Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím
Našla jsem zraněného holuba který nedokáže létat. Diagnoza veterináře je že už ho frnkat nenaučíme. Jedná se o kluka kterého mi je líto vrátit zpět aby ho někdo sežral. Lze na balkoně chovat pouze samotného holuba? Je mi jasné, že ho musím vet ošetřit proti chorobám. Pokud bych mu pořídila samičku nechci odchovávat mladé. Dotaz pro holubáře:).

hanka s.
napsal(a):
Mám doma na blakoně přez rok zraněného holuba.Ale není dobré, aby byl sám.Já jsem si pořídila k němu ještě kinga.(Který dneska někam frnknul).Ale není dobré, aby byl holub sám.Odkud jste?
Jsem z Českého Těšína. Mám doma tři kočky které se olizujou za sklem. V pondělí jdeme na kontrolu, tak se vet musím zeptat jestli je to kluk nebo holka mě se zdá, že podle vrkáni kluk včera jsem se zapoměla zeptat jelikož jsem byla ještě kastrovat kocoura. V pondělí ho nechám ještě odčervit a další věci co bude třeba. Jen nevím co dál + ty kočky jsou to venkovní nalezenci, kteří byly zvykli jíst ptáky. Už jsem myslela, že bych ho nekomu podarovala, ale nevím kdo by ho chtěl

hanka s.
napsal(a):
Mám doma na blakoně přez rok zraněného holuba.Ale není dobré, aby byl sám.Já jsem si pořídila k němu ještě kinga.(Který dneska někam frnknul).Ale není dobré, aby byl holub sám.Odkud jste?
Něchtěla by jste ho ? Nechala bych ho dopravit nějakou kurýrni službou jasně že zadarmo! Jen fakt nevím co sním kvůli těm kočkám.

Zdravím Vas, jaká byla přesná diagnóza...zlomené křídlo nebo...?momentálně mám volný jeden chovný box tak bych si ho mohl na do léčení vzít k sobě.Sem z Třince.
napsal(a):
Něchtěla by jste ho ? Nechala bych ho dopravit nějakou kurýrni službou jasně že zadarmo! Jen fakt nevím co sním kvůli těm kočkám.
Dobrý den, velmi doporučuju obrátit se na některou záchrannou stanici volně žijících živočichů. Mám velmi dobrou zkušenost s organizací Lesy ČR/ Lesy Hl.m.
Oni mají možnosti zvířata léčit a v případě trvalého handicapu se jich ujmout (provozují zookoutky apod.).
Můžete se podívat na internetu, Lesy si pro
zvíře i přijedou.
(Holubářovi bych zraněného holuba nedávala, oni je většinou nechovají z humánních důvodů, jestli mi rozumíte.. )
Některé záchranné stanice jsou specializované, takže Vám holuba/jiné zvíře nepřijmou, a ne vždycky je to na jejich webu jasně uvedeno. Pro případ, že byste se chtěla zeptat telefonicky - tel. na Lesy Hl.m. Prahy je 773 772 771, mohli by vědět více informací a nasměrovat Vás, telefon má u sebe většinou přímo některá ošetřovatelka n. ošetřovatel.
Přeju hodně štěstí.

Holub byl před hodinkou uspán . Druhý vet mi říkal, že se již lítat nenaučí a nebyl by to pro něho život frnkat po balkoně a mít 3 kočky za zády. Jelikož by asi nechtěl na dožití holuba co neléta a žil by u něj 10let. Pro holuba to bylo vysvobození. Když jsem sním procházela venkem chtěl jít za ostaníma holubama. Co by to byl za život hopskat po balkoně a dívat se na ostatní. Loni jsem našla mládě hrdličky a už tak byl velký problém jej dat do zachrané stanice jelikož poblíž žádná není. V našem městě každý rok zabijí 200 holubů určitě by někdo chtěl zraněného.

napsal(a):
Zdravím Vas, jaká byla přesná diagnóza...zlomené křídlo nebo...?momentálně mám volný jeden chovný box tak bych si ho mohl na do léčení vzít k sobě.Sem z Třince.
Děkuji za ochotu bohužel byl holub uspán již nešel vyléčit.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!