Páviky - alebo iné jednoduché holuby pre začiatočníka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jano82

11.3.2019 10:43
Jano82

XXX.XXX.214.112

Ahojte,

mám dom (bývam tam rok) a mám len pár zvierat a vždy som mal rád vtáctvo (choval som exoty kanáre v byte).

Teraz mám sliepky prepelice ale chcel by som skúsiť aj nejaké okrasné holuby. Nikde sa však neviem dopátrať či je nejaké plemeno odolnejšie, že se nemusia viackrát očkovať a podobne.

Páčia sa mi anglické páviky (ak je to správny názov tie čo majú normálne nezakryté nohy).

Je to ted plemeno pre začiatočníka? Musí sa očkovať každý rok?

11.3.2019 11:44
bflmpz

XXX.XXX.223.49

Pokud chcete páviky jen na okrasu pořiďte si je ve starém typu viz.foto... Ti jsou pro začátečníka jak na chov tak i odchov nenároční. Vakcinovat nemusíte nikdo Vas do toho nenutí 😉pokud chcete aby Vám holubi litali vybírejte od chovatele který je chová navolno

Jano82

11.3.2019 13:10
Jano82

XXX.XXX.214.112

Díky áno takýto starý typ sa mi páči nie tie čo majú perie na nohách.

nenutí je jasné, ale či dokážu prežiť bez vakcinácie? Alebo je jedno o akého holuba ide vždy sa vakcinujú ako napr králik?

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.3.2019 13:38

Jano82 napsal(a):
Díky áno takýto starý typ sa mi páči nie tie čo majú perie na nohách.

nenutí je jasné, ale či dokážu prežiť bez vakcinácie? Alebo je jedno o akého holuba ide vždy sa vakcinujú ako napr králik?

co by nepřežili. holubi nemají žádnou nemoc jako je králičí mor, který když přijde, vezme to všechno. ani ten pseudomor u nich nezabije všechny.

peří na nohách má indický pávík. ale anglický většinou už nevypadá takhle, jako jako kulatý mutant, který do jaké míry je životaschopný pro účely začátečníka, který hledá nenáročné plemeno, nevím.

11.3.2019 13:56
bflmpz

XXX.XXX.223.83

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
co by nepřežili. holubi nemají žádnou nemoc jako je králičí mor, který když přijde, vezme to všechno. ani ten pseudomor u nich nezabije všechny.

peří na nohách má indický pávík. ale anglický většinou už nevypadá takhle, jako jako kulatý mutant, který do jaké míry je životaschopný pro účely začátečníka, který hledá nenáročné plemeno, nevím.

To je jen Vas úhel pohledu a můžu říct že vcelku špatný 😉reprodukční schopnosti má nový typ zachovány tak jako ten starý... Zkuste si přečíst v sekci články rozhovor s pr. Oldrichem Sedlackem 😉nicméně je to trošku větší level chovatelství tak jako třeba PRK toho taky zacatecnikovi bez zkušenosti nedoporucite

Jano82

11.3.2019 14:03
Jano82

XXX.XXX.214.112

Ok aký typ by ste odporučili pre začiatočníka?

11.3.2019 14:40
bflmpz

XXX.XXX.222.119

Jano82 napsal(a):
Ok aký typ by ste odporučili pre začiatočníka?

Pokud nemáte s holuby žádné zkušenosti a chcete páviky začnete se starým typem časem uvidíte možná se Vám zalíbí nový typ ale to uz je čistě volierove plemeno

Jano82

11.3.2019 16:06
Jano82

XXX.XXX.214.112

ja by som chcel práve starý typ pávikov a chcem voliéru s tým, že budú púšťané aj von a len na noc alebo ako som niekde čítal že na zimu je dobré zatvárať lebo sú ľahká korisť.

a vedeli by ste mi poradiť niekde info o tých očkovaniach a preliečeniach? že aby som vedel aké sú nároky :)

12.3.2019 04:11
jo012810

XXX.XXX.101.35

Jano82 napsal(a):
ja by som chcel práve starý typ pávikov a chcem voliéru s tým, že budú púšťané aj von a len na noc alebo ako som niekde čítal že na zimu je dobré zatvárať lebo sú ľahká korisť.

a vedeli by ste mi poradiť niekde info o tých očkovaniach a preliečeniach? že aby som vedel aké sú nároky :)

Pokud nebudete vystavovat, tak neléčit, neléčit a zase neléčia farmaky a nevakcinovat, pouze vyřazovat slabší jedince, kteří vykazují nějaké problémy-načepíření, průjem...

Jano82

12.3.2019 13:14
Jano82

XXX.XXX.214.112

Vystavovať neplánujem, ale v dedine majú aj iní holuby lietajú mi na záhradu sem tam nejaké. Ani vtedy netreba?

12.3.2019 13:35

Jano82 napsal(a):
Vystavovať neplánujem, ale v dedine majú aj iní holuby lietajú mi na záhradu sem tam nejaké. Ani vtedy netreba?

věžáky taky nikdo neočkuje ani neléčí

12.3.2019 15:17
raspic

XXX.XXX.47.214

Jano82 napsal(a):

Ano.Ani vtedy netreba !!

Jano82

12.3.2019 15:43
Jano82

XXX.XXX.214.112

Super :) chovateľov pávikov je v mojom okolí málo tak zháňam po nete info, ale je toho málo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík