Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den
Najde se tady chovatel vysokoletců?
Měl bych zájem o holuby a neznám nikoho kdo by je choval.
Děkuji za radu

klubchovatelovletunovatipplerov.sk/?
napsal(a):
www.holubar.estranky.sk
To je ten správný chovatel, s velikými zkušenosti a teoretickými znalostmi týkající se vysokoletců. Pokud jde o výkonnostní rejdiče na délku letu, pak tiipleři www.kcht.ucikana.cz

napsal(a):
Dobrý den
Najde se tady chovatel vysokoletců?
Měl bych zájem o holuby a neznám nikoho kdo by je choval.
Děkuji za radu
Bohužel nemohu současně uvolnit žádné vysokoletce,posledních 12 ks vyselektovaných putovalo 10.3 na jižní Moravu.Mohu uvolnit koncem léta letošní vyletky až po selekci na chov ,popř. příští rok pustím z první,druhé líhně nevyletlé...v priloženych internetových stránkách najdete kontakty na chovatele A.E

jo012810
napsal(a):
To je ten správný chovatel, s velikými zkušenosti a teoretickými znalostmi týkající se vysokoletců. Pokud jde o výkonnostní rejdiče na délku letu, pak tiipleři www.kcht.ucikana.cz
Ano souhlasím ,neustále dohledávám jeho články v časopise Chovatel...jemu vděčím za informace které jsi nenechal pro sebe a zveřejnil je ve svých stránkách a časopise Chovatel kterých mám snad metrovy stoh....

Vy máte Budapešťské vysokoletce?
O Ty mám hlavně zájem.

napsal(a):
Vy máte Budapešťské vysokoletce?
O Ty mám hlavně zájem.
Ano mám.

Děkuji Vám za odpověď
Jaké máte barvy?
Odkud jste?Já z jižní Moravy

Sev.Morava,chovám modré věncove ,je to chov letově vedený ,který jsem převzal a získal darem ,s potomky se správným vedením lze bezproblému dosahovat vysokých výsledku ,ja to mám jako zábavu a odměnou je několik hodin nepřetržitého letu i v nedohledných výškách a společné dosednutí,už 3 roky planuju nějaké lehátko z tohoto zájmu bolí za krkem,letos ho musím pořídit :-))) Jak budete mit zájem a chtít se tomuto plemeni věnovat zanechte zde kontak,spojíme se, vždy se najde něco i darem.Rád pomohu ,s pozdravem A. E

5555
napsal(a):
Dobrý den, ahoj, v tištěné Fauně, která vyjde koncem měsíce, bude článek o chovateli budapešťských vysokoletců Zoltánovi Bánoczkém (SK). Přeji dobré počtení. S.
Super!Díky za info...

Děkuji všem za rady

Dobrý večer
Poprosil bych o radu
Mám doma chov budapeštských vysokoletců asi hejno 30Ks.
Bohužel nelitaji vysoko asi ve výšce jak poštovní holub a během 45 min. jsou zpět v holubniku.
Poradí někdo jak je to naučit? Nebo mám založit nový chov a tyhle zavřít a pouze na nich odchovávat?
Měl bych zájem i o výletky pro změnu krve
Nemáte někdo na prodej?
Děkuji za informaci

https://klubchovatelovletunovatipplerov.sk/?page_id=358
Přečti jsi veškeré články na teto adrese a pochopíš.....nebo zanech kontakt a o víkendu ti odpovím na Tvé otázky A.E Ps: kdyby jsi přečetl tyto články když jsem ti posílal odkazy,tak jse neptaš!!!!!

napsal(a):
Dobrý večer
Poprosil bych o radu
Mám doma chov budapeštských vysokoletců asi hejno 30Ks.
Bohužel nelitaji vysoko asi ve výšce jak poštovní holub a během 45 min. jsou zpět v holubniku.
Poradí někdo jak je to naučit? Nebo mám založit nový chov a tyhle zavřít a pouze na nich odchovávat?
Měl bych zájem i o výletky pro změnu krve
Nemáte někdo na prodej?
Děkuji za informaci
Vysokoletce je třeba plašit. Já mám taky doma tak 3-4 budapešťany (dostal jsem je) a ze začátku lítali do nedohledna, ale momentálně na ně kašlu (mám dost práce s drůbeží, holuby už nestíhám prohlížet) a nelítají tedy nikam.
Kdybyste měl zájem, tak je mohu chytit a nabídnout. Ale dávat je pryč budu asi až po nich nějakého mladého odchovám, chci jejich krev jako přínos ve svém novošlechtění holubů, zatím po nich i po necelém roce nemám odchov (neměli nachystané hnízdní příležitosti, jsou na sedačkách). Když si počkáte někdy do podzimu , tak mohou být Vaši, Jsem z Olomoucka.

napsal(a):
Vysokoletce je třeba plašit. Já mám taky doma tak 3-4 budapešťany (dostal jsem je) a ze začátku lítali do nedohledna, ale momentálně na ně kašlu (mám dost práce s drůbeží, holuby už nestíhám prohlížet) a nelítají tedy nikam.
Kdybyste měl zájem, tak je mohu chytit a nabídnout. Ale dávat je pryč budu asi až po nich nějakého mladého odchovám, chci jejich krev jako přínos ve svém novošlechtění holubů, zatím po nich i po necelém roce nemám odchov (neměli nachystané hnízdní příležitosti, jsou na sedačkách). Když si počkáte někdy do podzimu , tak mohou být Vaši, Jsem z Olomoucka.
Je třeba je pouštět pouze na dobu letu ,dodržovat přesné dávky krmení a složení až po dosednuti nakrmit a zavřít,nepouštět s jinymy plemeny!!!Přísná selekce ,likvidovat pasivni jedince.Naučit na signal krmení a na proskakovačku ,musi byt dobře seznámeni s okolím respektovat povetrnostni vlivy a atmosfericky tlak atd.......nejdřív jsi něco o tom přečti!!! ČAS LETU JSE PRODLUŽUJE ČASEM AŽ JE DOSTANEŠ DO KONDICE ,A VZBUDÍŠ V NICH SPORTOVNI AMBICE A BUDEŠ DODRŽOVAT JISTA PRAVIDLA jedinci kteří odchovavaji ,krmí se co do nich vleze,maji možnost volného pohybu a ještě deptat venku s jinymy plemeny ti létat nebudou!!!!!!nemaji sportovni ambice!!!!!je to o trpělivosti a času a brat na vědomí,že i když jsi takove křídlo vychovaš můžeš jsi ho lehce zkazit a nebo o něj přijít. JE TŘEBA JSI NAJÍT SVŮJ SYSTÉM ,TO TY NEZNAŠ!!!! A.E

Vážený pane
Děkuji za radu,píšete jak kdyby jste mě znal viděl můj chov a podmínky!!!🙂Jiný druh holubů nemám, četl jsem o tom mnoho,proskakovačky mám taky aby se nemohli vrátit zase ven,měl můj otec a Já se o holuby staral s ním,a když jsem postavil dům a odstěhoval se, tak mě je daroval, tudíž jsem věděl jak lítají atd.
Bohužel jsem si přivezl do chovu ještě asi 10ks a tím to začalo.
Jsem dost pracovně vytížený tak jsem to neuhlidal prostě ráno holubi pustil a odjel do práce😔
Zjišťoval jsem to až o víkendech že to není ono.
Když jsem je začal plašit,tak posedali sousedům po střechách.
To mě už otec radil zlikvidovat každého holuba který se odpojí a sedne jinam,nemám na to žaludek abych to udělal 😲 a to je ta hlavní chyba kterou budu muset napravit.
Jde mě spíše o to jestli to ještě půjde napravit nebo si naučit novou generaci a věnovat tomu více času.
Děkuji Vám za radu a ty vykřičniky a kritiku, (bez toho aby jste se seznámil pořádně o co jde) si příště odpusťte 🙂
Nemyslím to ve špatném ale ve svých 45letech to nemám zapotřebí 😉Ale rád si nechám poradit. Pak se opravdu nedivím že mladí začínající chovatelé se bojí něco napsat a zeptat se ve veřejné diskuzi když lidé Vašeho typu je hned usadí takovým způsobem 😉
Zkuste to příště normálně, nejsme u výslechu aby za každou větou museli být!!!!!!!!
Děkuji

napsal(a):
Je třeba je pouštět pouze na dobu letu ,dodržovat přesné dávky krmení a složení až po dosednuti nakrmit a zavřít,nepouštět s jinymy plemeny!!!Přísná selekce ,likvidovat pasivni jedince.Naučit na signal krmení a na proskakovačku ,musi byt dobře seznámeni s okolím respektovat povetrnostni vlivy a atmosfericky tlak atd.......nejdřív jsi něco o tom přečti!!! ČAS LETU JSE PRODLUŽUJE ČASEM AŽ JE DOSTANEŠ DO KONDICE ,A VZBUDÍŠ V NICH SPORTOVNI AMBICE A BUDEŠ DODRŽOVAT JISTA PRAVIDLA jedinci kteří odchovavaji ,krmí se co do nich vleze,maji možnost volného pohybu a ještě deptat venku s jinymy plemeny ti létat nebudou!!!!!!nemaji sportovni ambice!!!!!je to o trpělivosti a času a brat na vědomí,že i když jsi takove křídlo vychovaš můžeš jsi ho lehce zkazit a nebo o něj přijít. JE TŘEBA JSI NAJÍT SVŮJ SYSTÉM ,TO TY NEZNAŠ!!!! A.E
O tomto výcviku mám načteno až dost. V jednu dobu jsem trénoval holuby tímto způsobem, a úspěšně.Jak mě to tehdy bavilo s mými 4 kelebeky a 2 rollery, kteří se spolu pouštěli hodinu před setměním lítat a pak na žrádlo zas domů. Bylo to super, ale na to už jsem čas ztratil a proto letová plemena převážně dal do pryč, jejich krev (zvláště KE) se dostala do mých holubů, což jsem rád.
Tam bylo zajímavé, že ta plemena se učila návyky toho druhého, tedy kelebekové se naučili válet (1 přemet) a rolleři alespoň mírně vířit. Což není žádoucí, ale i tak byla sranda tohle vidět.
Kdybych vedl jejich chov a věnoval se tomu, tak bych začal trénovat a přebírat.
Já nevím, že se tak musíte plašit z toho, že mám necvičené vysokoletce, jako by to byl zločin. Prostě jsem je dostal a začlenil je do hejna.
Pánovi jsem je chtěl nabídnout, že se optal na cizí krev, takže se mu mohou víc hodit než mně.
Jestli Vám jde o to, že by moji jedinci neměli být původně letci a že se zbavuju šuntu, tak byli lítaví, než zlenivěli, nebyli to ti pasivní, ono je to vcelku bavilo.
Pasivního (vyřazovacího) jsem akorát míval jednoho kelebeka, a ten potřeboval plašit pytlem. Nebo krahujcem a stěhovákem. Pak lítal jak divý, i vířil slušně. Zvlášť když uhýbal tomu hladovýmu ptákovi.

napsal(a):
Vážený pane
Děkuji za radu,píšete jak kdyby jste mě znal viděl můj chov a podmínky!!!🙂Jiný druh holubů nemám, četl jsem o tom mnoho,proskakovačky mám taky aby se nemohli vrátit zase ven,měl můj otec a Já se o holuby staral s ním,a když jsem postavil dům a odstěhoval se, tak mě je daroval, tudíž jsem věděl jak lítají atd.
Bohužel jsem si přivezl do chovu ještě asi 10ks a tím to začalo.
Jsem dost pracovně vytížený tak jsem to neuhlidal prostě ráno holubi pustil a odjel do práce😔
Zjišťoval jsem to až o víkendech že to není ono.
Když jsem je začal plašit,tak posedali sousedům po střechách.
To mě už otec radil zlikvidovat každého holuba který se odpojí a sedne jinam,nemám na to žaludek abych to udělal 😲 a to je ta hlavní chyba kterou budu muset napravit.
Jde mě spíše o to jestli to ještě půjde napravit nebo si naučit novou generaci a věnovat tomu více času.
Děkuji Vám za radu a ty vykřičniky a kritiku, (bez toho aby jste se seznámil pořádně o co jde) si příště odpusťte 🙂
Nemyslím to ve špatném ale ve svých 45letech to nemám zapotřebí 😉Ale rád si nechám poradit. Pak se opravdu nedivím že mladí začínající chovatelé se bojí něco napsat a zeptat se ve veřejné diskuzi když lidé Vašeho typu je hned usadí takovým způsobem 😉
Zkuste to příště normálně, nejsme u výslechu aby za každou větou museli být!!!!!!!!
Děkuji
Ja o voze a Vy o koze.Když o tom tak víte,tak proč se ptáte na tak začátečnícke otázky?Za další,má reakce směřovala níže J.jerlec..pokud jste jsi holuby zkazil ,což jistě ano ,protože pustit vysokoletce a jit do práce ??Ja pustím vysokoletce a jdu pracovat na zahradu ať mohu reagovat na jakekoliv situace když neni vhodny tlak nebo se změní počasí a nechce se jim létat abych je mohl vzápětí svolat a zavřít. Do zaběhnuteho křídla jse nic nepřidava, a když už stejně rovne a kondičně připravené jedince .....nic ve zlém, ne jednou jsem Vám nabídl pomocnou ruku , stačilo zanechat tel kontakt a ja bych Vám vše vysvětlil veškeré zkušenosti,triky atd jenže Váš pristup je laksní,je totiž rozdíl vysvětlovat něco začínajícímu ktery dychtivě prahne po informacich a využije jakoukoliv příležitost jak se k ním dostat!!! Ve Vašem případě jak říkáte máte zkušenosti,pustite maďary a jdete do práce,sorry to by mě nenapadlo ani v počátcích....nic ve zlém přeji ať se daří,at Vam to lítá...A.E ps :pokuď mate označene jedince kteří Vám lítaly,ponechte jsi je jako chovné,na jaře příštího roku nechte ,zasednou páry společně ať mate stejně věkově staré jedince ze kteryma začnete pracovat.10 páru =20 ks maďaři jsou plodni a vyborni rodiče.Ja jsi odchovavam 2 -3 líhně. Problém vydím hlavně v tom ,že lidi mi volají ptaji se a pak jsi to stejnak dělají po svém a pro mě je to strata času, jako kdyz se dozvíte ,že chlap machruje jak tomu rozumí ,ale ze mu to neleta a když jsem mu prodal nějaké ks na jaře tak jse divyl ,že je mám tak drobne.A pak s něho vzešlo,že je má puštěné volně ,že jim dává plne misky a stará se o to celá rodina a že ma u nich pošťáka atd....no coment hezky den

Dobrý den
Omlouvám se, až po přečtení jsem si všiml že to nebylo na mou osobu.
Jsem trochu vznětlivějši povahy a než něco přečtu do konce, nebo někdo nestihne dopovedět větu aby to vysvětlil tak reaguji trochu vybušně, dřív než přemýšlím.
Bohužel to je daň za 25let podnikání a zaměstnávání lidí.
Vážím si že chcete poradit zřejmě tomu rozumíte daleko více jako Já
Přijměte prosím mojí omluvu
S pozdravem V. K

napsal(a):
Dobrý den
Omlouvám se, až po přečtení jsem si všiml že to nebylo na mou osobu.
Jsem trochu vznětlivějši povahy a než něco přečtu do konce, nebo někdo nestihne dopovedět větu aby to vysvětlil tak reaguji trochu vybušně, dřív než přemýšlím.
Bohužel to je daň za 25let podnikání a zaměstnávání lidí.
Vážím si že chcete poradit zřejmě tomu rozumíte daleko více jako Já
Přijměte prosím mojí omluvu
S pozdravem V. K
Nic se neděje:-)

Dobrý den
Máte někdo na prodej Budapeštské vysokoletce?
Děkuji za odpověď