Ahoj, přidávám porovnání skoro stejně starých holoubat - andaluský pomořanský voláč a PKR červený sedlatý
5555
napsal(a):
Ahoj, přidávám porovnání skoro stejně starých holoubat - andaluský pomořanský voláč a PKR červený sedlatý
Ti Vaši sedlatí drobečkové jsou unikátní.
Ať se obdobně daří všem holubářům..
A něco málo z mého holubníku.
www.ceskychov.websnadno.cz
Ahoj, přidávám mladé hanáky, modrý asi 1.0, stříbřitá pruhová jistá 0.1....
Dovolím si také přispět a s dovolením přiložím pár fotek našich mladých Texánků, jsou to letošní první, vylíhlí 24.4. Matka i otec jsou loňští výletci. Hnízdo si ve voliéře udělali na zemi a seděli jako přilepení, vzorní rodiče. Když se někdo přiblížil, bránili jako diví. Teprve včera z holoubátek slezli, protože už jsou tak velká, že je už neobsednou. Tak doufám, že jim nynější chladné počasí neublíží, ještě nemají peří.
Nijak, je to u kamarádky v Kladně. už je tam měla i předloni a vloni zase
tohle
To je krása, to je nádhera, další vylíhlí holoubci. Už se nám to líhne, už to pípá. Po tom loňském fiasku s naším prvním párem jsem s holuby už chtěl seknout a dát do voliéry synkovi andulky. Ale jsem rád, že jsem to neudělal. Jak říkal náš tatínek ještě na sklonku života: Holub, to je nejkrásnější zvířátko. A měl pravdu .
Také přidám pár fotek letošních výletků. Nejprve výletek rakovnického kotrláka černého sedlatého
Naši Texánci, Kaliforňata a jeden kříženec Texanky X Pošťák. Už se nám holubníček mění na školku
Ahoj, jestli letos ještě někdo holubaří, osvěžte nám iFaunu fotkami Vašich holubů. Je tu docela mrtvo......brněnské voláče se mi zatím nedaří slušně vyfotit, ale blejsknul jsem aspoň mladého andaluského pomořana. Pohodový den z jižní Moravy A.Veselý
Zdravím, tak já taky přidám pár fotek. Nejsou perfektní, nejspíš ty mí holuby nechtějí být modelky. Chvilku neposedí. Na fotkách jsou holubičky hladkonohých lysek.
Uživatel s deaktivovaným účtem

5555
napsal(a):
Ahoj, jestli letos ještě někdo holubaří, osvěžte nám iFaunu fotkami Vašich holubů. Je tu docela mrtvo......brněnské voláče se mi zatím nedaří slušně vyfotit, ale blejsknul jsem aspoň mladého andaluského pomořana. Pohodový den z jižní Moravy A.Veselý
Čau Sašo, hodně pěkný holoubek😉taky dám pár fotek letosaku ale žádný zázrak ty fotky nejsou když jsou mladí tak jsou takoví plašani😀
Taky něco přidám Rakovnický kotrláci, Benešáci, Barevnohlávci a sem tam nějaký Morák
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nějak se nám toto vlákno ztrácí - snad už neskončila sezóna? Pravda, nejvíc se člověk těší na první holoubata na jaře po dlouhé zimě, ale i během roku to stojí za to ne ?
Tady naše holoubátka, týden stará - otec kaliforňák (sedící), matka silver king - čtvrté letošní líhnutí:
A tady náš 3 dni starý Texánek (holubička) od původního páru, se kterým jsme loni začínali. Páté letošní líhnutí. Matka bránila, tak to chvíli trvalo než se fotka podařila. Bohužel tento pár má pokaždé jen jedno holoubě, druhé vejce většinou neoplozené nebo s mrtvým holoubětem. Jsou krásní, mohutní, ale po sezóně mně nezbude než je zpolévkovat, což mě netěší, ale co už. Mimochodem, loňská samička od tohoto páru je naše nejvýkonnější a vzorná matka.
A tady teprve čekáme, ale už to bude brzy a snad v pořádku a bude další várka holoubátek , , .
A co Vy, přátelé? Podělte se také.
Tak asi poslední letošní mladé, vylíhnuté tento týden. Rodiče Kalifornský + samice Silver king a dole Texani. Takže další až příští rok na jaře. Za nás letos dobré, dařilo se .
Zimní odchov . Kdo by to byl řekl? 2.12.2019 vylíhla tahle holubice 2 holoubata v mrazu, ve venkovní voliéře. Myslel jsem, že vejce musí být zachlazená a ono ejhle najednou 2 holátka. A už mají týden, Sedí si tam a cpou se jako nějaké panstvo. No není to nádhera, ta mocná čarodějka?
Vzadu můj první stavák ( začala jsem letos ), je s černou sedlatou a mají čistě šedé sedlate odchovy 🙂
Ty dvě holoubata mají rodiče oba mix pštros+rys. Viz poslední foto. Chovu zdar.😉
Už nechovatel
napsal(a):
petr008 Ak majú dostatok potravy,nič neobvyklé.Inak v lete by vám ich v tých s..čkách už kadejaká háveď asi zožrala.
Děkuji, ostatní páry mají stejně krmení jako tento a nenasedají. Jinak se sračkami máte samozřejmě pravdu. Musím se polepšit a říkám si to už celý měsíc. Asi proto mi Mikuláš nic nenadělil .
Tak snad poslední letošní holoubátko vylíhlé týden před Vánoci. S přáním krásných svátků a všeho dobrého do nového roku, P.
Tibor Slovensko
napsal(a):
To je tá samica, čo bola predtým taká dobitá?
Dobrý den, ne, ne, ta je v mém příspěvku z 9.12. Je to nejlepší holubice ze všech, které máme. Byl to skvělý kup, ale z mé strany spíš štěstí než nějaký výběr. Je stejně velká jako naši Texani a odchovává jedny holoubata za druhými.