Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

solimek

14.4.2017 18:38
solimek

XXX.XXX.42.14

Dobrý den
Přistěhovali jsme se na statek, kde je po bývalém majiteli, asi dvacet po různu rozmístěných krbců. Jsem absolutní nýmand a o holubech nevím nic, jen bych rád chov obnovil.Poskytne mi zde prosím někdo rady a odpoví na mé otázky k začátku?Kolik kusů a jakých holubů pro začátek pořídit.Jak s koupenými ptáky zacházet a jak o ně pečovat? Kde a jaké holuby koupit?

14.4.2017 20:05
Tom.13

XXX.XXX.103.246

Dobrý den
Holub je hejnový pták, tak bych doporučil párů více kolik si jich pořídíte je čistě na Vás. Když holuby budete mít na volno většinu minerálů či vitamínů si nasbírají sami (samozřejmě různé grity nebo posilující a preventivní přípravky podávat můžete). Samozřejmostí je čistá voda a krmení-doporučoval bych na nějakém místě, kde nebudou mít přístup divocí ptáci. Co se týče plemena zmínil bych několik aspektů: 1. lokalita v které je váš statek pokud jsou tam dravci zvolil bych nějaké ostražitější plemeno.2. váš záměr s holuby jestli je budete mít na okrasu nebo i na maso.3 samozřejmě plemeno, které se vám bude líbit (plemen muže být několik)
Co se týče pořízení zkusil bych ifaunu nebo nějakou burzu. Nejlepší je najít si na burze nebo ve vašem okolí někoho, kdo bude chovat holuby, kteří se vám libí a sním se dále domlouvat, jestli vám přenechá nějaké odchovy či starší páry. Když takového chovatele najdete určitě vám se vším poradí.
Doufám, že jsem Vám trochu pomohl Ať se vám daří.

solimek

14.4.2017 20:14
solimek

XXX.XXX.42.14

Moc děkuji.
Není mi jasné usazení holubů, neboť jsou tu všude jen ty krbce.Rád bych kýč tudíž pávíky.smajlík Můžete mi k tomu něco říci, jak s těmi koupenými holoubky naložit až si je přivezu?

14.4.2017 20:26
Tom.13

XXX.XXX.103.246

Pokud jde o krbce zkusil bych spíše starší a spárované páry, které umístíte do krbce a umožníte jim výhled ven, aby si na nové místo zvykli a obsadili si svůj holubník. Nejlepší je vytvořit z pletiva nějakou kukaň z které holubi budou krásně vidět. Nejlepší bude holuby pustit až se tzv. zahoukají a nejlépe navečer.

14.4.2017 20:35
hanácký voláč

XXX.XXX.208.176

Na statku pokud máš víc střech by mohli pěkně předvádět svou leteckou akrobacii třeba čeští staváci.

solimek

14.4.2017 21:39
solimek

XXX.XXX.42.14

Pánové Velké díky Vám a moc uvítám další a další názory.Mám radost že toto funguje.

15.4.2017 06:52
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím, je to na delší povídání. Doporučoval bych návštěvu u nějakého holubáře. Vidět je víc než slyšet. Odkud jste, jestli to není na překážku? Možná že se nějaký holubář ze sousedství ozve. Základ ale je, že máte do holubů chuť. Vše ostatní se poddá. Holubaření je láska, vášeň a hlavně životní styl. Ať se daří.

solimek

15.4.2017 07:03
solimek

XXX.XXX.42.14

Bylo by fajn pokud by v okolí nějaký ochotný holubář pobýval.Jsem z Vlašimska obec Kondrac.

Přidejte reakci

Přidat smajlík