim ze na porovnani s fotografiemy hore staci at se dari.
Zdravím.podle fotek bych tipoval též košické vysokoletce zvláště ten černý uprostřed, ti kapratí dokonce vidím jako křížence s poštovním holubem.variabilita tipplerů je skutečně veliká, ledacos se dá za ně vydávat.nedávno jsem byl u známého holubáře čejkaře, a mněl tam holuby, o kterých jsem si myslel, že to jsou tippleři, až majitel mně ujistil že to jsou štěkavý bubláci.kdybych se nezeptal, věřil bych, že to jsou tippleři.a to tippery chovám více jak třicet let, a přesto jsem byl na omylu.proto se doporučuje pořizovat tipplery po zhlédnutém výkonu, až potom přihlížet na typ a vzhled, a nebo u skutečných kamarádů.

Dobry den, vzhled u tippleru je opravdu ruznorody, tam se zadny duraz na exterier neklade dulezitejsi jsou letove vlastnosti, muze mi nekdo popsat techniku krmeni, diety, jak nastartovat takove jedince k nepretrzitemu letu, lepe k chuti letu?jake slozky smesy se pouzivaji, zajimaji me procenta...kazdy ma neco osvedcene...muze mi to nekdo popsat..kazdy kdo chova letove dovedna plemena ma u me sympatie a uznani, neni to lehky konicek a vyzaduje opravdu cas se tomu venovat...dekuji za pripadnou odpoved...
karel2
napsal(a):
Ahoj Pepo.Tak srbský vysokoletec, který zaletí 15 hod + je tippler ? A že zaletí víc, bylo psáno i tady na fauně.Prosím Tě, vlož sem nějaké fotky jiných tipplerů, né ty co máte na stránkach.Rád se na ně podívám.Děkuji.Karel.
Jen na okraj. Nejde jen o délku letu, ale i o ostatní pravidla NTU. A dovolím si tvrdit, že srbský vysokoletec je bude těžko dodržovat. Mnohdy jsou diskvalifikace i u tiplerů a nejsou výjmečné, že poruší některé pravidlo. Je čistě teoreticky možné, že ten, či jiný létávyý holub dodrží pravidla a poletí třeba i 10 a více hodin. Ale to by byla výjimka, potvrzující pravidlo. Jinak Taffi zde prezentoval různost tipplerů na fotkách. Sám žádné vhodné nemám, ale viděl jsem na vlastní oči v GB. Co se týká krmení, je to i není to věda. Pokud chci dosahovat výkony nad 17 hodin, pak je třeba pečlivě zkoušet na vlastních holubech, co jim vyhovuje. Podle liníí, jde většinou o různý přístup ke krmení-zejména množství. Ale obecně platí, že je třeba trénovat při nižším příjmu energie(záleží na tréninkovím cyklu a naplánovaných délkách tréninků) a před letem dotovat energii. Na www.kcht.ucikana.cz v odkaze"napsali o tipplerech" najdte statě i o krmení. Je to jako u PH. Tam ale výrobci vám dodávají již namíchané směsky. Můžete u tipplerů použít, ale je třeba velmi přesně odzkoušet dávky. Jinak se dá létat pro zábavu třeba jen na ječmen a s malým přidáním bíkovin a energetických semínek. To samé jde u PH.

Jak je to s orientaci u tippleru kdyz jsou rozletani, ale pri neprizni pocasi je zanese vitr, samozrejme kdyz se nahle zmeni pocasi. dokazou se uspesne vracet...ma nekdo overene nejakou barvu stresni casti ktera umoznuje orientaci techto sportovcu se uspesne vratit do mat.holubniku..myslim barevne provedeni voliery, materskeho holubniku, proskakovacek, kosu, dosedove desky atd...za pripadne odpovedi dekuju.
JG 007

XXX.XXX.236.122
Čau Sabidine. Ty máš ještě tipplery na facebooku jsi mi psal že je rušíš.
JG 007

XXX.XXX.236.122
JG 007

XXX.XXX.236.122
napsal(a):
Jak je to s orientaci u tippleru kdyz jsou rozletani, ale pri neprizni pocasi je zanese vitr, samozrejme kdyz se nahle zmeni pocasi. dokazou se uspesne vracet...ma nekdo overene nejakou barvu stresni casti ktera umoznuje orientaci techto sportovcu se uspesne vratit do mat.holubniku..myslim barevne provedeni voliery, materskeho holubniku, proskakovacek, kosu, dosedove desky atd...za pripadne odpovedi dekuju.
Zdravím. nejlépe holub vidí oranžovou.
JG 007

XXX.XXX.236.122
Kříženec - otec kříženec Tipplera a budapetského vysokoletce
matka čistá Budapestský vysokoletec.
Tito kříženci létají výborně v tečkách.
JG 007

XXX.XXX.236.122
JG 007

XXX.XXX.236.122

No nic nebudu se vám dal do toho montovat ale podle diskuze sem zjistil že vlastně křížite všechno se vším a vydáváte to za anglického tiplera...Pánové palec hore
napsal(a):
No nic nebudu se vám dal do toho montovat ale podle diskuze sem zjistil že vlastně křížite všechno se vším a vydáváte to za anglického tiplera...Pánové palec hore
No to jste na omylu, alespon, co se mne týče, mám je čisté již 36 let.a pokud použiji něco na křížení, nedávám tomu ze zásady kroužky, a jsou určeni k nakrmení jestřába, aby mi druhý den nechal tipplery na pokoji.musím to takto dělat, protože mi je bere ve vzduchu.ale fakt je, že by jste je nerozeznal.a za druhé, kříženec se u mne nikdy nedostane mezi čisté, aby byla jistota, že nic neobšlehne.taková je u mne zásada.nikdy nemám jiné plemeno mezi chovnými tipplery.
napsal(a):
Tippler není pošťák. Mnohdy zalétne daleko od domova a je nahlášen ze vzdálenosti třeba 50 km. Pro něho si musí majitel dojet a nebo dohodnout, jak dál. K zaletění dochází při usazování holoubat a při útoků dravce. Jinak změna počasí, co se týká deště, tipplerům nevadí. Dalo by se dohledat v Letových protokolech, kdy tippleři létaly při soutěži 4 hodiny v různě intenzivním dešti. Spíše velké teplo, významě zkrátí dobu letu. Jinak 2mazutak není žádnou výjimkou při plemenitbě. Většina tipplerkářů má chovné boxy, kde je zaručen rodokmen z obou stran.
JG 007

XXX.XXX.236.122
Míval jsem Kavkazské tleskače a armavirské nelítaly špatně ale do jednoho mi je vybil jestřáb. A jiné jsem už nescháněl. Moje hlavní plemena jsou tippleři, vysokoletci, pošťáci. A bokem mám ještě pár jiných plemen holubů.
Sháním starší hodiny na gumky na závody pošťáků. Nevěděl by někdo ?
JG 007

XXX.XXX.236.122
Jsem členem dvou holubářských klubů a to u tipplerkářů a pošťáčkáŕů.
www.kcht.ucikana.cz
www.postovniholub.cz.
JG 007

XXX.XXX.236.122
Dobrý den. Za kolik ?
JG 007

XXX.XXX.236.122
Goppoldjakub@seznam.cz.
JG 007

XXX.XXX.236.122
Dobrý večer. Moc se omlouvám. Mám naprostej nedostatek holubic mám hodně holubů.
Díky za odpověď.Obrátil jsem se na Vás, protože bych to měl k Vám kousek. Jsem invalidní důchodce.Ale čím dál si uvědomuji, že sehnat holubice bude problém.Hledám v inzerátech a nemohu nic najít.Moc by mě mrzelo kdybych se musel s těmito holubi rozloučit k vůli tomu že nesestavím páry.Vydět je v letu je prostě nádhera.Jako kluk jsem choval české staváky, ty jsem měl od předsedy ČSCHO Karla Štumpfa a Hýli od třídního učitele Jana Slezáka z Petrušova.Dodnes na tyto chvíle rád vzpomínám.Tipplery tady nikdo nechoval.Chci se k holubům vrátit, moc mi to chybí.Chtěl bych se zeptat jestli by se nedali koupit třeba na burze Týniště, Přerov, Olomouc.Kamarád tyto akce objíždí, tak bych ho zaůkoloval.Ještě jednou díky za Váš čas.
162
napsal(a):
Díky za odpověď.Obrátil jsem se na Vás, protože bych to měl k Vám kousek. Jsem invalidní důchodce.Ale čím dál si uvědomuji, že sehnat holubice bude problém.Hledám v inzerátech a nemohu nic najít.Moc by mě mrzelo kdybych se musel s těmito holubi rozloučit k vůli tomu že nesestavím páry.Vydět je v letu je prostě nádhera.Jako kluk jsem choval české staváky, ty jsem měl od předsedy ČSCHO Karla Štumpfa a Hýli od třídního učitele Jana Slezáka z Petrušova.Dodnes na tyto chvíle rád vzpomínám.Tipplery tady nikdo nechoval.Chci se k holubům vrátit, moc mi to chybí.Chtěl bych se zeptat jestli by se nedali koupit třeba na burze Týniště, Přerov, Olomouc.Kamarád tyto akce objíždí, tak bych ho zaůkoloval.Ještě jednou díky za Váš čas.
Dobrý den.
Pokud by jste chtěl tipplery a třeba s nimi i soutěžit, s nejvědší pravděpodobností v KCHT najdete chovate, který vám do začátku s holubicemi vypomůže. Napište svůj kontak na predsednictvo@centrum.cz a ještě něco o sobě a pokusíme se zprostředkovat kontakty s chovateli tipplerů.
JG 007

XXX.XXX.236.122
Ale mohl bych pro vás něco sehnat. Mám kontakty. Napište mi kolik holubic a já se poptám chlapů z našeho KCHT.
JG 007

XXX.XXX.236.122
Dobře. V týništi na burze jsem ještě tipplery nevyděl. Na schůzi KCHT jedu osmého tak uvydim co pro vás splaším. Jinak já jsem z vesnice Městečko Trnávka.
JG 007

XXX.XXX.236.122
To je tím že mám jiné tel číslo. Emil mi chodí dobře.
JG 007

XXX.XXX.236.122
Dobrý večer. Tak jsem po telefonu mluvil s kolegou a že vám nějaké holubice vybere a možná příští týden v neděli vám je dovezem. Já pojedu k němu a jak mě poveze dom tak se u vás stavíme. On bydlí asi 15 km za Vysokém Mýtem.
JG 007

XXX.XXX.236.122
Nevím kolik to se domluvíte osobně.
JG 007

XXX.XXX.236.122
Náš předseda mi jednou řekl že cena tipplerů se pohybuje 300-3000 kč kus. To hcou jen ti vrcholní chovatelé. U nás dostanete i tipplera zadarmo. Před pár lety jsem si jel k Rakouskému chovateli tipplerů pro holubici a k tomu mi přidal zdarma ještě 14 tipplerů takže jsem dovezl dom 15. Radost byla obrovská málem jsem letěl z baráku i s holubama.
JG 007

XXX.XXX.236.122
Dobrý večer. Slyšel jsem že jste mluvil s kolegou Romanem.
JG 007

XXX.XXX.236.122
Tak můžu počítat s tou vzduchovkou ? Ale trochu silnější. Nevíš o nějaké voliérce 1 m x půl metru na dva páry holubů. Díky.
Kar.l

XXX.XXX.11.189
jo012810
napsal(a):
Jen na okraj. Nejde jen o délku letu, ale i o ostatní pravidla NTU. A dovolím si tvrdit, že srbský vysokoletec je bude těžko dodržovat. Mnohdy jsou diskvalifikace i u tiplerů a nejsou výjmečné, že poruší některé pravidlo. Je čistě teoreticky možné, že ten, či jiný létávyý holub dodrží pravidla a poletí třeba i 10 a více hodin. Ale to by byla výjimka, potvrzující pravidlo. Jinak Taffi zde prezentoval různost tipplerů na fotkách. Sám žádné vhodné nemám, ale viděl jsem na vlastní oči v GB. Co se týká krmení, je to i není to věda. Pokud chci dosahovat výkony nad 17 hodin, pak je třeba pečlivě zkoušet na vlastních holubech, co jim vyhovuje. Podle liníí, jde většinou o různý přístup ke krmení-zejména množství. Ale obecně platí, že je třeba trénovat při nižším příjmu energie(záleží na tréninkovím cyklu a naplánovaných délkách tréninků) a před letem dotovat energii. Na www.kcht.ucikana.cz v odkaze"napsali o tipplerech" najdte statě i o krmení. Je to jako u PH. Tam ale výrobci vám dodávají již namíchané směsky. Můžete u tipplerů použít, ale je třeba velmi přesně odzkoušet dávky. Jinak se dá létat pro zábavu třeba jen na ječmen a s malým přidáním bíkovin a energetických semínek. To samé jde u PH.
U nás se také pořádají soutěže?
Kar.l
napsal(a):
U nás se také pořádají soutěže?
Ano i u nás se soutěží s tipplery. Vše najdete na www.kcht.ucikana.cz. Tento víkend je první soutěží v tomto roce....Níže jsem umístil rozpis letošních soutěžních víkendů.