Sražený holub hřivnáč

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MiaMia2

25.5.2017 15:14
MiaMia2

XXX.XXX.112.3

Dobrý den,
auto srazilo holuba, dospělý jedinec hřivnáče, skočila jsem pro něj a vzala ho k vetovi, má zlomené křídlo, víc mi nepozná, nasadil antibiotika a řekl, že se uvidí. Je to dnes třetí den, holub se zatím nenajedl ani nenapil. Stále vypadá ale vitálně, když mu jdu dát včeličku, má snahu zdrhat. Nerada bych zasahovala ještě nějak s jídlem, bojím se, že by mohl mít ještě nějaká vnitřní zranění a já bych mu tím naopak uškodila. Je to tak správně, nebo nakrmit, případně čím? A jak mu připravit nejvhodnější prostředí, aby přežil? Je oddělený v kleci, v místnosti kde by měl mít relativně klid, vzduch, teplo a denní světlo.

Děkuji za jakoukoliv radu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.5.2017 16:49

MiaMia2 napsal(a):
Dobrý den,
auto srazilo holuba, dospělý jedinec hřivnáče, skočila jsem pro něj a vzala ho k vetovi, má zlomené křídlo, víc mi nepozná, nasadil antibiotika a řekl, že se uvidí. Je to dnes třetí den, holub se zatím nenajedl ani nenapil. Stále vypadá ale vitálně, když mu jdu dát včeličku, má snahu zdrhat. Nerada bych zasahovala ještě nějak s jídlem, bojím se, že by mohl mít ještě nějaká vnitřní zranění a já bych mu tím naopak uškodila. Je to tak správně, nebo nakrmit, případně čím? A jak mu připravit nejvhodnější prostředí, aby přežil? Je oddělený v kleci, v místnosti kde by měl mít relativně klid, vzduch, teplo a denní světlo.

Děkuji za jakoukoliv radu.

A s tím křídlem se dělalo jak? má ho aspoň nějak zafixované?

s takovým zvířetem je nejlepší se obrátit na záchrannou stanici, totiž mají veterináře, co "pozná" a podle toho se dá zhodnotit, jestli takové zvíře přežije záchranu a bude schopné návratu do přírody, nebo jestli je lepší jej utratit.

MiaMia2

25.5.2017 17:02
MiaMia2

XXX.XXX.112.3

Na ZS volal přímo vet, kde mu akorát zopakovali adresu a řekli, ať jej dovezeme, je to ale přes 1,5 hod autobusem od nás. Křídlo fixované není, prý je to otevřená zlomenina, která nesroste bez operace. Ve směs mi řekl, že pokud nám nevadí, že to bude pouze holub společník, co si bude ťapkat po zemi, tak ať to dál neřešíme, když si pro něj nejsou schopní ani dojet. A my si ho nechat můžeme, voliéry u domu máme, ale máme zkušenosti jen s papouchy.

MiaMia2

25.5.2017 17:04
MiaMia2

XXX.XXX.112.3

Jak prosím mohu křídlo fixovat? Pokud to v tomto případě má podle vás smysl? Složit do původního tvaru, ale čím zachytit?

25.5.2017 17:15

MiaMia2 napsal(a):
Na ZS volal přímo vet, kde mu akorát zopakovali adresu a řekli, ať jej dovezeme, je to ale přes 1,5 hod autobusem od nás. Křídlo fixované není, prý je to otevřená zlomenina, která nesroste bez operace. Ve směs mi řekl, že pokud nám nevadí, že to bude pouze holub společník, co si bude ťapkat po zemi, tak ať to dál neřešíme, když si pro něj nejsou schopní ani dojet. A my si ho nechat můžeme, voliéry u domu máme, ale máme zkušenosti jen s papouchy.

A s otevřenou zlomeninou ho poslal domů?

hele to zvíře takhle pravděpodobně uhyne a bylo by lepší ho utratit. otevřená zlomenina fakt sama nesroste.

25.5.2017 17:15

Otevřenou zlomeninu fixovat obvazem smysl nemá žádný. utraťte ho, nebo mu zajistěte lege artis zdravotní péči.

MiaMia2

25.5.2017 17:24
MiaMia2

XXX.XXX.112.3

Ano, bohužel nemá specializaci na ptactvo a v okolních vesnicích a městě ani nikoho takového nezná, tak nám bylo řečeno... Zajdu s ním tedy zřejmě na utracení, nemá cenu ho trápit... Děkuji za radu...

25.5.2017 18:35
hanka s.

XXX.XXX.72.61

Odkud jste?Pokud by to bylo v našem okolí, vzala bych ho k nám.

13.12.2017 19:41
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

hanka s. napsal(a):
Odkud jste?Pokud by to bylo v našem okolí, vzala bych ho k nám.

Nechápu proč. Hřivnáč má létat ne ťapat po zemi, má hnízdit a pak v zimě letět, kde je tepleji.
Takovéto záchrany jsou jen léčení lidského útlocitu a ne pomoc zvířeti. Ten strach z bezprostřední blízkosti člověka, nemohoucnost ulétnout je pro něj delší utrpení než okakžik smrti. Myslíte, že ne?

14.12.2017 10:35
bflmpz

XXX.XXX.228.94

Moudivláček napsal(a):
Nechápu proč. Hřivnáč má létat ne ťapat po zemi, má hnízdit a pak v zimě letět, kde je tepleji.
Takovéto záchrany jsou jen léčení lidského útlocitu a ne pomoc zvířeti. Ten strach z bezprostřední blízkosti člověka, nemohoucnost ulétnout je pro něj delší utrpení než okakžik smrti. Myslíte, že ne?

Je pěkně že se tady čas od času objevíte a dáte nějaké moudro ale buďto ste nečetl celé vlákno nebo nechápete čteny text...za 1) příspěvek je zhruba SEDUM měsíců starý...za 2) kdybyste si pozorně přečetl příspěvek výše nad tím na který ste reagoval zjistil by ste že holub putoval na utraceni.

Přidejte reakci

Přidat smajlík