Sháním poštovní holuby kmene Jana Ardena. Je nějaký chovatel v ČR který drží tuto lini a byl by ochotný prodat pár těchto holubů nebo nějaká holoubata v sezóně? Děkuji za nabídky, případně cena nerozhoduje.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím, zde je můj nakrevněný Witbuik. Holubi Aarden u nás jistě jsou.
https://www.ifauna.cz/galerie/diskuse/3393378/201711/5a060343e3d59_jpg
Wittbuik:
https://www.google.cz/search?q=witbuik+pigeon&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=4a3UqGMSuqntvM%253A%252CBE20w7Lrix-IeM%252C_&usg=AI4_-kRlmtPN1hUrfMxZ5KxQrhMPewnnAw&sa=X&ved=2ahUKEwju0YHRvuLeAhVkJ8AKHSwgDOEQ9QEwAHoECAAQBA#imgrc=4a3UqGMSuqntvM:
V této krevní podobě se to ale nedá dále valit čisté a je potřeba to nakřížit.
Martin
nebo dlouho šetřit a objednat si zde: https://machielbuijk.nl/old-generation/

baštris
napsal(a):
Čest majster!
holoubě u Machiela cca 500,- EUR. Jinak pro zadavatele, Buijky má pan Petr Marek. Já vlastním vnuka z originálu, ale ten nyní chová u kamaráda.
Jinak Jardo na 99% se uvidíme na vaší výstavě. Jedu k Petersonovi pro nějaké holky

Tohle je vnuk holuba Red bull . Jeho Máma je dcera holuba Red bull a ze strany jeho otce je nakřížený Arden . Koupil jsem ho za těžky prachy jako holoubě do chovu .

baštris
napsal(a):
Jsou holubi MACHIEL BUIJK skutečně tak kvalitní, nebo jsou pouze kvalitně udělané internetové stránky...? Má někdo skušenost? Snažím se dopátrat k nějaké výsledkové listině..., zatím bez výsledku. Poradí někdo?

napsal(a):
Jsou holubi MACHIEL BUIJK skutečně tak kvalitní, nebo jsou pouze kvalitně udělané internetové stránky...? Má někdo skušenost? Snažím se dopátrat k nějaké výsledkové listině..., zatím bez výsledku. Poradí někdo?
Dobrý den! Buijkovi holubi jsou opravdu kvalitní. Viz výsledková listina potomků jeho holubů a národních vítězů. Má je i můj kamarád na severu Německa, kde jsem je měl v loni poprvé v ruce.
M.N.

Výsledkovou listinu na stránkách Machiel Buijk v sekci reference jsem našel. Tam jsou výsledky vynikající..., ale tu nemám na mysli. Zajímá mě jestli se dají dohledat kompletní výsledky konkrétních závodů - nějaký odkaz.
napsal(a):
Dobrý den! Buijkovi holubi jsou opravdu kvalitní. Viz výsledková listina potomků jeho holubů a národních vítězů. Má je i můj kamarád na severu Německa, kde jsem je měl v loni poprvé v ruce.
M.N.
Jedeen starý holubář a jestli se nepletu, tak to byl pan Uhlík, říkával: Jestli si p. XY koupí třeba holuby od p. Brikouxe, pak mají sice tento původ(linie), ale jinak to jsou holuby pana XY a záleží jen na něm, jak s nimi bude dále pracovat. Ale to jde o správnou terminologii a nic to nemění na genetickém založení, pokud je skutečné...

jale56
napsal(a):
Také jsem toho názoru. Jiný holubník, krmení, péče, vedení chovu ..., a především jiný chovatel.
JL
Souhlasím s uvedeným... Přeloženo = z blbce nikdy kvalitu nedostanu a kvlitu je možné pokazit.

jo012810
napsal(a):
Jedeen starý holubář a jestli se nepletu, tak to byl pan Uhlík, říkával: Jestli si p. XY koupí třeba holuby od p. Brikouxe, pak mají sice tento původ(linie), ale jinak to jsou holuby pana XY a záleží jen na něm, jak s nimi bude dále pracovat. Ale to jde o správnou terminologii a nic to nemění na genetickém založení, pokud je skutečné...
Dobrý den! To ano, samozřejmně. Nic to ale nemění na tom, že Buijkovo holubi jsou kvalitní a jejich potomci dosahují super výsledky na vícero holubnících. Pokud se někomu nezdá cena 500-1000,- EUR za holoubě, tak to je jiná kapitola. Letu zdar!
napsal(a):
Dobrý den! To ano, samozřejmně. Nic to ale nemění na tom, že Buijkovo holubi jsou kvalitní a jejich potomci dosahují super výsledky na vícero holubnících. Pokud se někomu nezdá cena 500-1000,- EUR za holoubě, tak to je jiná kapitola. Letu zdar!
A co takhle postovni holubi Petra Stetiny? Holubi kvalitni a cena lidova!
pigeon0002
napsal(a):
Podařilo se mi sehnat holuby po org. holubech Jan Aarden linie The Dolle z holubníku Machiela Buijka. Nebylo to zrovna nejlevnější, ale snad to bude stát za to. Jsou to dokonalí holubi.
Nechci se vás nijak dotknout, ale jak dokonalí jsou? Mají za sebou prokazatelné závodní výsledky, myslít ti holubi, které jste nakoupil a nebo krásně vyplněný rodokmen. V tom je totiž zásadní rozdíl a bohužel se u nás více, či méně kšeftuje s rodokmeny. Platilo a asi i platí, že kvalitního holuba získáš od přítele téměř zdarma a na kvalitu jsou potřeba mnohonásbně vyšší peníze, než je roční statisticky uváděný výdělek v ČR......Ale to jen můj názor a každý má svoji vizi, přání a záměry.

pigeon0002
napsal(a):
Podařilo se mi sehnat holuby po org. holubech Jan Aarden linie The Dolle z holubníku Machiela Buijka. Nebylo to zrovna nejlevnější, ale snad to bude stát za to. Jsou to dokonalí holubi.
V ruce jsou naprosto dokonalí. Osvalení, křídlo, opeření, kostra, super. Překrásní holubi. U Gerharda to letí výborně, nebál bych se ničeho.
M.
jo012810
napsal(a):
Nechci se vás nijak dotknout, ale jak dokonalí jsou? Mají za sebou prokazatelné závodní výsledky, myslít ti holubi, které jste nakoupil a nebo krásně vyplněný rodokmen. V tom je totiž zásadní rozdíl a bohužel se u nás více, či méně kšeftuje s rodokmeny. Platilo a asi i platí, že kvalitního holuba získáš od přítele téměř zdarma a na kvalitu jsou potřeba mnohonásbně vyšší peníze, než je roční statisticky uváděný výdělek v ČR......Ale to jen můj názor a každý má svoji vizi, přání a záměry.
Kolega nemonvh to již napsal za mě. Osobně kdybych ten rodokmen k holubovi neměl je mi to úplně jedno, pokud mi sedí perfektně v ruce.
KLIMEK PETR
napsal(a):
Zdravím, může toto být Arden? Nebo aspoň nakrevneny na něj?
Zejména po roce 1990 se k nám začali dovážet poštovní holuby ve velkém ze Západu a toho využívali různí taky chovatelé a kšeftovali, jak říkám, s rodokmeny. Musíte si uvědomit, že skutečně vysoce kvalitní holuby z Belgie, či z Holandska se jen ve velmi omezeném počtu dostali k nám a to i za I. republiky. A to kvůli jejich ceně. Takže to co se "kšeftařům" hodilo nějak pojmenovali po slavných chovatelých a tomu uzpůsobovali i rodokmeny. Na fotce je poštovní holub, ale jeho původ je určitě "v mlhách". Jak říkával starý pan Hanák z Brna, jen málo rodin PH dokáže a dokázalo, předávat své vlastnosti po více generací. Taže, si určitě netrapte hlavu s nějakými slavnými jmény. Pokud s PH závodíte, musí svoji kvalitu odchovy prokázat v koši. Pokud máte PH jen pro potěchu oka, pak sledujte jedince, kteří se vám budou líbit fenotypově a svými vlastnostmi.
pigeon0002
napsal(a):
Tak jak to z nich létá ? Kolik umístění mají jejich potomci - nebo se ztratili ?