Dnes jsem se pracovně pohybovala v okolí pražského Karlova mostu. U Staroměstské mostecké věže před vstupem na Karlův most se pohybovala dvě nebo tři tmavší individua s obarvenými sytě růžovými i bílými holuby a lákala turisty na focení s nimi. Viděla jsem něco takového poprvé, hodně mne to znechutilo. Jednalo se asi o pávíky (viz odkaz na podobný snímek, nalezený na netu, jen jejich barva byla velmi intenzivní růžová).
https://www.google.com/search?q=r%C5%AF%C5%BEov%C3%BD+holub&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjM0df75vPbAhUiKpoKHeFzBmMQ_AUICigB&biw=1680&bih=903#imgrc=7AMbskyFweV70M:
Pánové byli poměrně agresivní, vnucovali se s možností focení, házeli holuby turistům na ramena a hlavu...docela jsem koukala, nikdy jsem nic podobného neviděla.
Dá se s tím něco dělat, ohlásit to jako týrání zvířat, přestupek apod., policii, magistrátu...? Nebo jsou takovéhle výdělky s holuby legální?
ucta ke zviratum v dnesni dobe je bohuzel valcovana touhou po penezich, lidi jich chteji mit co nejvic co nejrychleji a tak de jakekoli uvazovani o ucte/humalnosti jednani stranou...
zkusila bych rovnou na misto zavolat mestskou nebo statni policci, ale takhle zpetne bez dukazu uz asi nezmuzou nic i kdyby chteli