Zdravím všechny chovatele, čas od času se zde objeví i tento inzerát :,, Nabízím past na malé potkany - nový výrobek. Lze odchytit několik kusů najednou. Cena 250 Kč. Dále v nabídce pasti na myši 120 Kč, sklopce na potkany 350 Kč a sklopce na kuny 800 Kč. Vše osobně vyzkoušené, velice účinné. Veverka Prachatice ,,
Na poslední dubnové burze v Soběslavi jsem od pana Veverky zakoupil i já past na myši, p. Veverka mi doporučil abych jako návnadu použil loupané vlašské ořechy . Hned ten den jsem past použil v mém holubníku, kde s myši bojuji. Ráno mně čekalo milé překvapení, v pasti bylo 6myší, past jsem tedy následně použil znovu, druhý den byli chycené myši 2, opět jsem past použil včetně návnady s ořechy. Třetí den už byla situace jiná , návnada byla sežrána a myši nikde, takto jsem pokračoval celý týden, návnada vždy sežrána a žádná myš se nechytila. Napadlo mě tedy provést malou úpravu pasti, všiml jsem si, že obě zarážky, které by vlastně měli zamezovat zpětný výlez z pasti jsou delší, jsou namontovány spíše ležatě a tak ji myši asi lehce dokáží nějak přizvednout a z pasti utéct. Zkrátil jsem tedy první zarážku o jedno oko (cca 0,5cm) a navíc jsem na ni ještě přivázal jako zátěž kovovou matici 8mm.Tímto jsem zarážku více zešikmil Zkrácení druhé vnitřní zarážky jsem nedělal, neboť to bez rozebrání pasti nejde . Po této úpravě se myši chytili jenom 2x, pak se situace opět opakovala, návnada byla sežrána, znovu jsem tedy provedl úpravu v tom, že jsem vyměnil původní matku za větší, první dva dny nebyla návnada sežrána, usoudil jsem, že jsem asi použil už příliš těžké závaží a myši už ho nedokáží nazvednout ani při vstupu dovnitř . Avšak k úpravě jsem si již ten ten nedostal , ale návnadu jsem použil, jaké bylo moje překvapení následující den, návnada byla opět sežrána, ale žádná myš se nechytla, použil jsem ještě návnadu dalších asi 5dní, vždy byl výsledek stejný, návnada sežrána , výjimečně část zůstala. Po cca měsíci jsem rezignoval . Mohu konstatovat, že tato past v podstatě nefunguje. Jaké Vy máte zkušenosti s těmito pastmi ? . Děkuji za názory Křížovský
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím,kam myš strčí hlavu ,strčí i tělo. Záleží na okatosti pletiva sklopce ,v holubniku můžete mit nebo jistě máte i drobné potomstvo, které oky prolezou a nažerou se a vylezou.Podobne sklopce jsi můžete sestrojit z desek ze dřeva nebo plechu....popř z vysokych plastových kýblu do kterých myši za potravou spadnou a nemohou ven,viz navod internet je tam toho spousta,ale především bych se zaměřil na způsobu krmení aby nezustavalo velke nezkonzumovane potravy a pak nebudete mit s hlodavci problém.....Ja lovim hlodavce především v zimě kdy se ta havěť stahuje z polí do lidskych obydlí ....s pozdravem A.E
Uživatel s deaktivovaným účtem

Křížovský
napsal(a):
Zdravím všechny chovatele, čas od času se zde objeví i tento inzerát :,, Nabízím past na malé potkany - nový výrobek. Lze odchytit několik kusů najednou. Cena 250 Kč. Dále v nabídce pasti na myši 120 Kč, sklopce na potkany 350 Kč a sklopce na kuny 800 Kč. Vše osobně vyzkoušené, velice účinné. Veverka Prachatice ,,
Na poslední dubnové burze v Soběslavi jsem od pana Veverky zakoupil i já past na myši, p. Veverka mi doporučil abych jako návnadu použil loupané vlašské ořechy . Hned ten den jsem past použil v mém holubníku, kde s myši bojuji. Ráno mně čekalo milé překvapení, v pasti bylo 6myší, past jsem tedy následně použil znovu, druhý den byli chycené myši 2, opět jsem past použil včetně návnady s ořechy. Třetí den už byla situace jiná , návnada byla sežrána a myši nikde, takto jsem pokračoval celý týden, návnada vždy sežrána a žádná myš se nechytila. Napadlo mě tedy provést malou úpravu pasti, všiml jsem si, že obě zarážky, které by vlastně měli zamezovat zpětný výlez z pasti jsou delší, jsou namontovány spíše ležatě a tak ji myši asi lehce dokáží nějak přizvednout a z pasti utéct. Zkrátil jsem tedy první zarážku o jedno oko (cca 0,5cm) a navíc jsem na ni ještě přivázal jako zátěž kovovou matici 8mm.Tímto jsem zarážku více zešikmil Zkrácení druhé vnitřní zarážky jsem nedělal, neboť to bez rozebrání pasti nejde . Po této úpravě se myši chytili jenom 2x, pak se situace opět opakovala, návnada byla sežrána, znovu jsem tedy provedl úpravu v tom, že jsem vyměnil původní matku za větší, první dva dny nebyla návnada sežrána, usoudil jsem, že jsem asi použil už příliš těžké závaží a myši už ho nedokáží nazvednout ani při vstupu dovnitř . Avšak k úpravě jsem si již ten ten nedostal , ale návnadu jsem použil, jaké bylo moje překvapení následující den, návnada byla opět sežrána, ale žádná myš se nechytla, použil jsem ještě návnadu dalších asi 5dní, vždy byl výsledek stejný, návnada sežrána , výjimečně část zůstala. Po cca měsíci jsem rezignoval . Mohu konstatovat, že tato past v podstatě nefunguje. Jaké Vy máte zkušenosti s těmito pastmi ? . Děkuji za názory Křížovský
Pane Křižovsky pokud bude mít zájem prodám Vám toto zařízení na lov myši viz.foto...samozdrejme berte to z nadsázkou a humorem😉 ale takovýchto udělátek jako popisujete vy(ano inzerát sem už mnohokrát viděl) je na trhu spousta ale pořád se nic nevyrovná staré dobré sklapovaci pasti na myši je jí sice třeba kontrolovat a nastavovat vícekrát za den ale účinek je 100%😉samozdrejme pokud je uvnitř v chov. Zařízení je třeba ji nějak zakrýt já používám starý plastový nákupní košík v kterém je vyriznuty malý otvor aby myš měla přístup k pasti a návnady střídám někdy vlašský ořech jindy slunečnici kukuřici kousek chleba špek...
....každý s hlodavci nějak občas bojujeme i mně se samozřejmě osvědčují klasické pastičky, nejlépe ty plastové sklapovací,pokud tuto past položím do mezery tak pět cm, např. je dávám mezi sudy s uskladněným krmivem, tak není třeba ani používat návnadu, myši při průchodu touto mezerou přeběhnou vždy přes past.
Tento příspěvek jsem založil jenom proto, že by mně opravdu zaujímala účinnost inzerovaných pastí, telefonoval kamarád po přečtení této diskuse, že si tuto past zakoupil již dříve a potvrdil mi, že mu myši z ní také utíkají....rád bych tedy ještě slyšel i další reakce .na inzerované pasti....děkuji ....Křížovský
Bydlím na jižní Moravě, okolo samá pole s obilím - myší ráj. Blízko potok, potkani, hryzci... Když jsme rekonstruovali, došlo to tak dalek, že potkani běhali po dvoře za bílého dne, jako by se nechumelilo. Pasti, nestačily - dal jsem JED - a to na různá místa kolem baráku, aby se k tomu nedostaly slepice a průběžně dosypával. Toho roku jsem takto "zkrmil" 5 kg jedu v hodnotě přes 500 Kč od jara do podzimu. Kdybych to neudělal, hlodavci by nás sežrali. Pak byl klid. Teď pasti nepoužívám vůbec, sypu jed, ale už to vyjde tak na 1 kg za rok. Onehdy soused choval 20 (slovy dvacet) koček. Vybral tady na fauně inzeráty: "daruji koťátko..." a když povyrostly přestal je krmit. A ejhle, kočky to tu vyčistily, tehdy jsem jed nemusel používat skoro vůbec.