Poraněný městský holub

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.3.2019 00:17
Ladatluchorova

XXX.XXX.84.140

Dobrý večer, prosím zkušené holubáře o radu. Dnes ráno jsem našla holuba se zlomeninou kosti křídla. Podle poranění od psa. Sama jsem veterinářka a po poradě s kolegy na záchranné stanici jsem mu rány vyčistila a přiložila dlahu. Holub je v dobré kondici a přijímá potravu i vodu. Nicméně nějakou dobu potrvá, než se vrátí mezi ostatní ven a kdo ví, jestli křídlo sroste dobře. Ptáka se mi zželelo a vzhledem k tomu, že jinak vypadá zdravě a silně, chci mu dát šanci. Mám doma dvouletou dceru a papouška. Ze školy vím o všech možných zonozách, ale co nevím je to, jak moc se mám bát a případně čím a v jaké dávce mužů ptáka ošetřit, abych byla klidná, ze nám nic nehrozí. Prosím o vaše zkušenosti a shovívavost. I když jsem veterinář, vím, že chovatelské zkušenosti nic nenahradí. Děkuji za odpověď.

16.3.2019 04:10
jo012810

XXX.XXX.101.35

Holubi nemají nemoce přenosné na člověka. Některým alergikům může vadit holubí prach. Pokud máte doma papoušta a nikdo nemá alergické příznaky, bude holub v pohodě.

16.3.2019 08:00
saola

XXX.XXX.151.21

Kontaktujte MVDr. Nečasovou, pokud vím, pražské zraněné holuby normálně ošetřuje, 2x jsme se u ní potkali v čekárně s pánem, který tam byl s nimi na ošetření.

Přidejte reakci

Přidat smajlík