Chocholaty PH

Poštovní holub
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.6.2018 22:45
Ich

XXX.XXX.240.4

Dobrý večer. Chci se zeptat, jestli někdo má chocholaté poštovní holuby?

4.6.2018 08:17
paskov244

XXX.XXX.120.12

Když má chocholku není to poštovní holub.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.6.2018 10:26

paskov244 napsal(a):
Když má chocholku není to poštovní holub.

Dobrý den,

chovná stanice Natural Belgie tyto nabízí. Jsou vedeni jako Aarden s chocholkou.

Martin.

4.6.2018 15:20
paskov244

XXX.XXX.120.12

Našel jsem si toho holuba s chocholkou a připadá mi jako by těch několik per na zátylku bylo poškozeno mechanicky tedy jiným holubem třeba agresivním samcem.

4.6.2018 15:38
paskov244

XXX.XXX.120.12

Není veden jako Arden s chocholkou. Majitel toho holuba je Jan Arden a silně pochybuji že by se tak známý a renomovaný chovatel zabýval šlechtnim výstavního holuba poštovního typu.

4.6.2018 15:53
incas

XXX.XXX.122.82

Zdravím,

Martin má pravdu. Kamarád měl kdysi linku Aarden holubů na dlouhé tratě a špičatá chocholka se tam čas od času vyštěpila. Byli to nádherní výkonní holubi, vesměs straky a špicoví.
Je to atavistický jev, stejně jako "punčošky". Těmi se také vyznačují některé linky výkonných holubů. U PH by měl být vždy směrodatný na prvním místě výkon. Případná chocholka, nebo punčošky určitě nejsou na závadu, pokud má závodník všech pět pohromadě.

Jirka Suda.

4.6.2018 15:57

paskov244 napsal(a):
Není veden jako Arden s chocholkou. Majitel toho holuba je Jan Arden a silně pochybuji že by se tak známý a renomovaný chovatel zabýval šlechtnim výstavního holuba poštovního typu.

Dobrý den, tak jinak. Pan Aarden je již dávno mrtev. Ovšem jedním ze specifik rodiny jeho holubů byla i ta chocholka a dokonce žabó, takové, jaké mají dnes ostravské bagdety. Některé chovné stanice PH je dodnes nabízejí. Není na tom nic ve zlém, je to prostě jen tak, jak píši.

4.6.2018 16:04

Jinak pro zadavatele, tato holoubata si můžete sám dovézt z Belgie z Naturalu, anebo si je objednat u pana Matušky - Ecoteam.

4.6.2018 16:05

incas napsal(a):
Zdravím,

Martin má pravdu. Kamarád měl kdysi linku Aarden holubů na dlouhé tratě a špičatá chocholka se tam čas od času vyštěpila. Byli to nádherní výkonní holubi, vesměs straky a špicoví.
Je to atavistický jev, stejně jako "punčošky". Těmi se také vyznačují některé linky výkonných holubů. U PH by měl být vždy směrodatný na prvním místě výkon. Případná chocholka, nebo punčošky určitě nejsou na závadu, pokud má závodník všech pět pohromadě.

Jirka Suda.

Pravda Jiří! také jsem je již viděl na vlastní oči.

4.6.2018 16:18

https://auctions.toppigeons.com/Home/TppFancier/tabid/163/fancierId/4/pageNr/1/Default.aspx

Podívejte se na ta krásná dvě mláďata ''with tuft'' a dole se podívejte na výsledky tohoto Jana, následovníka Jana Aardena. To asi hovoří za vše...

18.6.2018 21:35
lupus4

XXX.XXX.94.186

dotaz Martine

např. u andulek je gen pro chocholatost dominatní a pro homozygoty (v daném znaku) smrtelný...
je to u PH stejný ? (čili 1,0 chochol x 0,1 chochol 25 % mláďat kaput).

19.6.2018 10:24

lupus4 napsal(a):
dotaz Martine

např. u andulek je gen pro chocholatost dominatní a pro homozygoty (v daném znaku) smrtelný...
je to u PH stejný ? (čili 1,0 chochol x 0,1 chochol 25 % mláďat kaput).

Ahoj! Absolutně nedokáži odpovědět, ale troufnu si tvrdit od boku, že u PH to nebude mít žádný vliv. Tipuji z logiky věci, kdy v chovných stanicích se tito holoubci na sebe páří...

19.6.2018 11:04
lupus4

XXX.XXX.68.93

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahoj! Absolutně nedokáži odpovědět, ale troufnu si tvrdit od boku, že u PH to nebude mít žádný vliv. Tipuji z logiky věci, kdy v chovných stanicích se tito holoubci na sebe páří...

no to věřím, že se páří, ale to jsou heterozygoti, čili z nich vypadne 50% chocholatej heterozygotů,
25 homozyg. bez chocholek a těch zbylejch 25% homochocholek se nevylíhne...
čili by byla ?zvýšená úmrtnost holoubat...prakticky to značí, že třeba 2 - 3 hnízda můžou být OK nebo taky se nic nevylíhne...což je u PH zcela vyjímečné, když si představíš to do Pun. čtverce je to jasné
vlohy - CH dominantní, ch recesivní
CHCH- chocholatý homozygot (mrtvej)
CH ch -živej hetero s chocholkou
ch ch - živej homozygot BEZ chocholky
CHch/CH/ch
1,0/0,1 CH ch
CH CHCH CHch
ch CHch chch.

tož by museli odpověděť chovatelé chocholáčů, zda mají občas 1, či žádné holoubě...

19.6.2018 13:15

lupus4 napsal(a):
no to věřím, že se páří, ale to jsou heterozygoti, čili z nich vypadne 50% chocholatej heterozygotů,
25 homozyg. bez chocholek a těch zbylejch 25% homochocholek se nevylíhne...
čili by byla ?zvýšená úmrtnost holoubat...prakticky to značí, že třeba 2 - 3 hnízda můžou být OK nebo taky se nic nevylíhne...což je u PH zcela vyjímečné, když si představíš to do Pun. čtverce je to jasné
vlohy - CH dominantní, ch recesivní
CHCH- chocholatý homozygot (mrtvej)
CH ch -živej hetero s chocholkou
ch ch - živej homozygot BEZ chocholky
CHch/CH/ch
1,0/0,1 CH ch
CH CHCH CHch
ch CHch chch.

tož by museli odpověděť chovatelé chocholáčů, zda mají občas 1, či žádné holoubě...

Ne na to fakt nemám , živej nebo mrtvej,50 babek, tomu rozumím!

19.6.2018 19:00

To letální je lebeční výduť (ne vždy), pokud výduť nemají, CHCH bejt mrtvej nemusí..

19.6.2018 21:08
lupus4

XXX.XXX.70.32

To letální je lebeční výduť (ne vždy), pokud výduť nemají, CHCH bejt mrtvej nemusí..

nepleťte sem ještě husy,

CHCH u andul je mrtvej tutově

u PH jde jen o dohady, genom zkoumán nebyl (pokud vím, ale třeba se pletu), jen mne to zajímalo, zda to nemají chlapi odpozorováno (náhlé nevylíhnutí 1 či 2 vajec u spolehlivého páru).

28.1.2019 01:51

Jinak pro zadavatele, tato holoubata si můžete sám dovézt z Belgie z Naturalu, anebo si je objednat u pana Matušky - Ecoteam.

Pana Matušky jsem se na tuhle věc už ptal dřív jestli by mi neobědnal Chocholatého Ardena z Natural Antwerp Belgie . O na to - Tuhle službu už neposkytujeme . Tak nevím kde Chocholatého pošťáka mám vzít .

28.1.2019 13:10

Tohle mi poslal Pan Matuška . Když jsem se ho zeptal .
Je to špatná kvalita zkusil jsem ofotit SMS .

28.1.2019 14:29
baštris

XXX.XXX.221.158

Pana Matušky jsem se na tuhle věc už ptal dřív jestli by mi neobědnal Chocholatého Ardena z Natural Antwerp Belgie . O na to - Tuhle službu už neposkytujeme . Tak nevím kde Chocholatého pošťáka mám vzít .

Zde je odkaz na kterém jsou ceny holoubat, stačí kliknout na jméno chovatele a tam máte ceny holoubat,s rodokmenem i bez. a ještě odkaz kde holoubata objednat. viz.foto.
https://www.pigeoncenter.be/en/pigeons/strains

29.1.2019 09:49
pigeon0002

XXX.XXX.203.71

Holuby s této stanice dováží pan Honsa. Momentálně mám objednané 4ks Aardenů, možná že po domluvě půjdou holubi ještě přiobjednat.

1.2.2019 20:03
tono

XXX.XXX.23.24

2.2.2019 11:51
pigeon0002

XXX.XXX.199.35

tono napsal(a):
A dva páry jsou také v Karviné

Ta poslední holubice je nádherná!

17.6.2020 23:03
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170