Ph 2018

Poštovní holub
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2018 21:56

Dobrý večer. Tak co, kdo už má holoubata od ph ? Zejtra vložím foto.

24.2.2018 09:43
bohumil62

XXX.XXX.215.55

Mě nasedlo všech 18 párů během 5 dnů od 12.2. do 17.2. všech 36 vajíček. Nikdy se mi nepovedlo, aby to bylo takhle zaráz. Líhnout se to začne začátkem března, to má být docela mráz -15, tak budou holoubátka krásně zocelená smajlík

24.2.2018 10:58

První dvě okroužkovaná a dvě další ještě jsou malá na kroužky.

24.2.2018 18:35

Letos více než předchozí roky příroda ukazuje, že není kam spěchat, ba naopak. Líhnutí do minus 15st. je asi super na zocelení, ale jinak to nemá nic společného se skutečným jarem a jarní pohodou na holubníku.

25.2.2018 13:09
bohumil62

XXX.XXX.215.55

Únorová poohodička na holubníku, teplota venku -8, v holubníku -7 smajlík

25.2.2018 21:11

bohumil62 napsal(a):

Máte opravdu velmi pěkné holuby, klobouk dolů.

M.

25.2.2018 23:26
Tirat

XXX.XXX.47.192

Pěkní holuby to fakt jsou, ale měl bych strach že některá holoubata umrznou tak brzo.

26.2.2018 00:35

Dobrý večer.
Bohumil 62.
Odkud jste ? Fakt nádherní. Mám sto chutí si k vám zajed něco vybrat.

26.2.2018 12:26
bohumil62

XXX.XXX.215.55

V roce 2012 byly rekordní mrazy, hlásili, že na Kvildě naměřili - 41 a v té době bylo u nás v Kroměříži - 27, v holubníku mi teploměr ukazoval - 23. Šel jsem tam s obavou, že to bude masakr, protože holubice už z holoubat slezly a holoubata nebyla ještě pořádně opeřená. Neumrzlo ani jedno holoubě, naopak, vypadaly spokojeně a když jsem na ně sáhl, byly doslova horký. Pokud jsou staří holubi zdraví, dobře krmí, tak se není čeho bát. To za prvé a za druhé - mě se to začne líhnout od 3 března do cca 8 března a to už bude u nás na jižní moravě jaro smajlík Ta první snůška nebývá 100%, (většinou mívám od 18 párů cca 28 - 32 holoubat) tu dělám tak brzo pouze proto, že se už nemůžu dočkat smajlík

26.2.2018 21:28
pepakacko

XXX.XXX.72.41

bohumil62 napsal(a):

Máte moc pekne holuby také chovám postovni holuby v barvě zatím jsem je na hnízda nepustil počkám ještě týden pak jdu do toho mám ve voliere asi 35 páru tak se těším přeji ať se vám daří.

26.2.2018 21:52
Ufák

XXX.XXX.234.33

pigeon0002 napsal(a):
Máme se fajn

Nádherní holúbkovia...

26.2.2018 22:10
pigeon0002

XXX.XXX.146.23

Děkuji, ale s chovnou voliérou ještě raději čekám. s těmito krasavci a mnoha dalšími pro jistotu nikam nespěchám.

27.2.2018 17:42

27.2.2018 18:12

Přiložím foto, asi to sem nepatří, ale myslíte, že tato kaliforňačka má v sobě něco z pošty. Lítá rychle, vydrží i čtvrt hodiny v kuse, teď teda ne, je zavřená a trochu zkrmená, ale množí se jak divá s kalifornským. Prodal jsem ji kdysi do Havlíčkova Brodu (bydlím blízko Olomouce) a týden po tom se vrátila ke mně. Za to už ji nikdy neprodám, dobří holubi se vracejí. Je to ta úplně vpravo.
Díky za odpovědi, jestli je v tom pošta, nebo ne.

27.2.2018 18:29
pepakacko

XXX.XXX.72.41

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přiložím foto, asi to sem nepatří, ale myslíte, že tato kaliforňačka má v sobě něco z pošty. Lítá rychle, vydrží i čtvrt hodiny v kuse, teď teda ne, je zavřená a trochu zkrmená, ale množí se jak divá s kalifornským. Prodal jsem ji kdysi do Havlíčkova Brodu (bydlím blízko Olomouce) a týden po tom se vrátila ke mně. Za to už ji nikdy neprodám, dobří holubi se vracejí. Je to ta úplně vpravo.

Myslím si že ten postovni holub je v tom ja mám postovni holuby v barvě zavřené od podzimu ale volne mam modre a nějaké černé a přiletěla mi loni červena rysa supinata sparila se s černým postakem mam ponich modrou holubícku s červeným kaprovanim a léta s postakama jako divá pouze když sedne tak má silnější tělo po rysacce nechávám ji kdybych potřeboval doložit nějaký par jen na holoubata na jídlo verim ze do 5km by se vrátila Záruba.

27.2.2018 18:46
pepakacko

XXX.XXX.72.41

Ještě jednou jsem tu vaši holubicku prohlížel a moc toho kalifornaka v tom nevidím spíš postovni standard s letovým postakem ono Havlbrod a Olomouc je docela daleko na krizence s Kalifornakem to je jenom můj názor nikomu nic nepodsouvam v teto barvě mam postovni holubicku.

27.2.2018 20:31
bohumil62

XXX.XXX.215.55

Také souhlasím, kdyby mi to někdo ukázal a zeptal se, co to je za holoubka, odpověděl bych že - poštovní.

27.2.2018 21:40

Poštovní holub standard určitě.

28.2.2018 05:03
jo012810

XXX.XXX.96.211

Poštovní holub standard určitě.

Poštovní holub standard? Poštovní holub je jen jeden a to ten, co se vrací na svůj holubník co nejrychleji, z různých vzdáleností a má k tomu uzpůsobenu stavbu těla, která vznikla přísnou selekcí na výkon...To čemu se u nás s oblibou říka ph standard, má většinou hodně daleko právě k charakteristice ph. Ve světě a to se budu opakovat, vzniklo mnoho okrasných holubů na bázi poštovního holuba. nvh, gigant, americký, či anglický výstavní. Tito holubi se většinou nevyznačují právě charakteristickými vlastnostmi ph, ale jejich směr šlechtění se zabývá tělesnými tvary a ne letovými schopnostmi. Je škoda, že u nás se nenašla skupina odvážlivců, která by se snažila vyšlechtit např. českého výstavního holuba, ale stále "plácá" o ph standard. Je to něco podobného, jako by někdo tvrdil, že zakrslý anglický voláč, je vlastně brňák s rousy...Každý má úplně jinou charakteristiku svého chování a šlechtění.

28.2.2018 09:39
bohumil62

XXX.XXX.215.55

Mezinárodní standard poštovního holuba
Znění schválené kongresem FCI
Smysl a účel standardu.
Standard představuje ideální model tělesné stavby rychlého a vytrvalého
poštovního holuba.
Popis vychází ze současných znalostí. Je pro chovatele pomůckou k
získání vyšší dokonalosti a současně je měřítkem pro posuzování poštovních holubů na výstavách.
1.
Hlava.
Hlava je klenutá, pravidelně kulatá nebo na temeni lehce zploštělá. Zadní část hlavy
je důkladná, hluboká. Čelo je tvarováno na šířku i na výšku. Hlava je jemnější a menší u
holubice, mohutněji je vyvinutá u samečka.

atd atd - dalších 12 hlav smajlík

Prostě at´se to někomu líbí nebo ne, poštovní holub standard existuje smajlík a to je moc dobře.

28.2.2018 11:01

bohumil62 napsal(a):
Smysl a účel standardu.
poštovního holuba.
získání vyšší dokonalosti a současně je měřítkem pro posuzování poštovních holubů na výstavách.
1.
Hlava.
Hlava je klenutá, pravidelně kulatá nebo na temeni lehce zploštělá. Zadní část hlavy
je důkladná, hluboká. Čelo je tvarováno na šířku i na výšku. Hlava je jemnější a menší u

Prostě at´se to někomu líbí nebo ne, poštovní holub standard existuje smajlík a to je moc dobře.

Ano samozřejmě, chybí tam hlavně požadavek na minimální nalétané km, o tom asi chtěl hovořit pan Beran. Jinak standart bez výkonu jsme tu již mnohokráte probrali.

28.2.2018 19:14
jo012810

XXX.XXX.96.211

bohumil62 napsal(a):
Smysl a účel standardu.
poštovního holuba.
1.
Hlava.

Velký omyl příteli. Existuje standard poštovního holuba, o němž píšete, ale ne poštovní holub standard, jako samostatný druh holuba. Budu se opakovat, mnoho holubů vzniklo šlechtěním nějakých tvarových odlišností na bázi ph a o tom to je. v inzerci se přímo presentuje klub chovatelů holubů, kteří vznikli na bázi ph. To, že v ČSCH se začali posuzovat ph a vystavovat, je systémově špatně. Alespoň podle mne. Ale i na oceňovacích lístcích je uvedeno poštovní Holub, bez přívlastku.

28.2.2018 19:53
bohumil62

XXX.XXX.215.55

jo012810 napsal(a):
Velký omyl příteli. Existuje standard poštovního holuba, o němž píšete, ale ne poštovní holub standard, jako samostatný druh holuba. Budu se opakovat, mnoho holubů vzniklo šlechtěním nějakých tvarových odlišností na bázi ph a o tom to je. v inzerci se přímo presentuje klub chovatelů holubů, kteří vznikli na bázi ph. To, že v ČSCH se začali posuzovat ph a vystavovat, je systémově špatně. Alespoň podle mne. Ale i na oceňovacích lístcích je uvedeno poštovní Holub, bez přívlastku.

Ano, ale jak již zaznělo od nemonvh - bylo toto téma zde již mnohokrát prodiskutováno (myslím, že ve vlákně meulemas kaštan), ale my se bavíme o závodním poštovním holubovi, který je prostě výborný v ruce. Standard bez limitu, to je jiný druh holuba, řekl bych, že se to blíže někde napůl cesty mezi poštovním holubem a gigantem a já osobně takové nemám.

28.2.2018 20:35

Dobrý večer. Téma ph 2018 mělo být o holoubatech a ph sport a ne tady probírat nějakého standarda.

28.2.2018 21:47
raspic

XXX.XXX.209.216

Dobrý večer. Téma ph 2018 mělo být o holoubatech a ph sport a ne tady probírat nějakého standarda.

Poštovní holub standard určitě.JB 007 tak nevim!

28.2.2018 21:54
raspic

XXX.XXX.209.216

Moje He z cv poš, hol.v Hluku (kategorie standard).

1.3.2018 21:57

Dobrý večer. Chtěl jsem jen upozornit, kdo neviděl francouzský dokument: Apokalypsa Verdun,2. část, odvysílán 26.2. na čt2 zmínka o armádních poštovních holubech ( 25:50 min.). v té hrůze co se tenkrát udála, létali moc pěkní poštovní holubi.S pozdravem Pernica p.

8.3.2018 11:19
bohumil62

XXX.XXX.215.55

bohumil62 napsal(a):
Mě nasedlo všech 18 párů během 5 dnů od 12.2. do 17.2. všech 36 vajíček. Nikdy se mi nepovedlo, aby to bylo takhle zaráz. Líhnout se to začne začátkem března, to má být docela mráz -15, tak budou holoubátka krásně zocelená smajlík

Tak podtrženo sečteno: 30 holoubat a 6 čistých vajíček. Začíná nám zde jaro, je 8 stupňů, tak doufám, že se už zima nevrátí smajlík

8.3.2018 14:09
jo012810

XXX.XXX.96.211

Ať se podaří všechny odchovat a po skončení závodů holoubat ať z nich máte alespoň 5 budoucích skvělých závodníků a pokud dostanou i dost bodů na výstavě při splnění limitu, bude radost dvojnásobná...

8.3.2018 15:07
bohumil62

XXX.XXX.215.55

díky, až je dám do "školky" tak je nafotím, zatím jedna z loňska.

8.3.2018 19:04
pepakacko

XXX.XXX.72.41

Tak jsem je pustil na hnízda později než jindy snad to holoubci doženou.

22.6.2018 09:51

Zdravím všechny holubáře a hlavně pošťáčkáře,
letošní závodní sezóna je alespoň u mě krutá (velké ztráty), každý holoubek/holubička, který se vrátí z dlouhé trati se počítá

4.9.2018 16:20
bohumil62

XXX.XXX.215.55

tak letos 18 ztrát, docela by mě zajímalo, vím, že se to nikdo nikdy nedoví, kolik je z toho faktická ztráta, dravec, odchyt u jiného holubáře, zdravotní indispozice atd.

4.9.2018 16:53

Já si myslím že něco zůstane někde u věžáků ve městě něco fakt dravec a něco zahučí jinému holubáři do holubníku a nechá si je.

4.9.2018 21:14
pekol

XXX.XXX.153.85

Dúfam, že sa neurazíte, nechovám poštové holuby. Myslím si, že v terajšej situácii dávať na preteky mladé holuby bez vyvinutej imunity a bez možnosti účinnej vakcinácie pro virózam, ktoré ničia mladé holuby je asi nezodpovedné.
Rovnako je nezodpovedné vystavovať mladé holuby na jesenných výstavách. Toto praktizujem už viacero rokov (a nielen ja) a napriek tomu som pripravený na prepuknutie viróz mladých. PK.

5.9.2018 09:57

pekol napsal(a):
Dúfam, že sa neurazíte, nechovám poštové holuby. Myslím si, že v terajšej situácii dávať na preteky mladé holuby bez vyvinutej imunity a bez možnosti účinnej vakcinácie pro virózam, ktoré ničia mladé holuby je asi nezodpovedné.
Rovnako je nezodpovedné vystavovať mladé holuby na jesenných výstavách. Toto praktizujem už viacero rokov (a nielen ja) a napriek tomu som pripravený na prepuknutie viróz mladých. PK.

Zdravím! Ano, máte na to správný pohled, ovšem v chovu PH se toto jeví velmi dvousečně. Poslední tři roky se na závody mladých specializuji. Sezona 2016 byla korunována vítězstvím, sezona 2017 se po zdravotní stránce holubů i mojí nepovedla vůbec. Letos jsme díky nákazové situaci u mladých holubů museli celou sezonu posunout. Ztráty byly u mnohých tristní, protože chovatelé nedokáží ten počáteční problém s virozou vůbec identifikovat. Po všechny tři roky je to stejný projev, u mne vždy počíná po prvním společném nácviku tím, že holoubata po tomto nácviku přestanou 2-3 den trávit. A tady začíná ten problém. Pokud sic chovatel všimne až zeleného trusu a zvracení, tak to je již druhá fáze, mnohdy konečná. Chtěl jsem ale napsat něco jiného v návaznosti na Váš příspěvek. Pokud mladé holuby daný rok neprotrénujete, potom je vytratíte na jaře a zcela zbytečně jste pečoval o hejno nevyzkoušených holubů. A dále velký pozor na další věc. Pokud těmito virozami neprojdou holubi jako mladí, pak je okamžitě dostanou jako roční! Mám to vyzkoušené. A to je potom definitivní záděr, řešit toto v počátku sezony starých.

6.9.2018 19:00
bohumil62

XXX.XXX.215.55

pekol napsal(a):

zapoměl jsem uvést, že jsem psal o starých holubech, ne o holoubátkách smajlík

6.9.2018 22:10

bohumil62 napsal(a):
tak letos 18 ztrát, docela by mě zajímalo, vím, že se to nikdo nikdy nedoví, kolik je z toho faktická ztráta, dravec, odchyt u jiného holubáře, zdravotní indispozice atd.

Mně zbylo 14ks, doufám poštovních holubů. Ztráty veliké, ale co už se dá dělat.

5.5.2019 15:03
bohumil62

XXX.XXX.215.55

Tak jak jste na tom letos se ztrátama a léčením holoubat?

Přidejte reakci

Přidat smajlík