Mladí holubi na hnízdě mají hlavu rozklovanou do krve

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.5.2018 15:47
Dagmar65

XXX.XXX.65.231

Dobrý den, mám na hnízdě asi pětitýdenní mladé pávíky, měli by co nevidět už vyletět a dnes jsem zjistila, že jeden má temeno hlavy bez peří celé krvavé, druhý o něco méně, krčí se a schovávají jeden pod druhého a pískají... nemusela jsem ani dlouho čekat a zjistila jsem, že je začal napadat jejich starší sourozenec z dřívějšího odchovu...sápal se na ně jako sup... Jejich matka právě zasedla na nová vajíčka. Nevíte o co jde? Agresívního dorostence jsem oddělila. Děkuju za rady smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.5.2018 08:26

Dagmar65 napsal(a):
Dobrý den, mám na hnízdě asi pětitýdenní mladé pávíky, měli by co nevidět už vyletět a dnes jsem zjistila, že jeden má temeno hlavy bez peří celé krvavé, druhý o něco méně, krčí se a schovávají jeden pod druhého a pískají... nemusela jsem ani dlouho čekat a zjistila jsem, že je začal napadat jejich starší sourozenec z dřívějšího odchovu...sápal se na ně jako sup... Jejich matka právě zasedla na nová vajíčka. Nevíte o co jde? Agresívního dorostence jsem oddělila. Děkuju za rady smajlík

No jde o to že má tendenci se vracet zpátky do hnízda nechte ho odděleného než holoubata vyletí z hnízda a pak jej vraťte zpátky mělo by to být už pak vpohode.

8.5.2018 08:37
Dagmar65

XXX.XXX.65.231

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No jde o to že má tendenci se vracet zpátky do hnízda nechte ho odděleného než holoubata vyletí z hnízda a pak jej vraťte zpátky mělo by to být už pak vpohode.

Včera sem si dala práci a čas a chodila se na ně koukat... asi jde o to, že "starý" holub tatík začal vyvolávat roztržky s tím mladým dorostencem (asi to bude taky samec, podle toho, jak se spolu ti dva škorpí) a pak ten mlaďoch asi aby si zvýšil sebevědomí nebo vybil frustraci, že dostal "nakládačku" od tatíka, jde "zmlátit" ty malé...

8.5.2018 09:13
kko

XXX.XXX.141.6

Mladý se chce pařit, dejte mu holubici.

8.5.2018 09:22

kko napsal(a):
Mladý se chce pařit, dejte mu holubici.

Pokud je z předchozího odchovu tak mu nebudou víc než tři měsíce takže se určitě pařit nechce.

8.5.2018 11:03

Dagmar65 napsal(a):

Dobrý den, jak je starý ten bojovník?

M.N.

8.5.2018 12:45
kouták

XXX.XXX.168.33

Mě by spíše zajímalo, kde a v jakém budníku k tomu došlo.Dle mého bych řekl, že hnízdili na podlaze, nebo v otevřeném policovém.V případě, že by byl budník kryt přední stěnou s jedním vlezem, tak by k tomu nedošlo.U mě se to stalo pouze, když holoubata běhala po podlaze a na podlaze chtěl hnízdit jiný pár.Ten jim hlavu rozbil.Přikládám foto.V takto uzavřených budnících se to nikdy nestane.Kouťák.

8.5.2018 16:53
mirafer

XXX.XXX.181.58

kouták napsal(a):
Mě by spíše zajímalo, kde a v jakém budníku k tomu došlo.Dle mého bych řekl, že hnízdili na podlaze, nebo v otevřeném policovém.V případě, že by byl budník kryt přední stěnou s jedním vlezem, tak by k tomu nedošlo.U mě se to stalo pouze, když holoubata běhala po podlaze a na podlaze chtěl hnízdit jiný pár.Ten jim hlavu rozbil.Přikládám foto.V takto uzavřených budnících se to nikdy nestane.Kouťák.

...smutné foto..

9.5.2018 21:29
Dagmar65

XXX.XXX.65.231

kouták napsal(a):

ano, jsou na takové otevřené polici, ale místa je tam dost, už tam hnízdily i dvě holubice, každá na jednom konci... Pouští se do těch mladých dorostenec asi 3,5 měsíce starý, už jsem ho i viděla "nakrucovat" se na konci police, udělal pár otoček, zkusil i zavrkat takovým legračním hláskem jako by mutoval a pak přešel na druhý konec za mladými a pustil se do nich... už jsem ho oddělila, dnes jsem ho zkusmo pustila zpět, ale musela jsem ho zas oddělit. Asi se to zlepší, až mladí budou ještě trošku větší, jak psal pán výše..

10.5.2018 18:40
kouták

XXX.XXX.168.33

mirafer napsal(a):
...smutné foto..

Míro, aby to nebylo smutné foto, tak jsem to oživil.Docela se podobají bublákům, nebo ne?Zdraví Zdeněk.

10.5.2018 18:50
jo012810

XXX.XXX.96.211

kouták napsal(a):
Míro, aby to nebylo smutné foto, tak jsem to oživil.Docela se podobají bublákům, nebo ne?Zdraví Zdeněk.

Je to novošlechtění "bublák nosný"...

11.5.2018 07:27
mirafer

XXX.XXX.149.183

kouták napsal(a):

..no, hodně z dálky..(:-, já věděl, že si nějakou radost uděláš..

Moc zdravi,

Míra.

18.5.2018 08:39
Dagmar65

XXX.XXX.65.231

kouták napsal(a):

Děkuji pánovi za radu, když mi došla trpělivost, tak jsem mladé sebrala z police a přendala je do budníku s jedním vlezem a byl klid... Potížista je neměl tak na očích, občas si k mladým vlezl i tatík a možná je tam trochu bránil... mladí se dali dohromady a za pár dnů budník opustili a vše je ok

Přidejte reakci

Přidat smajlík