Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tonda23

19.3.2017 18:26
Tonda23

XXX.XXX.103.246

Dobrý den mám takový problém a to, že už 3 snáška u holubů je čistá. Problém je v tom že na holubníku mám stejné holuby jako loni, kteří normálně vysedali a teď nic a to mám ještě o 1 pár méně holubů. Holubi neměli žádnou nemoc, byli jen preventivně přeléčeni metrozolem podle návodu. Holubi nejsou staří a nejeví žádnou známku nemoci. Mohl by mě s tímto problémem poradit? Může se jedna o nějakou nemoc? děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.3.2017 20:06

Zdravím, co jste jim dával celou zimu?

Tonda23

19.3.2017 20:19
Tonda23

XXX.XXX.103.246

Měl jsem je rozdělené a měli ječmen a když byli ty silné mrazy kukučici, ječmen a trochu slunečnice.

20.3.2017 08:09

Příčin může být hned několik...krmeni v zimě máte sestavené dobře, holubi nesmí být zapaseni (vyzrani)částečně to může způsobovat větší množství kukuřice...nedostatek vitamínů které mají vliv na potenci...metrozol záleží kdy jste ho použil jestli bezprostředně v období parovani...chovate volierove?plemeno?

Tonda23

20.3.2017 09:30
Tonda23

XXX.XXX.194.2

Metrozol jsem podal v listopadu. Holubi mají neustále různé grity a do vody jim dávám různé připravky ať na posílení imunity, tak vitamíny i čenekový extrakt. Jedná se o voliérový chov.

20.3.2017 10:08

Můžete vyzkoušet semena lichorerisnice, susene kopřivy drcene, přidané do naklicené smesy, strouhana mrkev k doplneni vitaminu A, tělesné vypadají jak, jsou za zimu zabalení, tezci?vodu máte ze studny? můžete mít i nějakou látku v něčem obsaženou, voda, krmivo?trus je v pořádku pohledove?

Tonda23

28.4.2017 18:31
Tonda23

XXX.XXX.103.246

Chtěl bych se zeptat jestli Metrozol nemůže negativně ovlivnit nadcházející sezonu a oplozenost vajec.

28.4.2017 19:01
čendas

XXX.XXX.242.17

Metrozol se běžně podává i během sezony a nic se neděje, mně se osvědčilo u parukářů vystříhaní peří, okolo kloaky, a skoro celoroční podávaní naklíčeného obilí, kde je víc vitamínů, jak v chemických preparátech, většina párů mi normálně funguje, dva páry měli také čistá vejce, také je možné, že letošní obrovské výkyvy počasí mají negativní vliv.

Tonda23

28.4.2017 19:40
Tonda23

XXX.XXX.103.246

Taky sem nad těmito vlivy počasí přemýšlel, protože to co se děje z toho musí být příroda zmatená.

29.4.2017 12:24
jo012810

XXX.XXX.96.211

Tonda23 napsal(a):
Taky sem nad těmito vlivy počasí přemýšlel, protože to co se děje z toho musí být příroda zmatená.

Domnívám se, že příroda není zmatená a ani počasí není někde úplně mimo běžné průměrné roky. Zima byla trochu chladnější, ale jaoro je celkem v normě. Problémy s neoplozenými vejci, se na dálku těžko řeší. Ani není uvedeno plemo, zda jedno, či více atd. Obecně může jít o nedostatky ve výživě a to je nejvyšší pravděpodobnost. Nebo o nějaké skryté onemocnění. Jsou ve své podstatě dvě možnosti. Vyloučit nějaké skryté onemocnění, poměrně drahými vyšetřeními a nebo zvětši přísun naklíčeného obilí, minerálů a případně podat i nějaké syntetické vitamíny. Pokud jsou holuby na volno, pak bych se přikláněl k nějakému skrytému onemocnění. Protože jsem zásadním příznivcem přírodních procesů, pak bych použil víše zmíněné bylinky a obrnil bych se trpělivostí. Pro příští sezónu bych pak ponechla jen páry, které budou schopny reprodukce...

Tonda23

29.4.2017 13:03
Tonda23

XXX.XXX.103.246

Ve voliéře je mám jedná se o poštáky standarty. Holuby mají na výběr 4 různé grity. Holubům podávám do vody různé vitamíny. A co se týče vitamínů naklíčené zrní dávám,1 týdně jim strouhám mrkev, kterou smíchám se sušenými kopřivami nebo pivními kvasnicemi. A asi každé 3 dny jim podávám listy pampelišek, lichořeřišnici, oregáno nebo pažitku. Ve výživě bych problém neviděl. Spíš by mě zajímalo jestli holubi nemohou být zatloustlý, protože v loni holubi normálně vysedali a páry to jsou stejné.

29.4.2017 15:30

Tonda23 napsal(a):
Ve voliéře je mám jedná se o poštáky standarty. Holuby mají na výběr 4 různé grity. Holubům podávám do vody různé vitamíny. A co se týče vitamínů naklíčené zrní dávám,1 týdně jim strouhám mrkev, kterou smíchám se sušenými kopřivami nebo pivními kvasnicemi. A asi každé 3 dny jim podávám listy pampelišek, lichořeřišnici, oregáno nebo pažitku. Ve výživě bych problém neviděl. Spíš by mě zajímalo jestli holubi nemohou být zatloustlý, protože v loni holubi normálně vysedali a páry to jsou stejné.

Samozrejme, ze zatloustnutim to muze byt, pokud jsou holubi po zime zapaseni tak v tom bych taky mohl videt pricinu.a jelikoz chovate postaky volierove a k strave ktere jim podavate pestrou nabitku, co je v naprostem poradku, neni opravdu problem, aby byl postak zapaseny ma k tomu vlohy, kazdy holubar ktery postaky v zime moc nepousti k vuli stratam moc dobre vi ze to nejaky ten patek trva nez se postaci po zime dostanou do formy a strati prebytecnou vahu...hmotnost postak je sportovec a potrebuje letat, snizte davku krmeni, poustejte nenakrmene a nechavejte je proletavat jak vam to cas a moznosti dovoli...bohuzel nevim zda holuby poustite nebo ciste je chovate ve voliere, tezko soudit na dalku, ale nedelal bych jsi starosti letosni rok byl i u kraliku problem, jindy jsem v unoru mel okocene samice a letos furt nic, az ted v dubnu...u holubu jsem se stim zatim nesetkal snazim se holuby poustet celorocne po cely rok, tim se zachovavaji vlastnosti plemena, jejich ostrazitost, shanclivost, vitalita a pohyb posiluje telo i ducha. At se vam dari s pozdravem A.

1.5.2017 18:06
TUR:TEXAN

XXX.XXX.90.4

Pro př.čendase
Zajímalo by mně, jak naklíčené obili podavate,5%nebo 10% z celkové denní dávky.

A jak dávate obilí klíčít? Jak dlouho nechaváte obili klíčit, mám po 2dnech, asi 1cm klíčky.

Děkují za poučení i všem, kteří mají v této věcí jasno.

Z pozdravem TURKOT.

1.5.2017 19:57
bflmpz

XXX.XXX.5.11

TUR:TEXAN napsal(a):
Pro př.čendase
Zajímalo by mně, jak naklíčené obili podavate,5%nebo 10% z celkové denní dávky.

A jak dávate obilí klíčít? Jak dlouho nechaváte obili klíčit, mám po 2dnech, asi 1cm klíčky.

Děkují za poučení i všem, kteří mají v této věcí jasno.

Z pozdravem TURKOT.

Zdravím Vas, klicene sice nedavam dával sem ho maximálně papuskum které již nechovam ale vždy se melo zato ze čím je klíček menší tím víc ma vyzivoveho účinku...takže dával bych klicene ve stavu kdy ma tak do dvou az třech milimetru ale možná se ozve někdo jiný s lepším vysvětlením

2.5.2017 10:36
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Zdravím.správně naklíčené zrno, jak se uvádí je namočit na 24 hodin, poté nechat vodu vytéci, pak již jen propláchnout a nechat na vzduchu dalších 24 hodin, až třetí den zkrmovat.v této fázi je již malý bílý klíček.takto se to všude uvádí.pokud by klíček byl již větší, delší a již začínal zelenat vlivem světla, již se holubům špatně polyká, v této fázi má zrno již i kořínky.takové je vhodnější spíše pro drůbež.

2.5.2017 15:22
čendas

XXX.XXX.242.17

Nedělám to nijak vědecky, do mělkého lavoru dva až tři dny, měním vodu, hlavně to podávám v zimě, kdy holubi nemají přístup k trávě, v létě jen občas, namáčím i proso pro exoty, kdysi dávno jsem mě u holubů čistá vejce, jen proto, že byli byli pni parazitů a neměli trpělivost sedět, ale své nadělá i přehnaná příbuzenská plemenitba, u japonských křepelek, které jsem množil, se začaly objevovat deformace nohou, zobáků, prudce klesla snáška, sehna jsem cizí kohouty a nastal zázračný obrat, příroda se sama bouří proti bizardnostem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík