Prosím o určení pohlaví. Měla jsem za to, že se jedná o samici. Byla ale spářená se starým holubem, se kterým jsem neviděla se pářit. Vyřadili jsme ho a k mladé loňské samici jsem dala mladého samce. Bohužel se bili, tak jsem dala druhého samce a opět strašlivé boje. Tak jsem na vážkách jestli to nakonec nebude také samec. Pak by bylo zbytečné si dalšího samce držet. Tak zkouším touto cestou, třeba někoho s kyvadlem, nebo i podle hlavy atd. o určení pohlaví. Předem díky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

zelenafarma
napsal(a):
Prosím o určení pohlaví. Měla jsem za to, že se jedná o samici. Byla ale spářená se starým holubem, se kterým jsem neviděla se pářit. Vyřadili jsme ho a k mladé loňské samici jsem dala mladého samce. Bohužel se bili, tak jsem dala druhého samce a opět strašlivé boje. Tak jsem na vážkách jestli to nakonec nebude také samec. Pak by bylo zbytečné si dalšího samce držet. Tak zkouším touto cestou, třeba někoho s kyvadlem, nebo i podle hlavy atd. o určení pohlaví. Předem díky.
S fotky vám to stěží někdo posoudí a kyvadélko a další sarlatanske praktiky neuznávam...tak knemu dejte holubici a uvidíte jak bude reagovat.

zelenafarma
napsal(a):
Bohužel žádnou volnou už nemám Tak co radíte? Počkat ještě? Kloakální metodu neumím.
Použijte holubici z jiného páru jde o test tak na zhruba 15-20 sekund když je dáte k sobě okamžitě začne vrkat pokud je to holub jinac se zase začnou prat pokud to bude holubice.pak dejte vedet.

zelenafarma
napsal(a):
Musela jsem je už oddělit, protože ta holubice-holub tu druhou 100% holubici bila. Tak fakt nevím
Takze ten holub bude holubice...pokud budete parovat tak nejlepe by bylo v parovacce coz je vetsi klec ktera je rozdelena napul kdy holubi na sebe vidi ale nemuzou k sobe(neco jako jsou klece na vystavach 40x40) kde do jedne poloviny date holuba a do druhe date holubici.holub se ji muze dvorit bez toho aby se nejak napadali a holubice po par dnech zmekne a necha se.vetsinou staci tri nebo ctyri dny.ja sem to mel letos takhle u stavaku kdyz sem je dal do budniku byl to malem boj na zivot a na smrt ale po parovani v parovacce bylo vse ok a pristi tyden se jim budou lihnout holoubata.

zelenafarma
napsal(a):
Super, hned jdu pověřit manžela ať něco vyrobí.Díky a dám vědět.
Bohate bude stacit klec o velikosti 80x40x40(delka x hloubka x vyska plus ta jedna prepazka aby vzikli dve casti 40x40x40)

zelenafarma
napsal(a):
Uz je vyřešeno. Mám velké asi 1,5m dlouhé králíkárny. Manžel udělal uprostřed přepážku z pletiva. Vznikly dva větší boxy. Oba bojovníci už jsou umístěni. Tak jsem zvědavá.
Kingy sem sice nikdy nechoval ale je o nich znamo ze jsou dost agresivni proto je vetsinou chovatele chovaji v samostatnach volierach po parech...tak at se dilo zdari a dejte pak vedet co a jak
Jo to máte pravdu jsou to bojovníci. Máme ale velký holubník a pouze 5 párů, tak se to rozmělní. Vím, že chovatelé kingů-profíci je chovají odděleně po párech, ale jeden takový chov jsem navštívila a připadalo mi to takové umělé, hlavně odchovat co nejvíc mláďat jsou zavření v odchovnách, nikdy nevidí slunko ani třeba vodu na koupání. u nás mají výlet nebo spíš výlez ven na trávu na dvůr. Nikdy jsem taky neměla problémy s mladými. Někteří chovatelé odebírají vajíčka a nechávají vysedět nebo mláďata dokrmit jinými holuby. Vím že hodně používají pošťáky nebo lahore. Já nechávám všechno na samotných rodičích. Loni jsem měla tolik mladých, že jsem nevěděla co s nima No už jsou v mražáku, ale byla to malá zabijačka, když jsme do toho pustili Samozřejmě ty nadějné kusy nechávám. Vidíte a ta holubice je jedna z těch loňských. Je docela velká a proto je možná tak dominantní. k ní jsem dala 3-letého vyzkoušeného samce, tak snad si s ní chlapec poradí
Tak se ozývám po několika dnech. Páru jsem umístila do dvou boxů rozdělených pletivem. Nechala jsem je 4 dny. Bohužel žádné projevy námluv se nekonaly. Tak jsem je vypustila zpátky do holubníku a vše se vrátilo k normálu "Samice" se opět bije se všemi z holubníku a samec který s ní měl být spářený, tak pro změnu bije ji... Jak jsem psala v loni byl spářená se starým samcem krmili se, ale nepářili se. Samce jsme zabili a ona už nikoho vedle se nesnese? nebo jak si to mám vysvětlit?

zelenafarma
napsal(a):
Tak se ozývám po několika dnech. Páru jsem umístila do dvou boxů rozdělených pletivem. Nechala jsem je 4 dny. Bohužel žádné projevy námluv se nekonaly. Tak jsem je vypustila zpátky do holubníku a vše se vrátilo k normálu "Samice" se opět bije se všemi z holubníku a samec který s ní měl být spářený, tak pro změnu bije ji... Jak jsem psala v loni byl spářená se starým samcem krmili se, ale nepářili se. Samce jsme zabili a ona už nikoho vedle se nesnese? nebo jak si to mám vysvětlit?
Nejdřív Vám odpovim na vaši poslední větu, ikdyz se holubi na obrázcích či obrazech zvecnuji jako symbol lásky věrnosti a podobně je to vcelku nesmysl holubi sice žijou monogamne ale ne až tak pokud dostanou možnost zahne holub i holubice...holubici prozatím nechte tak jak je případně ji oddelte od chovného hejna a počkejte až se víc oteplí a pak celý proces zopakujte...holub ji napadat nemusí nejspíš ji jen "nahání"na hnízdo ale pokud to ona neopětuje může se Vám zdát že ji napadá...čím krmite?pokud krmítek jen nějakým základem třeba pšenice, ječmen, kukuřice tak se Vám párovat nebudou...Víte těch možností je vcelku dost třeba může jít i ó hormonální poruchu nebo je jen prostě agresivní(u Kingu nic nového) a tudíž nevhodná pro další chov...menší rada pro další sezónu...pokud máte možnost tak na zimu holuby rozdělte podle pohlaví párování Vám půjde ohodne snadneji
pokud máte možnost tak na zimu holuby rozdělte podle pohlaví párování Vám půjde ohodne snadneji SOUHLAS ale pokud krmíte jen nějakým základem třeba pšenice, ječmen, kukuřice tak se Vám párovat nebudou...NESOUHLAS.Mě se spařili i v těchto mrazech a jen na ječmenu.Myslim, že v době pařeni to o tom krmeni moc neni.Někteři nemaji problem a jini potřebuji vice času a teplo.Rozdělit a počkat ale ani tak nemate zaruku.Takto složeny par "nasilim" většinou stoji za prd.
Děkuju za rady, nebudu to hrotit a počkám až se oteplí.Mám dva volné samce, ale ani s jedním ta megera nechce být. Už jsem si říkala jestli to není třeba hermafrodit? Přitom s tím starochem byli jak můj s mojí. Jinak krmím kompletní směsí pro holuby od Avicentry-Holub Standard. Je to směs různých zrnin- pšenice, ječmen, kukuřice, slunečnice, vikev, hrách, proso a nevím co ještě. Míchám do toho vitamíny pro holuby a omastím trochu ostropestřecovým olej. Přes sezonu ještě přidávám granule. Vím že chovatelé kingů rozdělují páry před chovnou sezonou, ale já to nechávám tak. Připadá mi to takové násilné. Osvědčené páry prostě zůstávají spolu. Ikdyž... S tím zahýbáním máte pravdu. Většinou samci se motají a pojímají s mladými nespářenými holubicemi
Re:raspic -krásné kousky.

raspic
napsal(a):
pokud máte možnost tak na zimu holuby rozdělte podle pohlaví párování Vám půjde ohodne snadneji SOUHLAS ale pokud krmíte jen nějakým základem třeba pšenice, ječmen, kukuřice tak se Vám párovat nebudou...NESOUHLAS.Mě se spařili i v těchto mrazech a jen na ječmenu.Myslim, že v době pařeni to o tom krmeni moc neni.Někteři nemaji problem a jini potřebuji vice času a teplo.Rozdělit a počkat ale ani tak nemate zaruku.Takto složeny par "nasilim" většinou stoji za prd.
Příteli je třeba dělat rozdíl mezi Kingem a pošťákem tam dělá krmivo vcelku hodně

Pošťáka sem schopný odchovat i na obyčejným ječmenu ale Kinga takhle neodchovate tim nijak nezhazuji chovatele PH...
napsal(a):
Pošťáka sem schopný odchovat i na obyčejným ječmenu ale Kinga takhle neodchovate tim nijak nezhazuji chovatele PH...
Čím více "přešlechtěný" holub, tím více potřebuje speciální zacházení včetně krmiva. PH a věžáci, kteří mají většinou velký podíl krve PH, odchovávat i za nepříznivých podmínek. King, či např. krátkozobí (speciální drobné krmivo) se většinou na ječmenu nezapáří a neodchovají...

napsal(a):
Ahoj, je třeba si uvědomit, že Petr alias raspic je a byl špičkový chovatel kingů a nejen PH, tudíž jeho fotky i rady jsou z jeho holubníku, nikoliv střelba od boku, tož asi tak. Zdraví Martin.

napsal(a):
Ahoj, je třeba si uvědomit, že Petr alias raspic je a byl špičkový chovatel kingů a nejen PH, tudíž jeho fotky i rady jsou z jeho holubníku, nikoliv střelba od boku, tož asi tak. Zdraví Martin.
Čau Marťas, sem rád že se do diskuse zapojil i chovatel Kingu přítel Petr alias Raspic tudíž může fundovaneji poradit on...jak už sem psal kingy sem nechoval a vycházím jenom zmojich znalosti tj.ze holub se začíná párovat a množit až když má dost potravy pro sebe i holoubata...pošťák je specifikum ó tom si myslím nemusíme povidat

napsal(a):
Čau Marťas, sem rád že se do diskuse zapojil i chovatel Kingu přítel Petr alias Raspic tudíž může fundovaneji poradit on...jak už sem psal kingy sem nechoval a vycházím jenom zmojich znalosti tj.ze holub se začíná párovat a množit až když má dost potravy pro sebe i holoubata...pošťák je specifikum ó tom si myslím nemusíme povidat
Marťas ještě dodám že pár chovatelů Kingu znám a na ječmenu to opravdu nejde
napsal(a):
Příteli je třeba dělat rozdíl mezi Kingem a pošťákem tam dělá krmivo vcelku hodně
Myslím že všichni pochopili že můj příspěvek patřil ke kinům nikoli PH.Proto jsem přiložil i foto z mého chovu.Mimo jiné do 2016 jsem úspěšně vystavoval.Má zkušenost.Nikoli ráda nějakého kamaráda.Navíc motate parování a odchov.Dvě zcela odlišné věci. Asi tak.

raspic
napsal(a):
Myslím že všichni pochopili že můj příspěvek patřil ke kinům nikoli PH.Proto jsem přiložil i foto z mého chovu.Mimo jiné do 2016 jsem úspěšně vystavoval.Má zkušenost.Nikoli ráda nějakého kamaráda.Navíc motate parování a odchov.Dvě zcela odlišné věci. Asi tak.
Petr má pravdu. Ovšem zadavateka zbytečně ztrácí čas a sílu s jakýmsi zmetkem v holubníku.
1. v loni jakoby byla v páru, ale odchov čistá 0
2. letos se to zapářit nechce a řeže to ostatní holuby.
Má otázka tudíž zní, co od tohoto očekáváte a proč toto zvíře automaticky nevyřadíte jako k chovu nevhodné?
U holubů platilo a vždy bude platit, že méně je obvykle více. Dávat šanci nevhodným jedincům znamená vždy cestu do pekel a zbytečné starosti.
M.N.

raspic
napsal(a):
Pane Petře nechci se tady svama dohadovat jestli mám pravdu já vy nebo někdo jiný...každý máme svůj postup a své zkušenosti...ale můžu vám z jistotou říct že pokud bych krmil střídmě třeba jen ječmenem tak nesparuju ani ty dvě planky co mi chybí v plotě.mj.parovani a odchov jsou dvě navazující věci na sobě proto sem psal že do jisté míry může chovatel párování ovlivnit i stravou(tj.podavat pestřejší krmivo)fotky Vašich Kingu sem viděl teprve až tet...psal sem s mobilu a tam se mi fotky nezobrazily proto byla moje reakce taková jaká byla.
napsal(a):
Pane Petře nechci se tady svama dohadovat jestli mám pravdu já vy nebo někdo jiný...každý máme svůj postup a své zkušenosti...ale můžu vám z jistotou říct že pokud bych krmil střídmě třeba jen ječmenem tak nesparuju ani ty dvě planky co mi chybí v plotě.mj.parovani a odchov jsou dvě navazující věci na sobě proto sem psal že do jisté míry může chovatel párování ovlivnit i stravou(tj.podavat pestřejší krmivo)fotky Vašich Kingu sem viděl teprve až tet...psal sem s mobilu a tam se mi fotky nezobrazily proto byla moje reakce taková jaká byla.
Tak jsme malinko odbočili a vytvořili vlastni vlakno raspic/bflmpz.Zelenafarma určitě vybere potřebne info a ostatni vypusti.At se daři!
Tak pánové, ty informace od vás se mi zdají logické. To co se mi zdálo do chovu jako nadějný jedinec, ale bohužel jak píšete je konfliktní zmetek. Pořád jsem tomu dávala šanci, protože jsem vyřadila samice, které sice byly ověřené, ale moc se mi typově nelíbily. Tak mi zůstali 2 samci.Alespoň jednoho jsem se nechtěla vzdát, jem mu dopřát mladou samici. Co se týká krmení, myslím mají u nás nadstandard. Takže tím to nebude. Asi máte pravdu, že to nemá cenu. Vidím to dnes a denně. Neustále bojuje se všema. Ani náznak nějakých námluv