Lidičky co mají rádi barvičky u postovnich holubu nemusí s nimi létat pouze pro radost na holubniku - Komu se nezdá ze to není PH( nema naletano )-nám to nevadi budu rád za každou fotku díky.
Určitě jsou někteří PH zajímavě zbarvení a je mnohdy na ně radost pohledět. Bylo by však dobré, kdyby i k těm barvám byly uvedeny výkony, aby se dalo mluvit o PH a ne o nějakých hobby chovech barevných holubů na bázi holuba poštovního. Protože PH je právě charakteristický svými výkony a jeho zbarvení je naprosto nepodstatný znak. Ale jinak přeji všem holubářům, ať si chovají, co se jim líbí, ale měli by ctít terminologii.
nááádherná zvířata, tam bych si tedy vybral
škoda, že ty reakce nepřidá někdo, kdo je ve výsledcích ve špičce oblasti, kdo má % úspěšnost nad 40%
Já řadím chovatele PH do 3 skupin 1 - fanatici, kteří ty zvířata milují a obětují jim vše a dělají to rádi a je je úplně fuk, jestli závodí, nebo z různých důvodů nezávodí a chci věřit, že je jich hodně.2 - špičkoví chovatelé, to jsou ti, kteří jsou známí a kteří mají skutečně výsledky, těch je zhruba 30 v celé ČR.3 - stafáž, křoví pro ty z bodu 2. Jediný rozdíl mezi bodem 1 a 3 vidím : ti barvičkáři mají krásné barevné holoubky, ale nemají žádné výsledky a ti ze stafáže mají modré pruhové a modré kapraté holoubky a rovněž nemají žádné výsledky.
Chlapi at´se vám všem daří odchovy !
dobrý den, dám příklad : koupim si od chovatele poštovních holubů holoubě ( je to poštovní holub ). Již na záčátku je jasné že závodit nechci, chci jen chovat, stane se tak tedy tento holoubek jak píšete již jen holoubkem pouze barevným, protože PH to teda být nemůže, nelétá závody, nemá výkon. Jak to vlastně je ?
S pozdravem Boubelík Roman.
boubin
napsal(a):
dobrý den, dám příklad : koupim si od chovatele poštovních holubů holoubě ( je to poštovní holub ). Již na záčátku je jasné že závodit nechci, chci jen chovat, stane se tak tedy tento holoubek jak píšete již jen holoubkem pouze barevným, protože PH to teda být nemůže, nelétá závody, nemá výkon. Jak to vlastně je ?
S pozdravem Boubelík Roman.
Pokusím se odpovědět na váš dotaz. Pokud si přinesete holoubata z chovu, kde se provádí selekce na podstatnou vlastnost PH, tj. spolehlivý a co nejrychlejší návrat na domovský holubník z různých vzdáleností, pak máte doma poštovní holuby. Pokud si je budete chovat, a selektovat na podstatnou vlastnost pro PH a to může probíhat i jen soukromým vypouštěním z různých vzdáleností (min.150 km) a sledovat a vybírat i pro vás zajímavé barvy, pak budete mít stále PH. Pokud nebudete selektovat podstatnou vlastnost PH, pak za několik generací budete mít pošťáky asi takové, jací jsou dnes pražští krátkozobí rejdiči, kteří již nerejdí v hejnech, ale jsou chováni, jako holubi tvaru a to většinou ve voliérách. Je třeba se rozhlédnout trochu po světě. Např. Anglický tippler má dva směry šlechtění. Závodní, který se selektuje na délku letu a výstavní, který se šlechtí na tvar a barvy. A každý si může vybrat, co preferuje. U nás se zatím míchají hrušky s jablky a terminologie jde stranou. Jistě někdo může namítnout, že to není důležité, že jde o slovíčkaření. Vždyť jde vždy jen o holubu. Toto tvrzení je asi tak pravdivé, jako že hodinky a holinky jsou obě od H a obě se natahují a proto jde o stejnou věc. Tím ale vůbec nechci brát radost všem těm, kterým učarovala životaschopnost a jejich barevná variabilita(bohužel často dosažená přikřížením jiných plemen) u PH. Každý má své preference, jen by se měl přidržovat odpovídající terminologie. Fandím všem holubářům, ať chovají purclíka, PH a nebo anglického voláče. A bohužel dnes již jen tiše závidím, neboť chov holubů, po více než 50 létech je pro mne tabu ze zdravotních důvodů.
jo012810
napsal(a):
Pokusím se odpovědět na váš dotaz. Pokud si přinesete holoubata z chovu, kde se provádí selekce na podstatnou vlastnost PH, tj. spolehlivý a co nejrychlejší návrat na domovský holubník z různých vzdáleností, pak máte doma poštovní holuby. Pokud si je budete chovat, a selektovat na podstatnou vlastnost pro PH a to může probíhat i jen soukromým vypouštěním z různých vzdáleností (min.150 km) a sledovat a vybírat i pro vás zajímavé barvy, pak budete mít stále PH. Pokud nebudete selektovat podstatnou vlastnost PH, pak za několik generací budete mít pošťáky asi takové, jací jsou dnes pražští krátkozobí rejdiči, kteří již nerejdí v hejnech, ale jsou chováni, jako holubi tvaru a to většinou ve voliérách. Je třeba se rozhlédnout trochu po světě. Např. Anglický tippler má dva směry šlechtění. Závodní, který se selektuje na délku letu a výstavní, který se šlechtí na tvar a barvy. A každý si může vybrat, co preferuje. U nás se zatím míchají hrušky s jablky a terminologie jde stranou. Jistě někdo může namítnout, že to není důležité, že jde o slovíčkaření. Vždyť jde vždy jen o holubu. Toto tvrzení je asi tak pravdivé, jako že hodinky a holinky jsou obě od H a obě se natahují a proto jde o stejnou věc. Tím ale vůbec nechci brát radost všem těm, kterým učarovala životaschopnost a jejich barevná variabilita(bohužel často dosažená přikřížením jiných plemen) u PH. Každý má své preference, jen by se měl přidržovat odpovídající terminologie. Fandím všem holubářům, ať chovají purclíka, PH a nebo anglického voláče. A bohužel dnes již jen tiše závidím, neboť chov holubů, po více než 50 létech je pro mne tabu ze zdravotních důvodů.
Tento članek by si měli přečist všichni holubaři.At už chovaji holinky či hodinky... Tím ale vůbec nechci brát radost všem těm, kterým učarovala životaschopnost a jejich barevná variabilita(bohužel často dosažená přikřížením jiných plemen) u PH. Každý má své preference, jen by se měl přidržovat odpovídající terminologie. Fandím všem holubářům, ať chovají purclíka, PH a nebo anglického voláče. A bohužel dnes již jen tiše závidím, neboť chov holubů, po více než 50 létech je pro mne tabu ze zdravotních důvodů.Moudry to PÁN!Super nazor.Zdravim Vás.
Pouze jsem reagoval na članek jo012810, Nic vic nic min.Že by tento rozumny pan napsal pravdu?Napada mě potr, husa atd..Že by vas panove někdo peskoval za vaše fota barevnych holubu na PH 2017 sport ?Diskuse-nazor.A fota vkladam jen nemam zajimave barvy.Znovu si přečtěte ten članek.Asi nepochopili.Jak řika muj kamarad PRO B... JEŠTĚ JEDNOU.A na vaše vlakno dejte přistupove heslo.Zdravim.
Pro mileho pana s prezdivkou (raspic)Já vám jen odpověděl s pánem souhlasím proc ne tak nevím co mě napadate jako potrefena husa se chovate vy vlakno( PH 2017 sport )na diskusi není, je PH 2017 ! tak pro B... JEŠTĚ JEDNOU (cituji jen vas) čekal jsem fotky barevných holubu ne hádky a hloupý tlachání o přístupovém heslu a také Zdravím.
raspic
napsal(a):
Rozhodně nemam umysl napadat či uražet.Berete li to jako utok tak se OMLOUVAM, Asi se neumim vyjadřit.Pozdrav z Raspenavy.Petr Štětina.
Ok vždyť jsme jen lidi ja taky budu radši s vámi komunikovat jako přítel zloby je na světe moc a dělat si nepřátele kvůli holubum to snad nechce nikdo tak vše dobre a pozdrav z Klikova u Suchdola nad Lužnicí Josef Záruba.
Uživatel s deaktivovaným účtem

pepakacko
napsal(a):
A zase.
Nááádherní, mám slabost pro jakékoliv barevně pěkné holoubky, já myslím že ať jde o poštovní letové nebo standarty, tak jsou to prostě pěkní holubi, zvláště když se barva vydaří a nejsou samí modří a černí. Sám takovou nádheru nemám, třeba straky mám kelebeky nebo kříženci nebo špatně kreslené barevnohlávky, ale nejhezčí jsou stříkaní.
J. Erlec.

napsal(a):
Nááádherní, mám slabost pro jakékoliv barevně pěkné holoubky, já myslím že ať jde o poštovní letové nebo standarty, tak jsou to prostě pěkní holubi, zvláště když se barva vydaří a nejsou samí modří a černí. Sám takovou nádheru nemám, třeba straky mám kelebeky nebo kříženci nebo špatně kreslené barevnohlávky, ale nejhezčí jsou stříkaní.
J. Erlec.
No je třeba si neplést černou a tmavě modrou kapratou...u pošťáků je černá barva hodně sporadická...vše prozradí krajní rydovaky
Tady jsou fotky mých holubů zajímalo by mě, kdy se jedná o stříbrnou a kdy o milku. Za kvalitu fotek a peří se omlouvám moc se jim to v té klícce nelíbilo
Tak první barevná snůška je komplet odstavená a za dva dny se začne líhnout druhá snůška. Přidávám pár fotek.