Ahoj,
zdravím všechny čtenáře "letos velmi poklidné diskuze". Vždy tu byl klídek kolem března, letos jste to protáhli až do června, tak se nebojte a osvěžte nám to nějakými fotkami. Přikládám pár fotek VÝLETKU z mého chovu, uděláno dne 5.6.2017, s čímž také koresponduje současná kvalita holubů na fotkách...do pelichání mají ještě daleko, tak prosím o shovívavost . Přeji pohodový den. Alex Veselý, Ždánice
Začínáme hanáckými voláči - výletci 2017 v barvách stříbřitý opál, modrý bělopruhý, žlutý, modrý pruhový a jedním ČVSR stříbřitým tmavým.
U brněnských voláčů se mi povedl mimo jiného stříbřitý čapík, přidávám ještě fotku mandlového...
Ze strukturových holubů jsou tu kudrnáči žlutí bělouši, červení a žlutí štítníci, vč. chocholatých a také pávíci, přikládám zatím fotku červeného...
Odchoval jsem již spoustu pražských rejdičů krátkozobých sedlatých a je to díky čínským holubům od Marka Pokorného, byť ještě lépe mi je krmí třeba pávíci či kudrnáči. Přikládám fotku jednoho mladého PKR a žlutého štítníka čínského holuba - letošního výletka a pak fotky chovných čínských holubů...Markovi díky za pěkný materiál
U RK to vypadá taky dobře a to jak v kresbě, tak v letu A to jsme teprve v půlce
JG 007
XXX.XXX.236.122
Dobrý večer, taky přidám ale předem se omlouvám za kvalitu fotek jsou focené mobilem. Až bude foťák v provozu tak přidám lepší.
Mám 3 páry pražských rejdičů sedlatých od pana Veselého ze Ždánic.
Tohle jsou nejmladší jejich holoubátka.
Černé - Rodiče 1.0 stříbrný 0.1 žlutá.
Mandlový brňák už se začíná přifoukávat Přeji pohodový den. A. Veselý.
5555
napsal(a):
Mandlový brňák už se začíná přifoukávat Přeji pohodový den. A. Veselý.
Krásnej brňák.Vždy když vidím brňáka, tak si vzpomenu jak jsem na výstavě u nás vysvětloval malým dětem, že to je také holub.Dětská upřímnost je fantastická.Mě by zajímalo spíše, proč se jim říká mandlový, když vidím vybělenou šupkatost.Je to, ale asi stejné jako u NVH- červený kapratý a on je to plavý červeně kapratý.Ono u holubů je to s tím zbarvením všelijaké a jsem zase u toho, když mi vnouk tvrdí, že ten holub je hnědý a ne červený.Zdraví Z.FRANTA.
Zdravím, reakce dětí na červenou barvu holuba a plemeno brněnský voláč jsem při posuzování, kdy vám běhají pod nohama děti z mateřských školek, zaznamenal mnohokrát. Děti jsou tímto holubem přímo uhranutí.
Mandlová barva se nejvíce chová u modenů či italských triganino, kde je nebývale pestrá v projevu. Její základní vlastnosti jsou tyto - s věkem se zvětšuje stříkanost a ztmavuje "základní" barva. Na fotce 1 přidávám otce letošního výletka (rok 2016), na fotce 2 jeho otce z roku 2015, jenž je již velmi dobrého zbarvení, na fotce tři přidávám samce z jiné linie (rok 2016). O vývoji zbarvení si tak můžete udělat sami svůj názor. Přeji krásný den. A. Veselý.
5555
napsal(a):
Zdravím, reakce dětí na červenou barvu holuba a plemeno brněnský voláč jsem při posuzování, kdy vám běhají pod nohama děti z mateřských školek, zaznamenal mnohokrát. Děti jsou tímto holubem přímo uhranutí.
Mandlová barva se nejvíce chová u modenů či italských triganino, kde je nebývale pestrá v projevu. Její základní vlastnosti jsou tyto - s věkem se zvětšuje stříkanost a ztmavuje "základní" barva. Na fotce 1 přidávám otce letošního výletka (rok 2016), na fotce 2 jeho otce z roku 2015, jenž je již velmi dobrého zbarvení, na fotce tři přidávám samce z jiné linie (rok 2016). O vývoji zbarvení si tak můžete udělat sami svůj názor. Přeji krásný den. A. Veselý.
Zdravím, děkuji za vysvětlení, ale k pochopení mandlového zbarvení jsem na tom asi jako ty děti.Ono je to vlastně jedno, protože ti brňáci na fotkách jsou krásní.Z.Franta.
cipisek1
Mandlový brňák má vyhazovat ještě čtyři letky, ale už trochu povyskočil...
(P.S. Jiří Holaň je dle mého názoru PAN chovatel a PAN posuzovatel a hlavně si na něm cením toho, že není zákeřnej S pozdravem Saša Veselý).
JG 007
XXX.XXX.236.122
Dobrý večer. Co je to za plemeno ti mladí s tím dlouhým krkem ? Takové jsem ještě nevyděl.
JG 007
XXX.XXX.236.122
Dobrý den. Myslel jsem uživatele čendas. Slepičáka znám.
JG 007
XXX.XXX.236.122
Slyšel jsem že se kariéři a dragouni kdysi používali jako pošťáci k doručování zpráv. Je to pravda ?
JG 007
napsal(a):
Slyšel jsem že se kariéři a dragouni kdysi používali jako pošťáci k doručování zpráv. Je to pravda ?
Používali se k šlechtění postaku tak jako třeba různé plemena racku a rejdicu plus spousta dalších plemen...postaci po karierech a dragounech zdědili mimo jiné hlavně bradavičnaté ozdoby jako jsou ozobí a obocnice.
..tak také přidám něco z letošního odchovu, zdá se mi, že docela i TOP a snad ne posledních..
Ahoj kluci, přidávám pár fotek letošních odchovů + něco chovného...není to nic moc, chtělo by to ještě měsíc, dva...přeji pohodový den. Alex Veselý.