Káníci v Písku

Prácheňský káník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.2.2019 20:41
lupus4

XXX.XXX.205.61

Zdravím, tento týden se objevilo mezi věžáky u Starého mostu v Písku hejno PK - baj oko po min 5,5 černých a 5,5 žlutých, možná i víc
Nechybí někomu ?

23.2.2019 12:56
M.stehno

XXX.XXX.71.179

jsou tam i černí !!!

23.2.2019 12:58
M.stehno

XXX.XXX.71.179

jsou i v pěkné kvalitě když je někdo nechytne tak ta umřou. Jsou tam i 3-4 české bagdety

23.2.2019 19:21
gary

XXX.XXX.19.22

Tak to to vypadá na dědictví po nějakém chovateli - zde dědicové nesekali hlavy, ale myslí si, že se o sebe dědovy holubi postarají a tak je raději pustili "na svobodu"...výsledek nezájmu o holuby mezi našimi spoluobčany. A dravci to brzy vyčistí....

7.3.2019 19:36
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Bydlím kousek od Písku. Ale v centru jsem delší dobu nebyla. Na podzim jsme začali s chovem prácheňského káníka modrého černopruhého. A teď na jaře asi skončili. Doufala jsem, že toto plemeno nepotřebuje voliéru, ale spletla jsem se. Měli jsme tři páry. Na volno. Po celou zimu měli dostatek krmení a v mrazu jsem jim měnila vodu několikrát denně. Drželi se okolo holubníků, které jsou skoro tři metry nad zemí. Nejdříve jsme našli zakousnutého holuba. Pak se jeden pár ztratil. Nějaký dravec dostal tu holubici co zůstala sama. Zbylý pár vyseděl v mrazech dvě krásná holoubata. Ale jedno mělo pokřivené nožičky, tak jsme ho museli dát pryč. To druhé vylétlo holub ho pěkně učil, kde se nakrmí, napije, vracelo se do holubníku. A minulý týden jsme přišli o holoubě, bohužel i holubice se ztratila. Seděla na dvou vajíčkách, které jsou zastuzené. Zbyl nám poslední holub, který se dolétne jen najíst, napít a raději je schovaný v holubníku. Přemýšlíme nad voliérou. Ale tolik jsme si přáli mít holubi na volno. Existuje nějaké plemeno, které by bylo opatrnější, hbitější. Jak to že o věžáky se nikdo nestará a přesto přežívají.

7.3.2019 19:51
lupus4

XXX.XXX.205.61

altenburský bublák, slezský barevnohlávek ...

ps. nechcete si PK u S.mostu pochytat ?

7.3.2019 20:01
tetrivek

XXX.XXX.211.31

A jak by se dali chytit?

7.3.2019 20:10
lupus4

XXX.XXX.205.61

sklopec, podběrák, síto
odkud jste ?

7.3.2019 20:11
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Z Podolí I.

7.3.2019 20:23
lupus4

XXX.XXX.205.61

Jestli chcete , dojdu se tam zítra podívat v jakém jsou stavu a jak to nejsnáze provést...a po domluvě i nějaké odchytit, ale museli byste si pro ně dojet...nemám je kam dát, jsem už bez holubárny...

7.3.2019 20:33
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Díky, ale abyste s tím neměl nějaké nepříjemnosti. Kamarádův pes chytil v parku holuba v Písku a dostal zato pět set korun pokutu.............

9.3.2019 15:41
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tak černých je tam asi 15, 1 červený a už jen 5 načepejřených žlutých

9.3.2019 17:45
kouták

XXX.XXX.168.33

lupus4 napsal(a):

Tak to máš co chytat.U nás je už druhý rok Zrzohlávka rudozobá,ale chytit se nedá.Loni byla krotší.

9.3.2019 20:20
tetrivek

XXX.XXX.211.31

lupus4 napsal(a):

Díky, je mi jich líto. Ale mám strach aby u nás nedopadli jako ti předtím. Pořád ještě přemýšlíme o té voliéře.Zalíbil se nám altenburský bublák.
Jak je chcete pochytat v Písku v centru? Znáte dnešní lidi. Buď Vám dají pokutu že je chytáte, nebo Vám dají pokutu že ulítli a škodí ve městě.

9.3.2019 22:21
lupus4

XXX.XXX.205.61

Já je pochytat nechci, jen , že je ta možnost. Jsou docela krotcí, myslím , že na zrní by vám naskákali do tašky sami...

11.3.2019 19:12
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tak jsme se tam dneska sešli s přítelem Ř., měšťáci (MP) proti odchytu nic nenamítají...
Černých je tam asi 30, žlutých 5, červení 2, stříbrní kapratí bělopruzí 2, modří pruhový 2...i asi 3 kaliforňáci
1 rys, asi 7 č. bagdet viz fota, ti mě připadaly už docela "načatý"...holt nejsou zvyklé na rohlíky

Ř. se je pokusí pochytat co půjde..., v Ne dáme zprávu

14.3.2019 18:30
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Holuba máme samotného. Nevíte náhodou kdo by v okolí Písku měl na prodej holubici prácheňského káníka modrého černopruhého. Jen do hobby chovu, nemusí to být žádný výstavní kus. Už je mi toho holuba líto. Pořád poletuje, kouká do prázdných holubníků, naparuje se. Ještě bych to ráda zkusila mít vlastní chov holubů. Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.3.2019 19:54

tetrivek napsal(a):
Holuba máme samotného. Nevíte náhodou kdo by v okolí Písku měl na prodej holubici prácheňského káníka modrého černopruhého. Jen do hobby chovu, nemusí to být žádný výstavní kus. Už je mi toho holuba líto. Pořád poletuje, kouká do prázdných holubníků, naparuje se. Ještě bych to ráda zkusila mít vlastní chov holubů. Děkuji

Zdravím,začátky bývají těžké někdy,určitě bych nebyl zklamaný z prvních nezdarů,chybama jse člověk učí.....já osobně bych jsi dovolil říct, pokuď jste v oblasti kde podlehate predačnímu tlaku ,tak začínat s třemi páry je nesmysl...proč?odpověď hledejte ve svem prvním příspěvku.....ano základ je tři páry,ale pokuď jse vam jeden /dva jedinci stratí vzniká nevyvaženost ,rivalita mezi dvěma páry následná stráta dalších a chov zaniká ,pro volný chov doporučuji víc jak 10 jedinců,více hlav více vidí a případná strata nějakých jedinců Vás neohrozí,vždy se najde harmonizuji pára (páry )která Vám bude směle vyvadět holubata a tím nahradit případné straty.Ať už jsem choval cokoliv PH,Altenburské bubláky,dnes Slezské barevnohlavky vždy jsem začínal se základem aspoň tech 20 jedincu dotyčného plemene ,jelikož pouštím holuby na celý den bez ohledu na roční období a chovám uprostřed lesů tak mi případné straty nedělaly žádný problém,abych sestavil nejmíň 4 ,5 pár....Ve skupenství 15 -20 ks máte větší šanci než 6 -8 ks, pokuď chcete chovat bez voliery na volno ,vždy se najde jedinec který jsi všimne nebezpečí dřív než ostatní a tím dá dalším možnost úniku...Získejte jedince z volného chovu s počtem aspoň 12 -16 ks vyváženém počtu v pohlaví,něco padne za oběť dravce a to co se adaptuje bude dělat Vám radost...jistě se nevzdavejte !!! S pozdravem Adamčik E

15.3.2019 21:03
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Děkuji Vám. Jsem ráda za Vaší radu. Nějak jsem se pořád nemohla srovnat s tím mít holubi ve voliéře. To už by jsme mohli mít místo holubů papoušky . Holubi bych měla ráda jen na okrasu střech a zahrady. Na které letos doufám přibudou i kuřátka s kvočnou.
U nás jsou okolo většinou samá pole, louky, les máme asi 200 m vzdušnou čarou od holubníku. V zimě když napadlo hodně sněhu, tak na drátech sedělo káně. Myslím že mělo na svědomí asi tři holubi. Pak jsme káně našli sežehnuté u sloupu na drátech. Teď je po sněhu tak doufám že je budou zajímat více myši na polích.

15.3.2019 21:16
lupus4

XXX.XXX.205.61

na drátech sedělo káně. Myslím že mělo na svědomí asi tři holubi

To jste žena "myslivce"? Káně holuby neloví , páč na to nemá potenciál.
Kdybyste své holuby někdy pozorovala, zjistila byste, že holubi mají káňata totálně na háku ... jen po něm mrknou a jsou v klidu...
Zděšení u nich vyvolá krahulice, jestřáb, sokol...káně nikdy

15.3.2019 21:37
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Tak to jsem nevěděla, myslela jsem že mělo spadeno na holubi. Pak jsme nedaleko našli jen peří z jednoho holuba. Krahulce jsem taky zahlédla. Ještě tu lítala poštolka. Ale na tu je holub asi velký ne?
Zajímalo by mě jestli vadí holubům světlo lampy, které svítí z rohu zahrady celou noc.
Někdy se stalo že si holubi nezalezli na noc do holubníku a nocovali venku. To by je ještě mohl chytit i výr.

16.3.2019 05:31

Zdravím,káně a poštolka určitě ne!! Je také otázkou jakým způsobem máte řešeny holubník a jeho zabezpečení.???Bez nočního zavření holubů lze chovat za určitých okolnosti...jednak holubníkem na kůlu v prostoru, opatřeným plechovým límcem a kůlem z kovu ,jednak kvůli životnosti a částečnému zamezeni vyšplhaní lasicovitých a umístěný mimo dosah stavení a dřevin ,aby byl zamezen průnik do budníků ,u podstřešnich holubniků take musíte řešit zajištění,pravděpodobnost že Vám kočka nebo kuna sleze po střeše mezi okapem a střechou na budniky a nebo spodem po nějakém porovitem materiálu či svodu,štěně je velká.Nejlepší je komorovy holubnik postaveny v části půdniho prostoru hospodařske budovy nebo nějaký přízemní vždy s nočním zavřením vletoveho otvoru.Zajistěte jsi větší počet jedinců pro chov ,odpovidajici chovatelske zázemí které bude v nočních hodinách zabezpečené a na údržbu jednoduché!! I když Vám časem ustoji tlak dravců k čemu to,když Vám tam vleze v noci kuna,tchoř ??!!A můžete mít jich i padesát a ráno najdete vše zamordovane.Chovat holuby neni nic složitého jestli u toho vydržíte a nevzdáte se ,budete se tomu za pár roků smát hezky den A.E

17.3.2019 09:24
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Zdravím Vás. Posílám Vám pár fotek holubníků. Časem ještě přiděláme další.Holubníky jsou tři metry nad zemí. Pod střechou. Domeček nesousedí s jinou budovou nebo stromem. Nevím jestli by kuna nebo lasička dokázaly vylézt nahoru.

17.3.2019 09:45

tetrivek napsal(a):
Zdravím Vás. Posílám Vám pár fotek holubníků. Časem ještě přiděláme další.Holubníky jsou tři metry nad zemí. Pod střechou. Domeček nesousedí s jinou budovou nebo stromem. Nevím jestli by kuna nebo lasička dokázaly vylézt nahoru.

Zdravím perfektní,ale kuna tam bez problémů vleze,je to krásné ,ale zrušil bych ty otvory výměnou za uzaviratelný otvor (vlet) velikosti cca 50š×30v uzaviratelný ,na panty okenní sklopkou jako zámek a přes lanko a malou kladku na otvírání pro snadnou obsluhu od země .Ráno otevřít,večer zavřete,okenní sklopka se vahou poklopu (okna)zajistí,pouze tah lanka umožní odemčení ,na konci lanka háček a zajistit o očko v otevřené poloze...

17.3.2019 09:46

Pošlu fotky a nákres mechanizmu....

17.3.2019 09:47
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Děkuji Vám.

17.3.2019 18:36
st.toman

XXX.XXX.197.186

Ti holubi byli vykoupeni na trhu ve Strakonicích vietnamským obchodníkem a v Písku při vykládce mu frnkli. Pochází od chovatele Haška, čili docela dobrej chov.

17.3.2019 19:40
gary

XXX.XXX.19.22

st.toman napsal(a):
Ti holubi byli vykoupeni na trhu ve Strakonicích vietnamským obchodníkem a v Písku při vykládce mu frnkli. Pochází od chovatele Haška, čili docela dobrej chov.

Tak to byli určeni do nudlí...

18.3.2019 17:58
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tak zatím odchyceno (normálně rukou) 5 bagdet, 7 PK, 1 X staváka (bílý, žlutý ocas)

19.3.2019 08:13

lupus4 napsal(a):
Tak zatím odchyceno (normálně rukou) 5 bagdet, 7 PK, 1 X staváka (bílý, žlutý ocas)

Ahoj! Ne že je opět prodáš vietnamci do nudlí, když už je tak pečlivě a s láskou odlovuješ

19.3.2019 08:59
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ahoj, kdepak já přítel Ř. tomu věnuje čas, nejlépe to jde ráno, když jsou hladoví....
já jen podávám hlášení
PS. vstávám až mě zbudí moji psí kluci, což je kol 8:00 , a to je už pozdě

19.3.2019 18:18
st.toman

XXX.XXX.197.186

lupus4 napsal(a):
Ahoj, kdepak já přítel Ř. tomu věnuje čas, nejlépe to jde ráno, když jsou hladoví....
já jen podávám hlášení
PS. vstávám až mě zbudí moji psí kluci, což je kol 8:00 , a to je už pozdě

Co já vím, tak asi 10 ks je u chovatele, co je určitě nedá pryč.

2.4.2019 13:55
lupus4

XXX.XXX.205.61

st.toman napsal(a):
Co já vím, tak asi 10 ks je u chovatele, co je určitě nedá pryč.

tak PK je odchyceno 21ks, 2 staváci, 6 bagdet...
ale pořád je jich tam ještě dost

6.5.2019 12:33
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tak PK jsou zabydlení (na volno) a mají i holoubátka

Na fotce hřivnáči, na okně na sídlišti v Kladně

6.5.2019 12:54
raspic

XXX.XXX.36.107

Na betonovém sídlišti, příjemné zpestření.

6.5.2019 18:28

lupus4 napsal(a):
Tak PK jsou zabydlení (na volno) a mají i holoubátka

Na fotce hřivnáči, na okně na sídlišti v Kladně

Hnedle bych je nakroužkoval!!!

j46

11.5.2019 21:14
j46

XXX.XXX.140.248

Škoda že to mám do Písku tak daleko o nějaké Pk bych měl také zájem .chovu zdar.

28.11.2019 21:23
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tak PK se docela drží - je jich tam ještě cca 10 černých, 1 stříbrňák, 1 modrý pruhový a ani už nejsou "omrchlý" vypadají už docela OK + 2 ČB taky ve formě

žlutý ani jeden

24.3.2020 17:22
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

nemáte někdo tedkn preheld o tom jestli se v hradci králové nenácházi nejaci postáci nebo i jiná plemena holubů a popřípade jestli jsou pořád v opísku tito holubi a jestli nemáte nekdo foto těchto holubů děkuji vsem co mi odpoví

Přidejte reakci

Přidat smajlík