Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.7.2018 11:36
Mazánek

XXX.XXX.224.12

Zdravim,
mam len jeden par zakupenych kvalitnych holubov.
je chybou ak im po zneseni druheho vajicka tieto odoberam a podkladam ich inemu paru na odchovanie a cakam od nich na dalsiu znasku - chcem dosiahnut vyssi pocet znesenych vajicok a odchovanych holubov tohto paru?

za odpoved vopred dakujem.

5.7.2018 13:06
Arisko

XXX.XXX.234.90

Ja osobne si myslím, že by ste to mali nechať na nich. Nech sa o mladé postarajú sami. Holubičku to zbytočne vysiluje keď musí stále znášať vajcia a nič z toho. Keď chcete odchovávať viac mláďat tak si kúpte viac párov. Bude to o mnoho prirodzenejšie ako vajcia stále podsádzať náhradným rodičom.

5.7.2018 13:20
Columba livia

XXX.XXX.224.64

Mazánek napsal(a):
Zdravim,
je chybou ak im po zneseni druheho vajicka tieto odoberam a podkladam ich inemu paru na odchovanie a cakam od nich na dalsiu znasku - chcem dosiahnut vyssi pocet znesenych vajicok a odchovanych holubov tohto paru?

Zdravim. Je to proti prirode, takze cele zle. Takto som doviedol holubicku postoveho holuba k tomu ze uz sa mi nikdy nenaniesla. Mozete to urobit dva krat za sezonu, ale stale im odoberat vajicka a pripravovat ich o vychovu mladat je surovost. Sam som na svoju hlupost doplatil. Dodnes toho lutujem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.7.2018 19:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mazánek napsal(a):
Zdravim,

Co je podle vás kritériem kvalitní holub?na výstavě může být sebelepší ale poznáte to až na potomstvu jelikož potomek musí být vždy ó něco lepší než rodič takže i po sebelépe oceňovaných holubech můžou vycházet jen průměrní holubi navíc jen s jedním kvalitním párem zázrak neuděláte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík