Holubi v zimě ve voliéřé

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Iva98

15.4.2019 00:44
Iva98

XXX.XXX.102.119

Dobrý den,
vím, že to tady již bylo mnohokrát probírané téma na sto způsobů ale je mi 20 a s holuby teprve začínám a měla bych jeden dotaz. Hodlám chovat užitkové holuby (pravděpodobně gigant, texan) ve voliéře (chci začít se dvěma páry) o rozměrech 6x2x4 (d-v-š) voliéra je částečně krytá, s pletivem ze tří stran. Strop je pevný. Ráda bych věděla zda mi v ní přežijí zimu (letos to klesalo i k -20) případně jestli se je mám raději přesunout na zimu jinam. Děkuji za odpověď a prosím o shovívavost.
Iva98

15.4.2019 07:56
kouták

XXX.XXX.168.33

Iva98 napsal(a):
Dobrý den,
vím, že to tady již bylo mnohokrát probírané téma na sto způsobů ale je mi 20 a s holuby teprve začínám a měla bych jeden dotaz. Hodlám chovat užitkové holuby (pravděpodobně gigant, texan) ve voliéře (chci začít se dvěma páry) o rozměrech 6x2x4 (d-v-š) voliéra je částečně krytá, s pletivem ze tří stran. Strop je pevný. Ráda bych věděla zda mi v ní přežijí zimu (letos to klesalo i k -20) případně jestli se je mám raději přesunout na zimu jinam. Děkuji za odpověď a prosím o shovívavost.
Iva98

Dobrý den,
Jak rozměr,tak provedení voliery je výborné a stačí udělat na zadní stěně budníky na hnízdění a můžete tam chovat klidně 10-15 párů.Zima holubům nevadí a pokud je holub ještě holubem,tak jsou schopni i v -20 hnízdit a odchovávat mladé bez úhony.V zimě jim však musíte rozmrazovat vodu,ale stačí klidně i dodat sníh a oni se ho nazobou a vydrží i několik dnů.Doporučuji se podívat na mé téma zde, Moji NVH a o zimní plemenitbě je toho zde opravdu hodně napsáno.Vše co píši není nikde načtené,ale mnoholetá praxe a nic jiného než praxe.Pokud Vám někdo bude tvrdit,že holuby musíte dávat do komorového zatepleného holubníku na zimu,tak si toho nevšímejte,protože je to nemysl.Přeji ať se daří.Zdeněk FRANTA

Iva98

15.4.2019 09:26
Iva98

XXX.XXX.111.27

Moc děkuji, mohu se ještě zeptat jak často preventivně přeléčujete acidomidem? Někde jsem tady četla že stačí na jaře a na podzim, někdo zase psal, že jej přidává celý rok, ale to mi příjde jako zbytečné přehánění. Ještě jednou děkuji. Iva

15.4.2019 10:02
ivanovsky

XXX.XXX.118.91

Iva98 napsal(a):
Dobrý den,
Iva98

CHtelo by to alespon 3az4 pary aby se nervaly.

15.4.2019 10:32
frikmon

XXX.XXX.148.181

Ivo odkud jste, pokud někde ze středočeského kraje klidně se přijeďte podívat na můj chov gigantů a vše Vám rád vysvětlím. Popřípadě si najděte chovatele ve své blízkosti který Vám chov ukáže a vše rád vysvětlí. Jinak musíte hodně věcí načíst jelikož v jedné diskuzi nelze vše vypsat. Jen stručně řeknu že holub je jedno z nejméně náročných zvířat na chov-volný chov je úplně v pohodě, voliérový trochu složitější hlavně v dotaci krmiv potažmo všech potřebných živin. Holubovo teplotní optimum jak já říkám je od,, -20 do +40cet´´. Párů musíte mít vždy 3 a více - jeden se toulá, dva se perou a tři už se jen smějou. Léčení je velkou otázkou-v zájmových, volných a zdravých chovech není potřebné a ani žádoucí, u extra plemen, voliérových chovech poštáků je otázkou co a jak a kolik atd.
Tak snad jsem něco poradil, hlavně se nevzdávejte, nebojte a s radostí jakkoliv začněte, časem do toho vplujete a chov si zařídíte k obrazu svému. Musím podotknout že každého mladého chovatele a zvlášť ženy si fakt cením

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.4.2019 10:39
Uživatel s deaktivovaným účtem

Iva98 napsal(a):
Moc děkuji, mohu se ještě zeptat jak často preventivně přeléčujete acidomidem? Někde jsem tady četla že stačí na jaře a na podzim, někdo zase psal, že jej přidává celý rok, ale to mi příjde jako zbytečné přehánění. Ještě jednou děkuji. Iva

Acidomit není léčivo slouží ke stabilizaci a okyseleni vody tím u holubů napomáhá ke správné mikrofloře v žaludku někdo používá třeba i jablečný ocet.... Acidomit můžete podávat celý rok v kombinaci s jinými produkty jako třeba optimin atd.

Iva98

15.4.2019 11:07
Iva98

XXX.XXX.111.27

Všem moc děkuji za odpověď. Časem dám vědět jak to jde. Přeji hodně štěstí s letošními odchovy.

15.4.2019 19:43
raspic

XXX.XXX.209.75

kouták napsal(a):
Dobrý den,
Jak rozměr,tak provedení voliery je výborné a stačí udělat na zadní stěně budníky na hnízdění a můžete tam chovat klidně 10-15 párů.Zima holubům nevadí a pokud je holub ještě holubem,tak jsou schopni i v -20 hnízdit a odchovávat mladé bez úhony.V zimě jim však musíte rozmrazovat vodu,ale stačí klidně i dodat sníh a oni se ho nazobou a vydrží i několik dnů.Doporučuji se podívat na mé téma zde, Moji NVH a o zimní plemenitbě je toho zde opravdu hodně napsáno.Vše co píši není nikde načtené,ale mnoholetá praxe a nic jiného než praxe.Pokud Vám někdo bude tvrdit,že holuby musíte dávat do komorového zatepleného holubníku na zimu,tak si toho nevšímejte,protože je to nemysl.Přeji ať se daří.Zdeněk FRANTA

Přesně tak !!! A IVA98 přeji at se daří.

Přidejte reakci

Přidat smajlík