Chtěla bych vás poprosit o radu. Druhým rokem mám párek kudrnáčů a párek parukářů ve venkovní voliéře. Ještě se nám nepodařilo odchovat mladé, nebot holoubci nesedí na vajíčkách do konce. Za 14 dní třeba slezou a z vajíček se nic nevylíhne. Oplozená jsou-byl v nich zárodek holouběte. Poradíte mi prosím záludnosti odchovu těchto holoubků? Dříve jsme měli pávíky a nevěděli co s nima co měli mladých a tady nic. Já již nevím co jim vše přidávat aby byli spokojení. Co dodáváte na stavbu hnízda pro ně? Mají dřevěnné budky otevřené-keramické misky jsme dali pryč, nebot se nám zdálo, že loni se od nich vajíčka podchladily. Jakou máte pro ně skladbu krmiva ? Letos mi slezli z vajíček zase Přitom pan holubář odkud je máme jich měl ve stejně velké voliéře mraky
Co děláme špatně poradíte prosím?
mirka.sean
napsal(a):
Chtěla bych vás poprosit o radu. Druhým rokem mám párek kudrnáčů a párek parukářů ve venkovní voliéře. Ještě se nám nepodařilo odchovat mladé, nebot holoubci nesedí na vajíčkách do konce. Za 14 dní třeba slezou a z vajíček se nic nevylíhne. Oplozená jsou-byl v nich zárodek holouběte. Poradíte mi prosím záludnosti odchovu těchto holoubků? Dříve jsme měli pávíky a nevěděli co s nima co měli mladých a tady nic. Já již nevím co jim vše přidávat aby byli spokojení. Co dodáváte na stavbu hnízda pro ně? Mají dřevěnné budky otevřené-keramické misky jsme dali pryč, nebot se nám zdálo, že loni se od nich vajíčka podchladily. Jakou máte pro ně skladbu krmiva ? Letos mi slezli z vajíček zase Přitom pan holubář odkud je máme jich měl ve stejně velké voliéře mraky
Zdravím.
Když jste měli pávíky, tak bylo vše v pořádku a nevěděli jste co s mladýma.Proč si tedy myslíte, že děláte něco špatně?Špatně jste pouze nakoupili.Holub musí být životaschopný a to co popisujete je silná známka degenerace, tedy neživotaschopnosti.Nevylepšíte to krmením ani holubníkem.Mrzí mě, že jsem Vám to musel takto napsat, ale je to trend této holubářské doby.Když slyším jak většina holubářů ručně dokrmuje svá holoubata, tak nevidím nic jiného než konec holubářství.Zdeněk FRANTA.
Uživatel s deaktivovaným účtem

mirka.sean
napsal(a):
Napište mi do interní zprávy jméno chovatele od kterého je máte...může to být i způsobeno tim že máte zavsivene budniky nějakými breberkami proto tam holubi nevydrží.
Ahoj,
obecně plemeno kudrnáč nechováme pod chůvami a je to výborný rodič. Případný inbreeding (příbuzenská plemenitba) nemá žádný vliv na slézání z vejcí. Za to, že vám holubi slézají z vejcí mohou podmínky chovu a nikoliv původní chovatel. Doporučuji vám si přibrat ještě tak dva páry a ten původní pár rozpářit. Přeji pohodový den. S. Veselý.
Děkuji za zprávu-budu doufat, že třeba děláme něco špatně a že to napravíme. No a pokud to nedopadne tak to bude ponaučení pro příště. Nejsme chovatelé, kteří by nutně potřebovali vyprodukovat mladé-máme je jen pro radost na koukání a pro tu radost, že třeba by byli ti mladí. Těžko jsme se loučili i s těmi pávíky co se u nás vylíhli. Jen jsem chtěla být o něco moudřejší abych něčím nestrádali.
mirka.sean
napsal(a):
Děkuji za zprávu-budu doufat, že třeba děláme něco špatně a že to napravíme. No a pokud to nedopadne tak to bude ponaučení pro příště. Nejsme chovatelé, kteří by nutně potřebovali vyprodukovat mladé-máme je jen pro radost na koukání a pro tu radost, že třeba by byli ti mladí. Těžko jsme se loučili i s těmi pávíky co se u nás vylíhli. Jen jsem chtěla být o něco moudřejší abych něčím nestrádali.
Jsem rád, že k tomu tak přistupujete, protože chovat holuby jen pro radost by měl každý a je to, to nejkrásnější co znám.Ani jeden z nás, co zde radíme však nemusí mít pravdu a proto přeji, aby se Vám chov dařil.Zdraví.Zdeněk FRANTA.