Vypadávání peří u holubů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.7.2018 11:49
zdebari

XXX.XXX.96.17

Zdravím vespolek,
mám zájmový chov pošťáků, chovám je na volno a vyskytl se mi u několika holubic problém s vypadáváním peří.Holubice jakoby pelichají, nejvíce vypadává drobné peří na krku, voleti a břiše.Ovšem ale vůbec neroste nové.Toto začalo někdy z jara, za tu dobu by peří mělo narůst.Holubice jsou vitální, normálně nasedají a krmí holoubata.
Vypadlé peří má na brku, v místě kde vyrůstá z kůže nějaky útvar, který by tam asi neměl být.Vím že to dělá nějaký cizopasník, ale nedověděl jsem se na internetu jaký a čím tomu zabránit.Ví někdo o co se jedná?Jak proti tomu bojovat?
Přikládám fotky, nedalo se to mým foťákem dost přiblížit a zaostřit ale snad to z toho poznáte o co jde.Děkuji.

5.7.2018 11:51
zdebari

XXX.XXX.96.17

Zdravím vespolek,
mám zájmový chov pošťáků, chovám je na volno a vyskytl se mi u několika holubic problém s vypadáváním peří.Holubice jakoby pelichají, nejvíce vypadává drobné peří na krku, voleti a břiše.Ovšem ale vůbec neroste nové.Toto začalo někdy z jara, za tu dobu by peří mělo narůst.Holubice jsou vitální, normálně nasedají a krmí holoubata.
Vypadlé peří má na brku, v místě kde vyrůstá z kůže nějaky útvar, který by tam asi neměl být.Vím že to dělá nějaký cizopasník, ale nedověděl jsem se na internetu jaký a čím tomu zabránit.Ví někdo o co se jedná?Jak proti tomu bojovat?
Přikládám fotky, nedalo se to mým foťákem dost přiblížit a zaostřit ale snad to z toho poznáte o co jde.Děkuji.

5.7.2018 12:58
Arisko

XXX.XXX.234.90

Žeby zákožka? Liek Ivomec.2 kvapky za krk po 2 týždňoch opakovať.

6.7.2018 21:57
zdebari

XXX.XXX.96.17

děkuji.

6.7.2018 23:52
Jarda B. z Valašska

XXX.XXX.202.14

Arisko napsal(a):
Žeby zákožka? Liek Ivomec.2 kvapky za krk po 2 týždňoch opakovať.

Ano, s největší pravděpodobností (dle foto a popisu) se skutečně jedná o napadení zákožkou holubí. Je to parazit, se kterým se těžce bojuje, ale při důslednosti chovatele a zejména trpělivosti, se dočká úspěchu.
Z vlastní zkušenosti...řádně vyčistit chovné zařízení, vystříkat některým z dezinsekčních přípravků. Opakovat při častějším čištění chovných prostor.
Naředit Ivomec a destil. vodu v poměru 1 : 9, aplikovat kapátkem každému jedinci do zobáku 2 kapky, po 7 - 10-ti dnech zopakovat. Zbylý roztok vetřít na postižené místo.
Takže přeji pevné nervy, trpělivost a taky "bojovnost" v dalším období. smajlík

7.7.2018 20:31
zdebari

XXX.XXX.96.17

děkuji!

17.7.2018 23:18
KARLOS001

XXX.XXX.237.5

Zdravím holubářskou komunitu.
Také mám určitou zkušenost se zákožkou holubí
Tenkrát jsem použil preparát Bremamectin, neředěný,0,1ml kápnout na podkřídelní tepnu z každé strany.Kapku po tepně rozetřít.Přípravek se přes tepnu nejlépe vstřebá do oběhu.Po třech týdnech
zopakovat.Výsledek je zaručen.Už po dvou týdnech začnou rašit nová pera.
Možno použít i preparáty, IVOMEC, NOROMECTIN.
CHovatelské zařízení samozřejmě co nejlépe vydesinfikovat.
Přeji mnoho úspěchů v boji s tímto parazitem.

11.6.2019 10:43
ivanovsky

XXX.XXX.118.91

ivomek moc nepomaha neni neco lepsiho.dik

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.6.2019 17:47
Uživatel s deaktivovaným účtem

ivanovsky napsal(a):
ivomek moc nepomaha neni neco lepsiho.dik

A co takhle použít starý dobrý arpalit? Ale bacha pro kočky je jedovatý 😉

17.6.2019 22:18
Tibor Slovensko

XXX.XXX.30.9

Pani skúste E+E, kvapatkom na kožu, zaberá na vnútorné aj vonkajšie parazity.. A je po probléme.
Pozdravujem.
Tibor.

28.6.2019 15:25
ivanovsky

XXX.XXX.118.91

Tibor Slovensko napsal(a):
Pani skúste E+E, kvapatkom na kožu, zaberá na vnútorné aj vonkajšie parazity.. A je po probléme.
Pozdravujem.
Tibor.

Dobry den pane tibor kde se da sehnat E plu E prosim adresu vyrobce byl jsem naveterine onicem takovem nevjedi.S pozdravem ivanivski

Přidejte reakci

Přidat smajlík