Zdravím, zde můžete ostatním přispět s tím, co není běžně k vidění... rarity, příběhy, zajímavé fotky atd.
Níže holubi k snímkované termovizí, tedy modrá (chladný povrch) až červená (nejvíce vyzařuje teplo do okolí).. okolní teplota, venku -3°C, holubník -1°C...
foto 1) na střeše po příletu- Kelebek
foto 2) párovačka, zajímavé je zahřívání mezi párem
foto 3) to samé
foto 4) samice na hnízdě, pod ní holoubě ten den líhlé!
foto 5) to samé, zajímavé jsou ztráty teplem u holouběte a jeho tepolta.
Foto1) běhák vytažený zpod peří
foto2) tepelná stopa po běháku při zandání zpět do tepla
foto3) stopa chladne...
foto4)...a chladne, vedlejší běhák a drápky zcela studené
foto5)... pro porovnání indický běžec.
... ještě něco přidám, ikdyž tohle "bohužel" není u nás na dvoře... už to tu v minulosti bylo, ale jako inspiraci toho, co se běžně nevidí :
https://www.youtube.com/watch?v=uROuifc6u_s.
prosím podělte se taky, nemusí to být fotky, zcela jistě máte nějaké nevšední zážitky, co jdou popsat..
Jirka.
jilson
napsal(a):
Zdravím, zde můžete ostatním přispět s tím, co není běžně k vidění... rarity, příběhy, zajímavé fotky atd.
Níže holubi k snímkované termovizí, tedy modrá (chladný povrch) až červená (nejvíce vyzařuje teplo do okolí).. okolní teplota, venku -3°C, holubník -1°C...
foto 1) na střeše po příletu- Kelebek
foto 2) párovačka, zajímavé je zahřívání mezi párem
foto 3) to samé
foto 4) samice na hnízdě, pod ní holoubě ten den líhlé!
foto 5) to samé, zajímavé jsou ztráty teplem u holouběte a jeho tepolta.
Velmi poučné
Pozdravujem. Velmi poučné. Zaujímalo by ma, či aj ďalší z otvorov- kloakálny bude vyžarovať teplú zónu. Tak ako to vidno u očí a uší. Poučné by bolo, či aj celý krdeľ holubov po pristání má "teplé" krídielko" v ohybe krídla.Takto to vyzerá u jednoho Kelebeka na zápal. Viackrát som si všimol, keď holub sedí na vajíčku, akoby bolo perím obklopené a koža sa dotýka vajíčka. Výraznejšie to poznáme u kvokajúcich kúr, sedia na vajíčkach akoby načepýrené, aby perie nebolo tak utiahnuté a lepšie zohrievala vajíčka. Isteže tu zohráva úlohu aj teplota neopereného holúbätka.Vďaka, výborné poznatky. J. Hrabal.
jilson
napsal(a):
... ještě něco přidám, ikdyž tohle "bohužel" není u nás na dvoře... už to tu v minulosti bylo, ale jako inspiraci toho, co se běžně nevidí :
https://www.youtube.com/watch?v=uROuifc6u_s.
prosím podělte se taky, nemusí to být fotky, zcela jistě máte nějaké nevšední zážitky, co jdou popsat..
Jirka.
Je to jen taková hloupost, holuby pouze pozoruji (se zájmem), když čekám na autobusovém nádraží na bus, jak se špacírují mezi lidmi a luxují drobečky, ale včera mne hrozně překvapilo, že holub nedokáže rozklovnout obyčejnou mandli (měla jsem jich pár v kapse). Vyloupnutou nesolenou mandli v té jemné hnědé slupce. I naši papoušci, kteří jsou hmotností cca 1/4 holuba, si s mandlí spolehlivě poradí, ale poměrně velký holub ne. Musela jsem mu ji rozšlápnout na drobnější kousky, to ho nadchlo a nezbyl ani drobeček. Naproti tomu kešu oříšek bez problémů
I ti městští holubi jsou krásní, i když na ně lidé spíš nadávají.
Uživatel s deaktivovaným účtem

saola
napsal(a):
Je to jen taková hloupost, holuby pouze pozoruji (se zájmem), když čekám na autobusovém nádraží na bus, jak se špacírují mezi lidmi a luxují drobečky, ale včera mne hrozně překvapilo, že holub nedokáže rozklovnout obyčejnou mandli (měla jsem jich pár v kapse). Vyloupnutou nesolenou mandli v té jemné hnědé slupce. I naši papoušci, kteří jsou hmotností cca 1/4 holuba, si s mandlí spolehlivě poradí, ale poměrně velký holub ne. Musela jsem mu ji rozšlápnout na drobnější kousky, to ho nadchlo a nezbyl ani drobeček. Naproti tomu kešu oříšek bez problémů
I ti městští holubi jsou krásní, i když na ně lidé spíš nadávají.
Holub patri do radu mekkozobych tudiz nemuze rozlousknout nic co je ve slupce proto se zivi nahym zrnem jako je psenice jecmen kukurice vikev apd. je schopny prijmat i potravu jako slunecnice ale tu praci z rozmelnenim slupky za nej udela zaludek s obsahem kaminku nebo gritu...hodne taky zalezi na velikosti dane potravy a jeji tvar pokud ji holub nodokaze poradne do zobaku uchopit automaticky ji ani nespolkne...uzete si vsimnout treba toho ze kdyz mestskemu holubu hodite kousek rohliku vetsi nez jeden cm tak ho bude potresem hlavy cupovat na mensi kousky.