Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejlepší bude nějaké klidné plemeno, aby se nepřidali k věžákům nebo jiným hejnům. Vhodný je z masných texan, pštros, rys, kalifornský, benešovský, z okrasných holubů hlavně velcí voláči, pávíci, turecké takly (jsou to akrobati, ale nejsou divocí) a další podobní. Voláči budou vhodná volba, třeba čestí voláči sedlatí rousní, jelikož je lze mimořádně dobře ochočit, navíc působí velice impozantně, když chodí po trávníku nebo voliéře. Akorát se musí dávat bacha na přežírání, což jde při chovu jednoho páru snáze než při celém chovu voláčů. Klidnější méně létavé holuby můžete pustit po týdnu. Jestli chcete uvažovat nad létavějšími, tak ne jeden ale min.3 páry aby bylo hejno a držet 3-4 týdny a nebo lépe do nasednutí na vejce. Ale třeba ti sedlatí rousní voláči nebo voláči pomořanští se můžou pustit i za dva dny, těm to stačí, neuletí, nejsou to moc živí letci.
K chovu v páru se spíše nehodí poštovní, barevnohlávci, čejky, vysokoletci nebo rejdiči, bagdety, altenburští bubláci a další letci, co můžou kdykoliv pláchnout k hejnu. Moje babička má ve dvoře celoročně pár benešáků. Protože tam je taky drůbež a žrádlo, tak se jim tam pěkně daří a nenapadlo by je odlítnout.
Dnes jsem tedy pořídil zatím jeden pár Český voláč rousný.Jsem spokojen, pár je klidný, za chvilku už brali krmení.Vracejí se z výletu do záletu, paráda.Chovám papoušky a tam je to u nově pořízených uplně jiné.Díky za rady.