Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.12.2017 08:41
paja8

XXX.XXX.249.112

Dva dny pozoruji u samce že má svěšené křídlo a má problém létat.Děkuji Pavel.

26.12.2017 09:32
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Zdravím.v 99 procentech kloubní salmonelóza v počátečním stadiu.

26.12.2017 10:46
paja8

XXX.XXX.249.112

Děkuji.Poradíte s léčbou a příčina nemoci?

26.12.2017 11:21
lupus4

XXX.XXX.9.179

Předesílám, že léčit po netu je NESMYSL
příčin může být mnoho, POKUD jde opravdu o salmonelu - já bych použil seceromicin...
onemocnění způsobují bakterie (až 2000kmenů, RŮZNĚ SILNÝCH - slabší lze tlumit, nebo i léčit)
- většinou průjmové onemocnění, holubi mohou začít i kulhat, nebo se vyskytnou poruchy létání. Tato nemoc má formy střevní, kloubní, orgánové a nervové.
Léčba: antibiotiky tetraciklinové řady, Doxygal, CTC 50, účinnější je Gentamicin. Zabírají i novější léky na kokcidiózu - Sulfacox T, Klozanit. Léčba profylakticky - Bakteriofág.

26.12.2017 17:18
paja8

XXX.XXX.249.112

Děkuji za radu.Zítra koupím Sulfacox T.Ještě jedou děkuji.

26.12.2017 17:52
Columba livia

XXX.XXX.115.229

paja8 napsal(a):
Děkuji za radu.Zítra koupím Sulfacox T.Ještě jedou děkuji.

Kolego zdravim. Idete kupovat sulfacox a pritom neviete co holubovi je. Moze mat to kridlo len narazene. Ak je to salmonela bude mat klb opuchnuty a bude postupne chudnut...v tom pripade by som ho radsej utratil. Poriadne ho prezrite a sledujte. Pre istotu samozrejme izolujte od hejna. Zatial vyzera byt zdravy...oci, postoj.

26.12.2017 18:30
lupus4

XXX.XXX.9.179

příčin může být mnoho, POKUD jde opravdu o salmonelu - já bych použil seceromicin...

lidi prostě nevnímají čtený text

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.12.2017 19:11

lupus4 napsal(a):

Před 30 ti a více lety platilo: pokud holubovi samovolně spadne křídlo, je to salmonela a máš problém. Dnes to již zdaleka není pravda, protože těch nemocí, při kterých mu může spadnout křídlo je X.

26.12.2017 19:16
paja8

XXX.XXX.249.112

Ano, postoj i oči má v pořádku.Když jsem ho chytal tak dost bránil.

27.12.2017 05:37
jo012810

XXX.XXX.96.211

lupus4 napsal(a):

Pod toto se mohu podepsat. Léčit holuby, je cestou do pekel...Ale každý si vybere tu svoji cestu.

27.12.2017 09:54
lupus4

XXX.XXX.71.81

Dejte ho do karantény a za pár dní uvidíte jestli se jen někde praštil...
či je to něco horšího...

27.12.2017 11:59
kouták

XXX.XXX.168.33

paja8 napsal(a):
Ano, postoj i oči má v pořádku.Když jsem ho chytal tak dost bránil.

Můj holubářský učitel vždy říkal:"Když holub začne margírovat, tak mu dej po tři dny po třech kuličkách černého peře a třetí den proužek slaniny do zobáku".V minulosti jsem to vyzkoušel mnohokrát a vždy to pomohlo.Vím, že v dnešní době je spousta nemocí, ale proč to nezkusit?Je to pořád lepší než antibiotika.Pokud to uděláte, dejte vědět jak to dopadlo. Z.FRANTA.

27.12.2017 20:18
dedokarol

XXX.XXX.162.162

Pre "koutáka" :tri dni tri guličky čierneho peře? a tretí ? deň prúžok slaniny.Nechcem vyrývať, ale asi sú tam nejaké chyby.

27.12.2017 20:46
paja8

XXX.XXX.249.112

Dnes jsem měl na návštěvě kamaráda chovatele poštovních holubů a ten mi řek že je to salmonelóza.Říkal že mám použít tyto léky.Salmovac a nebo Trichocoxan.Ale mám se ještě poradit s veterinářem.

27.12.2017 21:45
kouták

XXX.XXX.168.33

paja8 napsal(a):
Dnes jsem měl na návštěvě kamaráda chovatele poštovních holubů a ten mi řek že je to salmonelóza.Říkal že mám použít tyto léky.Salmovac a nebo Trichocoxan.Ale mám se ještě poradit s veterinářem.

Tak začneme radit normálně.Ani zde a ani kamarádi neporadí.Salmovac sice na salmonelozu je, ale Trichocoxan je na trichomanioázu.Nikdo jiný ani nemůže poradit a měl jste jít ihned za veterinářem např.s trusem na rozbor, protože ani ten veterinář z hlavy nemoc neurčí.
Pro "dedokarola":Rada s tím pepřem mě napadla proto, že už nemám sil zde zasahovat a radit pořád jak se má holubář chovat a ne neustále tápat a nechávat si radit od různých kamarádů a cpát do holubů všelijaká svinstva.Pro zajímavost, ta rada s pepřen není špatná a je napsána i v knize o holubech z roku 1808 a ono nikdy neškodí si občas přečíst, jak s nemocema válčili staří holubáři, tedy ještě starší než jsem já. Zdraví holubářský dědek.Kouťák.

27.12.2017 22:05
poty76

XXX.XXX.145.250

kouták napsal(a):
Tak začneme radit normálně.Ani zde a ani kamarádi neporadí.Salmovac sice na salmonelozu je, ale Trichocoxan je na trichomanioázu.Nikdo jiný ani nemůže poradit a měl jste jít ihned za veterinářem např.s trusem na rozbor, protože ani ten veterinář z hlavy nemoc neurčí.
Pro "dedokarola":Rada s tím pepřem mě napadla proto, že už nemám sil zde zasahovat a radit pořád jak se má holubář chovat a ne neustále tápat a nechávat si radit od různých kamarádů a cpát do holubů všelijaká svinstva.Pro zajímavost, ta rada s pepřen není špatná a je napsána i v knize o holubech z roku 1808 a ono nikdy neškodí si občas přečíst, jak s nemocema válčili staří holubáři, tedy ještě starší než jsem já. Zdraví holubářský dědek.Kouťák.

Zdeňku palec nahoru! Tohle nepatří vůbec na faunu. Tohle se má řešit s vet. a hned. Bez komentáře. Tímto vypisováním zde, onen chovatel ztrácí drahocený čas pro zásah v chovu. Aby poté ty dny kdy se čeká tady na radu nechyběli někde jinde. Což nikomu nepřeji a už vůbec ne holubům! Ono totiž 10 hlav, je 10 názorů, zde neplatí 10 hlav = více ví! Už dávno ne, ne v dnešní době. Výstižně to napsal Martin, dnes padlé křídlo zákonitě nepoukazuje na salmonelu. Tak ať se vám daří problémy vyřešit. Bohouš P.

28.12.2017 04:29

kouták napsal(a):

Zdravim, ja bych tomu i veril, ze to holubovi ta kulicka pepre prozene strivkasmajlík) urcite bych to videl v prve rade na vysetreni trusu, jenom dodam, ze se muze jednat i o pouhe napadeni parazity, jedinec pri znacnem zamoreni paraz.je tak flustrovany, ze vypada vselijak.A.E.

28.12.2017 09:46

paja8 napsal(a):

Nechtěl jsem již reagovat, ale potřebuji, abyste vyřídil pozdrav svému kamarádovi, který Vám radí vakcinovat salmovacem v době podezření na salmonelu. Tak to je skutečně medik a trouba jako hrom, to se omlouvám...

28.12.2017 10:08
2mazutak

XXX.XXX.3.12

paja8 napsal(a):

Zdravím.pokud to je tedy salmonelóza, a vy mu dáte salmovac, tak ho vlastně dorazíte.uvědomte si, že každá vakcína je vlastně oslabená nemoc, význam vakcíny je ten, vytvořit imunitu u zdravého jedince, nemocného dorazí.tož asi tak.

28.12.2017 19:58
dedokarol

XXX.XXX.162.162

Pre "Kouťáka", nesprávne ste ma pochopili.Nechcel som nič zlé, ale boli tam chyby v písaní-"peře" asi ste mysleli pepře, podávať 3 dni, ale tretí deň aj slaniinu?Som už starý a volakedy bol všeliek cesnak a cibula.Rád vyskúšam aj kúru s pepřom.

28.12.2017 21:08
kouták

XXX.XXX.168.33

dedokarol napsal(a):
Pre "Kouťáka", nesprávne ste ma pochopili.Nechcel som nič zlé, ale boli tam chyby v písaní-"peře" asi ste mysleli pepře, podávať 3 dni, ale tretí deň aj slaniinu?Som už starý a volakedy bol všeliek cesnak a cibula.Rád vyskúšam aj kúru s pepřom.

Zdravím, ani jsem si toho překlepu nevšiml.To je tím, že neustále bojuji proti podávání léků bez vyšetření a jsem do toho tak zapálen, že si nečtu ani to co napíši.Omlouvám se.
K tomu pepři se tedy trochu vrátím:Eda napsal, že to holubovi prožene střívka.Edo právě naopak.Staří holubáři na průjem dávali až 6 zrnek pepře do zobáku.V knize"Český holub stavěcí" z roku 1921, staří holubáři dávali kousek slaniny dobře pepřem posypané.Co tedy s tím?Já jsem to slyšel od mého holubářského učitele, je to psáno ve staré holubářské literatuře, dokonce v několika knihách a když se podívám do PC na pepř, tak se nestačím divit jak se s ním může léčit i člověk.Ze starých knih se do dnešní literatury čerpá neustále, např.genetika, chov, ale moderní věda o léčení holubů a hlavně činnost farmaceutických firem tyto staré praktiky zcela vymazala jako nesprávné až směšné.Jsem člověk, který musí vše odzkoušet, udělat si na to vlastní názor a potom buď souhlasit, nebo věc zavrhnout.Ještě jednou zdraví "dedokarola" Kouťák.

28.12.2017 21:32
tono

XXX.XXX.23.24

Zdravím Tě Zdeňku. Přesně jak uvádíš s tou slaninou obalenou v pepři. Za mých mladých let ( a to už je nějaký pátek) se tato metoda praktikovala u problému drůbeže, když třeba jedinec zůstal malátný, neměl zájem o potravu, tak se toto hned provedlo a vesměs to bylo velmi účinné.. Letos jsem to aplikoval na rozkrmených, krocanech, které jsem dovezl a jeden byl takhle apatický. Dál jsem to samozřejmě všem po cca 2 dny a vyrostli všichni. TAKŽE CO TĚ NEZABIJE TO TĚ POSÍLÍ. Ať se daří v novém roce =to=

29.12.2017 08:13

kouták napsal(a):
Zdravím, ani jsem si toho překlepu nevšiml.To je tím, že neustále bojuji proti podávání léků bez vyšetření a jsem do toho tak zapálen, že si nečtu ani to co napíši.Omlouvám se.
K tomu pepři se tedy trochu vrátím:Eda napsal, že to holubovi prožene střívka.Edo právě naopak.Staří holubáři na průjem dávali až 6 zrnek pepře do zobáku.V knize"Český holub stavěcí" z roku 1921, staří holubáři dávali kousek slaniny dobře pepřem posypané.Co tedy s tím?Já jsem to slyšel od mého holubářského učitele, je to psáno ve staré holubářské literatuře, dokonce v několika knihách a když se podívám do PC na pepř, tak se nestačím divit jak se s ním může léčit i člověk.Ze starých knih se do dnešní literatury čerpá neustále, např.genetika, chov, ale moderní věda o léčení holubů a hlavně činnost farmaceutických firem tyto staré praktiky zcela vymazala jako nesprávné až směšné.Jsem člověk, který musí vše odzkoušet, udělat si na to vlastní názor a potom buď souhlasit, nebo věc zavrhnout.Ještě jednou zdraví "dedokarola" Kouťák.

Dobre rano.Zajimave s tim peprem, me spis napadlo, ze pepr je dost aromaticke koreni a bylina, ze to prozene strivka jsem myslel jako moje domaci slivovicka co vypali cervasmajlík) spatne jsem to napsal, nekdy az bude duvod, snad nebude zadny, vyzkousim. Hezky den je treba poklidit hospodarku...A.E.

29.12.2017 19:19
dedokarol

XXX.XXX.162.162

Ďakujem kouťákovi za staré liečebné metody.Určite to vyskúšam, veľa úspechov a zdravia v novom roku.

30.12.2017 12:06
paja8

XXX.XXX.249.112

28.12.2017, návštěva veterináře s holubem a trusem.2.1.2018.budou výsledky.Při kontrole nález boule na kloubu křídla.

30.12.2017 12:24
kouták

XXX.XXX.168.33

paja8 napsal(a):
28.12.2017, návštěva veterináře s holubem a trusem.2.1.2018.budou výsledky.Při kontrole nález boule na kloubu křídla.

Z tohoto přístupu mám radost.Přeji ať se daří a do roku 2018 bez nemocí.Z.FRANTA.

30.12.2017 16:46
paja8

XXX.XXX.249.112

Děkuji.Já Vám taky pane Franto přeji hodně, zdaru a zdraví v roce 2018.Duffek Pavel.Jo a o tom pepři jsem si taky něco našel .

23.1.2018 15:55
paja8

XXX.XXX.249.112

Zdravím Vás všechny.Vyšetření trusu negativní.Holub je v pohodě, zřejmě se asi nějak poranil.Ještě mám dotaz jaké dáváte vitamíny pro lepší kondici.Děkuji Pavel.

25.3.2018 15:56
Diamari

XXX.XXX.209.64

Dobrý den, můžete mi někdo poradit. Mam apatického - nalezeného městského holoubka.

Nemá oko - zahojené, křídla roztáhne, má sílu v nožkách i se na nich udrží. Je na místě, nelítá, jen lehčí chůze s malým přepadáváním, pospává, průjem nemá. Možná otřes mozku. Nevíte co mu může být?

Mohu mu nějak pomoci kromě klidu a než ho odvezu do záchránné stanice?

Děkuji.

30.3.2019 12:18
Xfz98

XXX.XXX.109.18

Je chov NVH náročny??? chcel by som s ním začať alebo s vysokoletcami a neviem sa rozhodnúť

30.3.2019 16:52
kouták

XXX.XXX.168.33

Xfz98 napsal(a):
Je chov NVH náročny??? chcel by som s ním začať alebo s vysokoletcami a neviem sa rozhodnúť

Každý chov holubů když se začíná je náročný.Některé plemeno je méně prošlechtěné na krásu a tedy je i méně náročné na chov.Začít s NVH můžete,pokud máte dost trpělivosti,zkušeností s jinýma holubama.Pokud začínáte holubařit,tak NVH bude pro vás hodně náročné plemeno.Vím o čem píši, choval jsem je 34 let. Z.Franta

30.3.2019 19:03
Xfz98

XXX.XXX.234.187

Skúsenosti mám s chovom kingov, pávikov, PH a chcel by som vedieť NVH neodchová mladé sám? Počul som že je s tým problém. Je to pravda?

30.3.2019 19:40
kouták

XXX.XXX.168.33

Xfz98 napsal(a):
Skúsenosti mám s chovom kingov, pávikov, PH a chcel by som vedieť NVH neodchová mladé sám? Počul som že je s tým problém. Je to pravda?

Skušenosti tedy máte,tak nebrání nic tomu,aby jste se do chovu NVH pustil.NVH je schopen odchovávat svá holoubata zcela sám a poslední roky u mě byl průměrný odchov na pár 8 holoubat,ale i jeden pár zazářil a odchoval holoubat 14.Není to však pravidlem v současných chovech NVH.Již jsem o NVH napsal mnoho a tak doporučuji zde na tomto foru vyhledat vlákno,Moji NVH,které jsem založil a řádně přečíst.Tam vyhledejte můj diskusní příspěvek ze dne 21.4.2018-19,06 hod..,kde jsem současný stav NVH shrnul a to odpoví na Vaše všechny otázky.Nechci se zde znovu opakovat.Pokud budete cokoliv potřebovat můžete se ozvat na SZ,nebo: franta.kouty@centrum.cz.,rád odpovím.Přeji ať se daří.Zdeněk FRANTA

Přidejte reakci

Přidat smajlík