Stratený kontakt - Troubky na moravě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.8.2018 21:00
hrabal1

XXX.XXX.245.76

Úvodník v světě holubu podporil moju myšlienku, napísať holubiarskú autobiografiu. Mojim holubiarským životom ma sprevádzali výborní priatelia, ktorých by som chcel v biografii aspoň spomenúť. Narážam na problém človeka-zábudlivosť. Spoliehal som sa na rôzne písomnosti, katalogy a iné, ktoré však nenávratne vzala veľká záplava moravy roku 1997. Po viac ako 40 rokoch v zahraničí si len ťažko spomínam na študijné roky a spolužiakov. Spomínam si len útržkovito, napr. z Bochořa to bol myslím Haltr, ktorý cestoval na STS-ku do Kojetína, z Přerovského oddychového parku Michal. Prezývali sme ho Michal z Michalova, niekde od Čekyně bol Vlček. Ale hlavne by som chcel zapísať jedno meno, po ktorom pátram už dlho. Bolo to asi v roku 1972 alebo 1973, keď mi z Troubek poslal chovateľ prachenských kánikov dovtedy prvú prihlášku na výstavu. Nevystavoval som síce, lebo môj otec meral hodnotu chovu úžitkovosťou a výstavy finančne nepodporoval. Zo štipendia 80 korun sa toho veľa nedalo. Neskôr, roku 1997 táto obec medzi Přerovom a Prostějovom bola najviac zatopená. Asi sa ťažko nájde katalóg z toho obdobia, kto tam vtedy choval toto plemeno. Možno by mi to oživilo pamäť. Myslím že študoval taktiež v Kojetíně na zemedělke, ako mechanizátor. Ďakujem vopred všetkým, ktorí mi meilom podajú nejakú informáciu. Stačí naklepať moje meno a mala by sa objaviť moja webová stránka a potrebné údaje. S pozdravom Jozef Hrabal.

10.9.2018 19:25
JanK51

XXX.XXX.91.161

Troubky výstava 8-9 září 2018 -ozvěte se na kroupajan51@seznam.cz.

11.9.2018 21:24
hrabal1

XXX.XXX.225.5

JanK51 napsal(a):
Troubky výstava 8-9 září 2018 -ozvěte se na kroupajan51@seznam.cz.

Priateľu, veľmi pekne ďakujem.Len čo mi to pracovné povinnosti dovolia, ozvem sa meilom. Jozef Pepa Hrabal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík