dobrý den jsem začínající chovatel ph nevím kde sehnat kvalitní ph raději holoubata. holubaři se moc nechtějí zbavovat nebo jsem spíš zatim neměl štěstí. mám dva páry chovní jeden pár jansen bílé a druhý pár schellens.ty schellens uz dali holoubata.cekám co z toho bude.Byl jsem na trhu ale tam ty holubáři mlží a podle mě to jsou spíš ukecánkové co se chtějí něčeho zbavit. chtěl bych vybudovat zakladní kvalitní chov na závody a příští rok se třeba už zučastnit. co by jste poradili? děkuji.
co by jste poradili? Obratit se na nejbližši mistni spolek chov. PH.Tam se dovite vše potřebne.Určitě radi poradi a pomužou i se zakladem chovu.Nevybudujete zakladní kvalitní chov z" Byl jsem na trhu".
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kámoš ze Lhoty u Porštejna Zjistil že toho tam má moc má tam přes 320 kusů a říkal mi najdi někoho kdo by si vzal 15-20 pár PH ale bez kroužků.. Už to nemá kam dávat a je mu to líto zabít. Jsou to lonská holoubata na ně už nezbyli kroužky. Takže dobré na chov.

racing pigeons
napsal(a):
Ano já myslel že tam treba potkám právé chovatele ale nestalo se.nepocital jsem že tam pořídím kvalitní poštu. Rád bych holoubata co budu moct rovnou dát do ubikace pro dorost. Neznáte prosím někoho u koho by se dali zamluvit holoubata?
Jak píše Petr alias Raspic. Podívejte se okolo sebe do jakého místního spolku a oblastního sdružení spadáte podle Vašeho bydliště. Představte se tam chlapům a domnívám se uspějete. Jinak sehnat holoubata třeba po vdovcích na jaře není problém vůbec. Momentálně je určitě více holubů, než chovatelů. Určitě ale začněte s kvalitní rodinou holubů a něco málo investujte.
napsal(a):
Kámoš ze Lhoty u Porštejna Zjistil že toho tam má moc má tam přes 320 kusů a říkal mi najdi někoho kdo by si vzal 15-20 pár PH ale bez kroužků.. Už to nemá kam dávat a je mu to líto zabít. Jsou to lonská holoubata na ně už nezbyli kroužky. Takže dobré na chov.
Kolego, k čemu bude zacinajicimu chov.30-40 kusů nekrouzkovanych holubů zavrených ve voliere?
Pokud budete chtít mladé holuby nebo starší zkuste si vyhledat stránky těch nejlepších chovatelů u nás, ti pořádají burzy svých holubů jedna adresa : http://www.olympiamacha.wbs.cz/O-nas.html
První výprodej má naplánovanou na 14.4 2018 Krmelín restaurace Benátky. Prohlédněte si jeho stránky. Na burzy jeho holubů jezd chovatelé z celé Evropy. Oblastní sdružení mají také své internetové stránky kde jsou i adresy.
A ještě něco holuby bez kroužku jsou vám k ničemu nekrmte je a raději je dejte v neděli do hrnce na plotnu a co ušetříte na krmení si můžete koupit kvalitnější holuby.
Hodně štěstí.
paskov244
napsal(a):
Pokud budete chtít mladé holuby nebo starší zkuste si vyhledat stránky těch nejlepších chovatelů u nás, ti pořádají burzy svých holubů jedna adresa : http://www.olympiamacha.wbs.cz/O-nas.html
První výprodej má naplánovanou na 14.4 2018 Krmelín restaurace Benátky. Prohlédněte si jeho stránky. Na burzy jeho holubů jezd chovatelé z celé Evropy. Oblastní sdružení mají také své internetové stránky kde jsou i adresy.
A ještě něco holuby bez kroužku jsou vám k ničemu nekrmte je a raději je dejte v neděli do hrnce na plotnu a co ušetříte na krmení si můžete koupit kvalitnější holuby.
Hodně štěstí.
I tak se da.Jen pro začatek trochu nakladnějši.Olympiamacha je už VŠ PH.
To Mate pravdu ale než si koupit 6 par průměrných holubů po 200kč a čekat že mi budou létat na umístěni to je jen sen. Lépe je si koupit dvě páry výkonných a odchovat si mladé to mate 12 ks výletku když vajíčka podložíte pod chůvy i víc. Na burze se budou prodávat výletci a ti nejsou tak drazí.

racing pigeons
napsal(a):
Děkuji super rady. Bez kroužku holubi ani nechci.
Dobrý den, poštovního holuba nedělá kroužek, ale jeho vlastnosti. Pro identifikaci použijte označovací nebo přecvaklé kroužky. Pochopitelně mladé kroužkujte kroužky na PH s kartami, aby se s nimi dalo závodit. Holubů radši koupit méně, ale kvalitu. Zvláště u poštovních, kdy je možnost na burze nebo nálezem sehnat PH ze závodů zalétlé. Ty zadržte doma a až po nich odchováte, tak začněte hledat jejich majitele a vracet je domů.
Jejich holoubata budou samá výhoda-můžete mít různé barvy, dost nepříbuzné krve a kvalitní základnu. S těmi holoubaty můžete závodit a nejspíš se bude dařit, mají pro to předpoklady.
Můžete nakoupit i na trhu, vyberte tam nejhezčí, nejzdravější a nejsvalnatější jedince. Dobrá kombinace by asi byla 1 rodič ze závodů a druhý třeba nekroužkovaný z burzy, u kterého můžeme jeho kvalitu jen hádat. Cestou k úspěchu bude tvrdá selekce všech holoubat.
Nebo je možností zkusit se zeptat někoho na vejce Ph závodních, která podsadíte pod chůvy (trhoví PH nebo kříženci) a s mladými dál závodíte a řadíte je do chovu.
A k usazování starých PH: vytrhněte z křídla 5 ručních letek a pouštějte, mohli by si zvyknout, než jim to doroste (samozřejmě jen na prolety, staří nejsou na závody). To píšu jenom aby ti holubi ještě někdy mohli lítat a neproseděli celý život ve voliéře, kdy ten zážitek z letu nikdy mít nebudou.
Toto všechno je můj názor, je mi 13 a prosím neukamenujte mě, jestli se pletu.
J.Erlec.
racing pigeons
napsal(a):
Děkuji super rady. Bez kroužku holubi ani nechci.
Jak začít s PH? Na to neexistuje žádná universální rada. Co by měl každý nejsdříve zvážit, jsou jeho možnosti, časové, prostorové a finanční. A podle toho si může "vymyslet" svůj začátek a celé holubaření. Platilo, platí a bude platit, že kvalitu holuba(PH) nedělá ani kroužek, ani, mnohdy, nepravdivý rodokmen. Kvalitního holuiba můžeš dostat od svého kamaráda a nejspíš si jej sám musíš vychovat. A navíc se s holuby naučit zacházet. Minimálně 50% podílu na výsledcích je od chovatele...
napsal(a):
Dobrý den, poštovního holuba nedělá kroužek, ale jeho vlastnosti. Pro identifikaci použijte označovací nebo přecvaklé kroužky. Pochopitelně mladé kroužkujte kroužky na PH s kartami, aby se s nimi dalo závodit. Holubů radši koupit méně, ale kvalitu. Zvláště u poštovních, kdy je možnost na burze nebo nálezem sehnat PH ze závodů zalétlé. Ty zadržte doma a až po nich odchováte, tak začněte hledat jejich majitele a vracet je domů.
Jejich holoubata budou samá výhoda-můžete mít různé barvy, dost nepříbuzné krve a kvalitní základnu. S těmi holoubaty můžete závodit a nejspíš se bude dařit, mají pro to předpoklady.
Můžete nakoupit i na trhu, vyberte tam nejhezčí, nejzdravější a nejsvalnatější jedince. Dobrá kombinace by asi byla 1 rodič ze závodů a druhý třeba nekroužkovaný z burzy, u kterého můžeme jeho kvalitu jen hádat. Cestou k úspěchu bude tvrdá selekce všech holoubat.
Nebo je možností zkusit se zeptat někoho na vejce Ph závodních, která podsadíte pod chůvy (trhoví PH nebo kříženci) a s mladými dál závodíte a řadíte je do chovu.
A k usazování starých PH: vytrhněte z křídla 5 ručních letek a pouštějte, mohli by si zvyknout, než jim to doroste (samozřejmě jen na prolety, staří nejsou na závody). To píšu jenom aby ti holubi ještě někdy mohli lítat a neproseděli celý život ve voliéře, kdy ten zážitek z letu nikdy mít nebudou.
J.Erlec.
Ahoj,
že je ti 13 let a jseš takhle nadšenej do holubaření je fakt paráda.
Ale tenhle tvůj příspěvek, to je tedy něco. To ti poradil někdo ze zkušených "chovatelů" poštovních holubů?
To je typický nešvar mnoha nepoctivců, zadržování zalétlých holubů a chování z nich. Něco jiného je, pokud holuba nahlásíš a nikdo dlouhou dobu nereaguje. Holub ale musí mít možnost sám odletět, takže žádné vytrhávání letek apod. Potom to na zkoušku, pokud se ti holub mimořádně líbí exteriérově, můžeš zkusit. Ale samozřejmě na holubech bez znalosti původu a výkonu nestavět chov, ale "zkušební" odchov řádně prověřit.
Na různých burzách koupíš v drtivé většině právě tyto nešťastníky, kteří se v dobré víře někde zastavili napít a již nikdy nedostali možnost pokračovat domů. Svědčí o tom právě kroužky různých spolků, absence karet, výmluvy atd. u těchto trhovců.
S pozdravem Jirka Suda.

napsal(a):
J.Erlec.
To doufám fakt nebylo myšleno vážně! Krást holuby a chovat z nich, super.
Takhle nejsem uplej amatér, pH mám od dětství. Ale teď bych chtěl závodit a ne je jen krmit a kochat se a občas někam odvézt. Samozřejmě skoro všechni byli bez kroužku. Ale osobní úspěchy z tréninku amatéra splňovali.pak jsem se odstěhoval do bytu a to bylo utrpení, ne jen po pH ale i po prostoru a přírodě se mi stýskalo. Teď se na mě usmálo štěstí a teď mám možnosti neomezene. Už mám vybudovanou volieru kde mám dva páry, připraveny holubnik s výletem kde zatím nemám nic. Proto schanim mladé ale opravdu kvalitní. Vím že nejde ani moc o kroužek ale o holuba ale bez kroužku se nezavodi. Jsem nohama na zemi a proto se hned nehrnu do spolku a hned závodit. Letos chci vybudovat dobrej tým a pokud se mi to povede tak příští rok se zaregistrovat.

incas
napsal(a):
Ahoj,
že je ti 13 let a jseš takhle nadšenej do holubaření je fakt paráda.
Ale tenhle tvůj příspěvek, to je tedy něco. To ti poradil někdo ze zkušených "chovatelů" poštovních holubů?
To je typický nešvar mnoha nepoctivců, zadržování zalétlých holubů a chování z nich. Něco jiného je, pokud holuba nahlásíš a nikdo dlouhou dobu nereaguje. Holub ale musí mít možnost sám odletět, takže žádné vytrhávání letek apod. Potom to na zkoušku, pokud se ti holub mimořádně líbí exteriérově, můžeš zkusit. Ale samozřejmě na holubech bez znalosti původu a výkonu nestavět chov, ale "zkušební" odchov řádně prověřit.
Na různých burzách koupíš v drtivé většině právě tyto nešťastníky, kteří se v dobré víře někde zastavili napít a již nikdy nedostali možnost pokračovat domů. Svědčí o tom právě kroužky různých spolků, absence karet, výmluvy atd. u těchto trhovců.
S pozdravem Jirka Suda.
Ne chytat ty vyčerpané přímo ze závodů, ale ty, které nám někdo prodal se závodním kroužkem. Mě takto kamarád prodal po 80, - nějakou tu poštu a dva z toho mají kroužky čmsch ph, čipy nemají. On neudělal to, že by je chytil a zavřel, oni se k němu přistěhovali, protože měl ČS a barevnohlávky plus nějaké poštovní bez kroužků z burz. Ale když jsem je koupil, tak jsem jim křídlo zkrátil a odchovám si po nich, pak zveřejním jejich identitu a zkusím vrátit.
Letky se jistě zalétlým PH nekrátí, pouze těm obyčejným bez kr., zalétlé tak na jedno hnízdo a pak vrátit, pokud to půjde.
A taky jsem slyšel, že poštovní holubi, kteří se u někoho usadili, nemají pro chovatele význam, protože se nevrátili ze závodů. Mám jednoho známého, který má holuby z mnoha zemí EU, kteří se mu nalepili na jeho polařící poštovní a žijí tam volně a umírají tam stářím, celý zbytek života tam zůstanou. Po smrti z nich sundá kroužky a nasazuje to mladým. Má prostě veliké hejno, které se zvětšuje a zlepšuje, bohužel ne závodně, ale jen v hledání potravy a úniku dravcům. Má naprosto různé barvy a prostě mu holubi kypí životem.
J.Erlec.
napsal(a):
J.Erlec.
Tak jsem myslel ze je to jen nejaka hloupa sranda.Jen vim, ze tyto praktiky se deji v Polsku.Ani ve snu me nenapadlo ze neco tak zvraceneho se deje i u nas.Toho mladase omlova snad jen ten vek.Navic si myslim, ze tyto praktiky nekde okoukal.To nemuze mit ze sve hlavy.Prece neni problem navstivit chovatele PH, ktery kazdemu MLADEMU chov.rad pomuze do zacatku.Toto je spatna cesta.Co bych dal za takove mlade nadsence u nas.Jenom to chce usmernit.

raspic
napsal(a):
Tak jsem myslel ze je to jen nejaka hloupa sranda.Jen vim, ze tyto praktiky se deji v Polsku.Ani ve snu me nenapadlo ze neco tak zvraceneho se deje i u nas.Toho mladase omlova snad jen ten vek.Navic si myslim, ze tyto praktiky nekde okoukal.To nemuze mit ze sve hlavy.Prece neni problem navstivit chovatele PH, ktery kazdemu MLADEMU chov.rad pomuze do zacatku.Toto je spatna cesta.Co bych dal za takove mlade nadsence u nas.Jenom to chce usmernit.
To bych se měl spíš omluvit já než můj věk, toto jsem pobral na internetu a takovýto závěr jsem si udělal. Já se jen pokoušel poradit začátečníkovi, jak začít. Sám nepatřím mezi chovatele Ph, jen jsem držitelem nějakých těch kusů, po kterých chci nějaké ta holoubata, abych ho mohl občas někde pustit a mohl se radovat z jejich návratů.
Jsem spíš na akrobaty a křížené holuby, prostě se snažím udělat nové holuby odolné proti dravcům. Ti poštovní se ke mně dostali prostřednictvím jednoho kamaráda, který mi je poprodával, protože jsem chtěl něco poštovního k té holubici standarta (co se vrátila z veliké dálky), abych ji neměl v páru s tím kalifornským a mohl to jen pouštět tak 20 km od baráku, abych půjčil na svatbu nebo něco takového.
Ty dva pošt. s kroužky ze závodů zveřejňovat (čísla kroužků) nebudu, u toho kamaráda se usadili a množili se tam, byli na volno a nevrátili se do rodiště a pár let mu tam odchovávali, tak už to nebudu řešit, prostě jsem je koupil takto a hotovo.
Jinak nechtěl jsem tady udělat ze země lávu a urazit chovatele poštovních holubů.
J.Erlec.

napsal(a):
Ne chytat ty vyčerpané přímo ze závodů, ale ty, které nám někdo prodal se závodním kroužkem. Mě takto kamarád prodal po 80, - nějakou tu poštu a dva z toho mají kroužky čmsch ph, čipy nemají. On neudělal to, že by je chytil a zavřel, oni se k němu přistěhovali, protože měl ČS a barevnohlávky plus nějaké poštovní bez kroužků z burz. Ale když jsem je koupil, tak jsem jim křídlo zkrátil a odchovám si po nich, pak zveřejním jejich identitu a zkusím vrátit.
Letky se jistě zalétlým PH nekrátí, pouze těm obyčejným bez kr., zalétlé tak na jedno hnízdo a pak vrátit, pokud to půjde.
A taky jsem slyšel, že poštovní holubi, kteří se u někoho usadili, nemají pro chovatele význam, protože se nevrátili ze závodů. Mám jednoho známého, který má holuby z mnoha zemí EU, kteří se mu nalepili na jeho polařící poštovní a žijí tam volně a umírají tam stářím, celý zbytek života tam zůstanou. Po smrti z nich sundá kroužky a nasazuje to mladým. Má prostě veliké hejno, které se zvětšuje a zlepšuje, bohužel ne závodně, ale jen v hledání potravy a úniku dravcům. Má naprosto různé barvy a prostě mu holubi kypí životem.
J.Erlec.
Také bych ti zastřihnul brčko! To co tu popisuješ je bída, jedna velká bída. Apropo nevěřím, že je ti ani tolik, kolik píšeš, protože tu popisuješ dobře propracovaný systém prasáren s ph, který určitě nemáš z internetu, ale vlastní praxe.

Ne nejsem propracovaný prasák na PH , na burze je neprodávám, ještě nikdy jsem ani čistě po poštovních holubech neodchoval a se zalétlými mám zkušenosti akorát s těmi koupenými, jinak u mě se jen u kříženců kdysi pozastavila jedna holubice, která lítala ke mně tak jednou za půl roku na střechu a nic víc. Všechno jsem nasál z internetu z nějakých článků a udělal si názor, bohužel špatný. Jestli si kvůli tomu mám zkazit své holubářské místo na celý život, tak ty poštovní kterých mám tak 12-15 docela nových a mělo to být jen jako hobby, klidně podaroval pryč nebo zbaštím, protože nechci vážně mít zlou pověst kvůli tomu, co jsem napsal, čehož upřímně lituji.
A 13 mi doopravdy je a klidně to dokážu, jsem pouze člen ČSCH a hlavně mám pro radost holuby.
Kdybych byl prasák, který se snaží na zalítlých PH vydělávat, tak bych se styděl podepsat. Prostě do oboru holubů poštovních nepatřím, lépe jsem na tom s vodní drůbeží a hobby okrasnými a akrobatickými holuby.
Kdo chce, ať mi věří a kdo ne, je to jeho názor. Nečekal jsem, že zapálím takový oheň, poštovních s kroužky lítá ve městech a v hejnech hobby chovatelů dost a dravci je taky s radostí baští, takže odvážlivec je každý chovatel, který závodí. Já se těch Ph teda možná zbavím, nechám si 1 pár pro srandu a zaměřím se víc na ty nepoštovní, jako křížené akrobaty, voláče apod. (na fotce je king užitkový, které mám na ozdobu 1 pár)
J. Erlec.
napsal(a):
Ne nejsem propracovaný prasák na PH , na burze je neprodávám, ještě nikdy jsem ani čistě po poštovních holubech neodchoval a se zalétlými mám zkušenosti akorát s těmi koupenými, jinak u mě se jen u kříženců kdysi pozastavila jedna holubice, která lítala ke mně tak jednou za půl roku na střechu a nic víc. Všechno jsem nasál z internetu z nějakých článků a udělal si názor, bohužel špatný. Jestli si kvůli tomu mám zkazit své holubářské místo na celý život, tak ty poštovní kterých mám tak 12-15 docela nových a mělo to být jen jako hobby, klidně podaroval pryč nebo zbaštím, protože nechci vážně mít zlou pověst kvůli tomu, co jsem napsal, čehož upřímně lituji.
A 13 mi doopravdy je a klidně to dokážu, jsem pouze člen ČSCH a hlavně mám pro radost holuby.
Kdybych byl prasák, který se snaží na zalítlých PH vydělávat, tak bych se styděl podepsat. Prostě do oboru holubů poštovních nepatřím, lépe jsem na tom s vodní drůbeží a hobby okrasnými a akrobatickými holuby.
Kdo chce, ať mi věří a kdo ne, je to jeho názor. Nečekal jsem, že zapálím takový oheň, poštovních s kroužky lítá ve městech a v hejnech hobby chovatelů dost a dravci je taky s radostí baští, takže odvážlivec je každý chovatel, který závodí. Já se těch Ph teda možná zbavím, nechám si 1 pár pro srandu a zaměřím se víc na ty nepoštovní, jako křížené akrobaty, voláče apod. (na fotce je king užitkový, které mám na ozdobu 1 pár)
J. Erlec.
Ahoj,
to by zase byla škoda, kdyby tě nějaká diskuze měla odradit. Bohužel ten tvůj příspěvek byl naprosto přesný popis toho, jak by se opravdu začínat nemělo. Najdi si ve svém okolí nějakého dobrého "rádce" a pokračuj na nějaké odbornější úrovni. Mrhat svoje nadšení a chuť šlechtit a zlepšovat na nějakých křížencích, je fakt velká škoda. Máme mnoho krásných plemen, které mají existenční problémy a bude hůř. Každý mladý chovatel je nadějí do budoucna, chce to jenom najít to "své" a vydržet. Přeji ti hodně radosti se svými chovanci a raději čerpej rady z důvěryhodnějších zdrojů, než doposud.
S pozdravem Jirka Suda.

incas
napsal(a):
Ahoj,
to by zase byla škoda, kdyby tě nějaká diskuze měla odradit. Bohužel ten tvůj příspěvek byl naprosto přesný popis toho, jak by se opravdu začínat nemělo. Najdi si ve svém okolí nějakého dobrého "rádce" a pokračuj na nějaké odbornější úrovni. Mrhat svoje nadšení a chuť šlechtit a zlepšovat na nějakých křížencích, je fakt velká škoda. Máme mnoho krásných plemen, které mají existenční problémy a bude hůř. Každý mladý chovatel je nadějí do budoucna, chce to jenom najít to "své" a vydržet. Přeji ti hodně radosti se svými chovanci a raději čerpej rady z důvěryhodnějších zdrojů, než doposud.
S pozdravem Jirka Suda.
Díky za podporu, já budu mít krom kříženců, kteří mi přirostli k srdci, ještě hanácké voláče a slezské barevnohlávky, ale se svým věkem si nemůžu vozit holuby z dálky a rodiče mě nikam vozit nebudou. Jestli to nějak nevyřeším, budu muset dávat inzerát typu:
´´ Koupím vejce hanáckých voláčů na nasazení chůvám pro oživení chovu. Prosím zašlete mi je poštou dobře zabalená jako křehký balík. cenu respektuji. Děkuji´´
Ti kříženci jsou u mě protože jsem bral různé holuby okolí a dával dohromady vyvarovával se zatím příbuzenské.
Ale to s tím nákupem vajec bych myslel vážně, to vtip nebyl. Už jsem to zkusil, vejce jsem vyzvedl na kole, nasadil a už rostou na hnízdě hanáci, kdy naši členové ZO mě motivují jak na čisté, tak mi drží palce s mými kříženci, že vyšlechtím nové plemeno. Mám zaznamenané, jaké křížence přesně mám, prostě vím oba rodiče, prarodiče i dále, dokud tam není koupený holub, jehož původ vím tak podle jména chovatele. Zatím všechno mám jen v hlavě, ale už se chystám to šoupnout do Pc, abych něco nezapomněl. Zatím mám jen chovnou základnu a každou chvílí půjdu na šlechtění barevných rázů nového plemene: bílý barevnoocasý, modrý kapratý a holubi s kresbou birm. rollera-bělohlaví a straci u těch uvidím co a jak.
Jo a s tím krácením letek-proto, abych je mohl pouštět a oni si zvykli, při pěším přivykání mohou na trávník, dostávají koupání, zahoukávají se a křídla jsou jim fuk. U divočejších povah i po dlouhé době uzavření bez letek ven stávají úlety pryč, podškub metoda má účinnost usazení tak 95% a až to naroste jsou zvyklí. To s těmi letkami mě napadlo, protože se krátí i lítavé drůbeži.
No na svoje křížené holuby bych mohl vytvořit diskusi a dát fotky, pokud půjde fotoparát.
J. E.
incas
napsal(a):
Ahoj,
S pozdravem Jirka Suda.
Toto je i muj nazor.Vypadas jako opravdovy nadsenec postizen holubi nemoci.Jen je opravdu VELKA SKODA ze svuj elan, nadseni ale i znalosti nevyuzijes jinym smerem.Jak napsal kolega existuje hromada uz vyslechtenych plemen.Ale co hlavne ze te to bavi.Mozna az dozrajes tak snad...Mej se ty mlady slechtiteli.
Pro původního zadavatele:
- ifauna není zrovna nejlepší místo pro řešení Vašeho dotazu.Dostal jste rady dobré, ale také zde psali lidi kteří o PH nemají páru.
-na www.postovniholub.cz v adresáři si najděte kontakt na místní spolek z Vašeho okolí. Tato osoba bude nejlépe vědět co a kam s Vámi.
-každý místní spolek chovatelů poštovních holubů má problém s nedostatkem členů, proto Vás rádi uvítají a kompletně se o Vás postarají. Dodají holoubata a určitě někdo z nich bude mít i staré hodiny které Vám do začátku zapůjčí.
-nekupujte drahé holuby, a už vůbec ne staré. Domluvte se s dvěma chovateli, poproste každého o deset holoubat, pak bude vše jen na Vás. Chovy jsou vyrovnané jen chovatelé jsou různí. I z průměrně závodícího chovu můžete získat dobrý materiál.
Hodně štěstí, Karel.
karelsu
napsal(a):
Pro původního zadavatele:
- ifauna není zrovna nejlepší místo pro řešení Vašeho dotazu.Dostal jste rady dobré, ale také zde psali lidi kteří o PH nemají páru.
-na www.postovniholub.cz v adresáři si najděte kontakt na místní spolek z Vašeho okolí. Tato osoba bude nejlépe vědět co a kam s Vámi.
-každý místní spolek chovatelů poštovních holubů má problém s nedostatkem členů, proto Vás rádi uvítají a kompletně se o Vás postarají. Dodají holoubata a určitě někdo z nich bude mít i staré hodiny které Vám do začátku zapůjčí.
-nekupujte drahé holuby, a už vůbec ne staré. Domluvte se s dvěma chovateli, poproste každého o deset holoubat, pak bude vše jen na Vás. Chovy jsou vyrovnané jen chovatelé jsou různí. I z průměrně závodícího chovu můžete získat dobrý materiál.
Hodně štěstí, Karel.
Přesně tak, každý spolek rád přivítá nového člena a chovatelé rádi pomůžou - darováním holoubat do začátku.