Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.9.2017 19:47
martina85

XXX.XXX.250.253

Dobrý den, chci se zeptat, koupila jsem si na jaře 2holubice a 1holuba kalifornáků. Měla jsem 1holuba lichýho doma. Bohužel stáří nevím, ale byli mladí, tipuji ty dvě holubice na nějakých 4-6měsíců, když jsem je přivezla v tom dubnu. Co jsem složila pár, tak ten je v poho, měli již 2x malý a ted staví hnízdo. No a co jsem tu druhou holubičku spárovala s tím mojím, tak před 2měsíci se pojímali, postavili hnízdo, ale vejce žádný. Normálně zasedli, krásně se střídali a po 3týdnech sezení na ničem toho nechali. Pak během chvíle usedli opět na ničem no a ted si poletují venku a občas posedávají. Mám s tou holubicí ještě počkat a nebo je k ničemu?

1.9.2017 21:37
kouták

XXX.XXX.168.33

martina85 napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat, koupila jsem si na jaře 2holubice a 1holuba kalifornáků. Měla jsem 1holuba lichýho doma. Bohužel stáří nevím, ale byli mladí, tipuji ty dvě holubice na nějakých 4-6měsíců, když jsem je přivezla v tom dubnu. Co jsem složila pár, tak ten je v poho, měli již 2x malý a ted staví hnízdo. No a co jsem tu druhou holubičku spárovala s tím mojím, tak před 2měsíci se pojímali, postavili hnízdo, ale vejce žádný. Normálně zasedli, krásně se střídali a po 3týdnech sezení na ničem toho nechali. Pak během chvíle usedli opět na ničem no a ted si poletují venku a občas posedávají. Mám s tou holubicí ještě počkat a nebo je k ničemu?

Zdravím.
Pokud je to pár a nejsou to dva holubi, tak bych ještě počkal.Holubice byla mladá a tedy máte několik možností zjistit kde je chyba.Buď pár přepářit, nebo pod ně podsadit cizí vejce a počkat co bude po odchovu holoubat, zda bude snášet vejce, nebo ne.V případě, že opět nebude snášet vejce, tak je to holub a v horším případě zdravotní problém, který bych neřešil...Píšete, že první pár odchovává, tak že budete mít větší množství holubů a určitě se to v jarních měsících vyřeší samo.Přeji ať se daří.Kouťák.

2.9.2017 06:17
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Zdravím. ano, podložte jim cizí vejce, nechte jim je vychovat, a pokud je to skutečně holubice, tak ve většině případů se srovná a již bude snášet svoje vlastní vejce. ten odchov cizích vajec a holoubat jí jako by nakopne a srovná hormony.

2.9.2017 09:38
martina85

XXX.XXX.250.253

Dík za info, je to opravdu holub a holubice. Holubi mám ještě jiné, takže není problém jim dít cizí vejce, tak to zkusím a uvidím. Děkuju.

Přidejte reakci

Přidat smajlík