Dva dny pozoruji u samce že má svěšené křídlo a má problém létat.Děkuji Pavel.
Předesílám, že léčit po netu je NESMYSL
příčin může být mnoho, POKUD jde opravdu o salmonelu - já bych použil seceromicin...
onemocnění způsobují bakterie (až 2000kmenů, RŮZNĚ SILNÝCH - slabší lze tlumit, nebo i léčit)
- většinou průjmové onemocnění, holubi mohou začít i kulhat, nebo se vyskytnou poruchy létání. Tato nemoc má formy střevní, kloubní, orgánové a nervové.
Léčba: antibiotiky tetraciklinové řady, Doxygal, CTC 50, účinnější je Gentamicin. Zabírají i novější léky na kokcidiózu - Sulfacox T, Klozanit. Léčba profylakticky - Bakteriofág.
paja8
napsal(a):
Děkuji za radu.Zítra koupím Sulfacox T.Ještě jedou děkuji.
Kolego zdravim. Idete kupovat sulfacox a pritom neviete co holubovi je. Moze mat to kridlo len narazene. Ak je to salmonela bude mat klb opuchnuty a bude postupne chudnut...v tom pripade by som ho radsej utratil. Poriadne ho prezrite a sledujte. Pre istotu samozrejme izolujte od hejna. Zatial vyzera byt zdravy...oci, postoj.
Uživatel s deaktivovaným účtem
lupus4
napsal(a):
Předesílám, že léčit po netu je NESMYSL
příčin může být mnoho, POKUD jde opravdu o salmonelu - já bych použil seceromicin...
lidi prostě nevnímají čtený text
Před 30 ti a více lety platilo: pokud holubovi samovolně spadne křídlo, je to salmonela a máš problém. Dnes to již zdaleka není pravda, protože těch nemocí, při kterých mu může spadnout křídlo je X.
paja8
napsal(a):
Ano, postoj i oči má v pořádku.Když jsem ho chytal tak dost bránil.
Můj holubářský učitel vždy říkal:"Když holub začne margírovat, tak mu dej po tři dny po třech kuličkách černého peře a třetí den proužek slaniny do zobáku".V minulosti jsem to vyzkoušel mnohokrát a vždy to pomohlo.Vím, že v dnešní době je spousta nemocí, ale proč to nezkusit?Je to pořád lepší než antibiotika.Pokud to uděláte, dejte vědět jak to dopadlo. Z.FRANTA.
paja8
napsal(a):
Dnes jsem měl na návštěvě kamaráda chovatele poštovních holubů a ten mi řek že je to salmonelóza.Říkal že mám použít tyto léky.Salmovac a nebo Trichocoxan.Ale mám se ještě poradit s veterinářem.
Tak začneme radit normálně.Ani zde a ani kamarádi neporadí.Salmovac sice na salmonelozu je, ale Trichocoxan je na trichomanioázu.Nikdo jiný ani nemůže poradit a měl jste jít ihned za veterinářem např.s trusem na rozbor, protože ani ten veterinář z hlavy nemoc neurčí.
Pro "dedokarola":Rada s tím pepřem mě napadla proto, že už nemám sil zde zasahovat a radit pořád jak se má holubář chovat a ne neustále tápat a nechávat si radit od různých kamarádů a cpát do holubů všelijaká svinstva.Pro zajímavost, ta rada s pepřen není špatná a je napsána i v knize o holubech z roku 1808 a ono nikdy neškodí si občas přečíst, jak s nemocema válčili staří holubáři, tedy ještě starší než jsem já. Zdraví holubářský dědek.Kouťák.
kouták
napsal(a):
Tak začneme radit normálně.Ani zde a ani kamarádi neporadí.Salmovac sice na salmonelozu je, ale Trichocoxan je na trichomanioázu.Nikdo jiný ani nemůže poradit a měl jste jít ihned za veterinářem např.s trusem na rozbor, protože ani ten veterinář z hlavy nemoc neurčí.
Pro "dedokarola":Rada s tím pepřem mě napadla proto, že už nemám sil zde zasahovat a radit pořád jak se má holubář chovat a ne neustále tápat a nechávat si radit od různých kamarádů a cpát do holubů všelijaká svinstva.Pro zajímavost, ta rada s pepřen není špatná a je napsána i v knize o holubech z roku 1808 a ono nikdy neškodí si občas přečíst, jak s nemocema válčili staří holubáři, tedy ještě starší než jsem já. Zdraví holubářský dědek.Kouťák.
Zdeňku palec nahoru! Tohle nepatří vůbec na faunu. Tohle se má řešit s vet. a hned. Bez komentáře. Tímto vypisováním zde, onen chovatel ztrácí drahocený čas pro zásah v chovu. Aby poté ty dny kdy se čeká tady na radu nechyběli někde jinde. Což nikomu nepřeji a už vůbec ne holubům! Ono totiž 10 hlav, je 10 názorů, zde neplatí 10 hlav = více ví! Už dávno ne, ne v dnešní době. Výstižně to napsal Martin, dnes padlé křídlo zákonitě nepoukazuje na salmonelu. Tak ať se vám daří problémy vyřešit. Bohouš P.
kouták
napsal(a):
Zdravim, ja bych tomu i veril, ze to holubovi ta kulicka pepre prozene strivka
) urcite bych to videl v prve rade na vysetreni trusu, jenom dodam, ze se muze jednat i o pouhe napadeni parazity, jedinec pri znacnem zamoreni paraz.je tak flustrovany, ze vypada vselijak.A.E.
paja8
napsal(a):
Dnes jsem měl na návštěvě kamaráda chovatele poštovních holubů a ten mi řek že je to salmonelóza.Říkal že mám použít tyto léky.Salmovac a nebo Trichocoxan.Ale mám se ještě poradit s veterinářem.
Nechtěl jsem již reagovat, ale potřebuji, abyste vyřídil pozdrav svému kamarádovi, který Vám radí vakcinovat salmovacem v době podezření na salmonelu. Tak to je skutečně medik a trouba jako hrom, to se omlouvám...
paja8
napsal(a):
Zdravím.pokud to je tedy salmonelóza, a vy mu dáte salmovac, tak ho vlastně dorazíte.uvědomte si, že každá vakcína je vlastně oslabená nemoc, význam vakcíny je ten, vytvořit imunitu u zdravého jedince, nemocného dorazí.tož asi tak.
dedokarol
napsal(a):
Pre "Kouťáka", nesprávne ste ma pochopili.Nechcel som nič zlé, ale boli tam chyby v písaní-"peře" asi ste mysleli pepře, podávať 3 dni, ale tretí deň aj slaniinu?Som už starý a volakedy bol všeliek cesnak a cibula.Rád vyskúšam aj kúru s pepřom.
Zdravím, ani jsem si toho překlepu nevšiml.To je tím, že neustále bojuji proti podávání léků bez vyšetření a jsem do toho tak zapálen, že si nečtu ani to co napíši.Omlouvám se.
K tomu pepři se tedy trochu vrátím:Eda napsal, že to holubovi prožene střívka.Edo právě naopak.Staří holubáři na průjem dávali až 6 zrnek pepře do zobáku.V knize"Český holub stavěcí" z roku 1921, staří holubáři dávali kousek slaniny dobře pepřem posypané.Co tedy s tím?Já jsem to slyšel od mého holubářského učitele, je to psáno ve staré holubářské literatuře, dokonce v několika knihách a když se podívám do PC na pepř, tak se nestačím divit jak se s ním může léčit i člověk.Ze starých knih se do dnešní literatury čerpá neustále, např.genetika, chov, ale moderní věda o léčení holubů a hlavně činnost farmaceutických firem tyto staré praktiky zcela vymazala jako nesprávné až směšné.Jsem člověk, který musí vše odzkoušet, udělat si na to vlastní názor a potom buď souhlasit, nebo věc zavrhnout.Ještě jednou zdraví "dedokarola" Kouťák.
Zdravím Tě Zdeňku. Přesně jak uvádíš s tou slaninou obalenou v pepři. Za mých mladých let ( a to už je nějaký pátek) se tato metoda praktikovala u problému drůbeže, když třeba jedinec zůstal malátný, neměl zájem o potravu, tak se toto hned provedlo a vesměs to bylo velmi účinné.. Letos jsem to aplikoval na rozkrmených, krocanech, které jsem dovezl a jeden byl takhle apatický. Dál jsem to samozřejmě všem po cca 2 dny a vyrostli všichni. TAKŽE CO TĚ NEZABIJE TO TĚ POSÍLÍ. Ať se daří v novém roce =to=
kouták
napsal(a):
Zdravím, ani jsem si toho překlepu nevšiml.To je tím, že neustále bojuji proti podávání léků bez vyšetření a jsem do toho tak zapálen, že si nečtu ani to co napíši.Omlouvám se.
K tomu pepři se tedy trochu vrátím:Eda napsal, že to holubovi prožene střívka.Edo právě naopak.Staří holubáři na průjem dávali až 6 zrnek pepře do zobáku.V knize"Český holub stavěcí" z roku 1921, staří holubáři dávali kousek slaniny dobře pepřem posypané.Co tedy s tím?Já jsem to slyšel od mého holubářského učitele, je to psáno ve staré holubářské literatuře, dokonce v několika knihách a když se podívám do PC na pepř, tak se nestačím divit jak se s ním může léčit i člověk.Ze starých knih se do dnešní literatury čerpá neustále, např.genetika, chov, ale moderní věda o léčení holubů a hlavně činnost farmaceutických firem tyto staré praktiky zcela vymazala jako nesprávné až směšné.Jsem člověk, který musí vše odzkoušet, udělat si na to vlastní názor a potom buď souhlasit, nebo věc zavrhnout.Ještě jednou zdraví "dedokarola" Kouťák.
Dobre rano.Zajimave s tim peprem, me spis napadlo, ze pepr je dost aromaticke koreni a bylina, ze to prozene strivka jsem myslel jako moje domaci slivovicka co vypali cerva
) spatne jsem to napsal, nekdy az bude duvod, snad nebude zadny, vyzkousim. Hezky den je treba poklidit hospodarku...A.E.
Dobrý den, můžete mi někdo poradit. Mam apatického - nalezeného městského holoubka.
Nemá oko - zahojené, křídla roztáhne, má sílu v nožkách i se na nich udrží. Je na místě, nelítá, jen lehčí chůze s malým přepadáváním, pospává, průjem nemá. Možná otřes mozku. Nevíte co mu může být?
Mohu mu nějak pomoci kromě klidu a než ho odvezu do záchránné stanice?
Děkuji.
Xfz98
napsal(a):
Je chov NVH náročny??? chcel by som s ním začať alebo s vysokoletcami a neviem sa rozhodnúť
Každý chov holubů když se začíná je náročný.Některé plemeno je méně prošlechtěné na krásu a tedy je i méně náročné na chov.Začít s NVH můžete,pokud máte dost trpělivosti,zkušeností s jinýma holubama.Pokud začínáte holubařit,tak NVH bude pro vás hodně náročné plemeno.Vím o čem píši, choval jsem je 34 let. Z.Franta
Xfz98
napsal(a):
Skúsenosti mám s chovom kingov, pávikov, PH a chcel by som vedieť NVH neodchová mladé sám? Počul som že je s tým problém. Je to pravda?
Skušenosti tedy máte,tak nebrání nic tomu,aby jste se do chovu NVH pustil.NVH je schopen odchovávat svá holoubata zcela sám a poslední roky u mě byl průměrný odchov na pár 8 holoubat,ale i jeden pár zazářil a odchoval holoubat 14.Není to však pravidlem v současných chovech NVH.Již jsem o NVH napsal mnoho a tak doporučuji zde na tomto foru vyhledat vlákno,Moji NVH,které jsem založil a řádně přečíst.Tam vyhledejte můj diskusní příspěvek ze dne 21.4.2018-19,06 hod..,kde jsem současný stav NVH shrnul a to odpoví na Vaše všechny otázky.Nechci se zde znovu opakovat.Pokud budete cokoliv potřebovat můžete se ozvat na SZ,nebo: franta.kouty@centrum.cz.,rád odpovím.Přeji ať se daří.Zdeněk FRANTA