Letu zdar, chtěl bych se zeptat co používáte jako "odměnu" pro holuby ideálně holoubata. Často čtu v diskuzích že holoubata přiletí ze závodu nebo nácviku a čeká je malá odměna. V loňské sezóně jsem měl trochu problém se zalezanim holoubat při závodě a v letošní sezóně nechci nic podcenit a rád bych dělal vše správně od začátku. Budu moc vděčný za každou radu.
pigeon0002
napsal(a):
Letu zdar, chtěl bych se zeptat co používáte jako "odměnu" pro holuby ideálně holoubata. Často čtu v diskuzích že holoubata přiletí ze závodu nebo nácviku a čeká je malá odměna. V loňské sezóně jsem měl trochu problém se zalezanim holoubat při závodě a v letošní sezóně nechci nic podcenit a rád bych dělal vše správně od začátku. Budu moc vděčný za každou radu.
Odměnu musíte "vymyslet" pro své holuby a to ve vašich podmínkách. Budu jen zcela obecný, neboť kuchařka neexistuje, která bude fungovat všude a vždy, ale zásady ano. Je třeba se naučit správně krmit. Já jsem krmil ne směskami, ale zvlášť jednotlivými druhy obilí, kdy základem byl ječmen. Je se třeba naučit odhadnou množství a složení krmiva před nasazením, s ohledem na vzdálenost a předpokládané počasí-nepřekrmit. Stejně tak grit může být vhodnou odměnou, pokud je včas odebrán a při příletu je k dispozici. U mne, pro holoubata závodící z polaření, byla pochoutkou trocha řepky a nějaké zrnko kukuřice. Oboje skutečně jen lehoučkou rukou, jinak ječmen bez omezení...
Uživatel s deaktivovaným účtem

pigeon0002
napsal(a):
Bursky oříšek