Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.3.2018 12:15
Kucerka

XXX.XXX.39.53

Dobrý den,
prosím o radu - nevíte někdo, jak zabránit holubům, aby ničili truhlíky s kytkama? Ozobávají je, lámou, prostě do nich pořád lezou . Jsou to naši holubi, až na tohle s nimi nemám problém. Nemůžu mít truhlíky na oknech, na zdi kolem domu, ani na zemi, vždycky mi všechno zlikvidují. Asi nejvíce si oblíbili muškáty . Asi se to bude zdát, jako banalita, ale člověk se i o ty kytičky musí starat, piplá se s nimi...a pak žádná radost. Četla jsem, že jsou různé postřiky, atrapy třeba havrana atd. ale chtěla bych něco osvědčeného (a hlavně nezávadného, nechci se jich zbavit, jen je vypudit z těch kytek ), protože nevěřím, že je to jen můj problém .
Předem díky

2.3.2018 15:06
Rotvik

XXX.XXX.176.249

Dobrý den,
co poradit
jako holubář, radím jedinné
buďte ráda, že jim chutná

2.3.2018 15:31
lupus4

XXX.XXX.67.157

Pletivový nástavec

2.3.2018 16:02
paskov244

XXX.XXX.120.12

Asi mají málo holubího gritu zkuste jim přidat trochu soli, já dávám sůl do gritu rozpustím polevkovou lžíci soli ve vodě a zamíchám s antuku.

2.3.2018 17:08
jo012810

XXX.XXX.96.211

lupus4 napsal(a):
Pletivový nástavec

Dát pod pletivo, jak píše kolega, ale určitě jim chybí něco zeleného. Dodával jsem na jemno nakrájené a přisolené listy salátu, či jiné, které byly k dispozici. nebo jsem předkládal bedýnku na "okus" s řeřichou, která rychle roste, Nicméně holubi si vždy hledají to co jim chybí. Někomu třeba likvidují sadbu salátu, kedluben aj. na záhonech. z pohledu holubáře, se je třeba zamyslet co jim může chybět a to jim dodat. Pokud to nepomáhá, pak rostlinky ochránit mechanicky pletivem.

2.3.2018 20:45
Kucerka

XXX.XXX.48.150

Pro "rotvik" - Manžel je holubar, ja mám raději ty kytičky .

Jinak všem děkuji za rady, urcite vyzkoušíme. Pletivo bude jako poslední možnost .

3.3.2018 08:50
2mazutak

XXX.XXX.3.12

zdravím.já si myslím, že holubům nic nechybí, myslím si, že je to již zlozvyk.míval jsem v hejnu holoubka, který lítal na záhon se sazenicemi aster, neozobával je, ale přímo zničil, vždy rostlinku uštípl celou, odhodil a šel na další, jiných rostlin si nevšiml.podotýkám, on jediný z celého hejna.choval se tak jako by nic jiného zeleného neexistovalo.jiný si zase našel v kůlně hřebíky a nanosil si je na hnízdo.jak tu již někdo uvedl, zkuste jim nabídnout truhlík s lichořeřišnicí, třeba to pomůže.ale kytičky přikryté pletivem moc parády nenadělají.budete muset vybírat, bud kytičky, nebo holubi.myslím si, že jste mněla na holubníku jednotlivce jako já, který to naučil ostatní.bude to stejné, jako třeba požírání vajec u slepic, prostě návyk, který se těžko odstranuje.zkuste umístit truhlíky tam, kam nevidí.nic jiného se již dělat nedá.

3.3.2018 08:57
lupus4

XXX.XXX.20.90

kytičky přikryté pletivem moc parády nenadělají

tj, pravda, ale zelené umělohmotné moc v pohledu neruší

3.3.2018 09:50
kouták

XXX.XXX.168.33

Zdravím.V jarních měsících plení vše zelené.V době, kdy to u mě ještě létalo, někdo poradil vojtěškové granule.Trochu jsem je nadrtil a přidával do zrní asi od února a byl klid hlavně v rodině, že nelezou na záhony.Nevím, zda to pomůže u Vás, ale proč to neudělat.Kouťák.

3.3.2018 10:51
Kucerka

XXX.XXX.48.150

Bohužel si také myslím, že je to zlozvyk viz."2mazutak". Holuby nemáme poprvé, ty, co jsme meli dřív, ty to nedělali. Vzdy, když jsem prijizdela z prace, sedělo všech šest holubu v jednom truhliku, když ho zlikvidovali, preletli na druhý . Na chvíli pomohly zapichane drátky, nebo špejle v truhliku . Loni už jsem to pak vzdala, ale letos jdu do " boje " , nechci se vzdát ani holubu, ani kytiček. Zkusím ty vojtezkove granule, udělám jim rerichovy záhon a připadne i sul do gritu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík