Eliska1987
XXX.XXX.135.184
Dobry den, mam par otazek ohledne nalezeneho mestskeho holuba. Ma starsi zraneni na kridle-neleta vubec, prezil pouze diky lidem bez domova, kteri ho krmili. Jak na volieru? Bude na terase, ktera je zcasti kryta- voliera ze vsech stran otevrena? Budka? Umele hnizdo?-jaky material? Strava? Cetla jsem o strave, ale je rozdelena do sekci-postovni holubi, rocni obdobi, plemena a pod. Koupit smes v obchode, namichat si vlastni? Mam radsi omlatit omitku nebo koupit, profi, grit? Vnejsi a vnitrni paraziti-jake pripravky? Do vody pridavam acidomit, ale to je spise prevence. Bazenek na koupani mit stale, ci staci jednou za cas? Dekuji za precteni meho romanu a doufam, ze se zde najde nekdo, kdo mi poda par uzitecnych rad. PS : poprosim o vynechani rad typu- zakroutit krkem, ponorit mu hlavu do vody a podobne, protoze je to, skudce, PS2 : omluva za pripadne gramaticke chyby a preklepy. S pozdravem El.
Voliéra(ka) nevím jak velkou ji chcete dělat...by měla být aspoň z jedné části krytá před nepřízní počasí...budku dávat žádnou nemusíte stačí nějaké vyvýšené místo ve volierce třeba špalek dřeva(ó průměru cca 15-20 cm a výšce 20 cm tak aby na něho holub mohl pohodlně vyskočit)strava bude stačit základní tj. pšenice, ječmen, kukuřice, hrách, proso v některých chovatelských potřebách jde zakoupit už přímo hotový holubi zob většinou se prodává v baleních 5,20,25 kg v cenových relacích od 90 do 400-500 Kč koupalo stačí dávat jednou dvakrát týdně grit si kupte už hotový jsou různé druhy s mušlemi anýzem atd.me nejlíp berou klasický červený vnitřních parazitů bych se moc nebál pokud by nějaké měl už by nejspíš dávno byl pod drnem ale preventivně můžete dát do vody rozmačkaný česnek nebo koupit česnekový olej a tím pokapat krmení vnější parazity hubí vcelku spolehlivě arpalit nebo podobný přípravek.
Bflmpz
Pro inspiraci mrkněte třeba na
http://www.krmiva-hat.cz/hospodarska-zvirata/holuby.
Mám taky doma jednoho věžáka.Už skoro dva roky.Byl postřelen při střílení holubů.Krmení bych nehrotila.Vemte si, čím se doposud živil.Opravdu mu stačí pšenice, ječmen, občas i slunečnice.Dávám i suché nadrobené pečivo, proso, A samozřejmě grit.Jelikož mám andulky, tak dostává i ty šlupičky z prosa a občas nějaké vitamíny.Volierku jsem udělala z klece pro štěňata-obvod cca 3m.Jelikož nelétá, není zakrytý sítí, jen z části stříškou.Ovšem v červnu měl štěstí přilétla k nám holubička-neznámo odkud, kroužek neměla a nikomu nechyběla.Je moc hezká, bílá a na nohou rousy.Ta létá, ale on to křídlo měl tak porušené, že je to prostě pěšák.
hanka s.
napsal(a):
Mám taky doma jednoho věžáka.Už skoro dva roky.Byl postřelen při střílení holubů.Krmení bych nehrotila.Vemte si, čím se doposud živil.Opravdu mu stačí pšenice, ječmen, občas i slunečnice.Dávám i suché nadrobené pečivo, proso, A samozřejmě grit.Jelikož mám andulky, tak dostává i ty šlupičky z prosa a občas nějaké vitamíny.Volierku jsem udělala z klece pro štěňata-obvod cca 3m.Jelikož nelétá, není zakrytý sítí, jen z části stříškou.Ovšem v červnu měl štěstí přilétla k nám holubička-neznámo odkud, kroužek neměla a nikomu nechyběla.Je moc hezká, bílá a na nohou rousy.Ta létá, ale on to křídlo měl tak porušené, že je to prostě pěšák.
Pečivo jako takové pro holuby nebude asi to prave ořechové ale na druhou stranu musím podotknout že náš velmi úspěšný chovatel Př. Tichý kdysi za nedostatku obilovin krmil prave nadrobno krájeným pečivem
Eliska1987
XXX.XXX.235.91
Dekuji moc a moc