Zdravím všechny chovatele a příznivce holubů.
Tak jsem si na založil menší chov moravských pštrosů nebo jestli se to dá nazývat chov nevím, ale každý ať si pojmenuje své záliby jak chce. Po delší pauze od holubů jsem si pořídil pár kusů techto krasavců. Momentálně mám 2 páry modrých bezpruhých pštrosů, 1 pár modrý černopruhý, 2 páry černých pštrosů. Vše mám složeno tak, abych si mohl sám skládat nepříbuzné páry. Holubi mám celý můj život. Vždy nám něco na dvorku poletovalo. 10 let jsem aktivně vystavoval na všech typů výstav a mohu říct, že úspěchů bylo mnoho. Věnoval jsem se chovu koburským skřivanům.
Život přinesl pár změn a musel jsem na pár let holubaření nechat. Již teď jsem si pořídil pár holubů. Určitě budu chtít někdy si nějakého odchovance vystavit, ale nebudu už takový blázen jak jsem býval. Můj limit je do 8 chovných párů. Mám rád když má zvíře prostor a klid. Nemusím mít přeplněný dvůr, stačí mi pár pěkných a zdravých kusů.
Jsem velmi zvědav na letošní holubářskou sezonu. Ještě mám modrou černopruhou volnou holubici, tak ji určitě budu chtít sehnat černopruhého holuba.
Zde vkládám pár fotek mých barevných svěřenců. Snad se Vám budou líbit.
Přeji Vám Všem mnoho chovatelských úspěchů. Chovu Zdar!
Detail hlavy a barvy oka u mého chovného, černého samce. Na výstavách mi někdy chybí u některých holubů pěkné, červené oko.
Zdravím Všechny chovatele holubů. Jaro je v plém proudu a já si vzal fotoaparát znovu do ruky a šel fotografovat holubi. Chovná sezóna se u mě sice nerozběhla dle mých očekávání. Nemohu chtít aby vše šlo hned jen tak hladce. Přidávám pár fotek. Snad se Vám budou líbit. Chovu Zdar !
Zdravím Vás,
přidávám sem po dlouhé době pár fotek z mého chovu.
Snad se Vám budou líbit.
Přeji ať se Vám všem daří!
Chovu Zdar!
Dobrý den,
předem Vám děkuji za ,,kompliment,,. Moc si toho Vážím.
Co se týče chovu holubů tak u mě vždy byli na volno. U tohoto plemene a zároveň i u chovu jsem vděčný za to, že opravdu se pohybují jen na střechách mých budov, domu, na dvorku atd .. a nelétají k sousedům.
Choval jsem Koburské skřivany a sem tam jsem vystřídal plemena i jiná, více temperamentní a né že by to sousedům vadilo, ale někdy nějakej ten negativní pohled byl vidět.
Já osobně se nedivím, že se již vyšlechtila plemena povahově líná, voliérová a typově těžká a to nemluvím jen o Moravských pštrosech, ale i u Koburských skřivanů jsem měl mnoho jedinců, kteří létaly jen z nutnosti.
Věřte mi, že můj osobní přístup je takový, že nehodlám holuba učit se létat , i kdyby to byl ,,šampion,, tak má prostě smůlu a nádivka to jistí.
Za to může celá lidská společnost, povaha, vzájemné chování.
Podíváme-li se k nám na vesnici, která má cca 365 obyvatel tak slepice má tak tak někdo zřídka, holubářů jsme 4, z toho 2 chovateli mají vše ve voliéře a já + jeden důchodce, který má křížence všecho druhu a já mu sem tam doplním do chovu nějakého toho kouska tak ten má volný chov. A to je nás co se týče holubů ještě MOC. To je novodobá vesnice a mnoho spoluobčanů nemají i to standardní zvíře a to je vlastně pes u domu. Hlavně, že bydlí 2 lidi v jednom domě a mají 4 auta.
Já osobně nestojím o to aby mi někdo si stěžoval, že holubi mu létají na střechu atd ..... Je pravdou, že mám na zahradě nějakou tu drůbež a perličku, která to pěkně oživí a některé maminky s dětmi chodí za naši zahradu ukazovat dětem jak vypadá slepice, kohout a vůbec perlička je zázrak . Jenže vajíčka na jídlo by chtěli všichni, ale nikdo nic si domů nenasadí, protože to je závazek, který vede k zodpovědnosti.
Proto dnes kolikrát sleduji tady diskuzi s názvem ,,Slezský barevnohlávek,, a je paráda sledovat jak mají své chovy na volno a holubi mají svoji typickou ostražitost a plachost . Já mít takové stavení a bydlet jinde tak jdu do toho a nemrknu ani okem.
Za to moji pštrosy jsou krotcí ....... chodí za mnou na dvorku a když je jdu nakrmit tak jsou najednou kámoši . Je pravdou, že já je rozmazluji.
Na toto téma má každý z nás nějakej názor a každý z nás má nějaké podmínky, kterým se musíme prostě přizpůsobit a to jak v chovu holubů tak i v osobním životě.
Myslím, že prostě srovnávat rozdíl 20, 30 a více let prostě už nejde, ale tím neříkám, že nejde se o tom pobavit popřípadě Vy dříve narození zavzpomínat.
Já osobně už se těším na nějakou tu letošní výstavu až si nějakého toho jedince vystavím. Jen zřídka a hlavně pro radost.
Přeji Vám mnoho krásných zážitků.
S pozdravem
Radek Přikryl
Zdravím.
Koburáku souhlasím s Tebou,ale musím se zeptat,kde skončil chov Slezských barevnohlávků žlutých,které jsi choval v r.2010.Máš krásný chov volně létavého MP,ale SB jsi měl také krásné.Pokud si dobře vzpomínám,tak to bylo jediné vlákno,které jsi založil o SB,kde se ozval někdo z klubu a od té doby nic.Klubové stránky o SB jsou už léta zamrzlé,což je škoda.Kouťák
To je vzpomínka, která vede do minulosti a je tomu 10 let. Máte pravdu, v roce 2010 jsem založil ,,vlákno,, s názvem ,,Slezský barevnohlávek žlutý - 2010,, . Myslím, že se dá určitě dohledat v diskuzi.
Účelem bylo založit tento diskuzní příspěvek a navázat kontakt s jinými chovateli. To se do jisté míry i podařilo. Mně šlo hlavně o Slezské barevnohlávky žluté. Jelikož jsem od roku 2001 choval Koburské skřivany tak Slezské barevnohlávky jsem přibral jako druhý chov od jednoho známého, protože nechtěl mít holubi vůbec a věnuje se jen králikům.
Největší problém byl s krví tak jsem potřeboval něčím tento chov oživit. Přivezli se barevnohlávci od pana JUDr. Danišoviče (v tech holubech byla i krev od pana Hronka). Potom mi volal jeden pán, že má tak asi okolo 8 kusů barevnohlávků a že mi je daruje (jméno si nevzpomínám) jen vím, že to bylo někde na Blanensku. Přivezlo se 8 barevnohlávků, kroužkovaných a nekroužkovaných, žlutých a červených. Vím, že někteří chovatelé žluté a červené páři spolu.
Zajímal jsem se o ně čím dál více a některé i vystavoval na výstavě spolu s Koburskými skřivany. Proto jsem založil tenkrát diskuzi na toto téma a tím tak navázal kontakt pan Ing. Gerhard Stein.
Jenže jak již to někdý bývá a život není jen pozitivní, ale umí přinést i velké překážky. V roce 2014 jsem musel z rodinných důvodů vše ukončit. Po ztrátě mého otce jsem řešil mnoho zásadních věcí a člověk nemůže sedět jedním zadkem na dvou židlích teda alespoň já ne, pokud nemám holubi ve 100% parádě tak se tomu nemá cenu věnovat.
Celý chov barevnohlávků jsem prodal nebo rozdal ( bylo tak zhruba 7 stálých párů). Dokonce něco jsem jednou prodal na Slovensko a na Ukrajinu. V ČR jsem taky něco prodal, ale už si opravdu nepamatuji ty jména.
Po čase jsem nakonec zrušil i to nejcennější a to i chov Koburských skřivanů. Jednalo se o velmi propracovaný chov.
Zhruba rok jsem měl prázdné holubníky. Potom jsem to stejně nevydržel a po uklidnění situace jsem zase holubi nasadil. Jednalo se o křížence všeho druhu a že si prostě budu ,,barvičkařit,,. Jenže i to sem nevydržel a prostě já musím mít chov čistokrevný a jsem člověk, který na tu výstavu prostě chce jít ............
Tak jsem se zase vrátil a začínám úplně od nuly. Jak už vidíte jsou to Moravští pštrosy a někdy sem tam si koupím páru holubů prostě jen tak na zpestření oka.
davidch
napsal(a):
Zdravím
Můžu se zeptat, od koho máte ty černopruhé? Ch.
Dobrý den,
mám jen jednu černopruhou holubici. Je ročník 2018 a myslím, že je dost dobré kvality.
Mám ji od pana Spáčila z Jiříkovic.
Klidně bych ji vyměnil za kvalitního, modrého bezpruhého holuba nebo za černého holuba.
S pozdravem
Radek Přikryl
Petrsx

XXX.XXX.210.38
Zdravím,
Jsem také chovatel moravských pštrosů, mám 2 páry žlutých , pár černých a pár černých šupinatých. Právě od nich mám od loňska krásného lichého samečka a k němu sháním holubičku. Ten váš pár se mi líbí. Neměl byste jednu holubičku z loňska k prodeji? Můžete mě prozvonit na číslo 723 659 350. Zavolám zpět. Děkuji.
Petrsx
napsal(a):
Zdravím,
Jsem také chovatel moravských pštrosů, mám 2 páry žlutých , pár černých a pár černých šupinatých. Právě od nich mám od loňska krásného lichého samečka a k němu sháním holubičku. Ten váš pár se mi líbí. Neměl byste jednu holubičku z loňska k prodeji? Můžete mě prozvonit na číslo 723 659 350. Zavolám zpět. Děkuji.
Zdravím Vás, můj chov momentálně činí 4 páry modrých, 2 páry černých, 1 pár černých šupinatých a jeden pár je černý šupinatý holub a černá holubice.
Právě já jsem sháněl černou šupinatou holubici. Protože jsem momentálně nechtěl nechat holuba samotného tak jsem mu dal aspoň černou holubici.
Bohužel nemám nic navíc. Jediné co mám navíc jsou výletci u modrých bezpruhých pštrosů.
Ať se Vám v chovu Moravských pštrosů daří !
Přidávám 2 fotky jak jsou moji MP modří venku na střeše. Mám volný chov.
Výletci.
To.V
napsal(a):
MP žlutý rovný
Začínám přemýšlet, že si asi dva nebo 3 páry žlutých pštrosů nebo černé běloocasé pořídím. Protože by aspoň krásně doplnili můj dvorek a svojí barvou obohatili střechu našeho domu.
No uvidím ..........
Přidávám pár nedělních fotek pro pokochání.
S pozdravem
Radek Přikryl
Také přidám pár fotek. Černí a párek červených pro radost-a do šupinatých. Pane mch máte nádherný párek žlutých. To musí být radost. To budou odchovy. Pěkné odchovy modrých kko.! Doufám že se všichni setkáme na evropské výstavě v Brně. 😀
Přidám i nějaké supinate aby tu nebyl sám kolega Novák.
Se srdečným pozdravem M. Stehno
M.stehno
napsal(a):
Také přidám pár fotek. Černí a párek červených pro radost-a do šupinatých. Pane mch máte nádherný párek žlutých. To musí být radost. To budou odchovy. Pěkné odchovy modrých kko.! Doufám že se všichni setkáme na evropské výstavě v Brně. 😀
Přidám i nějaké supinate aby tu nebyl sám kolega Novák.
Se srdečným pozdravem M. Stehno
pěkní pštrosi - jen ta holubice má v krvi slepičáka - zvedá ocas...křídla pod ocasem, jinak má pěknou hlavu i zobák- - kolik dá holoubat ?
gary
napsal(a):
pěkní pštrosi - jen ta holubice má v krvi slepičáka - zvedá ocas...křídla pod ocasem, jinak má pěknou hlavu i zobák- - kolik dá holoubat ?
Křídla pod ocasem má protože sedí. Je to už stará holubice. Že zvedá ocas se zdá. Ve skutečnosti to tak není. Dá těch 6 - 8 holoubat od páru. Protože ji nechávám ji jen 4 nasedat
Léto v plném proudu a já opět si vzal můj fotoaparát do ruk a fotil mé svěřence.
Do mého chovu Moravských pštrosů jsem si pořídil jednu páru Moravských voláčů žlutých sedlatých. Je to takové malé zpestření na dvorku.
Zde je pár fotek chovných jedinců.
Zde přidávám ještě fotografie mých výletků. Kromě tech černých šupinatých, ty mám od kamaráda.
Jinak všichni modří a černí pštrosy jsou mé dílo.
Přeji CHovu Zdar !