Skúste Combinal AD3. Ale môže ísť aj o streptokokovú infekciu. Nie som zástancom ATB, ale podľa príznakov, sa môže jednať o túto infekciu. Pridávajte B vitamíny a občas cesnakový olej na krmivo.
Mal som tiež taký problém, salmonelóza-0, preliečené, ale nakoniec sa podľa spôsobu úhynu a následnej konzultácii s MVDr zistilo, čo im vlastne je. Nezabudnite, že prostredie holubníka je najlepšia prevencia.
Tibor Slovensko
napsal(a):
Skúste Combinal AD3. Ale môže ísť aj o streptokokovú infekciu. Nie som zástancom ATB, ale podľa príznakov, sa môže jednať o túto infekciu. Pridávajte B vitamíny a občas cesnakový olej na krmivo.
Mal som tiež taký problém, salmonelóza-0, preliečené, ale nakoniec sa podľa spôsobu úhynu a následnej konzultácii s MVDr zistilo, čo im vlastne je. Nezabudnite, že prostredie holubníka je najlepšia prevencia.
v truse sa našli akurat te stafylokoky takže asi mate pravdu a takže stačí davať tIe bylinné extrakty a vitaminy B.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Birminghem
napsal(a):
v truse sa našli akurat te stafylokoky takže asi mate pravdu a takže stačí davať tIe bylinné extrakty a vitaminy B.
Dobrý den, nerad již vstupuji do těchto diskusí, ale pokud jste měl v rozboru pozitivní stafylokoky, tak Vám měl asi nejspíše veterinář doporučit nějaký postup. Anebo stafylokoková nákaza je méně než ostatní druhy bakterií a na nic nemá zvláštní vliv? Tomu lze jen těžko uvěřit. A hledat odpovědi zde je dost špatný postup.
M.N.
Tedy opět dotaz ne dotaz. Ve vašem případě bylo kromě trusu jste měl vzít i mrtvé holoubě. Příčiny ale mohou být různé, třeba velikost vajíček, dostupnost vody pro koupáni. nepíšete jestli jsou holoubata nakrmena nebo hladová. Zkrátka mate problém který vyřeší jen veterinář ale najděte si nového.