Fotky postovnich holubu v zajímavých barvach

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.3.2018 13:24
pepakacko

XXX.XXX.72.41

Lidičky co mají rádi barvičky u postovnich holubu nemusí s nimi létat pouze pro radost na holubniku - Komu se nezdá ze to není PH( nema naletano )-nám to nevadi budu rád za každou fotku díky.

14.3.2018 15:17
jo012810

XXX.XXX.96.211

Určitě jsou někteří PH zajímavě zbarvení a je mnohdy na ně radost pohledět. Bylo by však dobré, kdyby i k těm barvám byly uvedeny výkony, aby se dalo mluvit o PH a ne o nějakých hobby chovech barevných holubů na bázi holuba poštovního. Protože PH je právě charakteristický svými výkony a jeho zbarvení je naprosto nepodstatný znak. Ale jinak přeji všem holubářům, ať si chovají, co se jim líbí, ale měli by ctít terminologii.

14.3.2018 15:50
pepakacko

XXX.XXX.72.41

Tuto reakci jsem čekal -Jsem BARVIČKAR mam jenom nějaké barevne holuby na bázi postovniho holuba bez výkonu a dělám to rad a mam je rad - chtěl jsem se vyhnout slovickareni (nikomu nevnucuji barevne holuby bez výkonu ) doufám že někdo vloží také nějakou fotku DÍKY.

14.3.2018 16:37
bohumil62

XXX.XXX.215.55

nááádherná zvířata, tam bych si tedy vybral smajlík
škoda, že ty reakce nepřidá někdo, kdo je ve výsledcích ve špičce oblasti, kdo má % úspěšnost nad 40% smajlík
Já řadím chovatele PH do 3 skupin 1 - fanatici, kteří ty zvířata milují a obětují jim vše a dělají to rádi a je je úplně fuk, jestli závodí, nebo z různých důvodů nezávodí a chci věřit, že je jich hodně.2 - špičkoví chovatelé, to jsou ti, kteří jsou známí a kteří mají skutečně výsledky, těch je zhruba 30 v celé ČR.3 - stafáž, křoví pro ty z bodu 2. Jediný rozdíl mezi bodem 1 a 3 vidím : ti barvičkáři mají krásné barevné holoubky, ale nemají žádné výsledky a ti ze stafáže mají modré pruhové a modré kapraté holoubky a rovněž nemají žádné výsledky. smajlík
Chlapi at´se vám všem daří odchovy !

14.3.2018 22:16
boubin

XXX.XXX.72.225

dobrý den, dám příklad : koupim si od chovatele poštovních holubů holoubě ( je to poštovní holub ). Již na záčátku je jasné že závodit nechci, chci jen chovat, stane se tak tedy tento holoubek jak píšete již jen holoubkem pouze barevným, protože PH to teda být nemůže, nelétá závody, nemá výkon. Jak to vlastně je ?
S pozdravem Boubelík Roman.

14.3.2018 23:06
pepakacko

XXX.XXX.72.41

Podle mne je to porad PH a podle některých co zavodi to nebude PH - vždyť je to jedno hlavně že z nich máte radost a vám se líbi

15.3.2018 10:10
jo012810

XXX.XXX.96.211

boubin napsal(a):
dobrý den, dám příklad : koupim si od chovatele poštovních holubů holoubě ( je to poštovní holub ). Již na záčátku je jasné že závodit nechci, chci jen chovat, stane se tak tedy tento holoubek jak píšete již jen holoubkem pouze barevným, protože PH to teda být nemůže, nelétá závody, nemá výkon. Jak to vlastně je ?
S pozdravem Boubelík Roman.

Pokusím se odpovědět na váš dotaz. Pokud si přinesete holoubata z chovu, kde se provádí selekce na podstatnou vlastnost PH, tj. spolehlivý a co nejrychlejší návrat na domovský holubník z různých vzdáleností, pak máte doma poštovní holuby. Pokud si je budete chovat, a selektovat na podstatnou vlastnost pro PH a to může probíhat i jen soukromým vypouštěním z různých vzdáleností (min.150 km) a sledovat a vybírat i pro vás zajímavé barvy, pak budete mít stále PH. Pokud nebudete selektovat podstatnou vlastnost PH, pak za několik generací budete mít pošťáky asi takové, jací jsou dnes pražští krátkozobí rejdiči, kteří již nerejdí v hejnech, ale jsou chováni, jako holubi tvaru a to většinou ve voliérách. Je třeba se rozhlédnout trochu po světě. Např. Anglický tippler má dva směry šlechtění. Závodní, který se selektuje na délku letu a výstavní, který se šlechtí na tvar a barvy. A každý si může vybrat, co preferuje. U nás se zatím míchají hrušky s jablky a terminologie jde stranou. Jistě někdo může namítnout, že to není důležité, že jde o slovíčkaření. Vždyť jde vždy jen o holubu. Toto tvrzení je asi tak pravdivé, jako že hodinky a holinky jsou obě od H a obě se natahují a proto jde o stejnou věc. Tím ale vůbec nechci brát radost všem těm, kterým učarovala životaschopnost a jejich barevná variabilita(bohužel často dosažená přikřížením jiných plemen) u PH. Každý má své preference, jen by se měl přidržovat odpovídající terminologie. Fandím všem holubářům, ať chovají purclíka, PH a nebo anglického voláče. A bohužel dnes již jen tiše závidím, neboť chov holubů, po více než 50 létech je pro mne tabu ze zdravotních důvodů.

15.3.2018 18:28
raspic

XXX.XXX.209.127

jo012810 napsal(a):
Pokusím se odpovědět na váš dotaz. Pokud si přinesete holoubata z chovu, kde se provádí selekce na podstatnou vlastnost PH, tj. spolehlivý a co nejrychlejší návrat na domovský holubník z různých vzdáleností, pak máte doma poštovní holuby. Pokud si je budete chovat, a selektovat na podstatnou vlastnost pro PH a to může probíhat i jen soukromým vypouštěním z různých vzdáleností (min.150 km) a sledovat a vybírat i pro vás zajímavé barvy, pak budete mít stále PH. Pokud nebudete selektovat podstatnou vlastnost PH, pak za několik generací budete mít pošťáky asi takové, jací jsou dnes pražští krátkozobí rejdiči, kteří již nerejdí v hejnech, ale jsou chováni, jako holubi tvaru a to většinou ve voliérách. Je třeba se rozhlédnout trochu po světě. Např. Anglický tippler má dva směry šlechtění. Závodní, který se selektuje na délku letu a výstavní, který se šlechtí na tvar a barvy. A každý si může vybrat, co preferuje. U nás se zatím míchají hrušky s jablky a terminologie jde stranou. Jistě někdo může namítnout, že to není důležité, že jde o slovíčkaření. Vždyť jde vždy jen o holubu. Toto tvrzení je asi tak pravdivé, jako že hodinky a holinky jsou obě od H a obě se natahují a proto jde o stejnou věc. Tím ale vůbec nechci brát radost všem těm, kterým učarovala životaschopnost a jejich barevná variabilita(bohužel často dosažená přikřížením jiných plemen) u PH. Každý má své preference, jen by se měl přidržovat odpovídající terminologie. Fandím všem holubářům, ať chovají purclíka, PH a nebo anglického voláče. A bohužel dnes již jen tiše závidím, neboť chov holubů, po více než 50 létech je pro mne tabu ze zdravotních důvodů.

Tento članek by si měli přečist všichni holubaři.At už chovaji holinky či hodinky... Tím ale vůbec nechci brát radost všem těm, kterým učarovala životaschopnost a jejich barevná variabilita(bohužel často dosažená přikřížením jiných plemen) u PH. Každý má své preference, jen by se měl přidržovat odpovídající terminologie. Fandím všem holubářům, ať chovají purclíka, PH a nebo anglického voláče. A bohužel dnes již jen tiše závidím, neboť chov holubů, po více než 50 létech je pro mne tabu ze zdravotních důvodů.Moudry to PÁN!Super nazor.Zdravim Vás.

15.3.2018 18:52
pepakacko

XXX.XXX.72.41

Chtělo by to vložit nějakou fotku místo terminologie Super názor nemyslite.

15.3.2018 19:45
raspic

XXX.XXX.209.127

pepakacko napsal(a):
Chtělo by to vložit nějakou fotku místo terminologie Super názor nemyslite.

Fotku čeho.Asi jsem nepochopil.Něco jsem provedl?!

15.3.2018 19:55
peparazak

XXX.XXX.162.50

raspic napsal(a):
Fotku čeho.Asi jsem nepochopil.Něco jsem provedl?!

Vlakno se jmenuje Fotky postovnich holubu v zajimavych barvach.Co myslite ze po vas chce zadavatel?

15.3.2018 19:57
pepakacko

XXX.XXX.72.41

zakládal jsem vlákno aby sem vkládali chovatele fotky holubu ne se dohadovat jestli máme holínky nebo hodinky to je vše jen fotky už jste to pochopil!

15.3.2018 20:49
raspic

XXX.XXX.209.127

Pouze jsem reagoval na članek jo012810, Nic vic nic min.Že by tento rozumny pan napsal pravdu?Napada mě potr, husa atd..Že by vas panove někdo peskoval za vaše fota barevnych holubu na PH 2017 sport ?Diskuse-nazor.A fota vkladam jen nemam zajimave barvy.Znovu si přečtěte ten članek.Asi nepochopili.Jak řika muj kamarad PRO B... JEŠTĚ JEDNOU.A na vaše vlakno dejte přistupove heslo.Zdravim.

15.3.2018 21:42
pepakacko

XXX.XXX.72.41

Pro mileho pana s prezdivkou (raspic)Já vám jen odpověděl s pánem souhlasím proc ne tak nevím co mě napadate jako potrefena husa se chovate vy vlakno( PH 2017 sport )na diskusi není, je PH 2017 ! tak pro B... JEŠTĚ JEDNOU (cituji jen vas) čekal jsem fotky barevných holubu ne hádky a hloupý tlachání o přístupovém heslu a také Zdravím.

15.3.2018 22:02
raspic

XXX.XXX.209.127

Rozhodně nemam umysl napadat či uražet.Berete li to jako utok tak se OMLOUVAM, Asi se neumim vyjadřit.Pozdrav z Raspenavy.Petr Štětina.

15.3.2018 22:13
pepakacko

XXX.XXX.72.41

raspic napsal(a):
Rozhodně nemam umysl napadat či uražet.Berete li to jako utok tak se OMLOUVAM, Asi se neumim vyjadřit.Pozdrav z Raspenavy.Petr Štětina.

Ok vždyť jsme jen lidi ja taky budu radši s vámi komunikovat jako přítel zloby je na světe moc a dělat si nepřátele kvůli holubum to snad nechce nikdo tak vše dobre a pozdrav z Klikova u Suchdola nad Lužnicí Josef Záruba.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.3.2018 22:11

pepakacko napsal(a):
A zase.

Nááádherní, mám slabost pro jakékoliv barevně pěkné holoubky, já myslím že ať jde o poštovní letové nebo standarty, tak jsou to prostě pěkní holubi, zvláště když se barva vydaří a nejsou samí modří a černí. Sám takovou nádheru nemám, třeba straky mám kelebeky nebo kříženci nebo špatně kreslené barevnohlávky, ale nejhezčí jsou stříkaní.
J. Erlec.

20.3.2018 17:50

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nááádherní, mám slabost pro jakékoliv barevně pěkné holoubky, já myslím že ať jde o poštovní letové nebo standarty, tak jsou to prostě pěkní holubi, zvláště když se barva vydaří a nejsou samí modří a černí. Sám takovou nádheru nemám, třeba straky mám kelebeky nebo kříženci nebo špatně kreslené barevnohlávky, ale nejhezčí jsou stříkaní.
J. Erlec.

No je třeba si neplést černou a tmavě modrou kapratou...u pošťáků je černá barva hodně sporadická...vše prozradí krajní rydovaky

27.3.2018 17:07
bohumil62

XXX.XXX.215.55

letošní posily a návrat holoubka z proletu.

27.3.2018 20:31
pepakacko

XXX.XXX.72.41

bohumil62 napsal(a):

Holoubata mate moc pěkný ten holoubek s tim trhancem to je horší díky ze jste dal jako první nějaké fotky.

28.3.2018 07:22
Rotvik

XXX.XXX.176.249

bohumil62 napsal(a):

.

28.3.2018 12:29
bohumil62

XXX.XXX.215.55

Rotvik napsal(a):
.

díky smajlík

28.3.2018 17:58
Rotvik

XXX.XXX.190.86

bohumil62 napsal(a):
díky smajlík

Není vůbec za co, pěkná děcka

28.3.2018 18:41
Tom.13

XXX.XXX.103.246

Tady jsou fotky mých holubů zajímalo by mě, kdy se jedná o stříbrnou a kdy o milku. Za kvalitu fotek a peří se omlouvám moc se jim to v té klícce nelíbilo

2.4.2018 11:54
bohumil62

XXX.XXX.215.55

Tak první barevná snůška je komplet odstavená a za dva dny se začne líhnout druhá snůška. Přidávám pár fotek.

2.4.2018 11:56
bohumil62

XXX.XXX.215.55

ty fotky se vložit nikdy nenaučím smajlík

2.4.2018 17:40
Rotvik

XXX.XXX.190.86

bohumil62 napsal(a):
ty fotky se vložit nikdy nenaučím smajlík

Pěkné..

Přidejte reakci

Přidat smajlík